Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   eutanasierea cainilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14162)

Jamaica 02.09.2013 23:20:54

Cainii nu sunt in nicio situatie, este starea lor naturala sa se apere. Este instinct NU trauma :) Nenatural este sa stea in orase in haite!

iar copilasul acela nu cred ca a apucat nici sa se tipe da sa traga de coada. Si nu e singurul caz, au mai fost oameni omorati de caini si adulti. Sophia ai incercat sa intrii in curtea unui om care are caine slobod? este acelasi lucru. Strada e curtea lor, si tu esti cel care le trece teritoriul. Repet daca ai gandaci de bucatarie dai cu raid, vin lacustele stropesti recolta, ai sobolani pui otrava.

As vrea sa te vad aducand aceste argumente de fata cu cei care au fost muscati de cainii fara stapan, ca sa nu zic de tragedia de astazi.

Sa iti fie frica sa te deplasezi in oras cu bicicleta, role, sa alergi in parc sau sa stranuti ca sar cainii? Cat intelege un copil de 4 ani sa nu alerge in parc? Parca aveai copii acasa, scuza-ma dar destul de infantil ceea ce spui

antiecumenism 02.09.2013 23:32:52

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 532474)
Ba da, ai dreptate. Si oamenii sunt traumatizati. Dar ei pot sa faca ceva, sa ia niste masuri.
Cainii nu pot. Ei nu pot decat sa muste, sa se apere.

Si nu este deplasata comparatia mea. Un om care face ceva rau, desi are mintea si poate sa n-o faca, il lasam in pace, dar pe un caine il omoram.
Cati oameni, raufactori, nu sunt pedepsiti?

Cainii nu sunt vinovati pentru situatia lor. Intelegi asta? Numai oamenii sunt vinovati pentru tot. Si pentru acesti caini care musca. Nu pe caini trebuie sa-i pedepsim, ci pe oamenii vinovati de asta.

Si inca ceva: trebuie sa-ti inveti copiii sa se poarte cu animalele, in special cu cainii.
- sa nu le faca rau
- ca sa mangai un caine dragut al cuiva, intrebi mai intai despre caine si daca poti sa-l mangai
- nu fugi, nu faci miscari bruste
- nu tipi la el, nu-l lovesti, nu-l tragi de coada
- nu ai frica
Asta am invatat si eu.
Majoritatea cainilor au frica de copii, pentru ca acestia nu stiu sa se poarte cu ei. Nu stiu. Asa este.
Aici cand iei un caine de undeva, ceri si ti se dau informatii despre el, printre care si: accepta copiii? Mai mari, mai mici, etc.
Da, si mie imi mai este frica uneori si da, nu mi s epare normal sa umble in haite pe strazi. Dar repet, ce vina au ei pentru asta? Vor ei sa stea asa pe strazi ca vai de mama lor? Nu si-ar dori o casa, o familie undeva, conditii?

Si nu, n-as pune otrava la sobolani. As avea grija sa nu ajung sa am sobolani in casa.
Eu iubesc animalele. Unele pot dauna, dar mai sunt si alte solutii.
Nu pot sa cred ca trebuie sa omoram, sa fim criminali, de animale vii. Sa te uiti in ochii lor si sa-i omori cu sange rece.

-ma iertati dar tinand cont ca azi a fost omorat un copil -nu caine animal-- nu pot sa nu ma abtin:pupatii in ...pe cainii vagabonzi doamna daca asa ganditi.
-a fost omorat un copil de cainii vagabonzi si tu le iei apararea cainilor?!!,pai mai bine te inpusti in cap decat sa gandesti asa

Mena59 02.09.2013 23:48:40

Imi doresc si eu sa se faca ceva in privinta cainilor maidanezi. Nu stiu, dar ar trebui sa-i adune si sa-i tina inchisi undeva, in adaposturi, sa-i sterilizeze, sa-i eutanasieze, orice, pentru ca sunt un pericol public.
Sunt omorate atatea animale pentru carnea lor delicioasa: vitei, miei, iezi, pui, pasari de tot felul, pesti, si altele, care de altfel sunt total inofensive, blande si docile... De mila acestora nu mai plange nimeni, doar de mila cainilor care ne pun in pericol viata.
Asta este, animalul e animal, a fost facut de Dumnezeu cu porunca "Sa fie!", au fost facute sa ne fie noua de folos, sa ne slujeasca, sa le fim stapani, nu sa ajungem noi sa fim stapaniti de ele. Sunt oameni care au ajuns pur si simplu sclavii animalelor de companie. Acestia cheltuie bani grei pt hainute, frizer, jucarii si tot felul de rasfaturi pt animalutele din sufrageria lor. Mie personal mi se pare caraghios si inutil.
Oricat pledeaza unii pentru desteptaciunea si bunatatea unor animale, versus prostia si rautatea oamenilor, totusi, omul este facut dupa chipul si asemanare lui Dumnezeu, omul a fost facut cu mainile lui, a zis "Sa facem om". Desi in timp ne-am pierdut asemanarea cu Dumnezeu, totusi in noi este Chipul. Adevarat, uneori ne comportam ca niste animale, dar suntem si ramanem deasupra lor.
Asa ca omul primeaza, nu animalul. Ca sa salvam omul, sacrificam animalul.

AlinB 02.09.2013 23:53:48

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 532454)
Contul meu de FB este plin cu activitatea unor voluntari care nu mai prididesc cu sterilizarea si plasarea animalelor de pe strazi-pe cont propriu,

Nu in Romania.

Citat:

basca ca in fiecare saptamana gasesc cutii si plase de plastic in care sunt aruncati pui de caini si mai nou,de pisica.
Asa ceva nu se mai poate!Asa tara? Asa mentalitate? Asa oameni?
Ii arunci pe strazi ca sa-si bata altii capul cu ei? Ca sa creasca fara stapan si sa atace oameni nevinovati?
Nu isi asuma nimeni responsabilitatea greselii?
Mentalitatea clasica, romaneasca, de la tara, are in componenta ei tot punga/sacul, dar in loc de strada, ii arunca in apa.
Problema rezolvata.

AlinB 02.09.2013 23:56:27

Observ ca din cauza traiului bun si modern, unii oameni au ajuns mai dobitoci decat dobitoacele.

De fapt, este trendy inversiunea de situatie, in loc sa fie omul stapanul animalului, animalul trece pe locul intai si omul pe locul doi.

antiecumenism 02.09.2013 23:58:25

Citat:

În prealabil postat de Mena59 (Post 532480)
.. Sunt oameni care au ajuns pur si simplu sclavii animalelor de companie. Acestia cheltuie bani grei pt hainute, frizer, jucarii si tot felul de rasfaturi pt animalutele din sufrageria lor. Mie personal mi se pare caraghios si inutil.

-ce caraghios.... e putin spus sunt niste vite de oameni ,niste imbecili cei care fac asa ceva,chiar ca sunt ca sunt sclavii animalelor de companie
-chiar era un magazin in Brasov langa scoala 5 cea de langa Ambulanta,si cand ma duceam la servici treceam pe langa magazinul pt caini,cred ca un fel de pedichiura pt caini sau asa ceva,oricum ma enervam cand vedeam cat de cretini pot sa fie unii.

Jamaica 03.09.2013 00:05:29

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 532483)
-chiar era un magazin in Brasov langa scoala 5 cea de langa Ambulanta,si cand ma duceam la servici treceam pe langa magazinul pt caini,cred ca un fel de pedichiura pt caini sau asa ceva,oricum ma enervam cand vedeam cat de cretini pot sa fie unii.

prost nu e ala care ia banii ci ala care ii da!

antiecumenism 03.09.2013 00:12:26

Citat:

În prealabil postat de Jamaica (Post 532485)
prost nu e ala care ia banii ci ala care ii da!

-da asa este prostii cu cainii coafati

antiecumenism 03.09.2013 00:14:05

-exista o solutie umana sa zic ca sa scapam de caini:gazarea cu azot.
Câinii să fie băgați într-o încăpere închisă ermetic, o pompă să scoată aerul iar o altă pompă să introducă azot.
În maximum 5' câinii leșină din cauza hipoxiei, iar în alte 5' mor, fără nici un chin.
Azotul se găsește în proporție de ~80% în aer, nu este detectat prin miros și... dacă nu e amestecat cu oxigen, omoară rapid și fără durere.

-Sau...trimisi in tarile din Asia unde se consuma carne de caine,la pachet cu handicapatii de la protectia animalelor.
...........
-Bă, nu înțeleg. Cum adică, un om care omoară un om e ucis sau îndepărtat din societate, indiferent dacă are sau nu discernământ, și noi dezbatem în 2013 dacă un câine care a omorât un om ar trebui lăsat în pace să-și facă treaba în continuare? Serios, suntem debili? De acord, părinții trebuie să-și supravegheze copiii. Ăștia în cauză cred că putem fi de acord că și-au plătit greșeala de a nu-l supraveghea crunt, LE-A MURIT UN COPIL. Dar nu părinții l-au mâncat de viu. Hai să nu fim imbecili până la capăt, vă rog. Vorbim despre animale periculoase, care atacă și ucid oameni. Anul trecut au fost mușcate (doar câte s-au prezentat la vaccinare) peste 16.000 de persoane în București, din care 3.000 de copii. Cred că nu mai are sens discuția despre dacă și cât de periculoși sunt cățelușii. Sau, dacă facem excepție pentru câini, să facem și pentru tigri siberieni, urși sau oameni care ucid. Să-i lăsăm să zburde prin oraș. Nu uitați că asociațiile pentru protecția animalelor iau bani doar dacă au ce să protejeze. Deci pentru ele e mai bine cu câini în stradă. Pentru copilul tău cum e?

Jamaica 03.09.2013 00:17:22

solutia pe care o sustin este : castrarea iar oamenii sa nu hraneasca cainii strazii, si treptat se va diminua situatia pana la disparitie

Yasmina 03.09.2013 00:17:52

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 532477)
-ma iertati dar tinand cont ca azi a fost omorat un copil -nu caine animal-- nu pot sa nu ma abtin:pupatii in ...pe cainii vagabonzi doamna daca asa ganditi.
-a fost omorat un copil de cainii vagabonzi si tu le iei apararea cainilor?!!,pai mai bine te inpusti in cap decat sa gandesti asa

Asta nu-ti da tie dreptul sa vorbesti ca pe tarlaua de la tara sau mai bine zis ca de dupa blocurile gri!
Cum poti sa te exprimi in acest fel injurios pe un forum ortodox ?
Parintele tau duhovnic stie cum te adresezi altor oameni?

De iti versi nervii si refularile in discutii si debateri cu alti useri? De ce nu le vorbesti asa primarilor si politicienilor pe care i-ai ales sa-ti rezolve problemele publice si administrative???
Inadmisibil!

antiecumenism 03.09.2013 00:28:29

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 532489)
Asta nu-ti da tie dreptul sa vorbesti ca pe tarlaua de la tara sau mai bine zis ca de dupa blocurile gri!
Cum poti sa te exprimi in acest fel injurios pe un forum ortodox ?
Parintele tau duhovnic stie cum te adresezi altor oameni?

De iti versi nervii si refularile in discutii si debateri cu alti useri? De ce nu le vorbesti asa primarilor si politicienilor pe care i-ai ales sa-ti rezolve problemele publice si administrative???
Inadmisibil!

-eu nu am mai fost la vot de muuult de vreo 15 ani,asa ca nu am ales nici un primar si nici un politician

cezar_ioan 03.09.2013 00:32:54

Citat:

În prealabil postat de Jamaica (Post 532488)
solutia pe care o sustin este : castrarea iar oamenii sa nu hraneasca cainii strazii, si treptat se va diminua situatia pana la disparitie

O soluție alternativă ar fi castrarea oamenilor. Astfel câinii nu le-ar mai omorî copiii.

Jamaica 03.09.2013 00:35:36

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 532491)
O soluție alternativă ar fi castrarea oamenilor. Astfel câinii nu le-ar mai omorî copiii.

in cazul tau ar fi o solutie

antiecumenism 03.09.2013 00:38:16

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 532491)

-da tare faza :24:

cezar_ioan 03.09.2013 00:41:17

Jamaica, nu prea mai mere... Am deja 3 copii și trec zilnic cu ei printre zecile de câini din zona Titan, iar săptămânal ne strecurăm cu groază, printre haitele din Militari și Crângași.
Dar dacă mă castrau mai demult, dispărea riscul de a-mi fi mâncați copiii de câinii vagabonzi.
Așa, din păcate trăim acest risc în fiecare zi.
Acum pricepi?

Yasmina 03.09.2013 00:43:03

Prea multe subiecte colaterale!
Acum ce ne intereseaza pe noi ce fac bogatii cu banii? Fac ce fac de pe vremea Mantuitorului,toti vom plati pt faptele noastre si vom fi judecati!
Intradevar un copil a murit iar unii discuta ce extrentricitati isi permit unii pt ANIMALELE LOR DE COMPANIE!!!
Acuma sincer ce legatura are cu subiectul cainilor strazii???

Jamaica 03.09.2013 00:45:50

pai trebuie sa aibe si ei ce manca, ca saracii prea sunt batuti de soarta din cauza oamenilor...asa cum sustinea cineva mai sus....

cezar_ioan 03.09.2013 00:51:20

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 532463)
Sunt pentru eutanasiere. Asa nu se mai poate.

De mult nu se mai poate.
De la început, pentru cei care au avut o minimă putere de anticipare.
Dar problema asta e întreținută voit. Ies bani frumoși, se mai face niscaiva agitație pentru atragerea atenției în momente fierbinți etc.

Pe de altă parte, se vede iarăși cât de paralizat e duhul românului, în ce stare letargică subzistă.
În loc să ia măsuri concrete, românii autohtoni preferă să discute nenorocirea la o berică, în pauza dintre două reprize de fotbal.

La noi ca la nimeni...
Zicea Ion Creangă așa, cocoțat în șa (sau roată sau căpșună): http://ro.wikisource.org/wiki/Prostia_omeneasc%C4%83

cezar_ioan 03.09.2013 01:03:59

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 532496)
Intradevar un copil a murit iar unii discuta ce extrentricitati isi permit unii pt ANIMALELE LOR DE COMPANIE!!!
Acuma sincer ce legatura are cu subiectul cainilor strazii???

Are legătură: cu cât mai multe animale (câini) de companie, cu atât mai puțini câini vagabonzi. Poate!...

Un vecin, iritat de subiectul câinilor vagabonzi, a luat anul trecut pe unul dintre aceștia la el acasă. Un puiandru bolnav, o cățelușă vai de mama ei...
A îngrijit puiul, l-a dus la doctor, i-a cumpărat lesă, în fiecare seară vine cu câinele la piața Miniș unde unii dintre noi jucăm șah. Joacă și dânsul, timp în care cățelușa își face turele prin părculețul special amenajat pentru câini sau așteaptă cuminte, legată cu lesa de un copac din apropiere.
Din păcate sunt mai departe probleme cu ceilalți câini, cu vagabonzii care nu-i lasă "fata" în pace ....:)
Și cu ironiile românașilor care îl iau peste picior, deși ei nu au mișcat un deget să participe cumva la rezolvarea problemei.
Ăștia suntem! Ce-am semănat, asta culegem.

Ce poate ieși din nepăsare, lene și delegarea la nesfârșit a responsabilității?

Parascheva16 03.09.2013 05:20:38

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 532443)
Si stii de ce? Pentru ca oamenii sunt exasperati.
In tarile civilizate, cainii nu sunt prinsi ca pe urma sa li se dea iar drumul pe strazi.

Nu a fost vorba de disperare cand s-au intamplat acele incidente. Asa cum au ars si gainile si ratele cand a dat "gripa aviara" in Romania. Daca tot sunt eutanasiati, macar sa le dea o injectie letala, nu sa se zvarcoleasca minute in sir pana mor. E cam crud. Apoi, numai eticheta de ucigasi de caini nu ne mai trebuie.

Nu, nu li se dau drumul pe strazi. Dar nici nu sunt omorati cu cruzime. Suntem totusi in sec. 21. Sau aplicam metoda lui Ceausescu. Punem otrava prin parcuri.
Citat:

In tarile civilizate, unde sunt eutanasiati, nu li se taie gatul.
Exact. Nu li se taie gatul, ci li aplica injectia letala. :) Mult mai omenesc.
Citat:

Serios? Zi-mi si mie o tara care tine cainii in tarcuri pana mor de batranete, pe banii publici.
Unde am zis eu ca ii tin pana la adanci batranete?
Am spus ca variaza termenul, nu peste tot este 15 zile. La Japonezi termenul este de 3 zile. Prin vest, variaza de la tara la tara si de la adapost la adapost. Apoi, daca sunt pui, sunt tinuti mai mult in viata decat cei batrani. In unele tari ai termen de cateva luni, in altele un an. Si in vest deobicei adoptia de caini necesita ceva timp. Trebuie sa completezi formulare, sa vezi daca te potrivesti cu cainele, sa platesti taxele etc. Nu stiu daca in 15 zile e timp.
Citat:

Da, la noi voluntarii se ocupa cu lobby asupra factorilor de decizie ca acesti caini sa manince oameni si banul public.
Stii ce sa faci ca sa nu fi atacat de patrupede? Trebuie sa ai mereu mancare de caini la tine. (sfat de la unii "iubitori" de animale)

Legat de voluntari. In SUA sunt mai multe organizatii. Este SPCA-ul care patruleaza si se ocupa de sterilizare, luatul animalelor abandonate pe strazi/terenuri/case, confiscarea animalelor neingrijite etc. La ei se eutanasiazea cainele/pisica daca dupa o perioada nu sunt adoptati. Apoi mai sunt adaposturi create de alti voluntari, care tin cainii acolo pana mor. Insa organizatia oficiala este SPCA. Oricum, se fac multe reclame ptr. adoptii.
Citat:

Si cu protectia oamenilor cum ramane?
Complicat. Statul ar trebui sa se ocupe de protectia cetatenilor, inclusiv politia. Defapt, nu ar trebui sa fie haite de caini salbatici pe strada.

Cand am zis protectia animalelor m-am referit la asociatii gen SPCA. De exemplu: un om si-a cumparat un cal si in loc sa aiba grija de el, il tine flamand, bolnav, poate il mai si bate. Sunt anuntati cei de la SPCA si vin si iau calul, il ingrijesc, iar apoi cauta stapan. In sensul acesta este protectia animalelor in vest. A, si ii amendeaza pe cei care abandoneaza animelele. Mi se pare si normal, nu? Din moment ce ti-ai luat angajamentul sa ti un animal, atunci ai obligatia sa te ingrijesti de el.

Citat:

Motivul ar fi..?
Daca un caine este adoptat de la adapost, nu face pui, deci nu se inmulteste. Chiar daca ar fi abandonat, tot nu o sa faca pui. Toate animalele de la adapost sunt sterilizate ptr. a tine nr. lor sub control. Majoritatea posesorilor de caini au pet-urile sterilizate.

Citat:

Serios??
Adevarul e ca sterilizarea nu poate tine ritmul cu inmultirea lor.
Si nici nu exista interes in acest sens.
Pai daca toti cainii, dar toti, sunt sterilizati, teoretic in cativa ani ar trebui sa cam dispara. Cainii vagabonzi nu au o viata asa lunga, comparativ cu cei tinuti la curte sau in casa. Ii mai calca masina, se mai imbolnavesc, iar daca sunt sterilizati, nu se mai inmultesc.
Treaba cu sterilizarea cainilor e de cand era Base primar. Daca atunci ar fi fost toti cainii sterilizati, caci nu erau asa multi ca si acum, pana in prezent ar fi disparut de pe strazi.

A, si i-as obliga si pe cei de la tara sa isi sterilizeze cainii.
Citat:

In nici o tara civilizata, cainii nu sunt sterilizati si lasati liberi pe strazi.
Asa e. Doar ca ei nu au sute de caini in fiecare oras. Nici nu cred ca am avea loc ptr. atatia caini. Nu avem adaposturi suficiente si incapatoare. Asta e o problema. Sunt ff multi caini. In vest, sunt 2-3 parasiti de stapani, nu haite peste haite.
Citat:

Pai asta este solutia "civilizata": se pompeaza bani in sterilizarea cainilor, vaccinarea lor, iar problema ramane, la schimb, pentru banii astia avem oameni muscati si omorati.
Asta e varianta PD-L sau ce partid o fi. Adica, ei mimeaza ca sterilizeaza cainii si cer bani ptr. asta, dar nu fac nimic. Cum am mai spus, daca acum 10 ani, cainii ar fi fost sterilizati pe bune acum 10 ani, nu ar mai fi existat pe strazi. Poate asa, 1-2, nu tarle.

Parascheva16 03.09.2013 05:48:04

Eu cred ca in Romania s-a inteles prost ideea de protectia animalelor(ma refer la cei care sunt in chestia asta). Astfel de asociatii nu au ca scop apararea haitlor de caini de pe strada, ci de a sanctiona posesorii de animale in caz ca le maltrateaza, abandoneaza, ucid etc. Nu pun cainii/animalele mai presus de oameni.

A, si iau un caine de pe strada, il testeaza sa vada daca este agresiv sau daca are potential. Cei agresivi sunt pusi jos imediat, nu intra pe lista de adoptie.

Eu sunt sigura ca sunt caini agresivi si criminali pe strazi. Nu toti, dar sunt destui. In acest caz, un SPCA adevarat i-ar fi eutanasiat de mult timp.

Eu nu prea cred in povestile astea cum ca toti cainii sunt perfecti sau ca ar fi traumatizati. Multi propabili ca sunt salbatici. Stiti ca exista si caini salbatici prin jungla si asa. Nu ataca ptr. ca le este frica de oameni, ataca ptr. ca isi permit. Animalele sunt teritoriale, mai ales cele care stau in haite. Apoi, eu nu stiu cum stai la povesti cand te ataca deodata 3-4 caini agresivi. Sa nu exageram.

Sa nu faci miscari bruste. Pai daca sunt peste tot, ce faci? Nu mai misti, nu mai respiri de frica sa nu te atace haitele de caini?

Eu sunt pentru eutanasierea in stil european a cainilor agresivi si criminali, deci cu injectie letala (banuiesc ca s-ar curata locul cat de cat). Iar cei normali si puii, sa fie dusi la adapost, sterilizati, iar iubitorii de animale si cucoanele care ii tot hranesc pe strada, sa aiba sansa sa ii adopte in cateva luni, caci romanul se misca incet. (cei care dreseaza cainii isi pot da seama cel mai bine daca cainele e agresiv sau e adoptabil-eu asa am vazut ca se procedeaza in vest, caci sunt si caini care par a fi blanzi, dar sar cand nu te astepti.)

Barsaumas 03.09.2013 08:19:53

dead don't bite

Mai pe seara voi prepara solutia letala, si maine dimineata voi fi cu surpriza carnos-ucigasa in fata blocului. E o haita care a atacat o multime de oameni, si aproape de casa noastra e o scoala. Din cite stiu eu, orasul asta a fost ridicat de oameni; cind vor fi in stare niste caini, eventual modificati geentic, sa aiba propria lor civilizatie, cu arhitectectura, etc., mai vorbim (atentie, am ajuns eu sa spun asta, care sunt un mizantrop vechi si inrait :) ).

AlinB 03.09.2013 09:11:36

Citat:

În prealabil postat de Jamaica (Post 532488)

Adica sa nu fie eutanasiati, sa moara repede si fara dureri, ci sa moara de foame, frig, loviti de masini, otraviti de oameni disperati, etc.
Si in timp ce sterilizezi 4 al 5 lea fata altii 10 + cei aruncati in strada de proprietarii cu caini si tot asa ..

AlinB 03.09.2013 09:12:17

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 532516)
Mai pe seara voi prepara solutia letala, si maine dimineata voi fi cu surpriza carnos-ucigasa in fata blocului. E o haita care a atacat o multime de oameni, si aproape de casa noastra e o scoala. Din cite stiu eu, orasul asta a fost ridicat de oameni; cind vor fi in stare niste caini, eventual modificati geentic, sa aiba propria lor civilizatie, cu arhitectectura, etc., mai vorbim (atentie, am ajuns eu sa spun asta, care sunt un mizantrop vechi si inrait :) ).

Ia zii, ce le dai? :)

AlinB 03.09.2013 09:16:26

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 532490)
-eu nu am mai fost la vot de muuult de vreo 15 ani,asa ca nu am ales nici un primar si nici un politician

Pai n-ai ce sa alegi, atat timp cat toti sunt hotii lui AliBaba doar impartiti in tabere.

AlinB 03.09.2013 09:19:13

Citat:

În prealabil postat de Jamaica (Post 532492)
in cazul tau ar fi o solutie

"Omul în cinste fiind n-a priceput; alăturatu-s-a dobitoacelor celor fără de minte și s-a asemănat lor."

Psalmul 48

Acum, ce se poate spune despre cei care pun dobitoacele mai presus de oameni?

Barsaumas 03.09.2013 10:22:21

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 532522)
"Omul în cinste fiind n-a priceput; alăturatu-s-a dobitoacelor celor fără de minte și s-a asemănat lor."

Psalmul 48

Acum, ce se poate spune despre cei care pun dobitoacele mai presus de oameni?

Pai, ca ei insisi sunt desigur mai prejos de ele. Ca sa fie consecventi, nu? Eu, asa cum sunt eu, unu' care viseaza la vremurile cind omul era smerit (smerit, nu exterminat! tot Dumnezeu dadea oamenilor mijloace de aparare; din nou, aparare, nu vinat pina la extinctie!) in fata lui Dumnezeu inclusiv prin splendida megafauna (super marfa, sa vezi un tapir cit un TIR mare, sau un urs mai mare decit elefantii actuali, si mintenas arunci ateismul si pragamtismul capitalist pe geam si ajungi sa te rogi din instinct, asa cum bei sau respiri- asta chiar e o transformare de care omenirea cam are nevoie: smerirea; repet, nu exterminare, ci smerire), si tot mi s-ar parea un gest de cacat sa hranesc un maidanez, dupa ce fie si un singur copil/adult/om in genere a fost ucis de haite. si unul daca era, pentru ca ar fi un soi de complicitate: "da-i naibii de copii, animalele sa traiasca". Nu glumesc, am auzit/citit afirmatii ale unor "semeni" (?!?) care ziceau ceva de genul "oamenii sunt rai, animalele sunt mai bune".
Nu zic ce substanta e. Oricum, va fi cu efect rapid. Stiu, babele din bloc vor bune pret pe capul meu. :))

Jamaica 03.09.2013 10:29:46

Alin orice propunere este binevenita
Castrarea mi se pare cea mai inofesiva varianta, daca ii tinem in continuare cu mancarica si ii impuiem normal ca va creste nr de astfel de incidente. Si automat daca ei nu mai primesc mancare vor migra spre gropile de gunoi deci spre periferii.
In alte tari cum este posibil ?

La mine in fata blocului femeile care hranesc haita le dau carne cruda, cand mama le-a atras atentia ca daca tot ii hranesc macar sa le dea resturi gatite, nu sange ,au sarit la ea cu gura.
Cand animalele dauneaza omului trebuie luate masuri. Este ingrozitor sa moara un copil de cativa anisori in asemenea chinuri, sa rupa carnea de pe el o haita de caini, sa il muste de cap....

Barsaumas 03.09.2013 10:39:54

Citat:

În prealabil postat de Jamaica (Post 532524)
Alin astemptam propuneri.....
Castrarea mi se pare cea mai inofesiva varianta, daca ii tinem in continuare cu mancarica si ii impuiem normal ca va creste nr de astfel de incidente. Si automat daca ei nu mai primesc mancare vor migra spre gropile de gunoi deci spre periferii.

La mine in fata blocului femeile care hranesc haita le dau carne cruda, cand mama le-a atras atentia ca daca tot ii hranesc macar sa le dea resturi gatite, nu sange ,au sarit la ea cu gura

Domnisoara, poate nu stiti, dar prepararea termica a hranei, indeosebi a carnii si laptelui, este o caracteristica si necesitate a firii omului cazut. ;) Cainii maninca carne cruda.
Quod attinet cainii aceia, pai dati-mi adresa. Vin si eu cu ceva fleici crude...iar maine dimineata nu va mai fi nevoie de hranit nici un patruped. :))

Jamaica 03.09.2013 10:45:19

aparent ei mananca carnea vie

AlinB 03.09.2013 11:32:03

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 532523)
Nu zic ce substanta e. Oricum, va fi cu efect rapid. Stiu, babele din bloc vor bune pret pe capul meu. :))

Pai n-au de unde sa stie cine a fost decat daca te vad cand plasezi carnea si substanta are efect instant.
Poti sa zici pe PM. Nu se stie cand va fi util :)

Cu maidanezii din zona mea nu am avut personal si recent incidente de agresivitate, doar ce au mancat niste pui de pisica, dar isi fac nevoile peste tot in alee desi nu este exclus ca vinovatii sa fie si din aia cu pedigree si stapani fara.

Chiar, sunt curios ce zic animal-lovers, e ok ca maidanezii sa manince pisici?

AlinB 03.09.2013 11:36:28

Citat:

În prealabil postat de Jamaica (Post 532524)
Alin orice propunere este binevenita

Inofensiva pentru cine? TI-am mai zis, nu ai contact cu realitatea - castrarea nu poate tine pasul cu inmultirea lor si nici nu exista interesul - cei care ar face asta ar ramane fara bani.

Nu au sa migreze ca le este de ajuns ce gasesc si pe langa pubelele de gunoi din oras si iarasi fac apel la realism, ideea "nu le mai da nimeni de mancare" e o absurditate, desprinsa de realitate.

Citat:

Uite asa este posibil: prinsi, dusi la adaposturi, daca nu sunt adoptati in 15 zile eutanasiati.
In SUA, culmea profitului, dupa ce sunt eutanasiati sunt facuti mancarica pentru animalele de companie.
Inclusiv cvasi-inofensivele pisici.

Nicaieri altundeva nu sunt sterilizati, vaccinati (stii ca toata procedura poate costa si cateva sute de ron, toate vaccinurile, rapeluri, sterilizare, etc.??? + costurile asistentei medicale a celor agresati de ei??) si lasati liberi pe strazi.

Stiai ca un caine poate raspindi boli care sunt fatale si pentru om?

Citat:

La mine in fata blocului femeile care hranesc haita le dau carne cruda, cand mama le-a atras atentia ca daca tot ii hranesc macar sa le dea resturi gatite, nu sange ,au sarit la ea cu gura.
Nu face asta mare diferenta.
Hraneste-i si tu, cu ce vrei, doar ia reteta de la Barsaumas :)

Citat:

Cand animalele dauneaza omului trebuie luate masuri. Este ingrozitor sa moara un copil de cativa anisori in asemenea chinuri, sa rupa carnea de pe el o haita de caini, sa il muste de cap....
Nu se vrea ca importatorii de vaccinuri si veterenarii care se ocupa cu asta ar avea veniturile reduse la 1/2.

Barsaumas 03.09.2013 12:30:08

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 532533)
Inofensiva pentru cine? TI-am mai zis, nu ai contact cu realitatea - castrarea nu poate tine pasul cu inmultirea lor si nici nu exista interesul - cei care ar face asta ar ramane fara bani.

Nu au sa migreze ca le este de ajuns ce gasesc si pe langa pubelele de gunoi din oras si iarasi fac apel la realism, ideea "nu le mai da nimeni de mancare" e o absurditate, desprinsa de realitate.

Uite asa este posibil: prinsi, dusi la adaposturi, daca nu sunt adoptati in 15 zile eutanasiati.
In SUA, culmea profitului, dupa ce sunt eutanasiati sunt facuti mancarica pentru animalele de companie.
Inclusiv cvasi-inofensivele pisici.

Nicaieri altundeva nu sunt sterilizati, vaccinati (stii ca toata procedura poate costa si cateva sute de ron, toate vaccinurile, rapeluri, sterilizare, etc.??? + costurile asistentei medicale a celor agresati de ei??) si lasati liberi pe strazi.

Stiai ca un caine poate raspindi boli care sunt fatale si pentru om?

Nu face asta mare diferenta.
Hraneste-i si tu, cu ce vrei, doar ia reteta de la Barsaumas :)

Nu se vrea ca importatorii de vaccinuri si veterenarii care se ocupa cu asta ar avea veniturile reduse la 1/2.

Cred ca Jamaica e genul care ar arde toata otravurile pentru animale, in nici un caz nu ar lua o reteta de la mine sau altcineva. :))
E sinistru ca niste oameni, sa le zic asa, "gindesc" ca nu au decit sa moara alti oameni, y compris copii, numai sa le iasa lor profitul. (Off-topic: Uite si de asta e capitalismul orinduirea preferata a Diavolului. Un ultrastalinism care sa ingroape in nenumarate executii pofta de imbogatire a oamenilor, dar care sa fie DREPT (sa nu mai existe mizeria masonica numita "teroare revolutionara", adica sa nu fie ucisi nevinovati ci doar bogatani fara inima si tradatori) si sa nu atace credintele si institutiile religioase si credinciosii, este exact ce mi-as dori sa biruie in lume).
Da, e vina oamenilor de acum doua decenii ca au aruncat cainii pe strazi. Ceva imi spune ca un om care arunca in marea posibilitatilor de moarte lenta niste fiinte vii, fara nici o vina, poate chiar propriul animal devotat, e exact genul pentru care contraceptia embriocida este echivalenta ingerarii de paracetamol si avortul echivalentul extragerii de furunculi. Insa de aici, pina la a considera acceptabila suferinta si moartea unor oameni nevinovati in raport cu acei caini aruncati cindva in strada, e cale lunga, pe care doar dementa de a pune animalul pe un piedestal suprauman o poate strabate instantaneu.

sophia 03.09.2013 13:02:17

M-a socat un anumit mesaj, cu ce violenta de limbaj si ce gandire.
Da oamenii au voie sa faca ce vor.

1. Am mai spus si repet ca si pe mine ma deranjeaza sa fie raniti si omorati oameni de catre caini.
Si daca facem invers cu ce suntem mai buni?
2. Tocmai ca nu!!!!! Sunt oameni care fac mult rau si nu sunt pedepsiti si nici
omorati! Oameni care violeaza femei si copii! Cu aia ce facem?
Altii care ii maltrateaza, bat, si etc.
Altii care fac razboaie in care mor milioane d eoameni nevinovati! Cu astia ce facem?

3. Nu stiu cum o fi in alte tari, mai ales in America.
Stiu ca aici sunt adusi caini de prin alte tari, ingrijiti, sterilizati si oamenii ii adopta. Am cunoscut personal o familie care a luat un caine adus din Roamnia. Vai de capul lui. A fost batut crunt si tinut legat undeva.
Acel caine abia merge, are picioarele deformate si are frica de oameni.
Oamenii de aici se mira de felul cum sunt tratati cainii la noi.
Se duc organizatii si privati de aici sa construiasca adpaosturi si sa duc hrana si tot ce trebuie pentru sterilizat.

Aici nu este voie sa omori caini!!!
Dar! Au fost gasite situatii oribile in tarile din Estul Europei! Si ne miram ca sunt cainii asa cum sunt.

Da, nu se face suficient pentru eradicare cainilor vagabonzi.
Eu nu militez pentru existenta lor si nici nu sunt de acord ca ei sa muste oameni.
Am spus: sa-i adune pe toti si sa-i duca in adaposturi, la sate, sa dea la fiecare curte 1-2 caini. Si ar disparea de strazi.

Nu sunt nici de acord sa fie hraniti pe strazi.

Nu stiu de ce v-ati repezit pe mine!

Eu n-as putea sa omor. Si nu, nu omor nici soareci, nici nimic. Musca daca deranjeaza, incerc intai s-o dau afara.
Ba da, este ceva care omor: tantari si molii. Cu aia chiar nu am alta solutie.
Dar exista solutii preventive.
Nu trebuie sa ajungi sa ai in casa: soareci, sobolani, gandaci, tantari, molii.

In incheiere faceti ce vreti. Daca va simtit mai bine omorati-i, mancati-i si fiti fericiti.
As vrea sa stiu cum gandeste un preot, un duhovnic, un monah si daca este crestin-ortodox.

Si in acelasi mod ar trebui sa nu mai existe pe strada nici pisici, nici ciori, nici porumbei si gugustiuci etc.
Aici exista o specie de ciori care fac atata galagie, de e inebunita lumea.
Si nu li se poate face nimic. Sunt protejate prin lege. Au scris si in presa acest caz.

Aici in anumite perioade ale anului se inchide traficul pe unele sosele si se duc oamenii sa adune broastele care traverseaza, ca sa se duca la rau. De ce s-or fi plimband asa, nu stiu. In orice caz nu sunt calcate de masini. Nu este voie. Oamenii le aduna si le duc si le dau drumul in rau.
Si alte cele. Oamenii au grija de animale.
Si da, nu sunt animale pe strazi. Cum au facut asta? Nu stiu. Intrebati-i!

Si exista si caini care salveaza vieti de oameni, care ajuta oamenii. Dar de aia nu spune nimeni.
Mai bine omoram. Sa ramanem numai noi pe pamantul asta. Noi, oamenii grozavi.

Pana acum un caine nu mi-a facut rau, dar destui oameni mi-au facut rau.

Si pentru ca a intrebat cineva.
Da, am intrat candva intr-o curte straina. Ma trimesese mama sa cer niste crengute de visin pentru pus la castraveti.
Am intrat si a venit o namila de caine la mine. M-am oprit si l-am lasat sa ma miroasa. Nu mi-a facut nimic.
Au venit stapanii, am discutat, cainele a stat langa mine.
Dar mie nu mi-este frica de caini in general.
Pe cei vagabonzi ii mai evit, in sensul ca ii las in pace si ii ocolesc.
A fost o situatie in care m-a inconjurat o haita. Am stat pe loc putin, pe urma plecat ei singuri.
Daca fugeam, sau ma agitam, cu sacosa, sau ceva amenintator, precis ma apucau.
Cunosc si eu cazuri de persoane muscate si care au trebuit sa faca vaccin.
Daca ar fi omorat caini? Nu stiu si nu cred.

AlinB 03.09.2013 13:05:28

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 532553)
Eu n-as putea sa omor. Si nu, nu omor nici soareci, nici nimic. Musca daca deranjeaza, incerc intai s-o dau afara.

Pentru ca stai bine mersi intr-un apartament deratizat, intr-un cartier modern, intr-o tara civilizata unde primaria omoara cainii, soareci si gandaci pentru tine.

Daca ai trai in Romania, intr-un cartier marginas, ori ai fi macata de ele, ori ti-ar iesi pe nas fitzele de fiinta pacifista.
Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 532553)
Si exista si caini care salveaza vieti de oameni, care ajuta oamenii. Dar de aia nu spune nimeni.

Stai linistita, in cazul in care procesezi mai greu, te ajutam noi: nu despre cainii astia e vorba pe topicul asta.

aubergine 03.09.2013 14:16:41

Citat:

În prealabil postat de Mena59 (Post 532480)
Imi doresc si eu sa se faca ceva in privinta cainilor maidanezi. Nu stiu, dar ar trebui sa-i adune si sa-i tina inchisi undeva, in adaposturi, sa-i sterilizeze, sa-i eutanasieze, orice, pentru ca sunt un pericol public.
Sunt omorate atatea animale pentru carnea lor delicioasa: vitei, miei, iezi, pui, pasari de tot felul, pesti, si altele, care de altfel sunt total inofensive, blande si docile... De mila acestora nu mai plange nimeni, doar de mila cainilor care ne pun in pericol viata.
Asta este, animalul e animal, a fost facut de Dumnezeu cu porunca "Sa fie!", au fost facute sa ne fie noua de folos, sa ne slujeasca, sa le fim stapani, nu sa ajungem noi sa fim stapaniti de ele. Sunt oameni care au ajuns pur si simplu sclavii animalelor de companie. Acestia cheltuie bani grei pt hainute, frizer, jucarii si tot felul de rasfaturi pt animalutele din sufrageria lor. Mie personal mi se pare caraghios si inutil.
Oricat pledeaza unii pentru desteptaciunea si bunatatea unor animale, versus prostia si rautatea oamenilor, totusi, omul este facut dupa chipul si asemanare lui Dumnezeu, omul a fost facut cu mainile lui, a zis "Sa facem om". Desi in timp ne-am pierdut asemanarea cu Dumnezeu, totusi in noi este Chipul. Adevarat, uneori ne comportam ca niste animale, dar suntem si ramanem deasupra lor.

Ati scris un mesaj de bun simt, cu care sunt complet de acord. In plus, as mai vrea sa spun ca banii grei dati de oameni pentru hainutele si jucariile cainilor care ii transforma pe acestia in sclavii animalelor de companie, ar putea fi foarte bine folositi pentru copiii sarmani sau batranii din aziluri. A cheltui bani pe luxul cainilor este o sfidare la adresa oamenilor saraci si bolnavi. Ma gandesc ca aceia cheltuiesc bani pe caini, care ori au o gramada de bani si is permit, si fac acest lucru dintr-o rasturnare a valorilor, sau pur si simplu din imbuibare, nu stiu ce sa mai faca cu banii. In general vedetele care nu stiu pe ce sa mai strice banii.

AlinB 03.09.2013 14:46:17

"E ciudat sa mergi cu gaina pe strada prin Romania pentru ca noi suntem mai inapoiati, in Anglia si in America nu e ceva ciudat. Cu ce e diferit sa mergi cu cainele prin oras, gaina este mai mica si face mai putina muradarie. Am dat aproximativ 5 milioane pe ea"
Iulia Albu.

Jamaica 03.09.2013 14:48:36

de unde reiese ca as arde otravurile pt animale?

eu mi-am castrat cainele cu 80 de lei , procedura nu este foarte scumpa, dar desigur ar fi mai ieftina eutanasierea. am afirmat ca sunt impotriva cainilor fara stapan, si mai ales impotriva celor care ii hranesc sau ii abandoneaza pe domeniul public. siguranta cetateanului trebuie sa primeze.

personal nu sunt de acord cu adaposturile canine atata timp cat sunt finantate din bani publici. daca se autofinateaza sau primesc donatii treaba lor.
pana la urma sa le faca ce le-or face si sa nu mai fim cunoscuti pt asta; acum cativa ani un turist japonez (cred) a murit in aceleasi conditii pe calea victoriei...

Claudiu_FT 03.09.2013 15:32:44

Etic

Eu propun eutanasierea sau orice metoda drastica si eficienta. Nu este etic sa ucizi un animal dintr-o pofta sadica, este etic atunci cand ucizi un animal pentru protectia si supravietuirea semenilor. Suntem in varful lantului trofic si avem responsabilitatea de a pastra echilibrul natural al acestei planete. Dragostea pentru om (pentru copiii nostri) primeaza in fata dragosteai catre animale. Nu dati vina pe politicieni! Ei sunt doar efectul secundar al numerosilor cetateni romani care in instabilitatea lor emotionala, confunda dragostea de natura cu dragostea pentru om. Orice om iubeste cainii si toata natura in general, insa dragostea catre aproapele trebuie sa fie pe primul loc.

Condoleante parintilor, sper ca Dumnezeu sa le aline suferinta!

P.S: Am avut mai demult o discutie pe tema asta cu un prieten si am ajuns sa analizam replica asta care ni se baga pe gat frecvent: "cainii simt frica, daca nu ii provoci nu musca...". El mi-a dat o comparatie care mi-a placut:"e ca si cum ai avea o arma incarcata indreptata spre tine. E foarte putin probabil sa se declanseze singura, dar preferi sa nu stai in fata ei." => Deci ce facem? Parasim orasele invadate de caini ca nu suntem capabili sa ne asiguram siguranta noastra si a copiilor nostri?

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:16:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.