Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Dictionar vicleano-roman (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9452)

Jane Says 16.05.2010 18:44:34

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 248896)
Ce intelegi tu prin a crede in El? Crezi in El, daca nu te comporti precum te-a invatat?

Draga, crezi in El inseamna ca: in primul rand Il slavesti ca pe Dumnezeu Adevarat. Si o faci constient si te inchini in numele Lui. Si faci ce a spus El. Atat.

Nu ajunge doar sa faci, daca in jurul ideii asteia te tot invarti.
Deci ori e Dumnezeu ori nu e, nu facem filozofii pe tema asta.

maria-luisa 16.05.2010 18:47:13

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 248900)
Draga, crezi in El inseamna ca: in primul rand Il slavesti ca pe Dumnezeu Adevarat. Si o faci constient si te inchini in numele Lui. Si faci ce a spus El. Atat.

Nu ajunge doar sa faci, daca in jurul ideii asteia te tot invarti.
Deci ori e Dumnezeu ori nu e, nu facem filozofii pe tema asta.

Poate ca avem notiuni diferite despre ceea ce inseamna credinta. Pentru mine credinta inseamna sa faci intocmai cu credinta pe care o ai.

Daniel777 16.05.2010 18:48:29

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 248902)
Poate ca avem notiuni diferite despre ceea ce inseamna credinta. Pentru mine credinta inseamna sa faci intocmai cu credinta pe care o ai.

Si sa inteleg ca numai tu faci ,iar noi nu.

colaps 16.05.2010 18:49:03

Tineti cont ca intre Crestinism si Iudaism exista o diferenta mare si lata.
In Crestinism se pune accent pe credinta.
In Iudaism se pune accent pe fapta.

maria-luisa 16.05.2010 18:53:18

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 248903)
Si sa inteleg ca numai tu faci ,iar noi nu.

Am sus eu asta, Daniel? Mai si gresim cu totii, suntem oameni, dar trebuie sa facem tot posibilul sa ne comportam intocmai cu credinta pe care o avem.
Daca voi in tot circul asta ( discutiile anterioare) considerati ca v-ati comportat in acord cu credinta voastra, probabil nu avem aceiasi credinta.
Eu socotesc ca aducand insulte unui aproape, indiferent de nationalitate si religie, o faci impotriva lui Dumnezeu.

Jane Says 16.05.2010 18:53:45

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 248902)

E clar ca avem alte notiuni.
Eu daca doar as iubi si as face ce a zis Hristos, fara insa a-L considera Dumnezeu, nu as crede in el si nici nu m-as amagi cu lucrul asta. Credinta nu e doar o chestiune de comportament ci si de gandire si indreptare a puterilor sufletesti spre slava lui Dumnezeu.

1. Să nu se tulbure inima voastră; credeți în Dumnezeu, credeți și în Mine.
12. Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face și el lucrările pe care le fac Eu și mai mari decât acestea va face, pentru că Eu Mă duc la Tatăl. 13. Și orice veți cere întru numele Meu, aceea voi face, ca să fie slăvit Tatăl întru Fiul. 14. Dacă veți cere ceva în numele Meu, Eu voi face.
3. Și aceasta este viața veșnică: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, și pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis. 4. Eu Te-am preaslăvit pe Tine pe pământ; lucrul pe care Mi l-ai dat să-l fac, l-am săvârșit. 5. Și acum, preaslăvește-Mă Tu, Părinte, la Tine Însuți, cu slava pe care am avut-o la Tine, mai înainte de a fi lumea. 6. Arătat-am numele Tău oamenilor pe care Mi i-ai dat Mie din lume. Ai Tăi erau și Mie Mi i-ai dat și cuvântul Tău l-au păzit. 7. Acum au cunoscut că toate câte Mi-ai dat sunt de la Tine; 19. Pentru ei Eu Mă sfințesc pe Mine Însumi, ca și ei să fie sfințiți întru adevăr. 20. Dar nu numai pentru aceștia Mă rog, ci și pentru cei ce vor crede în Mine, prin cuvântul lor, 21. Ca toți să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine și Eu întru Tine, așa și aceștia în Noi să fie una, ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis. 22. Și slava pe care Tu Mi-ai dat-o, le-am dat-o lor, ca să fie una, precum Noi una suntem: 23. Eu întru ei și Tu întru Mine, ca ei să fie desăvârșiți întru unime, și să cunoască lumea că Tu M-ai trimis și că i-ai iubit pe ei, precum M-ai iubit pe Mine. 24. Părinte, voiesc ca, unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine și aceia pr care Mi i-ai dat, ca să vadă slava mea pe care Mi-ai dat-o, pentru că Tu M-ai iubit pe Mine mai înainte de întemeierea lumii. 25. Părinte drepte, lumea pe Tine nu te-a cunoscut, dar Eu Te-am cunoscut, și aceștia au cunoscut că Tu M-ai trimis. 26. Și le-am făcut cunoscut numele Tău și-l voi face cunoscut, ca iubirea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei și Eu în ei.

maria-luisa 16.05.2010 18:54:50

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 248904)
Tineti cont ca intre Crestinism si Iudaism exista o diferenta mare si lata.
In Crestinism se pune accent pe credinta.
In Iudaism se pune accent pe fapta.

Ce credinta este aceea care nu este implinita prin fapte?

Jane Says 16.05.2010 18:54:53

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 248906)
Am sus eu asta, Daniel? Mai si gresim cu totii, suntem oameni, dar trebuie sa facem tot posibilul sa ne comportam intocmai cu credinta pe care o avem.
Daca voi in tot circul asta ( discutiile anterioare) considerati ca v-ati comportat in acord cu credinta voastra, probabil nu avem aceiasi credinta.
Eu socotesc ca aducand insulte unui aproape, indiferent de nationalitate si religie, o faci impotriva lui Dumnezeu.

Sigur nu o avem pe aceeasi, noi credem in Dumnezeu Cel Adevarat, in Hristos Dumnezeu Fiul lui Dumnezeu. Nimic in afara acestei credinte nu e adevarat.
Dar asta nu inseamna ca nu te iubim ;)

maria-luisa 16.05.2010 18:57:03

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 248909)
Sigur nu o avem pe aceeasi, noi credem in Dumnezeu Cel Adevarat, in Hristos Dumnezeu Fiul lui Dumnezeu. Nimic in afara acestei credinte nu e adevarat.
Dar asta nu inseamna ca nu te iubim ;)

Multumesc :)

Daniel777 16.05.2010 19:06:21

Ortodoxia se sprijina pe credinta si fapte.
Maria,dupa cum am vazut ca nu ai vrut sa-l renegi direct pe Iisus Hristos,banuiesc ca esti botezata in Numele Lui,dar cineva intre timp,ti-a sucit capul.
Dupa cum vezi,toti de aici avem o identitate declarata,crestin-ortodox,dar despre tine nu stim ce credinta ai,te ascunzi...

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:02:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.