![]() |
Citat:
Am zis ca v-ati inselat interpretand cuvintele domnului tricesimusquintus. Dar eu sunt linistita, dvs. va puteti agita in continuare Citat:
|
Tot ce pot să spun, în această dezbatere ajunsă la intensitate polemică, este că în Biserica mea rugăciunea "Ave Maria", a cărei primă parte îl are ca autor pe Sf Arh Gabriel ("Ave Maria, gratia plena...") se mai numește Salutul angelic și nu "Închinăciunea angelică".
|
Citat:
Vedeti ca veti fi contestat ca folositi denumirea de "Arhanghel". |
Citat:
|
Citat:
Cu toate acestea nu faceti greseala de a crede ca va este sustinuta ideea potrivit careia Fecioarei Maria nu trebuie sa ne inchinam. |
Citat:
|
Citat:
Noi polemizam mai mult in jurul sensului decat strict al cuvantului. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Mie imi este suficient. |
Citat:
|
Citat:
Biblia nu a fost scrisa nici la Iasi si nici la Glasgow.A fost tradusa (si) in cele doua locatii dar textul de la care s-a plecat,va asigur,nu era in romaneste sau in engleza.Nici in moldoveneste sau scottish gaelic.Banuiesc ca o confruntare cu textul original(noi toti avem copii,inclusiv dvs) nu sperie pe nimeni care socoteste ca detine o traducere corecta.,,Proba veritatii". Referitor la confesiunea mea ati afirmat: ,,Din pct. de vedere al confesiunii dvs ar fi injositor".Daca va intreb in ce consta credinta confesiunii mele o sa inrositi google dar nu este necesar din moment ce stiti (deja) ce este sau nu injositor pentru noi.M-as bucura ca cei care fac anumite afirmatii sa aiba taria sa le sustina pina la capat.In general este un semn de demnitate. Va salut cu respect doamna |
Citat:
Era un raspuns dat domnului tricesimusquintus, iar dumnealui nu s-a simtit revoltat! Da nici o problema, dvs aveti dreptate si sunteti plin de demnitate! |
Citat:
Din pct. de vedere al confesiunii dvs ar fi injositor, din pct. de vedere al ortodocsilor Fecioara Maria este mai mare decat toti ingerii. Denumirea de Arhanghel vine de la faptul ca este capetenie a ostirii ceresti. Stiu ca nu apare denumirea de arhanghel in Biblie, doar de Gavriil. [/quote] |
Citat:
O zi buna.Ma retrag rusinat si plin de regrete :) |
Citat:
Pentru ultima data, va invit sa va uitati la acel raspuns dat dvs, veti vedea ca inainte de arhanghel sunt ghilimele, cum si la urma, dupa Gavriil sunt ghilimele. Tocmai pentru ca am vrut sa va arat citatul pe care i l-am dat domnului tricesimusquintus si raspunsul meu, la faptul ca a zis ca "Ar fi destul de înjositor să-l acuzăm pe un înger sfânt (apropos, unde scrie că e "Arhanghel"?) de idolatrie!" Ca dvs ati fost cel care i-ati justificat raspunsul legat de " inchinaciune". |
Citat:
Va spun cu ultimele puteri:) ca nu retractez nimic si il citez,in sprijinul meu ,,eretic"pe Luther :,,Nu retractez nimic,pentru ca nu pot spune altceva impotriva constiintei mele.Nu este nici bine si nici corect.Asa ca voi sta in fata dvs exact in acest fel intrucat nu pot proceda altfel.Asa sa-mi ajute Cel de Sus". Pe scurt:cred ca nu aveti dreptate in totalitate,cred ca sunt nuante dar nu vreau sa ma cert/contrazic cu dvs over and over again.Imi permiteti sa ma retrag din discutie?Pls :) |
Citat:
L-ati luat pe "nu" in brate si nu vreti sa intelegeti ce va explic. Afirmatiile imi apartin, dar nu erati vizat de ele. Am impresia ca sunt retardata... de nu va pot face sa intelegeti ce vreau sa zic. Unde vedeti "lupta" sau ca am ceva cu dvs... Pfuu... |
Citat:
|
Citat:
Din pacate tot nu am reusit sa citesc talcuirea pe care Biserica ortodoxa o da acestui "salut" al ingerului din cauza ca trebuie sa cumpar cartea aceea pe care mi-a sugerat-o Scotsman. Daca totusi Biblia ortodoxa traduce "inchinaciune" cred ca o face tocmai pentru a releva ideea si sensul de inchinare. Nu vreau totusi sa ma cert cu cineva pentru un cuvant pentru ca noi oricum ne vom inchina Sfintei Fecioare, fie ca e vorba de "salutare" sau "inchinare"; cred ca amandoua cuvintele converg catre "respect foarte mare". Eu asa imi explic tulburarea Mariei la "salutarea/inchinaciunea" arhanghelului. |
Citat:
Sper doar ca am lamurit neintelegerea.. |
Citat:
Biblia Ortodoxă traduce [άσπασμός] prin "închinăciune" (în ciuda faptului că înseamnă salutare, urare) din rațiuni bine determinate cum remarcați și dvs. Rațiunea este de a deturna sensul acestui singular verset al NT înspre ideea de închinare adusă unui om. Și fiind vorba de un înger, "argumentul" închinării la sfinți devine cu atât mai puternic. O face însă cu enorme riscuri: 1. Traducătorul punându-se sub blestemul rostit celor ce adaugă ceva în plus Cuvântului lui Dumnezeu. 2. Riscul de a conduce milioane de credincioși către o falsă închinare. Uriașă responsabilitate! |
Citat:
Exact! Oricine ar fi tulburat la vederea unui inger; pentru ce atunci sa te mai tulburi ca iti zice(vorba lui Erethorn) "ziua buna" in loc de "buna ziua". Nu este nicio falsa inchinare. Maria a primit harul si cinstea de la Dumnezeu de a-l naste pe Iisus; in fata unei asemeni Fericite pana si arhanghelul se face mic. |
Citat:
|
ei bine..in legatura cu acel topic despre adventisti..
sunt si eu ortodoxa,doar ca incerc sa privesc din ochii celor din jurul meu..
stii. . . verisorul meu e crestin dupa evanghelie.. si totusi..mereu il intre ce la atras acolo.. el imi spune ca acei oameni cred cu adevarat in Iisus si in Domnul si ca aceea e calea cea dreapta.. dar totusi.. o fata mia spus ca fiecare religie are Dumnezeul ei.. si eu iam zis ca nu e adevarat... ca Dumnezeu e numai unul.. doar e privit din mai multe puncte de vedere..e privit diferit de fiecare om.. de aceea sunt mai multe culte religioase.. deci..revenind la subiect.. adventistii cred ca religia lor este cea dreapta,la fel cum noi credem ca a noastra este cea dreapta..nimeni nu stie adevarul,numai Domnul.. ei incearca sa aduca pe toata lumea pe calea dreapta,de aceea fac lucruri de genu si infiltreaza in orice carti,emisiuni de ale lor pentru a ne starni interesul nostru.. cunosc o fata care e trimisa in misiune de evanghelizare in india.. la noi de ce nu se fac lucruri de genu? pocaitii incearca sa faca cunoscut numele Domnului peste tot in lume..si nu asteapta vreo rasplata in bani sau chestii de genu.. pe cand la noi se face asa ceva? exista careva care sa se duca in intreaga lume,sa calatoreasca pe banii lui si totusi sa transmita mesajul Domnului? exista asa ceva la noi? ei bine nu exista..pentru ca toti umbla in interesul lor..doar sa aiba bani si sa le fie bine.. acum sper ca intelegeti cu totii de ce acea adventista a facut acest lucru.. a intrat in casa ta pentru a te ajuta,tia facut un serviciu gratis,si totodata a incercat sa ti-L arate pe Domnul... consider ca nu e de condamnat gestul ei.. si nu trebuie sa privim pe cei de alta religie ca fiind dusmani.. Domnul a spus sa iubim chiar si pe dusmanul nostru.. ei oricum nu ne sunt dusmani..ei doar vor sa se faca voia Domnului... ar trebui sa traim toti ca o familie fericita si sa luam exemplu de la ei..cum se iubesc si se ajuta intre ei fara a cere inapoi ceva... la noi nu intalnim asa ceva.. la noi toti sunt fatarnici si cu interes... si nu zic ca toti ar fi perfecti la ei si numai rai la noi orice padure are uscaturi... dar uscaturile padurii noastre sunt mai mari ca ale padurilor lor!... deci haideti sa nu mai fim rai si egoisti si sai privim ca pe niste oameni rai.. |
Incerc sa-mi inchipui cum ar fi ca ortodocsii sa inceapa sa bata pe la usile celor de alte religii cu carti ortodoxe se vanzare si incercand sa le explice ca daca nu se convertesc sunt pierduti... sau umbland pe strada tot doi cate doi si impartind fluturasi cu propaganda ortodoxa :).
Incepand cu varsta de 16 ani fiecare persoana are dreptul sa-si aleaga singura religia. Respecta ca sa fi respectat! |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Dar daca esti ortodoxa,ar trebui sa vezi ce mare dar ai primit: Ortodoxia este singura religie care duce spre Dumnezeu. |
[quote=dianagroza;334027]Adica?
Adica orice persoana care a implinit 16 ani are dreptul sa-si aleaga singura religia. Vezi aici : http://www.culte.ro/DocumenteHtml.aspx?id=1661 Art.3 Paragraful (2) |
Citat:
Vorbeai din punct de vedere legislativ, am inteles. |
Citat:
Nu te-am auzit spunand nimic frumos de Bis. Ortodoxa, chiar nu ii gasi nimic? Citat:
Citat:
De vorba cu alti NP pe alte forumuri, nici unul din ei nu spuneau ca detin calea dreapta...taman numai varu tau. Citat:
Exista UN Dumnezeu si mai multi diavoli facuti de unii dumnezei... Citat:
Acceptand parerile NP, negam invataturile Bibliei cu privire la proorocii mincinosi si la invatatorii rai... Citat:
Citat:
Toate sectele au aparut , cand???? Cum sa nu cred in Biserica mea, cand ea de 2000 de ani pastreaza adevarul si-l transmite tuturor crestinilor...D-zeu a lasat o invatatura, nu peste 3000... Citat:
Daca Hristos a intemeiat o Biserica care propovaduieste o invatatura, trebuie sa cautam si care este aceea Biserica cu invatatura cea buna. Citat:
Citat:
Dar nu e nevoie! BOR are episcopii si mitropolii intemeiate dincolo de granitele hotarului tarii. Vrei sa stii unde? - Paris, Italia , Spania, Germania, Stockholm, Chicago, Melbourne,etc... Dar Biserica Ortodoxa este pretutindeni in lume.... La noi in BO "este rusinos ca femeile sa vorbeasca in biserica" (1 Cor 14, 35). Citat:
Citat:
Citat:
Daca tii parte adventistei, te intreb: de ce vin saracuti cu carti pe la ortodocsi? de ce nu se duc la Budisti sau la musulmani, ca astia au lipsuri la capitolul D-zeu? Citat:
Citat:
Isi arata coltii, nu facem decat si-i "pilim"... Citat:
Dusmanii nu sunt sectarii, sunt cei care nu voiesc raul....sau , poate ca ai dreptate: si sectarii ne vor raul, ne vor in iad cu ei... Citat:
Citat:
Se iubesc??? asta ti-a spus varul tau...pe noi, si dracul e mai bland... Citat:
La noi nu sunt fatarnici, la noi sunt "vamesi"...viteste aceste versete si spune cine e vames si cine e fariseu, tinand cont de tot ce ai spus tu pana aici: Luca cap 18 , 10. Doi oameni s-au suit la templu, ca să se roage: unul fariseu și celălalt vameș. 11. Fariseul, stând, așa se ruga în sine: Dumnezeule, Îți mulțumesc că nu sunt ca ceilalți oameni, răpitori, nedrepți, adulteri, sau ca și acest vameș. 12. Postesc de două ori pe săptămână, dau zeciuială din toate câte câștig. 13. Iar vameșul, departe stând, nu voia nici ochii să-și ridice către cer, ci-și bătea pieptul, zicând: Dumnezeule, fii milostiv mie, păcătosului. 14. Zic vouă că acesta s-a coborât mai îndreptat la casa sa, decât acela. Fiindcă oricine se înalță pe sine se va smeri, iar cel ce se smerește pe sine se va înălța. |
Citat:
|
Citat:
Ca si varul tau si ca toti NP mai sunt si altii care cred: Iacob 2, 19. Tu crezi că unul este Dumnezeu? Bine faci; dar și demonii cred și se cutremură. ... Asa ca, sunt total indreptatit sa spun ca diavolul conduce sectele... |
Mamaaa ce surprinsi vor fi unii de cei pe care ii vor gasi in RAI si de cei care nu vor fi gasiti acolo....
|
Citat:
Bine punctat: http://yoursmiles.org/tsmile/rulez/t2010.gif |
Cred ca am inteles gresit :(
|
Citat:
Ce ai inteles gresit? |
Citat:
Ca sa revin : ca sa fie surprinsi trebuie ca acei "unii" sa ajunga in Rai , nu ? |
Citat:
Asa ca , vor fi mirati unii NP ajunsi in Rai ca alti semeni de-ai lor sunt in Iad si cu ei in Rai se afla si ortodocsi.... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:07:51. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.