![]() |
Citat:
Inca o data daca nu intelegi ce spune Pavel acolo eu nu am ce sa-ti fac.Eu incerc sa le spun celorlalti sa nu creada toate minciunile cu sambetele "ceremoniale " si cu sufletul care e trup + suflare pentru ca asa i s-a nazarit unuia sau uneia din USA in sec 19. Sensul celor spuse de Pavel este exact cel accentuat in Biblia Ortodoxa. E adevarat ca in traducerea greaca exista cuvantul sabbatismos dar el trebuie inteles in context .Pavel vorbeste cu evrei carora trebuia sa le explice de ce Dumnezeu a randuit o alta zi de odihna si face o intreaga filozofie acolo.El trebuia sa explice totul cu Vechiul Testament unor oameni deprinsi cu Vechiul Testament.De aia foloseste Psalmul 94 (sau 95 pentru protestanti ) ca sa faca diferenta intre ziua a 7 a pe care a randuit-o Dumnezeu lui Moise si in care cei ce au primit vestea buna nu au intrat din cauza necredintei si ziua de ASTAZI din Psalmul 94. "again he appoints a certain day, “Today,” saying through David so long afterward, in the words already quoted, “Today, if you hear his voice, do not harden your hearts" Adica Astazi daca auziti glasul lui nu va impietriti inimile. Si apoi zice : Pentru ca daca Joshua le-ar fi dat lor odihna El nu ar mai fi vorbit despre o alta zi mai tarziu .Deci Pavel face o filozofie ca sa le spuna oamenilor in final ca Dumnezeu a vorbit despre o alta zi. Dupa care le spune ca ramane in continuare o zi de "sabbatismos" dar asta pentru ca erau evrei nu pentru ca ar trebui sa tina in continuare sambata. Sabbatismos tradus ca o zi de odihna e cel mai corect.Si tradus ca o alta zi de odihna e si mai corect pentru ca nu duce lumea la erezie si le salveaza sufletul .Si e exact ce a vrut sa spuna Pavel. |
Citat:
Oh am scris mai sus "Sabbatismos tradus ca o zi de odihna e cel mai corect.Dupa care am scris ca tradus ca e si mai corect.Am gresit si suna rau ca dupa cel mai nu exista si mai :). Am vrut sa spun ca Sabatismos tradus ca zi de odihna e corect.Tradus ca o alta zi de odihna e si mai corect pentru ca exact asta a vrut Pavel sa spuna.( vezi El nu ar mai fi vorbit despre o alta zi mai tarziu ) |
Sufletul nu are cum sa fie trupul plus altceva din moment ce sufletul poate exista si fara trup adica suh forma de duh adica spirit .
Insa sufletul nu este spiritul pina la capat cum nici spiritul nu este sufletul pina la capat , suflarea de viata este spiritul si care este constiinta (nu neaparat si contienta) si identitatea noastra ce mai profunda , cea de cea mai mare curatenie avind o natura divina . Iar sufletul este format din manifestarile spiritului sub forma calitatilor deja dobindite in conformitate cu masura curateniei lor adica a truplui spiritual ,cerurile din noi - hainele spirituale care imbraca spiritul format cum spuneam din calitati. Asadar sufletul contine si defectelectele noastre care in realitate nu sint pina la capat ale noastre ci snt doar trecatoare caci ele dispar odata cu cresterea calitatilor si a curatarii lor spre un nivel mai bun de manifestare . cresterea calitatilor nu este identicaq cu puificarea lor insa purificarea ajuta cresterea caci fara curatenie nu e posibila cresterea fie sa si ultrabinecvintata. La rindul ei cresterea ajuta purificarea caci nu mai permite mudarirea peste anumite nivele ci aduce o medie mai buna de manifestare. Aceste calitati sint grupate pe mai multe nivele care formeaza anumite principii sau sa le zicem domenii .Aceste nivele corecpund exact celor 7 nivele de sfintenie iar in momentul in care toate calitatile unui nivel ating maximul potentialului lor natural de cizelare atunci am dobindit o treapta de stintenie de pe care nu mai putem cadea . In momentul cind cele 7 trepte de sfintenie au fost realizate deplin de catre pronie atunci nemaiavind nici un fel de defect ci doar calitati desavirsite automat sufletl si rostul existente lui inceteaza asa incit se poate spune ori ca el moare sau ca il pierdem ori ca el se contopeste sau se dilueaza in sprit , cert este ca ramine doar spiritul calitatile si duhul sfint care ne face caabili de lucrari divine , cel care a aparat curatit si cizelat calitatile . Dealtfel duhul sfint tot pe calitati se bazeaza cind face lucrari . exista o interpotentare intre calitati si Duh. Duhul se sprijina pe fecioria si nonviolenta noastra iar el pe de alta parte este mai plin de vigoare in sfintenia Sa cu cit avem nazuinta desavirsirii calitatilor, a perfectionarii lor. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Ortodocsii cred asta : http://www.resurse-ortodoxe.ro/carti...hin/despre-om/ [SIZE=2] [/SIZE][SIZE=2][/SIZE] |
Citat:
Eu nu incerc sa-ti dovedesc tie nimic,incerc sa-i avertizez pe ceilalti sa fie atenti si sa nu cada in plasa Sambetelor "ceremoniale " si tuturor smecheriilor astora.Or merge la americani dar sper sa nu mearga pe aici. |
pai da fireste ca s-a nascut suflet viu caci daca ar fi fost suflet mort nu era in viata adica cu trup ci se afla undeva in locuinta mortilor.
Pe undeva in VT daca nu ma insel era un verset in care autorul se ruga pentru el si mentiona si trupul si sufletul si spiritul si duhul deci se referea la 4 elemente. Insa trebuie sa fim cu pace chiar daca ei cred asta , macar sa creada eronat si in schimb sa traisca in interior viata adevaratului crestin plin de pace si armonie fara orgoli sau partiniri . unde nu exista orgoliu si partinire ramine loc destul pentru iertare , mai cu seama ca asa cum iertam ni se iarta si noua. sa nu fim suparati ca exista mai multe culte sau religii ci sa ne bucuram ca ele exista si ca acolo exista rugaciune sincera caci puerea rugaciunii este mare sa luam aminte la oamenii intelepti care au pretentii mult mai mici fata de ceilalti si pretentii infinit mai mari de la ei insisi. mai cu seama ca se pare ca intr-un final pe pamint va ramine o singura religie care le va converti pe toate care sa asigure inchinarea catre un singur Nume pe tot pamintul dupa cum spune un verset din Zaharia 14. iar in acesst mod misiunea lui Dumnezeu de a aduna laolalta toate popoarele dupa cum scrie in Isaia 66 ar in sfirsit implinita. pare o misiune imposibila insa ar fi nedemn sa spunem ca pentru Dumnezeu un lucru este imposibil. mai ales ca este posibil ca aca mireasa sa se refere la o noua religie cea a celor 14400 care le va converti pe toate. o religia aparuta ca peste noaspte ca un popor nascut intro singura zi |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Cine ești tu, ca să judeci pe sluga altuia? Pentru stăpânul său stă sau cade. Dar va sta, căci Domnul are putere ca să-l facă să stea.
Unul deosebește o zi de alta, iar altul judecă toate zilele la fel. Fiecare să fie deplin încredințat în mintea lui. Cel ce ține ziua, o ține pentru Domnul; și cel ce nu ține ziua, nu o ține pentru Domnul. Și cel ce mănâncă pentru Domnul mănâncă, căci mulțumește lui Dumnezeu; și cel ce nu mănâncă pentru Domnul nu mănâncă, și mulțumește lui Dumnezeu. Căci nimeni dintre noi nu trăiește pentru sine și nimeni nu moare pentru sine. Că dacă trăim, pentru Domnul trăim, și dacă murim, pentru Domnul murim. Deci și dacă trăim, și dacă murim, ai Domnului suntem. Căci pentru aceasta a murit și a înviat Hristos, ca să stăpânească și peste morți și peste vii. Dar tu, de ce judeci pe fratele tău? Sau și tu, de ce disprețuiești pe fratele tău? Căci toți ne vom înfățișa înaintea judecății lui Dumnezeu. Si mai mult : Acum însă, după ce ați cunoscut pe Dumnezeu, sau mai degrabă după ce ați fost cunoscuți de Dumnezeu, cum vă întoarceți iarăși la înțelesurile cele slabe și sărace, cărora iarăși voiți să le slujiți ca înainte? Țineți zile și luni și timpuri și ani? Mă tem de voi, să nu mă fi ostenit la voi, în zadar. Uite si Cornilescu : Cine face deosebire între zile, pentru Domnul o face. Cine nu face deosebire între zile, pentru Domnul n-o face. si Dar acum, după ce ați cunoscut pe Dumnezeu sau, mai bine zis, după ce ați fost cunoscuți de Dumnezeu, cum vă mai întoarceți iarăși la acele învățături începătoare, slabe și sărăcăcioase, cărora vreți să vă supuneți din nou? Voi păziți zile, luni, vremuri și ani. |
Citat:
Apropos, nu este "sabbaton", ci "sabbatismos". |
Citat:
P.S. În limba română nu "adventiștii" au tradus termenul prin sâmbătă, ci pentru prima dată ortodocșii:58:: "Deci dar rămâne încă repaus de Sâmbătă, pentru poporul lui Dumnezeu" (Evrei 4,9 - versiunea Nitzulescu) |
Citat:
|
Citat:
de ce nu a scris biserica sambata acolo unde nu scrie sabbaton. In rest ramai cu bine in credinta ta. :67: |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Sa "falsifice textul divin " :1:
Da sa falsifici adevarul si sa pretinzi ca Dumnezeu te-a facut profet si ti-a dat dreptul sa inventezi o biserica asta cum e ? Sa nu ai nici o baza in biblie ca sa botezi pe altii asta cum e ? Sa tot sperii lumea cu Apocalipsa cand lumea ar trebui fiecare sa se gandeasca la propria mantuire asta cum e ? "falsificarea textului divin" e problema traducatorului,a bisericii si a lui Dumnezeu.Eu sustin 100% traducerea ortodoxa pentru ca este in sensul celor spuse de Pavel,cel putin atat cat pot eu intelege.Si sant multe alte texte care ne spun ca noi,crestinii, nu santem in nici un fel legati de Sambata.Cel putin noi ortodocsii,de aia noi santem ortodocsi si dumneata si altii sant ceea ce sant fiecare dintre noi mai bun sau mai rau,mai credincios sau mai necredincios,mai eretic sau mai aproape de adevar. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Eu ce am avut de scris am scris si nu pentru tine. Nu exista nici un argument in biblie care sa lege un crestin de sarbatorirea sambetei .Doar o poveste cu "sambete ceremoniale " si alte tampenii inventate de cineva in USA in secolul 19. Cineva care nu are nici o baza in biblie ca sa intemeieze o noua biserica.Si atunci se foloseste de vechiul truc cu "duhul " care vine la comanda si ii da harul. Stati departe oameni de chestiile astea. Tie 99 iti doresc sanatate. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"Cel ce are poruncile Mele și le păzește, acela este care Mă iubește; iar cel ce Mă iubește pe Mine va fi iubit de Tatăl Meu și-l voi iubi și Eu și Mă voi arăta lui." (Ioan 14,21) Citat:
Unica dispensă este neștiința: "Dar Dumnezeu, trecând cu vederea veacurile neștiinței, vestește acum oamenilor ca toți de pretutindeni să se pocăiască," (Fapte 17,30) Crezi că te afli în această ipostază? |
Aproape 100 ce tot ai cu mine ? Tu nu vezi ca in afara de a ameninta lumea tu nu mai stii nimic ?
Ai ales sa te alaturi unei aventuri infiintata de una care a vazut ea pe dracu-n patru si toti ceilalti sant dusmanii Domnului ? Care Domn ? Pai ce tu ai un Domn ? Tu ai o Doamna .Tu faci parte din Biserica Doamnei nu din Biserica lui Hristos. Cartea o folosesti numai ca pretext sa sperii oamenii si sa-i aduci in Biserica Doamnei. Pentru mine Biserica ta nu inseamna nimic.E doar o mare minciuna si sper sa vada toti ca in afara de a speria lumea nu stiti altceva.In afara de a-i face pe altii slujitorii lui Satan pentru ca nu o slujesc pe Dpamna nu stiti altceva. Sa fii sanatos tu si fratii tai si spor la rugaciune.Sant sigur ca santeti pe drumul cel bun care nu duce nicaieri. Scuze daca vre-un cuvant nu e corect scris dar am probleme mari cu computerul. Si tu 99 lasama-n pace si nu ma mai ameninta ca nu ma sperii.Mai ai de invatat ca uite, "martorii" sperie oamenii si mai bine ca tine. |
Nu trebuie ca oamenii sa vina la Cristos de teama unui "Iad" care presupune chin in flacari deoarece: 1 Ioan 4:18 În dragoste nu este frică; ci dragostea desăvârșită izgonește frica; pentru că frica are cu ea pedeapsa; și cine se teme n-a ajuns desăvârșit în dragoste.
|
Citat:
|
Ce a spus Ellen White despre starea omului in moarte?
|
Intradevar trebuie uneori sa mai renuntam la teorie si sa mai simtim si cu inima Sa aruncam o privire in jur la cei pe care ii consideram gresiti si sa observam ca si ei sint bnecuvintati si ca noi nu sintem mai sfinti facatori de miracole mai mult decit ei ci poate dimpotriva.
Ortocsii fiind f. numerosi e loc destul si pentru cei mici plini de greutati duhovnicesti cit si de cei putini si sporiti in sfintenia lor pe cind la advensisti si ale culte incomparabil mai micute se observa o oarecare medie intre cele doua capete lucru despre care nu putem spune ca este nici bun nici rau ci ca doar asa este el ca asa este lasat de Domnul cel putin deocamdata. Noi nu avem dreptul sa cerem sa fie acum altfel ci doar Dumnezeu atunci cind va considera de cuviinta. Trebuie sa incetam sa ne preamarim pe noi fie ca sintem unul sau altul . Desigur ca fiecare si-ar dori ca lucrurile sa stea altfel. Si eu mi-as dori ca lucrurile sa stea altfel dar in acelsi timp imi dau seama ca cel putin deocamdata este imposibil , lucrurile au o anume viteza de evolutie care nu poate fi accelerata la simpla dorinta. Eu - as zice impartial- mi-as dori ca advenstisii onesti dar si ortocsii responsabili sa isi aduca in egela masura aminte versetul in care Iisus admonesteaza preotul care a scos draci in Numele lui Iisus dar pe care El il respinge caci dintr-un anume punct de vedere lucreaza faradelegae. Adventistii sa se gindeasca ca si ei ar trebui sa poata scoata draci in numele lui Iisus ca si preotii ortodocsi fiecare dupa puterea si harul sau. Iar daca nu pot scoate atunci sa isi dea seama ca le lipseste acea dimensiune esoterica-harica in energii. Iar mai departe sa analizeze posibilele cauze si sa caute solutii pentru a capata aceasta dimensiune harica insa acest lucru nu se va intimpla curind chiar daca eu il doresc iar daca se va intimpla va fi tot cu ajutorul interventiei divine. Ortodocsii sa se gindeasca cum poate ajunge un preot care plin de har pentru exorcizari deci bazat pe o anume moralitate lipsita de patimi ar putea lucra faradelegea. O faradelege despre care poate el nu este constient vazuta poate ca un lucru justificat si fara greutate dar peste care Dumnezeu nu poate trece. O faradelege care nu il impiedica sa primeasca harul vindecarii .Una care poate este canonica insa in afara Adevarului. Una pasuita din anumite motive dar care poate mai tirziu sa zicem in ziua Judecatii nu va mai fi pasuita daca nu se renunta de buna voie la ea. Desi imi dau seama ca si ea asa gresita aceasta fradelege are si ea rostul ei in economia evenimentelor viitoare caci va contrubui la separarea apelor. |
Citat:
|
Citat:
Ce a spus Ellen White despre starea omului în moarte? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:23:22. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.