![]() |
Citat:
Hrișcă Quinoa Sunt tot felul de retete cu faina...eu insa nu prea folosesc...prefer bobul intreg si pe ala sa il procesez eu. Soia folosesc doar sub forma de boabe in ciorba sau apoi transformate in pasta de soia sau drob de soia. In rest nu consum mezeluri din soia sau orice alt produs din soia. Soia folossc rar....nu foarte des. Lintea si nautul sunt cele mai des folosite. |
Chiftelute vegetale
Ingrediente:
- 3 dovlecei - 2 cartofi - 2 morcovi - 2 cepe - 5 catei de usturoi - 50 g fulgi de drojdie uscata inactiva - frunze de patrunjel, busuioc, oregano Morcovul si ceapa se dau prin razatoare. Dovlecelul se da prin razatoarea mare si se lasa la scurs de zeama. Se amesteca toate la un loc si se modeleaza in forma de chiftelute care se aseaza in tava pe foaie de copt. Se lasa la cuptor aproximativ 40 minute. Se pot consuma cu mustar. Daca se doreste o compozitie mai consistenta a chiftelutelor se poate adauga fulgi de ovaz. |
Munca grea și hrana crudă
La discutiile privind hrana crudă aud tot mereu "dacă ar trebui să muncesti greu, atunci să te văd", adică dacă as rezista numai cu crudităti. Am efectuat ocazional munca grea și hrana crudă s-a dovedit exceptională. Nu mai esti chinuit de oboseală și sete. Conform relatărilor, s-au efectuat încercări privind rezistenta muncitorilor ce efectuau munca grea. Unii erau vegetarieni convinsi, altii se alimentau cu crudităti. Cine suportă eforturile de două ori mai mult timp? Tocmai cei carese hrăneau cu crudităti. Există documente.
Un dublu învingător olimpic la înot pe distante mari, Roos, din America, care a câstigat medalia de aur la Sidney și Roma, a publicat o carte unde afirma printre altele că mesele lui principale se compun 90% din hrana crudă cu absoluta evitare a cărnii. El explică rezistenta lui iesită din comun prin consumul de crudităti și relatează în cartea amintită că în luptă îsi punea întreaga lui fortă când ceilalti, în scurt timp înaintea sosirii erau epuizati. In general se crede că și carnea ar fi o mâncare de fortă. Dar nu este asa, fiind un mijloc de excitare ca și cafeaua. Forta scade încetul cu încetul și apare moleseala. Ar fi gresit să facem o comparatie cu efectul alimentării cu carne la animalele răpitoare pentru că acestea înghit carnea crudă cu tot cu piele și păr, iar organismul lor este în plus creat pentru asa ceva. Carnea fiartă contine în afară de asta o infimă părticică din valoarea nutritivă a celei crude. Asa cum am aflat, proteinele se devalorizează prin fierbere în proportie de 2/3 sau se distrug. Si fierul continut în carne prin fierbere devine anorganic și astfel rămâne nevalorificat, cât despre vitamine acestea nu se mai găsesc deloc. In plus, nici un alt aliment nu intoxică și acidizează în asa măsură cum o face carnea, lucru ce favorizează aparitia bolilor. Două doamne, mie foarte cunoscute, au făcut o cură de slăbire mâncând un timp numai carne și salată. Experienta a reusit. Pentru a-si mentine supletea au continuat acest gen de hrănire având impresia că această carne ar fi un element deosebit de valoros. Nu mult timp după aceea au murit amândouă de o boală de sânge. Eu personal consider carnea drept un aliment unilateral fără valoare. Este o tragedie că medicii recomandă carnea până și sugarilor. Se poate obiecta că unii carnivori ajung să trăiască până la adânci bătrânete. Exceptii există mereu dar în acest caz un rol îl joacă și cumpătarea. Pentru a produce un kilogram de carne sunt necesare 10 kg de cereale, grăuntele cerealelor fiind de 10 ori mai valoroase și sănătoase. Problema alimentației mondiale ar putea fi usor rezolvată. Cele mai multe mâncăruri fierte contin tot atâta sare ca și furajele speciale ce se dau astăzi animalelor pentru îngrăsare. Si omului, și mai ales celui ce munceste greu îi merge în mod asemănător animalelor puse la îngrăsat; sarea trezeste în el senzatia normală de foame și sete continuă. Ambele necesităti se vor înlăturate și astfel duc la obezitate, ceea ce îl împiedică pe om în munca grea ce o depune. Un alt dezavantaj: organismul, conditionat de sare acumulată în corp, acumulează un excedent de apă pe care muncitorul o elimină la cel mai mic efort odată cu sarea, prin transpiratie. Intelegem acum de ce acei vegetarieni de crudităti rezistau de două ori mai mult decât ceilalti. Intelegem de ce cruditătile te eliberează de oboseală. Ce avantaje ar avea soldatii nostri dacă ar putea să fie entuziasmati pentru acest fel de hrănire. Gânditi-vă la eventualitatea unui război, la simplitatea aprovizionării și la avantajele în cazul unei nopti nedormite. |
Plăcintă cu mere
Ingrediente
500 g de faină 1 cană de ulei 1 cub de drojdie 1 cană de apă minerală 1 kg de mere 100 g fructoza sau miere |
Citat:
O compilatie de informatii manipulatoare cu nimic mai prejos decat a celor pe care chipurile ii combati. |
Citat:
Cu greu isi poate da seama omul despre ce vb,pt ca nu postezi tot comentariul ci numai fraze trunchiate... Deci ce vrei sa spui???Eu,chipurile,combat pe cine??? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
multumesc tuturor...
|
gradina
4 atașament(e)
Astazi am mancat prima rosie din recolta personala,desi acum cateva saptamani am mai recoltat verdeturi si ardei iute.
Mica gradina este incropita pe spatiul viran al unei prietene care-mi este si colega de serviciu. Am plantat rasadurile prin martie;avem tomate de orice fel,ardei de toate soiurile,vinete,dovlecei,ceapa ,verdeturi si sfecla :) Deocamdata! Gradinarim din pasiune,desi ne asteptam la o recolta frumusica drept pt care ne-am aprovizionat cu borcane si tot felul de recipiente. Ador legumele proaspete dar si conservele de toamna! |
la toamnă faceți și o răsadniță. Pregătindu-vă propriile răsaduri din vreme, veți micșora cheltuielile și veți avea și o bucurie în plus.
Nu uitați de leuștean. Îi veți încânta pe mulți români cu el. Când mergeam în America, rudele de acolo îmi cereau să le aduc un singur lucru: leuștean. Nu-i interesa nici dulceața, nici țuica, nici muzică românească. Nimic altceva decât... leușteanul. Prin metode specifice, îndelung studiate la școala românească, am reușit să înving acribia vigilentă a lui Big Brother, care are ceva contra aducerii de produse agricole în State. |
Citat:
|
Citat:
ciorbă de pește...! are you kidding me...? |
Citat:
Chiar vreau sa fac ciorba de peste,chiar daca nimeni nu se va inghesui pe aici sa guste... |
Citat:
|
Citat:
Mi-a trimis mama si leustean uscat dar nu compara cu cel proaspat :) |
1 atașament(e)
De ceva timp,am introdus in consumul zilnic(dieta sa-i zic,fara a se intelege ca as tine vreo dieta)nimic altceva decat sucurile proaspete de legume si fructe.
Mi-am cumparat un storcator performant,usor de folosit,silentios(cele din generatia mai veche faceau un zgomot mai ceva decat decolarea unui aparat de zbor)si usor de spalat. Am observat ca sucurile sunt atat de consistente incat nici nu-mi mai trebuie mic dejun. Cel mai des suc pe care-l fac este o combinatie de morcovi,mere si portocale-acesta este sucul de dimineata. In alte zile,pt pranz am facut suc de rosii,castraveti,ceapa,ardei,frunze si tulpini de telina in care am pus putina sare. Sau suc de varza si ceapa! Storcatorul cumparat a venit cu o carte de retete,astfel am aflat de existenta multor combinatii de legume si fructe,la care nu m-as fi gandit.De exemplu suc de cartofi dulci...foarte bun la gust insa foarte sanatos pt diabetici! Sunt multe marturii pe internet ale unor bolnavi care s-au vindecat cu dieta cu sucuri naturale(vegheati de doctorul curant)de diverse boli,de la boli autoimune pana la cancer. Poate este de folos cuiva... Cheers! |
Yasmina, ia aminte și las-o mai ușor cu roșiile! Eu am mai vorbit de ele. La fel și vinete, ciuperci... :1:
|
Nu mâncărurile sunt rele, ci lăcomia pântecelui
Facerea 1,29: "Apoi a zis Dumnezeu: Iata, va dau toata iarba ce face samanta de pe toata fata pamantului si tot pomul ce are rod cu samanta in el. Acestea vor fi hrana voastra". In lumea primordiala, in Gradina Raiului, omul se hranea cu plante si produsul lor. Ferocitatea si, implicit suferinta, urmeaza caderii omului in pacat. Sfantul Vasile cel Mare spune ca, "dupa potop, cand omul si-a schimbat felul vietuirii si s-a departat de hotarul randuit lui, Domnul, cunoscand ca omul este risipitor, i-a ingaduit folosirea tuturor felurilor de hrana: "Tot ce se misca si ce traieste sa va fie de mancare; toate vi le-am dat, ca si iarba verde" (Facerea 9,3). Prin aceasta ingaduinta, si celelalte dobitoace au fost slobozite sa le manance. Este limpede insa ca toate cele zidite de Dumnezeu erau bune si folositoare, caci "a potrivit Dumnezeu toate cate a facut si, iata, erau bune foarte" (Facerea 1,31). Problema insa apare cand omul nu intelege buna folosire a celor incredintate lui. Sfintii Parinti ai Bisericii spun, in unanimitate ca drept cauze principale ale tuturor relelor pe care le observam in asta lume si a sufletului nostru sunt "pacatul si patimile, ca forme ale bolii spirituale". Biserica vorbeste de opt patimi care "subjuga sufletul omenesc", prima dintre acestea, find lacomia pantecelui. "Nimic nu e rau din cele ce sunt, decat reaua lor intrebuintare, care vine din negrija mintii de a cultiva cele firesti" (Sfantul Maxim Marturisitorul). Dumitru Staniloae in "Antropologia ortodoxa" spune: "Pe plan mistico-ascetic, cunoasterea ratiunilor Cuvantului sadite in lucruri, duce, in primul rand, la buna folosire a lor. Caci daca am vedea cu ochii duhovnicesti ca intreaga natura ne este data: nu spre a ne folosi de ea posesiv si cu o sete nesfarsita de acaparare, ci pentru a-L slavi pe Dumnezeu si pentru a-I multumi Lui, nu am ajunge la pacat (sau patimi) prin vreo folosire incorecta si neconforma cu scopul lucrurilor. Neintelegand insa rostul tuturor, noi, de multe ori, dam vina pe lucruri, iar prin aceasta, pe Creatorul lucrurilor, dar, de fapt, vina este a noastra, pentru ca nu stim sa folosim lucrurile in conformitate cu scopul lor primar". Iata, acea nesabuinta lacomie ce dainuie in viata noastra, explicata atat de bine de parintele Dumitru Staniloaie .
"Mancarurile s-au facut pentru doua pricini: pentru hrana si pentru tamaduire. Prin urmare, cei ce se impartasesc de ele, in afara de aceste pricini, se vor osandi ca unii ce s-au dedat desfatarilor, folosnd rau cele date de Dumnezeu spre trebuinta. Si, in toate lucrurile, reaua folosire este pacat" (Sfantul Maxim Marturisitorul). http://cenaclulluminalina.ro/index.p...mia-pantecelui |
|
Să medităm la aceste cuvinte!
http://www.youtube.com/watch?v=-r-qmlT9cdA - IPS Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului
ps: există idei care fac referire la alimentaia pe care noi o alegem și la libertatea de a o alege...consumul de carne zilnic sau unul de cel mult 1/7 - o zi pe săptămână... |
|
|
|
|
Prof. MENCINICOPSCHI la Adevarul despre STILUL DE VIATA SI DE ALIMENTATIE CARE NE IMBOLNAVESC
http://www.dailymotion.com/video/x12...films?start=44 |
Dr. Mencinicopschi: LAPTELE DIN COMERT si ACRILAMIDA CANCERIGENA DIN ALIMENTE
http://www.dailymotion.com/video/xqc...nte_shortfilms *** Gh. Mencinicopschi la Realitatea TV despre ALIMENTATIA SANATOASA si organismele modificate genetic http://www.dailymotion.com/video/x11...etic_lifestyle |
Din cîte am reținut, alimentația ideală presupune:
- consumul de apă curată, dar de izvor, nu apă stătută - mîncarea trebuie să fie cît mai proaspătă posibil. Ideal, trebuie să consumăm vegetale crude, nestropite cu chimicale și nemodificate genetic, atunci culese și mîncate pe loc. - semințele și boabele care nu se pot consuma crude: făina se poate usca, boabele pot fi germinate în apă. - mîncare puțină, care înseamnă sănătate și viață îndelungată - alimentație cît mai diversificată - produsele pe cît posibil să fie locale, nu de import sau din zone îndepărtate - rotația mîncării astfel încît să folosim același fel de mîncare minim o dată la patru zile - post periodic pentru detoxifiere, adică nemîncare și doar apă o dată pe săptămînă și o săptămînă la trei luni Primele două lucruri sînt imposibile de altfel, dar restul sînt realizabile. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:54:19. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.