![]() |
Citat:
Matei 6:19-20 "Nu vă adunați comori pe pământ, unde molia și rugina le strică și unde furii le sapă și le fură. Ci adunați-vă comori în cer, unde nici molia, nici rugina nu le strică, unde furii nu le sapă și nu le fură. " Intelepciunea lui Isus Sirah 29:13-16 : " Jertfește banii tăi, pentru un frate și un prieten, ca să nu ruginească sub o piatră, pierzându-se. Pune-ți comoara ta întru poruncile Celui Preaînalt și-ți va folosi mai mult decât aurul.Grămădește milostenii în cămările tale și ele te vor scoate din orice nenorocire.Mai mult decât pavăza puterii și decât sulița tăriei ele se vor război pentru tine împotriva vrăjmașului." Sant zeci de exemple care te pot duce la concluzia ca aceste carti chiar erau cunoscute in perioada aceea.Unii le-au considerat ca nefacand parte din canon pentru ca evreii nu le-au recunoscut in canonul lor .Dar canonul lor este ulterior timpului lui Iisus si de asemeni ei au rejectat si Noul Testament. Si atunci ce facem ? :71: |
Citat:
|
Sau uite din Luca 1:52 : "Făcut-a tărie cu brațul Său, risipit-a pe cei mândri în cugetul inimii lor.Coborât-a pe cei puternici de pe tronuri și a înălțat pe cei smeriți,..."
Si intelepciunea lui Isus Sirach 10: 15-16 "Scaunele celor mai mari le-a surpat Domnul și a pus pe cei blânzi în locul lor. Rădăcinile neamurilor le-a smuls Domnul și a răsădit pe cei smeriți în locul lor" |
Citat:
|
doar atat
ma bucur ca pot spune ceea ce cred ,si cred ca sunt mantuit,ca am pacatele iertate doar prin sangele Domnului IIsus si prin singura credinta care nu este o religie sau dogma ci este acea capacitate a mintii noastre de a crede ce a zis Domnul Nostru IIsus.cine vrea sa fie mantuit dintre voi?ganditi-va putin!dupa ce primesti iertarea poti sa te faci bun dar nu te poti face bun fara sa primesti iertarea caci cei mai inversunati oameni impotriva celor mantuiti sunt si azi cei care erau acum 2000 de ani religiosii.fariseii nici nu se atingeau de o femeie curva,si ceea ce-i caracteriza era dispretul fata de cei care traiau in pacate si mai ales ura impotriva celor care capatau iertarea de pacate.religia mea nu m-a mantuit si nici o religie nu mantuieste ci doar Domnul IIsus prin credinta in jertfa Lui .E o minune credinta asta,cand am crezut am plans mult ca nu stiam ce s-a intamplat cu mine.Domnul sa aiba mila de noi sa ne deschida ochii si sa ne lasam calauziti de El AMIN
|
Citat:
|
Raspuns
Citat:
29 Ci iudeu este acela care este iudeu înăuntru; și tăiere împrejur este aceea a inimii, în duh, nu în slovă; un astfel de iudeu își scoate lauda nu de la oameni, ci de la Dumnezeu.!!!cine sunt cei taiati imprejur cu inima??sa ne intrebam fiecare suntem si noi sau nu suntem.mantuirea ar putea veni acum de la noi sau de la iudei ca natiune?esti iudeu pe dinauntru si crezi ca mantuirea poate veni si prin tine??adica esti mantuit si pot fi si altii mantuiti prin tine? |
urare
Citat:
|
Citat:
|
Pot sa raspund eu in locul lui? El crede in sensul ca stie, are certitudinea mantuirii de sub puterea celui rau, de sup puterea pacatului. Asta marturiseste el, asta marturisesc eu si asta marturisesc toti aceia care L-au primit pe Hristos in inima lor.
|
Citat:
|
Citat:
Ceea ce cred si pe Acela care Il cred trebuie marturisit. Si aici vine fapta, "infaptuirea" prin marturisire a credintei mele. Ce fapta a facut talharul de pe cruce???? Fapta lui a fost marturisirea credintei lui. Nu putea oare chiar daca a crezut sa tina pentru el? Ba da, dar pentru ca L-a marturisit pe Hristos in timp ce trupul lui era in agonie ne arata noua azi ca lui fapta lui venea din credinta lui. "El S-a dat pe Sine insusi pentru noi, ca sa ne rascumpere din orice faradelege si sa-Si curete un norod care sa fie al Lui, plin de ravna pentru fapte bune." (Tit.2:14) |
Sf. Ap. Pavel marturiseste ca vesteste Evanghelia pentru ca acela care o primeste si crede "sa se pocaiasca si sa se intoarca la Dumnezeu si sa faca fapte vrednice de pocainta lor." (Fapt.26:20)
|
Citat:
O sa raspunzi in locul lui si la judecata ? :1: |
Citat:
In ce priveste mantuirea... nimeni nu se poate mantui singur. Stai linistit. Nadejdea este la Dumnezeu. Are El dreapta socoteala, randuiala si judecata pentru fiecare. Domnul Iisus Hristos spune; „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine” (Evanghelia după Ioan 14:6). |
Citat:
Mantuirea inseamna izbavire, scapare, scoatere. Acum mantuirea aceasta de care vorbeste fratele meu antevorbitor, de care vorbesc eu si pe care a marturisit-o si Pavel este izbavirea de sub puterea celui rau, izbavirea de sub puterea pacatului. Dar sa vedem formele de mantuire: (1) Mantuirea crestinului din mijlocul lumii, din randul oamenilor necredinciosi: - "Mantuiti-va din mijlocul acestui neam ticalos." (Fapt.2:40) (2) Mantuirea de sub puterea celui rau - cea pe care o marturisim: - "...am fost izbavit (mantuit) din gura leului." (2 Tim. 4:17) - "Ci credem ca noi, ca si ei, suntem mantuiti prin harul Domnului Iisus." (Fapt.15:11) - "Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu." (Efes.2:8) - "Domnilor, ce trebuie sa fac ca sa fiu mantuit?" Pavel si Sila i-au raspuns: "Crede in Domnul Isus, si vei fi mantuit tu si casa ta." (Fapt.16:31) - "Daca marturisesti deci cu gura ta pe Iisus ca Domn si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti, vei fi mantuit." (Rom.10:9) -"El ne-a mantuit si ne-a dat o chemare sfanta, nu pentru faptele noastre, ci dupa hotararea Lui si dupa harul care ne-a fost dat in Hristos Isus, inainte de vesnicii, (2Tim.1:9)" (3) Mantuirea odata primita, trebuie pastrata: - "...duceti pana la capat mantuirea voastra, cu frica si cutremur..." (Fapt.2:12) (4) Mantuirea viitoare - cea la care nadajduim cu totii: - "am fost izbavit (mantuit) din gura leului. Domnul ma va izbavi (scoate, scapa) de orice lucru rau si ma va mantui, ca sa intru in Imparatia Lui cereasca." (2 Tim. 4:17,18) - "De aceea lepadati orice necuratie si orice revarsare de rautate, si primiti cu blandete Cuvantul sadit in voi, care va poate mantui sufletele." (Iac.1:21) Dumnezeu "voieste ca toti oamenii sa fie mantuiti si sa vina la cunostinta adevarului." (1Tim.2:4) |
Citat:
|
nu am stiut pe cine si unde sa intreb
Citat:
|
Stimati frati crestini ortodocsi !
Citind comentariile de pe acest forum crestin ortodox nu se poate sa nu te cutremuri de groaza vazand ca e plin de apostati care se straduiesc sa mai insele pe cate unul mai slab in credinta si astfel sa mareasca turma stapanului lor. De aceea, ca unul ce am trecut prin mai multe incercari de ordin spiritual ale vietii, am un sfat pentru voi toti care aveti indoieli sau nelamuriri in legatura cu credinta noastra crestin ortodoxa: Puneti mana si cititi lucrarile Sfintilor Parinti si mai ales,, CARAREA IMPARATIEI " a Parintelui Arsenie Boca si va promit ca o sa aflati raspunsul la tot ce va framanta !!! Nu merita sa va pierdeti vremea in galceava fara rost cu duhurile sectare !!! Ca sa va conving voi incerca sa postez cateva citate din aceasta Capodopera a Ortodoxiei ,care chiar este,, Cararea Imparatiei"!!! |
Citat:
|
Iata unul din gandurile Monseniorului Ghika:
"Doamne Iisuse, ia-mi inima mea cea necredincioasa si rea si da-mi inima Ta cea buna si credincioasa." |
Citat din Cararea Imparatiei a Parintelui Arsenie Boca :
,,Ceea ce odinioara era corabia lui Noe peste puhoaiele potopului, aceea e Biserica lui Hristos-Cel cu cruce-peste puhoaiele pierzarii.Deosebirea e ca aceea a fost inchisa pe dinafara de Dumnezeu si nimeni n-a mai putut intra*,pe cand corabia Bisericii-corabia cu crucea pe catarg-are intrarea deschisa si mai pot intra oameni invalmasiti de puhoaie.Acolo era Noe ,aici Hristos,iar in valuri ucigasul,inecand pe oameni. Se intimpla insa ceva de neinteles:ca cei ce se chinuiesc in valuri,desi toti tin sa traiasca,totusi nu toti vor sa scape in corabie.Mai mult chiar, scuipa mainile ce li se-ntind de la intrarea corabiei.Iar mainile sant bratele parintesti:bratele celor sapte Sfinte Taine ale lui Dumnezeu care izbavesc pe oameni din potop,nascandu-i din trup in Duh**,din amarata viata la viata cereasca.Acestia,care nu vor sa scape in corabia carmuita de Iisus Hristos-Cel cu cruce-sant fiii pierzarii***,fiindca n-au primit iubirea adevarului ca sa se mantuiasca.De aceea Dumnezeu ingaduie sa vina asupra lor amagiri puternice,ca sa dea crezamant minciunii si sa cada sub osanda toti cei ce n-au crezut adevarul,ci au indragit nedreptatea****."{*Facerea7,16 /**Coloseni2,12/***Ioan17,12/****2Tesaloniceni,10-12} |
mantuirea vine de la iudei
Citat:
Să nu legi gura boului, când treieră grâul...si explicatia 1 Corinteni 9:9 În adevăr, în Legea lui Moise este scris: „Să nu legi gura boului care treieră grâul!” Pe boi îi are în vedere Dumnezeu aici?...e tot cuvantul Lui dumnezeu din VT si NT dar pentru noi care e valabil? sa stiti ca oamenii in general ii urasc pe evrei dar cei mantuiti se roaga si iubesc acest popor |
Citat din,, Cararea Imparatiei" a Parintelui Arsenie Boca:
,,Pentru ei ,pentru fiii pierzarii,ingaduie Dumnezeu amagirea nelegiuita a Satanei*,care li s-a facut pana acum in peste 800 de hristosi mincinosi**, care de fapt sant diavoli.Caci pana acum nelegiuitul a scornit peste 800 de secte, ***luntri sau biserici mincinoase,in care pe multi ii ia de minte si-i duce cu el.Inselaciunea e usor de prins:corabierul vrasmas si hristosii mincinosi nu au crucea pe catarg,iar inauntru nu au cele sapte Taine.Inselaciunea e si mai vadita,intrucit oricare din hristosii mincinosi,luat in parte,nu e fiul Tatalui,dovada ca nu-si lasa ucenicii sa zica"Tatal Nostru",desi scrie:"Asa sa va rugati"****.Prin urmare hristosii mincinosi isi scot ucenicii dintre fiii Tatalui si-i fac fiii pierzarii.Acesti sant cei nesiguri in adevar,dar siguri in inselaciune.Apoi,oricare dintre sristosii mincinosi,luat in parte,nu e fiul Sfintei Fecioare,dovada ca-si invata ucenicii sa zica rau de Maica Domnului,si in sfarsit sa ne gandim la intrebarea Apostolului Pavel:"Oare s-a impartit Hristos?"*****"... ...,,Aci, raspunzand celor ce se tin mai presus de Biserica si sfinti,e destul sa le aducem aminte inselaciunea in care au cazut iudeii,ucigasii dreptilor,primii calatori la iad cu Scriptura in mana,intrebandu-i:Nu dupa Scripturi******au rastignit ei pe Dumnezeu? " {1*2Tesaloniceni2,10/2*Matei24,24/3*800 in1946 acum cca.3000/4*Matei6,9/5*1 Corinteni 1,13/6*Ioan 19,7 } |
Citat:
Matei 9:6 Dar, ca să știți că Fiul omului are putere pe pământ să ierte păcatele, „Scoală-te”, a zis El slăbănogului, „ridică-ți patul și du-te acasă.”/..... nu e clar ?si de ce pe pamant,pai de ce a coborat din cer alfel ne astepta acolo si ne judeca ceea ce va face de fapt cu cei care nu primesc mantuirea cat sunt in viata pe pamant.depinde de tine, de noi daca vrem sa fim iertati sau judecati?? |
Citat:
Citat:
|
Citat:
"Toti prorocii marturisesc despre El ca oricine crede in El capata, prin Numele Lui, iertarea pacatelor." (Fapt.10:43) "In El avem rascumpararea, prin Sangele Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau" (Efes.1:7) "...fiti buni unii cu altii, milosi si iertati-va unul pe altul, cum v-a iertat si Dumnezeu pe voi in Hristos." (Efes.4:32) "Cum v-a iertat Hristos, asa iertati-va si voi." (Col.3:13) ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- "Sa stiti, dar, fratilor, ca in El vi se vesteste iertarea pacatelor; si oricine crede este iertat prin El de toate lucrurile..." (Fapt.13:33,34) |
Citat:
|
pt lucian
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Fortata e exprimare cu cei"care au pacatele iertate". care pacate sunt iertate? Sau au fost iertat la inceputul vietii ptr toate pacatele pe care le vor face? Hristos da un dar extraordinar apostolilor, si ei al randul lor il transmit episcopilor iar acestia preotilor "Luati Duh Sfant, carora le veti ierta pacatele vor fi iertate si carora le veti tine, tinute vor fi.(In 20, 22-23) noi, prin darul lui Dumnezeu ne impartasim periodic de aceasta Taina si tot nu avem pretentia ca avem pacatele iertate. Iertate sunt pana in momentul Taine, caci cele care urmeaza dupa aceia cum sa fie iertate? Doar daca le marturisim si plangem ptr ele. Vorbiti despre nasterea din nou. Oare chiar stiti ce e nasterea din nou? Stiti cum se obtine nastere din nou? Cunoasteti voi durerile nasterii din nou? Sau simpla apartenenta la o secta va face nascuti din nou? Ce intelegeti voi din mesajul revelat de Domnul ca sa spuneti ca il credeti pe cuvant? Nu ati vazut ca nici apostoli, care erau cu el nu intelegeau toate cate El le spunea? Asta ptr ca nu urcasera inca pe drumul desavarsirii. Ce pretentie sa avem noi, care ne balacim in pacate zilnic(contraziceti-ma ca nu e asa) ca intelegem intru totul ce spune Domnul? Aceasta pretente a deteminat crearea a n+1 secte pe intreg cuprinsul globului. Ca fiecare dupa cum ii insufla lui"duhul" se pune pe talmacit scriptura ca si cum ar si pricepe-o, nascand erezii care de care mai strasnice, deviatii care de care mai prapastioase. Simpla credinta in cuvintele Mantuitorului e zero, daca nu e urmata de fapte care sa o intareasca. |
unele religii sunt foarte periculoase, precum penticostalii sau carismaticii, deoarece "se lasa" cu demonizare!
|
Citat:
Dar pocaitii ,baptistii ,adventistii ,martorii nu sunt demonizati? Cine altul decat diavolul i-a luat din sanul bisericii lui Hristos si i-a dus acolo ,la secte? |
Citat:
adventistii si baptistii nu sunt demonizati la propriu, adica sa aiba duhuri necurate in ei nici martorii lui iehova nu sunt demonizati insa acestia au creierele spalate si cred orbeste orice le spune conducerea, adica azi e o invatatura, ei asa cred, maine se schimba, vor crede cum le spun liderii si tot asa....insa penticostalii si carismaticii sunt demonizati la propriu deoarece ei atrag aceste duhuri necurate prin practici pagane, m-am referit si ma voi referi la ele pe topicurile cu aceasta destinatie. |
mantuirea are o definitie foarte clara indiferent de parerile noastre si pentru mine Domnul IIsus e Mantuitorul meu si nu Judecatorul si cat despre nasterea din nou e ff clar si interesant totodata unde scrie de ea in ev IOAN cap 3 vers 3 si 5 si contextul::inainte sa fiu nascut din nou nu vedeam Imparatia Lui Dumnezeu dar nici pe cei ce erau in aceasta Imparatie si nici nu eram intrat dar acum vad.si eu nu-i urasc pe oameni .stiu ca sunt pacatos dar am pacatele iertate si umblu in lumina.e o lipsa de documentatie sa afirmi ca un anumit popor,cu o anumita religie e azi poporul LUI pe cand Domnul iata ce zice
Apocalipsa 5:9 Și cântau o cântare nouă și ziceau: „Vrednic ești Tu să iei cartea și să-i rupi pecețile: căci ai fost junghiat și ai răscumpărat pentru Dumnezeu, cu sângele Tău, oameni din orice seminție, de orice limbă, din orice norod și de orice neam//.noi am vrea ca toti sa fie mantuiti caci stiu ce-i asteapta pe cei ce nu se pocaiesc dar altii care cred ca suntem sectari ne urasc si ne-ar baga cat mai repede in iad asta-i Duhul Lui Hristos??cu siguranta nu,stiu doar ca Domnul IIsus vrea sa va mantuiasca si ca va iubeste. |
Citat:
pe bune? I-a priveste ce zice Biblia in legatura cu ceea ce zici tu: "Ce folos, frații mei, dacă zice cineva că are credință, iar fapte nu are? Oare credința poate să-l mântuiască?" (Iacob 2:14) " Așa și cu credința: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăși." (Iacob 2:17) ...caci... "Tu crezi că unul este Dumnezeu? Bine faci; dar și demonii cred și se cutremură." (Iacob 2:19) Tu prietene zici (ca toate cultele protestante si neoprotestante) ca e suficient sa crezi si esti mantuit, dar uite ca apostolul Iacob, fratele Domnului, va contrazice. Nu e suficient doar sa crezi, pentru a obtine mantuirea (sau iertarea pacatelor). Dupa cum vezi si demonii cred, se si cutremura, dar nu se mantuiesc. De ce? Pentru ca nu au si fapte. Concluzia: "Vrei însă să înțelegi, omule nesocotit, că credința fără de fapte moartă este?" (Iacob 2:20) PS. far nici o aluzie la termenii "omule nesocotit" folositi de apostolul Iacob. Doamne ajuta! |
Citat:
bla..bla... Niste fraze pe care le-ati memorat si cu ele ati ramas. Vad ca nu a ti raspuns concret la nici o intrebare. Oare o sa ajungeti sa treceti dincolo de memorarea versetelor si a limbajului de lemn "suntem iertati", "suntem mantuiti"? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:01:09. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.