Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1326)

Anca-Miha 21.10.2008 00:17:34

EREZÍE, erezii, s.f. 1. Doctrină sau credință religioasă care ia naștere în sânul unei biserici, abătându-se de la dogmele consacrate și care este condamnată de biserica respectivă. 2. Fig. greșeală, eroare, rătăcire. – Din fr. hérésie, lat. haeresis.

mihai07 21.10.2008 13:44:20

Ia uitati ce frumos se manifesta protestantii pe la adunarile lor.

http://album.apropo.ro/index.php?tree=10&cst_id=25095

vasinec 22.10.2008 10:26:37

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 96829)

De ce nu specificati despre ce confesiune protestanta este vorba?

mihai07 22.10.2008 10:33:59

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 96985)

Am pus protestanti in general. Cred ca sunt mai multe confesiuni prezentate in filmulet. Oricare ar fi dintre ele, este destul de inspaimantator modul in care se manifesta.

vasinec 22.10.2008 10:47:29

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 96989)
Am pus protestanti in general. Cred ca sunt mai multe confesiuni prezentate in filmulet. Oricare ar fi dintre ele, este destul de inspaimantator modul in care se manifesta.

Nu pot urmari filmuletul acum. Spuneti ca este vorba despre niste manifestari inspaimantatoare. Pot sa garantez ca nu este vorba despre adventistii in acel filmulet. Ei nu au manifestari inspaimantatoare (si nici alte confesiuni protestante). Dvs. i-ati bagat pe toti in aceeasi oala. Este cinstit ceea ce faceti?

mihai07 22.10.2008 11:02:50

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 96997)
Nu pot urmari filmuletul acum. Spuneti ca este vorba despre niste manifestari inspaimantatoare. Pot sa garantez ca nu este vorba despre adventistii in acel filmulet. Ei nu au manifestari inspaimantatoare (si nici alte confesiuni protestante). Dvs. i-ati bagat pe toti in aceeasi oala. Este cinstit ceea ce faceti?

Ti s-a parut tie ca am etichetat pe cineva? Am zis ca sunt protestanti, si din cate am inteles ar fi baptisti sau penticostali. Nu am spus ca sunt adventisti. Te simti cumva cu musca pe caciula de esti asa suparat?

mihai07 22.10.2008 11:04:13

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 96999)
Am zis ca sunt protestanti, si din cate am inteles ar fi baptisti sau penticostali. Nu am spus ca sunt adventisti.

Asta mi-a spus-o cineva care a trecut in vizita pe la protestanti.

vasinec 22.10.2008 14:22:49

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 96999)
Ti s-a parut tie ca am etichetat pe cineva?

Mi s-a parut ca i-ati etichetat pe multi, unii dintre ei neavand nici o tangenta cu "manifestarile inspaimantatoare". Ati citit capitolul intitulat "Defaimarea", din Pravila Bisericeasca?

Iustin32 22.10.2008 17:00:01

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 97042)
Mi s-a parut ca i-ati etichetat pe multi, unii dintre ei neavand nici o tangenta cu "manifestarile inspaimantatoare". Ati citit capitolul intitulat "Defaimarea", din Pravila Bisericeasca?

Ca de obicei hotul striga hotii. Dar voi cand va indreptatiti ca membrii sectei voastre nu sunt asa de pacatosi cum sunt ortodocsii, dar avand mandrie cu carul ?

vasinec 22.10.2008 18:16:38

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 97065)
Ca de obicei hotul striga hotii. Dar voi cand va indreptatiti ca membrii sectei voastre nu sunt asa de pacatosi cum sunt ortodocsii, dar avand mandrie cu carul ?

Dumnezeu ne va judeca cu dreptate, pe toti. Daca ne vedeti ca am cazut in greseala (cum ar fi mandria), mustrati-ne cu dragoste si rugati-va pentru noi. Nu ne ajutati cu nimic, nici pe noi nici pe altii, cu jigniri, minciuni sau alte metode de genul acesta.

danyel 22.10.2008 20:14:58

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 96985)

Vasinec de data asta vin in apararea ta, e adevarat nu sunt adventisti cei prezentati aici, sunt charismatici, isi zic si penticostali si au ca doctrina ceva de genul "rasul sfant" si penticostalii din Romania se dezic de ei, e drept nu trebuie sa-i bagam pe toti in aceeasi oala si nici nu am aceasta intentie atata timp cat am capacitatea de diferentiere a lucrurilor, exemplul din filmulet arata unde poate ajunge o "biserica" fara o organizare stabila fara coloana vertebrala am putea zice bazandu-se la fel ca voi pe "Sola Scriptura" ma crezi ca si acestia-ti spun ca nu isi iau invatatura decat din Cuvantul lui Dumnezeu aflat in Biblie? si-ti pot da versete pt asi motiva manifestarile gelagioase, vezi aici e problema protestantismului, identitatea

vasinec 23.10.2008 19:32:08

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 97095)
Vasinec de data asta vin in apararea ta, e adevarat nu sunt adventisti cei prezentati aici, sunt charismatici, isi zic si penticostali si au ca doctrina ceva de genul "rasul sfant" si penticostalii din Romania se dezic de ei, e drept nu trebuie sa-i bagam pe toti in aceeasi oala si nici nu am aceasta intentie atata timp cat am capacitatea de diferentiere a lucrurilor, exemplul din filmulet arata unde poate ajunge o "biserica" fara o organizare stabila fara coloana vertebrala am putea zice bazandu-se la fel ca voi pe "Sola Scriptura" ma crezi ca si acestia-ti spun ca nu isi iau invatatura decat din Cuvantul lui Dumnezeu aflat in Biblie? si-ti pot da versete pt asi motiva manifestarile gelagioase, vezi aici e problema protestantismului, identitatea

Multumesc. Totusi, vreau sa spun ca nu faptul ca respecta pricipiul "Sola Scriptura" (de fapt, nici nu respecta acest principiu: doar declara), i-a adus pe unii intr-o postura ciudata. Si adventistii respecta acest principiu, dar au manifestari de oameni normali fara nimic spectaculos.

Referitor la versete: este o boala generala sa te justifici cu versete din Biblie dar sa nu iei toata Biblia in serios.

Iustin32 23.10.2008 19:42:30

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 97278)
Multumesc. Totusi, vreau sa spun ca nu faptul ca respecta pricipiul "Sola Scriptura" (de fapt, nici nu respecta acest principiu: doar declara), i-a adus pe unii intr-o postura ciudata. Si adventistii respecta acest principiu, dar au manifestari de oameni normali fara nimic spectaculos.

Referitor la versete: este o boala generala sa te justifici cu versete din Biblie dar sa nu iei toata Biblia in serios.

Ca voi tare ati luat-o in serios atunci cand Miller si White au inceput sa faca acele calcule aberante despre data celei de-a veniri a lui Hristos, plus pretentia dnei White, tot pe baza Bibliei ca are duh profetic. Hai sa vedem cate din profetiile ei s-au implinit: Iata adresa:
http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/can15.htm

vasinec 23.10.2008 19:57:58

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 97280)
Ca voi tare ati luat-o in serios atunci cand Miller si White au inceput sa faca acele calcule aberante despre data celei de-a veniri a lui Hristos, plus pretentia dnei White, tot pe baza Bibliei ca are duh profetic. Hai sa vedem cate din profetiile ei s-au implinit: Iata adresa:
http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/can15.htm

Am spus ca noi respectam pricipiul "Sola Scriptura" nu "Sola Ellen White". Recunoastem ca orice om poate gresi. Cum si dvs. ati recunoscut ca si Sfintii Parinti au gresit.

Iustin32 23.10.2008 20:56:05

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 97287)
Am spus ca noi respectam pricipiul "Sola Scriptura" nu "Sola Ellen White". Recunoastem ca orice om poate gresi. Cum si dvs. ati recunoscut ca si Sfintii Parinti au gresit.

Eu nu m-am dezis de Sfantul Iustin asa cum faci tu cu Hellen White. Iar la noi, in Ortodoxie Hristos a intemeiat Biserica, nu Sfantul Iustin , asa cum a facut-o ,,profetesa,, voastra.
Daca ai fi sincer ai fi cautat mai intai greselile intemeietorilor cultului vostru, Miller si sotii White, asumandu-le si tragand o concluzie rezonabila, nu aruncandu-ne in fata o singura gresala a unui Sfant din perioada de formare a invataturilor Bisericii care oricum nu a fost adoptata de ea si pe care el a si corectat-o inaintea mortii.

ovidiu-s 23.10.2008 21:02:47

[COLOR=black]
Citat:

În prealabil postat de vasinec

[/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black]Domnule [/COLOR][COLOR=black]ți s-a mai spus odată că Biserica- „trupul lui Hristos cel viu”, nu poate greși. Oamenii da.[/COLOR]
[COLOR=black]Iar diferența ditre Miller, White și Biserică este că Biserica nu a profețit niciodată sfârșitul lumii. Profeții adventiștilor au făcut-o, iar Biblia este foarte radicală în această privință.[/COLOR]

marmat 23.10.2008 21:29:24

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 97300)

[COLOR=black]Domnule [/COLOR][COLOR=black]ți s-a mai spus odată că Biserica- „trupul lui Hristos cel viu”, nu poate greși. Oamenii da.[/COLOR]
[COLOR=black]Iar diferența ditre Miller, White și Biserică este că Biserica nu a profețit niciodată sfârșitul lumii. Profeții adventiștilor au făcut-o, iar Biblia este foarte radicală în această privință.[/COLOR]

cred ca nu-ti dai seama cind cazi in ridicol .Stii si tu cite ceva dar foarte sumar si superficial .Ar trebui sa te mai uiti prin Apocalips ,sa vezi cum este descris acolo . Nu se spune ca va veni sfisitul lumii ,ci ca pamintul va fi reiinoit ,pacatul va fi curatat ,dreptatea lui Dumnezeu se va implini si va fi dovedita. Zice ceva si de Ierusalimul cel nou.
Si totul incepe cu a doua venire a Mintuitorului. Tu mai speri in a doua venire?
Revezi ce spune crezul ortodox.

Iustin32 23.10.2008 21:38:27

Hai sa nu incepem cu jigniri!
Doamna E.G. White, profet, lider și fondator principal al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, a pretins că e inspirată de Dumnezeu, la fel ca profeții Bibliei. Definindu-și poziția, ea afirmă: "In vremurile de demult Dumnezeu vorbea oamenilor prin gura prorocilor și apostolilor. In zilele noastre, El le vorbește prin mărturiile Duhului Său" ("Mărturii pentru Biserică," Vol. IV., p. 148; Vol. V., p. 661; Nr. 88, p. 189) cu alte cuvinte, prin scrierile sale.
A pretins că fiecare rand pe care l-a scris, fie in articole, scrisori, mărturii sau cărți, i-a fost dictat de Duhul Sfant și trebuie să fie prin urmare infailibil. Oamenii ei acceptă și apără cu putere aceste pretenții. Scrierile ei sunt citite in bisericile lor, invățate in școlile lor și predicate de pastorii lor la fel ca Sfanta Scriptură. Biserica lor stă sau se prăbușește odată cu ceea ce-a pretins ea. Ei recunosc liber acest lucru. E delegată de oamenii ei ca Mahomed de mahomedani, Joseph Smith de mormoni, Ann Lee de Quakeri și doamna Eddy de adepții Științei Creștine.
Biblia spune: "Feriți-vă de proorocii mincinoși" (Mat. 7:15). "Se vor ridica Hristoși și prooroci mincinoși" (Mat. 24:24). "Să nu dați crezare oricărui duh; ci să cercetați duhurile....căci in lume au ieșit mulți prooroci mincinoși" (1 Ioan 4:1).
In fiecare generație au existat oameni care au pretins că sunt profeți. Toți și-au găsit adepți, mai mult sau mai puțin. Tot ce trebuiau să facă era să creadă cu tărie in ei inșiși, să pretindă lucruri extravagante și aveau imediat adepți. Mahomed, care s-a ridicat in secolul al VI-lea d.Ch, cu cele două sute de milioane de adepți in ziua de azi, e un exemplu elocvent
"Adventiști nu au alt crez decat Biblia." Această afirmație apare mereu in publicațiile lor ce sunt distribuite publicului.
Tot așa, ei spun: "Biblia se explică singură." "Un text il explică pe altul." Toate astea sună frumos, dar la o examinare atentă, amandouă afirmațiile se dovedesc a fi false.
In primul rand, adventiștii de ziua a șaptea au un crez, ca și celelalte denominații, publicat din 1872. Ei il numesc "Principii Fundamentale ale adventiștilor de ziua a șaptea." Primele cuvinte sună astfel: "Adventiștii de ziua a șaptea nu au alt crez decat Biblia, dar aderă la anumite puncte de credință bine definite." Iar apoi trec să definească aceste "puncte de credință." Ce inseamnă acest singur crez? Webster definește crezul ca "sumarul sau formula de autoritate ale acelor articole din credința creștină ce sunt considerate esențiale."
Deschizand disciplinele diferitelor biserici, cum ar fi metodiștii, baptiștii și prezbiterienii, vedem că la inceputul fiecăreia din ele se spune : Noi credem. Și apoi urmează ceea ce cred ei. Adventiștii spun că toate aceste biserici au un crez, dar ei nu au un crez personal. Dar "Principiile lor Fundamentale" incep la fel: "Ei cred" și apoi urmează cele douăzeci și nouă de articole de credință, care specifică ceea ce cred ei. Prin urmare, e o minciună să spună că nu au nici un crez, pe cand celelalte biserici au.

marmat 23.10.2008 22:19:29

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 97307)
Hai sa nu incepem cu jigniri!
De acord

Deschizand disciplinele diferitelor biserici, cum ar fi metodiștii, baptiștii și prezbiterienii, vedem că la inceputul fiecăreia din ele se spune : Noi credem. Și apoi urmează ceea ce cred ei. Adventiștii spun că toate aceste biserici au un crez, dar ei nu au un crez personal. Dar "Principiile lor Fundamentale" incep la fel: "Ei cred" și apoi urmează cele douăzeci și nouă de articole de credință, care specifică ceea ce cred ei. Prin urmare, e o minciună să spună că nu au nici un crez, pe cand celelalte biserici au.

Daca vrei tu si cei care au scris sa fie un crez ,este dreptul vostru .
Acele puncte de credinta definesc adventismul fata de alte culte .
In cateheza pt botez se explica fiecaruia ca ,crezul trebuie sa fie Biblia in intregul ei. Nu poti sa o rezumi doar la acele puncte.
Toti putem spune despre teologia altuia ca este o minciuna frumos ambalata. Doar sintem in postmodernism ,nu?

marmat 23.10.2008 22:35:04

Si inca un lucru .
EGW nu a pretins niciodata ca scrieile ei sint infailibile,nu a scris niciodata ca sa scoata e ea in fata ,si precizat ca totdeauna Biblia este deasupra celorlalte scrieri.
Toata lucrarea ei arata doar spre Isus Hristos .
Ce fac teologii e treaba lor.Toti vom fi judecati a urma urmei.
Nu am citit decit o mica parte din scrierile ei .Dar vad urma lucrarii care se face in biserica .
Ia gindestete un pic ,o biserica care are 15mil de membri activi (nu cu numele) plus familiile lor ,au reusit o asemenea organizare incit sint in minim 200tari ,au infiintat sute de camine ,azile,spitale, scoli , univestitati ,centru de studii stiintifice recunoscut in lume si totul din zecimea credinciosilor ,fara nici o subventie de la stat ????
Macar respectul sa-l aratm pt toata aceasta lucrare si pt ca duce evanghelia la capatul lumii ,la fel cum voi pretindeti sa respectam pe Sfintii Parinti.
Iti recomand un mic semn de recunoastere ,vizita lui Basescu la Madrid
[COLOR=#800080]http://7adventist.com/3/3_6_1.asp?id=114[/COLOR]

ce vezi acolo sint adventisti de la cele 14 biserici din Madrid .
Daca nu stii,sint recunoscuti ca buni meseriasi in constructii si agricultura ,oameni foarte chibzuiti ,pe care poti pune baza .
Acest lucru il stiu de mic copil ,cind m-i se povestea de pocaiti,culmea de alti ortodoxi.

tot.eu 23.10.2008 22:42:09

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 96829)

Pe acestia cred ca ii face satana sa zburde...

vasinec 24.10.2008 08:45:42

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 97300)

[COLOR=black][/COLOR]

Sunt de acord ca oamenii pot gresi. Dar, lamuriti-ma, care este biserica aceea fara greseala. Eu cunosc o biserica, in a carei Pravila Bisericeasca, sunt scrise minciuni. Sper ca nu despre acea biserica vorbiti.

Iustin32 25.10.2008 23:10:04

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 97374)
Sunt de acord ca oamenii pot gresi. Dar, lamuriti-ma, care este biserica aceea fara greseala. Eu cunosc o biserica, in a carei Pravila Bisericeasca, sunt scrise minciuni. Sper ca nu despre acea biserica vorbiti.

Care sunt acele greseli sau minciuni? Te pomenesti ca sunt afirmatii cu privire la voi si invataturile voastre care pot fi in parte gresite! Numai de multimea ereziilor adventiste sa nu cumva sa pomenesti!

vasinec 26.10.2008 08:47:18

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 97689)
Care sunt acele greseli sau minciuni? Te pomenesti ca sunt afirmatii cu privire la voi si invataturile voastre care pot fi in parte gresite! Numai de multimea ereziilor adventiste sa nu cumva sa pomenesti!

Am postat acele nedevaruri pe topicul intitilat "Cum?"pag. 2 si 3. (este tot in "Secte si culte"). Chair daca va supara, trebuie sa va anunt ca, in Pravila Bisericeasca, chiar la primul capitol, in doar cateva randuri, se gasesc mai multe minciuni despre adventisti (ce spuneti despre altii nu m-a interesat). A incercat sa raspunda la acele minciuni, Mihai 07. Geo. Nektarios a promis ca le va studia si va raspunde dar nu a facut-o. Poate reusiti dvs. sa-mi spuneti cum de se gasesc minciuni, despre altii, chiar si-n Pravila Bisericeasca.

Ori, despre noi "ereticii" aveti voie sa spuneti vrute si nevrute. Suntem prea marunti si ne puteti trata ca pe niste presuri.

Iustin32 27.10.2008 19:05:08

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 97738)
Am postat acele nedevaruri pe topicul intitilat "Cum?"pag. 2 si 3. (este tot in "Secte si culte"). Chair daca va supara, trebuie sa va anunt ca, in Pravila Bisericeasca, chiar la primul capitol, in doar cateva randuri, se gasesc mai multe minciuni despre adventisti (ce spuneti despre altii nu m-a interesat). A incercat sa raspunda la acele minciuni, Mihai 07. Geo. Nektarios a promis ca le va studia si va raspunde dar nu a facut-o. Poate reusiti dvs. sa-mi spuneti cum de se gasesc minciuni, despre altii, chiar si-n Pravila Bisericeasca.

Ori, despre noi "ereticii" aveti voie sa spuneti vrute si nevrute. Suntem prea marunti si ne puteti trata ca pe niste presuri.

[SIZE=3]
Si voi aveti o multime de minciuni la adresa noastra numindu-i pe[/SIZE][COLOR=black] Iustin Martirul, Epistola lui Barnaba, Dionisie al Corintului,[/COLOR][COLOR=black][/COLOR][COLOR=black]Meliton de Sardes și Tertullian ca fiind gnostici doar pentru ca numesc duminica si ziua soarelui pentru ca asa era numita de catre concetatenii lor romani.[SIZE=3] [/SIZE][/COLOR] [SIZE=3]Daca te duci in America sau Anglia cum ai sa numesti ziua de duminica? sunday sau ziua intai cum o numeau evreii atunci si acum[/SIZE]

vasinec 28.10.2008 10:29:06

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 98011)
[SIZE=3]Si voi aveti o multime de minciuni la adresa noastra [/SIZE] [SIZE=3]Daca te duci in America sau Anglia cum ai sa numesti ziua de duminica? sunday sau ziua intai cum o numeau evreii atunci si acum[/SIZE]

1. Sa inteleg ca recunoasteti ca ati spus minciuni despre credinta adventistilor? Ce minciuni spun adventistii despre credinta ortodoxa?

2. Nu ma deranjeaza denumirea de "sunday" (ziua soarelui) data zilei intaia a saptamanii. De altfel, aceasta denumire pagana exista si in Decretul dat de Constantin cel Mare (in anul 321, sper ca nu ma insel). Abia mai tarziu, oamenii NU DUMNEZEU, au numit pe nedrept ziua intaia "dies domini" (ziua Domnului), adica duminica. De fapt, ziua Domnului, este ziua a saptea:"Dar ziua a saptea este ziua de odihna, inchinata Domnului, Dumnezeului tau"(Porunca a patra - iesirea 20:10).

Iustin32 28.10.2008 17:53:50

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 98086)
1. Sa inteleg ca recunoasteti ca ati spus minciuni despre credinta adventistilor? Ce minciuni spun adventistii despre credinta ortodoxa?

2. Nu ma deranjeaza denumirea de "sunday" (ziua soarelui) data zilei intaia a saptamanii. De altfel, aceasta denumire pagana exista si in Decretul dat de Constantin cel Mare (in anul 321, sper ca nu ma insel). Abia mai tarziu, oamenii NU DUMNEZEU, au numit pe nedrept ziua intaia "dies domini" (ziua Domnului), adica duminica. De fapt, ziua Domnului, este ziua a saptea:"Dar ziua a saptea este ziua de odihna, inchinata Domnului, Dumnezeului tau"(Porunca a patra - iesirea 20:10).

[SIZE=3]Iar minti. Iata cum EG White a cerut sa se tina si duminica:

[/SIZE][SIZE=3]Iată instructiunile ei din "Marturii pentru biserica" Vol. IX., Nr. 37, publicat [/SIZE][SIZE=3]i[/SIZE][SIZE=3]n 1909. E o negare pe fața a tuturor lucrurilor pe care le [/SIZE][SIZE=3]i[/SIZE][SIZE=3]nvatase [/SIZE][SIZE=3]i[/SIZE][SIZE=3]nainte. Evita toate posibilitatile de persecutie pentru lucrul de duminica. Spune: "Lumina pe care mi-a dat-o Domnul [/SIZE][SIZE=3]i[/SIZE][SIZE=3]ntr-o vreme c[/SIZE][SIZE=3]a[/SIZE][SIZE=3]nd ne asteptam la o criza asemănătoare cu cea care se apropie de voi, a fost ca atunci c[/SIZE][SIZE=3]a[/SIZE][SIZE=3]nd oamenii erau mișcati de o putere de jos să tină duminica, adventistii de ziua a saptea trebuiau sa se arate [/SIZE][SIZE=3]i[/SIZE][SIZE=3]ntelepti [/SIZE][SIZE=3]i[/SIZE][SIZE=3]ncet[/SIZE][SIZE=3]a[/SIZE][SIZE=3]nd munca [/SIZE][SIZE=3]i[/SIZE][SIZE=3]n acea zi si s-o dedice lucrării misionare" (p. 232). "Nu le dati motive sa va numească calcatori de lege." "Va fi usor sa treceti de greutatea asta. Dati duminica Domnului ca zi [/SIZE][SIZE=3]i[/SIZE][SIZE=3]n care faceti lucrare misionara." [/SIZE][SIZE=3]
[/SIZE][SIZE=3]Mai departe, spune: "Odata, cei ce raspundeau de scoala noastră din Avondale [Australia] m-au [/SIZE][SIZE=3]i[/SIZE][SIZE=3]ntrebat 'Ce sa facem? Reprezentantii legii au porunca sa-i aresteze pe cei care lucreaza duminica.' I-am răspuns Va fi usor de evitat aceasta problema. Dati duminica Domnului ca zi pentru lucrarea misionara. Duceti studenti afara pentru a tine [/SIZE][SIZE=3]i[/SIZE][SIZE=3]nt[/SIZE][SIZE=3]a[/SIZE][SIZE=3]lniri [/SIZE][SIZE=3]i[/SIZE][SIZE=3]n diferite locuri si faceti lucrare misionara medicala. [/SIZE][SIZE=3]I[/SIZE][SIZE=3]i vor găsi pe oameni acasa si vor avea o ocazie grozava să le vorbeasca despre adevar. Acest mod de a petrece duminica [/SIZE][SIZE=3]i[/SIZE][SIZE=3]i este [/SIZE][SIZE=3]i[/SIZE][SIZE=3]ntotdeauna plăcut Domnului" (p. 238). [/SIZE][SIZE=3]
[/SIZE][SIZE=3]Vom vedea imediat că acum doamna White [/SIZE][SIZE=3]i[/SIZE][SIZE=3]si [/SIZE][SIZE=3]i[/SIZE][SIZE=3]nvata oamenii sa tină duminica la fel ca toti cei care o fac cu constiinciozitate; adica sa aiba [/SIZE][SIZE=3]i[/SIZE][SIZE=3]nt[/SIZE][SIZE=3]a[/SIZE][SIZE=3]lniri religioase si să faca lucrare religioasa! Trebuie să "se abtină de la munca obișnuită [/SIZE][SIZE=3]i[/SIZE][SIZE=3]n acea zi"; trebuie sa "dea duminica Domnului ca o zi pentru lucrarea misionara." Si pentru a [/SIZE][SIZE=3]i[/SIZE][SIZE=3]ncheia toata povestea, li s-a spus ca " acest mod de a petrece duminica [/SIZE][SIZE=3]i[/SIZE][SIZE=3]i e [/SIZE][SIZE=3]i[/SIZE][SIZE=3]ntotdeauna placut Domnului." Perspectiva arestului a facut-o pe doamna White să se schimbe imediat [/SIZE][SIZE=3]i[/SIZE][SIZE=3]ntr-o zeloasă persoana ce respecta duminica. [/SIZE][SIZE=3],,[/SIZE][SIZE=3]Dati duminica Domnului[/SIZE][SIZE=3]’’[/SIZE][SIZE=3]. Mai observati un lucru: " Acest mod de a petrece duminica [/SIZE][SIZE=3]i[/SIZE][SIZE=3]i e [/SIZE][SIZE=3]i[/SIZE][SIZE=3]ntotdeauna placut Domnului." C[/SIZE][SIZE=3]a[/SIZE][SIZE=3]t e de adevarat! Acum, dacă [/SIZE][SIZE=3]i[/SIZE][SIZE=3]i e plăcut Domnului din partea adventistilor, trebuie sa-i fie plăcut si din partea metodistilor, baptistilor, prezbiterienilor, congregationalistilor si a altora.[/SIZE][SIZE=3]
[/SIZE][SIZE=3]Dar iata care e problema: Daca adventistii iau sfatul ei, cum vor mai fi persecutati ca lucreaza duminica? Ce se [/SIZE][SIZE=3]i[/SIZE][SIZE=3]nt[/SIZE][SIZE=3]a[/SIZE][SIZE=3]mpla cu prezicerea că va iesi un edict care [/SIZE][SIZE=3]i[/SIZE][SIZE=3]i va ucide pentru ca au calcat legea duminicii? Asta au [/SIZE][SIZE=3]i[/SIZE][SIZE=3]nvatat mereu adventistii [/SIZE][SIZE=3]i[/SIZE][SIZE=3]nainte. Dar [/SIZE][SIZE=3]i[/SIZE][SIZE=3]n 1909 li s-a spus sa [/SIZE][SIZE=3]i[/SIZE][SIZE=3]nceteze sa mai munceasca duminica, sa dedice ziua lucrarii religioase si sa asculte de lege.[/SIZE]

Iustin32 28.10.2008 17:58:11

[SIZE=3]Dacă simpla perspectiva a unei amenzi ii face pe adventisti sa inceteze lucrul si sa se supună legii , oare amenintarea cu moartea nu i-ar face sa se supuna imediat? Cu siguranta ca da. Aceasta e o dovada ca intreaga lor teorie se prabuseste cand e pusa la incercare.[/SIZE]
[SIZE=3]In cele din urma, daca metodistii, baptistii si altii au semnul fiarei pentru ca ,,dau duminica Domnului’’in serviciile lor religioase, de ce nu l-ar avea si adventistii daca si ei dau la fel duminica Domnului? Sigur că l-ar avea. [/SIZE]
[SIZE=3]Dacă tinerea duminicii e atat de ingrozitoare cum spun adventistii, atunci ceea ce le spune aici doamna White sa faca e un pacat un compromis cu pacatul. E ca si cum Daniel le-ar fi spus celor trei prieteni ai săi evrei: "Cand oamenii sunt impinsi de o forta de jos să va oblige sa va plecati si sa va inchinati idolilor, nu le dati motive sa va numeasca calcători de lege. Puteti evita usor aceasta problema. Trebuie să fiti intelepti dedicand acest timp rugaciunii. Plecati-va, dar in timp ce sunteti plecati, rugati-va lui Dumnezeu din cer. Acest gen de inchinare ii place i[/SIZE][SIZE=3]ntotdeauna lui Dumnezeu. " [/SIZE]

vasinec 28.10.2008 18:06:16

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 98145)
[SIZE=3]Iar minti. Iata cum EG White a cerut sa se tina si duminica:[/SIZE]

Cine a mintit. Adventistii respecta toate cele 10 porunci, asa cum au fost scrise pe piatra de Insusi Dumnezeu. Inclusiv porunca a patra, referitoare la ziua "sfintita si binecuvantata", adica ziua a saptea. Dar ei mai stiu ceva: "dati cezarului ce-i al cezarului". Adventistii respecta toate legile statului (bune sau rele, cum or fi), cu conditia sa nu intre in conflict cu Legea lui Dumnezeu. Daca se da o lege pentru tinerea duminicii, se va tine duminica (asta nu inseamna ca ziua a saptea isi pierde statutul de zi "binecuvantata si sfintita"). In plus, fara nici o lege, adventistii sunt invatati sa nu faca duminica lucrari care i-ar deranja pe cei ce tin aceasta zi. Este respectata constiinta si credinta fiecaruia, idiferent de parerea pe care o ai.

vasinec 28.10.2008 18:16:24

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 98146)
[SIZE=3]Dacă simpla perspectiva a unei amenzi ii face pe adventisti sa inceteze lucrul si sa se supună legii , oare amenintarea cu moartea nu i-ar face sa se supuna imediat? [/SIZE][SIZE=3][/SIZE]

Spuneti lucruri fara logica. Adventistii nu sunt chiar asa de idioti, cum se pare ca-i credeti. Ei respecta toate legile statului daca aceste nu intra in conflict cu Legea lui Dumnezeu.Si nu le plac amenzile sau alte pedepse luate fara rost. Daca se da o lege sa nu se lucreze intr-o anumita zi, atunci nu se va lucra in acea zi. Care este problema? Se incalca cu ceva Legea Domnului?

Dar, daca s-ar da o lege sa se lucreze in ziua "binecuvantata si sfintita de Dumnezeu"(Facerea 2:3), adica ziua a saptea, adventistii vor prefera sa suporte orice pedeapsa (nu vreau sa spun ca garantez pentru toti; nu cunosc credinta fiecaruia). Lucrul acesta a fost demonstrat de-a lungul timpului (sunt foarte multe marturii) si este demonstrat si azi (adventistii au probleme cu locul de munca, in societate, in familie, etc., dar raman consecventi respectarii Legii Domnului).

Iustin32 28.10.2008 18:59:24

[SIZE=3]Da, in aceasta privinta ai dreptate, dar multe din greselile si viziunile dnei White au influientat invatatura si doctrina voastra actuala. Exemple:
[/SIZE]
  • [SIZE=3]A invatat o reforma a imbracămintei care-i făcea pe adeptii ei de rasul lumii si pe care a abandonat-o si ea după ce a incercat s-o bage pe gatul bisericii timp de opt ani, ca revelatie divina si o datorie religioasa.[/SIZE]
  • [SIZE=3]A scris impotriva consumului de unt si oua. [/SIZE]
  • [SIZE=3]A interzis consumul de carne si a spus "Putem avea incredere in lideri care , la mese unde e servita carne se alătură celorlalti si mananca?" (Lake Union Herald, Oct. 4, 1911), si totusi, in secret, a mancat carne mai mult sau mai putin, toata viata ei.[/SIZE]
  • [SIZE=3]Si-a invatat adeptii ca n-ar trebui sa aplice zeciuiala asa cum considerau ei ci s-o aplice asa cum vroia ea.
    A negat ca a fost influentata de scrisori si conversatii
    in scrierea marturiilor ei, cand de fapt adevarul era chiar opusul.[/SIZE]
  • [SIZE=3]Si-a bazat multe din mustrările ei pe rapoarte eretice si, contrar Scripturii, pe marturia unui singur martor.[/SIZE]
  • [SIZE=3]A pretins ca a primit o insarcinare divina pentru a demasca pacate secrete dar a esuat in mod mizerabil. in numeroase cazuri, a mustrat persoana gresita si adesea acuza oamenii de lucruri pe care nu le făcusera.[/SIZE]

vasinec 31.10.2008 16:35:40

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 98155)
[SIZE=3]Da, in aceasta privinta ai dreptate, dar multe din greselile si viziunile dnei White au influientat invatatura si doctrina voastra actuala. Exemple:[/SIZE]
  • [SIZE=3]A interzis consumul de carne si totusi, in secret, a mancat carne mai mult sau mai putin, toata viata ei.[/SIZE]

Spuneti despre aceasta femeie ca a interzis (nu stiu prin ce metode) consumul de carne si totusi ea a mancat carne , IN SECRET. Cu toate ca ERA SECRET, dvs. ati aflat. Nu vi se pare ca autorii de articole defaimatoare, dupa care va inspirati, au mai mult stilul tatelor de pe ulite? Si dvs., om cu pregatire, va luati dupa ei. Sau va gadila frumos la ureche ce spun ei?

Cum am mai spus, este problema dvs. daca vreti sa o denigrati pe acea femeie. De fapt, adventistii sunt tinta.

Va dau o sugestie cum puteti face ca nici un ortodox sa nu se mai boteze la adventisti sau la protestanti, in general(ca asta este marea dvs. teama). Lasati la o parte ritualurile, propovaduiti cu putere Evanghelia (mantuirea capatata prin jertfa Domnului), invataturile pline de dragosteale lui Hristos si invatatii pe oameni sa-L urmeze pe Mantuitorul in felul lor de vietuire.

Iustin32 31.10.2008 20:29:31

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 98562)
Spuneti despre aceasta femeie ca a interzis (nu stiu prin ce metode) consumul de carne si totusi ea a mancat carne , IN SECRET. Cu toate ca ERA SECRET, dvs. ati aflat. Nu vi se pare ca autorii de articole defaimatoare, dupa care va inspirati, au mai mult stilul tatelor de pe ulite? Si dvs., om cu pregatire, va luati dupa ei. Sau va gadila frumos la ureche ce spun ei?

Cum am mai spus, este problema dvs. daca vreti sa o denigrati pe acea femeie. De fapt, adventistii sunt tinta.

Va dau o sugestie cum puteti face ca nici un ortodox sa nu se mai boteze la adventisti sau la protestanti, in general(ca asta este marea dvs. teama). Lasati la o parte ritualurile, propovaduiti cu putere Evanghelia (mantuirea capatata prin jertfa Domnului), invataturile pline de dragosteale lui Hristos si invatatii pe oameni sa-L urmeze pe Mantuitorul in felul lor de vietuire.

[SIZE=3]Daca am lasa la o parte,,ritualurile,, asa cum le zici tu, Sfanta Liturghie, nu am mai avea cum sa ne impartasim cu trupul si sangele Domnului, fara de care nu ne putem mantui. La noi totul este important caci hristos ne-a poruncit:
20. Invatandu-le sa pazeasca toate cate v-am poruncit voua, si iata Eu cu voi sunt in toate zilele, pana la sfarsitul veacului. Amin.(Matei 29,20)
La voi nimic nu e important, toate sunt doar simboluri, doar voi si Iisus in cuvintele caruia nu credeti, orice ati spune.
[/SIZE]

marmat 31.10.2008 21:04:47

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 98155)
[SIZE=3]Da, in aceasta privinta ai dreptate, dar multe din greselile si viziunile dnei White au influientat invatatura si doctrina voastra actuala. Exemple:[/SIZE]

[SIZE=3][/SIZE]

toate acestea le-ai luat de pe acel site minunat care va place mult voua pentru ca se ocupa doar de denigrarea numelui EGW
Mai bine ai verifica ce a spus in cartile ei,asa cum ai facut si cu Calea catre Hristos. Altii din biserica au obiceiul de a o ridica prea sus decit ea a pretins.Dar acest lucru nu inseamna ca toti adventistii fac asa.
Daca nu traiesti printre adventisti ,nu ai de unde sa stii lucrurile astea.
Vorbesti in necunostinta de cauza si mai ales de lucruri de acu peste 100 ani .Adventismul intre timp s-a schimbat profund.:104:

marmat 31.10.2008 21:16:56

salarii !?

hai sa va intreb si eu daca tot va intereseaza lucruri colaterale.
Ce e asta ?
Patriarhia Română a cerut Ministerului Finanțelor elaborarea unui proiect de lege pentru majorarea salariilor preoților cu 20%, astfel încât acestea să fie măcar egale cu cele ale profesorilor preuniversitari, a declarat pentru NewsIn purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, părintele Constantin Stoica. [...]
[COLOR=#0000ff]http://www.adevarul.ro/articole/preotii-cer-salarii-cel-putin-egale-cu-cele-ale-profesorilor-preuniversitari.html[/COLOR]

vi se pare normal ca sa platim toti romanii salarii la preoti din bugetul statului ?
Nu cumva Scriptura spune ca preotii trebuie sa traiasca din ce dau ceilalti credinciosi.

Iustin32 31.10.2008 21:50:15

Citat:

În prealabil postat de marmat (Post 98603)
hai sa va intreb si eu daca tot va intereseaza lucruri colaterale.
Ce e asta ?
Patriarhia Română a cerut Ministerului Finanțelor elaborarea unui proiect de lege pentru majorarea salariilor preoților cu 20%, astfel încât acestea să fie măcar egale cu cele ale profesorilor preuniversitari, a declarat pentru NewsIn purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, părintele Constantin Stoica. [...]
[COLOR=#0000ff]http://www.adevarul.ro/articole/preotii-cer-salarii-cel-putin-egale-cu-cele-ale-profesorilor-preuniversitari.html[/COLOR]

vi se pare normal ca sa platim toti romanii salarii la preoti din bugetul statului ?
Nu cumva Scriptura spune ca preotii trebuie sa traiasca din ce dau ceilalti credinciosi.

Care e problema? In Occident atunci cand te angajezi la un loc de munca, ti se da un formular in care te intreaba de ce cult apartii pt ca ti se opreste din salariu 2 sau 3%, bani care sunt virati cultului respectiv, cu care ati fost si voi sponsorizati pentru a exista.

marmat 31.10.2008 22:33:12

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 98614)
Care e problema? In Occident atunci cand te angajezi la un loc de munca, ti se da un formular in care te intreaba de ce cult apartii pt ca ti se opreste din salariu 2 sau 3%, bani care sunt virati cultului respectiv, cu care ati fost si voi sponsorizati pentru a exista.

CIne ti-a povestiti tie ca adventistii primesc bani pentru cultul lor.
BAZS nu primeste bani de la stat pentru existenta cultului,ci doar din zecimea paltita de credinciosi .
Se pot accepta doar finantari pt asociatii non profit care se ocupa cu ajutorarea celor in suferinta. E o diferenta ,nu?!

mihai07 02.11.2008 14:51:47

Citat:

În prealabil postat de marmat (Post 98620)
CIne ti-a povestiti tie ca adventistii primesc bani pentru cultul lor.
BAZS nu primeste bani de la stat pentru existenta cultului,ci doar din zecimea paltita de credinciosi .
Se pot accepta doar finantari pt asociatii non profit care se ocupa cu ajutorarea celor in suferinta. E o diferenta ,nu?!

Prietene dupa fiecare an de munca, fiecare angajat completeaza un formular prin care 2% din contributiile lor la asigurarile sociale merg catre o institutie la care vor ei, chiar daca e biserica, chiar daca e secta.
Incearca sa te documentezi inainte sa vorbesti.

marmat 02.11.2008 16:59:06

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 98802)
Prietene dupa fiecare an de munca, fiecare angajat completeaza un formular prin care 2% din contributiile lor la asigurarile sociale merg catre o institutie la care vor ei, chiar daca e biserica, chiar daca e secta.
Incearca sa te documentezi inainte sa vorbesti.

Se pare ca intelegi doar limba ta.
Clericii ,indiferent de cult trebuie platiti de cultul fiecaruia .
Statul nu trebuie sa plateasca salarii la preoti si pastori si nici sa construiasca biserici.Poate cel mult sa accepte o deducere la impozit enoriasilor.
Normal ca cei 2% ii da fiecare unde vrea ,ca e ateu sau credincios .
Dar eu vorbesc de stat .De ce sa plateasca statul salarii pt BO.
Sintem stat teocratic sau democratic?
BASZ se sustine din cei 10% care ii da fiecare luna de luna,sau cit ii lasa pe fiecare inima(pt ca nu te controleaza nimeni cit ai dat).
De asta la adventisti nu se plateste nimic pentru botez,nunta ,inmormintare si alte acte de cult. De aceea nu ai nevoie sa faci negot cu luminari ,icoane,si alte obiecte ca sa sustii biserica.

In ce moment s-a suparat Mintuitorul cind a ajuns la Templu?
Doar atunci a intilnit negustorii si vamesii ,care jupuiau credinciosii care veneau la inchinare.
Levitii din ce erau platiti?

mihai07 02.11.2008 18:07:49

Citat:

În prealabil postat de marmat (Post 98813)
Se pare ca intelegi doar limba ta.
Clericii ,indiferent de cult trebuie platiti de cultul fiecaruia .
Statul nu trebuie sa plateasca salarii la preoti si pastori si nici sa construiasca biserici.Poate cel mult sa accepte o deducere la impozit enoriasilor.
Normal ca cei 2% ii da fiecare unde vrea ,ca e ateu sau credincios .
Dar eu vorbesc de stat .De ce sa plateasca statul salarii pt BO.
Sintem stat teocratic sau democratic?
BASZ se sustine din cei 10% care ii da fiecare luna de luna,sau cit ii lasa pe fiecare inima(pt ca nu te controleaza nimeni cit ai dat).
De asta la adventisti nu se plateste nimic pentru botez,nunta ,inmormintare si alte acte de cult. De aceea nu ai nevoie sa faci negot cu luminari ,icoane,si alte obiecte ca sa sustii biserica.

In ce moment s-a suparat Mintuitorul cind a ajuns la Templu?
Doar atunci a intilnit negustorii si vamesii ,care jupuiau credinciosii care veneau la inchinare.
Levitii din ce erau platiti?

Daca nu stii cum sunt platiti preotii mai bine taci. Vad ca iti place sa vorbesti nedocumentat.
Asta ca sa nu aducem in discutie zeciuiala pe care o dau avedentistii (ia sa te uiti prin america ce vile si ce masini de zeci de mii de dolari au pastorii...asta mi-a spus-o un prieten de acolo, nu am vazut la televizor)

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:52:06.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.