Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Suferinta baiatului neinsurat (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15043)

Florinvs 06.07.2015 20:06:39

Mediul in care a crescut un copil, ceea ce a vazut in familie si modul de comportare al parintilor lui, evident ca va aveea efect si asupra modului cum se va comporta ca si adult.

Insa faptul de a aveea sau nu relatii intime cu partenera, inainte de casatorie- acest lucru este optiunea exclusiva a celor doi parteneri!
Indiferent care este 'trendul" sau presiunea sociala si ceea ce propaga astazi mass-media in privinta vietii sexuale, acest aspect trebuie discutat numai intre cei doi parteneri!

DragosP 06.07.2015 20:08:48

Normal. Dumnezeu nici să nu fie pomenit!

AlinB 06.07.2015 20:41:08

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 594971)
Insa faptul de a aveea sau nu relatii intime cu partenera, inainte de casatorie- acest lucru este optiunea exclusiva a celor doi parteneri!

Indiferent care este 'trendul" sau presiunea sociala si ceea ce propaga astazi mass-media in privinta vietii sexuale, acest aspect trebuie discutat numai intre cei doi parteneri!

Suna ca sfaturile din revistele pentru femei slabe (la minte).

AlinB 06.07.2015 20:44:56

Citat:

În prealabil postat de Ursu-WiFi (Post 594964)
Eu am propriu ecartament.Muhahaha....:))

Da, dar pentru asta exista institutii specializate :5:

Ursu-WiFi 06.07.2015 20:53:37

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 594979)
Da, dar pentru asta exista institutii specializate :5:

Neah, pt asta exista locomotive si vagoane specializate.

ioana5760 07.07.2015 12:26:19

"Suferinta baiatului neinsurat":

Baiatul e cel care cauta fata si nu invers. Pai sa caute.
Tot el ia initiativa unei invitatii in oras etc.

AlinB 07.07.2015 12:44:08

Depinde si de fata ce inspira daca inspira..

stefan florin 07.07.2015 12:47:08

Citat:

În prealabil postat de ioana5760 (Post 595048)
Baiatul e cel care cauta fata si nu invers. Pai sa caute.
Tot el ia initiativa unei invitatii in oras etc.

chestia asta ar trebui sa fie o regula?

ioana5760 07.07.2015 12:52:58

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 595053)
chestia asta ar trebui sa fie o regula?

O regula nescrisa.
Si situatia inversa care ar fi? sa caute fata? sa-l invite fata la o intalnire? :)

stefan florin 07.07.2015 13:03:16

Citat:

În prealabil postat de ioana5760 (Post 595056)
O regula nescrisa.
Si situatia inversa care ar fi? sa caute fata? sa-l invite fata la o intalnire? :)

sigur ca da! Daca unei fete ii place de un baiat, nu ar trebui sa faca ea primul pas, in cazul in care el nu face nimic? Altfel...trenul trece...

Ursu-WiFi 07.07.2015 13:04:06

Citat:

În prealabil postat de ioana5760 (Post 595056)
O regula nescrisa.

Pai daca fata cere liberté, égalité, fraternité in drepturi inseamna ca are si dreptul de
a-l invita la o intalnire pe barbat.De ce nu ?

ioana5760 07.07.2015 13:21:41

Citat:

În prealabil postat de Ursu-WiFi (Post 595062)
Pai daca fata cere liberté, égalité, fraternité in drepturi inseamna ca are si dreptul de
a-l invita la o intalnire pe barbat.De ce nu ?

De ce nu? pentru tot voi barbatii o considerati stiti voi cum....

stefan florin 07.07.2015 13:23:19

Citat:

În prealabil postat de ioana5760 (Post 595073)

apropos...CUM?!

ioana5760 07.07.2015 13:24:19

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 595061)
sigur ca da! Daca unei fete ii place de un baiat, nu ar trebui sa faca ea primul pas, in cazul in care el nu face nimic? Altfel...trenul trece...

Ea doar se poate uita sau intreba ceva ... si daca trenul trece inseamna ca nu era pentru ea

stefan florin 07.07.2015 13:27:06

Citat:

În prealabil postat de ioana5760 (Post 595078)
Ea doar se poate uita sau intreba ceva ... si daca trenul trece inseamna ca nu era pentru ea

pai daca ea "intreaba ceva", nu inseamna ca a facut primul pas?

ioana5760 07.07.2015 13:40:10

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 595079)
pai daca ea "intreaba ceva", nu inseamna ca a facut primul pas?

Uneori chiar DOAR intreaba :)

Ursu-WiFi 07.07.2015 13:53:08

Citat:

În prealabil postat de ioana5760 (Post 595073)

Pai probabil daca femeia n-ar sta intr-un anturaj format din astfel de barbati
atunci n-ar mai avea astfel de complexe.

PS: ca sa stai intr-un anturaj trebuie sa-ti placa sa stai acolo.Daca se intampla
sa stai intr-un anturaj care nu-ti place,atunci este posibil sa ai niscaiva probleme
de personalitate.Adica sa nu te cunosti pe tine si nici sa nu stii ce vrei atat de la
tine cat si de la ceilalti.

Florinvs 08.07.2015 10:05:19

Haideti sa nu generalizam- asa cum sunt si barbati neseriosi care-si doresc numai aventuri , la fel exista si femei de acest gen.

Acum este adevarat ca barbatul trebuie sa faca primul pas atunci când i place de o femeie si doreste sa o cunoasca.

Corinusha 08.07.2015 10:53:53

si daca femeia face primul pas e considerata o curva (hai ca am scis si cuvantul)? De catre cine?! de catre timpul in cauza sau de catre societate in general?

Uite ca eu in relatia cu sotul am facut eu primul pas, prin faptul ca, deis il cunosteam din vedere si umblam prin aceleasi locuri, m-am dus la el si am faut cunostiinta cu el; asta se poate numi clar primul pas; ca apoi m-a invitat el in oras e partea a doua; daca nu o facea, probabil il invitam eu la un suc.

nu mi s-a parut niciodata injositor sau mai stiu eu cum luatul initiativei in contextul asta.

Corinusha 08.07.2015 10:54:51

Citat:

În prealabil postat de Ursu-WiFi (Post 594946)
Pai barbatii se stiu ca umba din floare in floare si nu fac caz din chestia asta si nu incearca
sa-si gaseasca scuze. Asta e. Porcu'i porc indiferent unde sta =)).
Get use to it.

Glumesti, asa-i?!

AlinB 08.07.2015 12:55:01

Cred ca nu, era o auto-caracterizare.

AlinB 08.07.2015 12:55:50

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 595162)
si daca femeia face primul pas e considerata o curva (hai ca am scis si cuvantul)? De catre cine?! de catre timpul in cauza sau de catre societate in general?

"Societatea" nu da cu opinii, sunt doar indivizi care se cred purtatorii ei de cuvant :)

Florinvs 08.07.2015 13:36:01

In general barbatul trebuie sa faca primul pas, insa in anumite situatii, se poate admite ca si femeia sa faca primul pas!
Este total gresit a considera o femeie care i place si vrea sa stea de vorba si sa cunoasca un anumit barbat ca fiind curva!

Iar in legatura cu ce a spus colegul Ursu ca toti barbatii ar umbla din floare in floare si deci ar urmari numai aventuri, nu pot fi de acord cu asemenea idee! Daca asa ceva ar fi adevarat, atunci nimeni nu s-ar mai casatori si nu ar exista deloc cupluri si familii fericite!
Ori realitatea ne demonstreaza contrariul.

stefan florin 08.07.2015 17:24:34

Citat:

În prealabil postat de ioana5760 (Post 595086)
Uneori chiar DOAR intreaba :)

si foarte bine face.Cum barbatul si femeia sunt EGALI, nu cred ca are vreo importanta, cine face primul pas intr-o eventuala relatie, doar la persoane cu 2 neuroni in cap li se pare total nepotrivit ca femeia sa faca primul pas

Vitiate 09.07.2015 07:00:26

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 595212)
si foarte bine face.Cum barbatul si femeia sunt EGALI, nu cred ca are vreo importanta, cine face primul pas intr-o eventuala relatie, doar la persoane cu 2 neuroni in cap li se pare total nepotrivit ca femeia sa faca primul pas

Splendid zis, frate!

DragosP 09.07.2015 08:55:46

Bărbatul și femeia nu-s egali. Niciodată n-au fost și nici nu vor fi: bărbatul nu se va ridica niciodată la demnitatea de a naște, femeia niciodată nu va preoți.
Dumnezeu, în fața Lui, știe cât de egali sunt femeia și bărbatul.

stefan florin 09.07.2015 09:43:26

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 595250)
Bărbatul și femeia nu-s egali. Niciodată n-au fost și nici nu vor fi: bărbatul nu se va ridica niciodată la demnitatea de a naște, femeia niciodată nu va preoți.
Dumnezeu, în fața Lui, știe cât de egali sunt femeia și bărbatul.

mda...dar nici barbatul nu poate preoti daca nu se naste din femeie (nici Hristos nu ar fi mantuit lumea daca nu s-ar fi nascut din Fecioara Maria) si nici femeia nu ar putea sa nasca fara contributia barbatului. Asta ii face egali, chiar Biblia spune acest lucru:
"Și a făcut Dumnezeu pe OM după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat și femeie"
EGALITATE frate!

DragosP 09.07.2015 09:59:01

Da, egalitate în fața LUI.

Uite cam cum înțelege Biserica egalitatea.

stefan florin 09.07.2015 11:30:48

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 595262)
Da, egalitate în fața LUI.

Uite cam cum înțelege Biserica egalitatea.

Corect. In fata lui Dumnezeu oamenii sunt egali (barbat si femeie). Tot la fel, si in fata legii umane oamenii sunt egali (barbat si femeie). Asa ca...

DragosP 09.07.2015 11:32:33

Bine mă, cum spui tu.:77:

stefan florin 09.07.2015 11:38:06

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 595266)
Bine mă, cum spui tu.:77:

nu o spun eu...eu doar constat ce au spus ALTII!

DragosP 09.07.2015 11:40:51

Ai citit materialul ăla din link-ul dat de mine?

Dacă da, ai înțeles ceva? Ce?

stefan florin 09.07.2015 13:38:09

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 595269)
Ai citit materialul ăla din link-ul dat de mine?

Dacă da, ai înțeles ceva? Ce?

da, l-am citit. Ce am inteles, uite aici un pasaj din material care reflecta tot ce am inteles din el: "Egalitatea bărbatului cu femeia este proclamată limpede în Noul Testament și în tradiția patristică"

DragosP 09.07.2015 13:45:54

Bravos dom'le.

city_star 26.10.2015 22:51:16

virginitatea si depresia

Sunt surprins ca pe acest topic nu se discuta despre principala cauza a singuratatii: si anume farmecele facute de oamenii rai, invidiosi, care apeleaza la vrajitoare.

Citat:

În prealabil postat de philalex (Post 542733)
In societatea de azi, nu e nicio suferinta daca esti singur...societatea e confuza in exprimarea ei, iar oamenii se obisnuiesc singuri din cauza problemelor din aceasta societate...tinerii nu se mai casatoresc, traiesc singuri, dar ar fi bine sa fie aproape de divinitate, pentru a nu ajunge pe carari gresite...nu se ajunge la depresie din asta....in toata lumea e similara acesta chestiune.....

ba se ajunge la depresie severa din singuratate. Singuratatea ucide.

eu nu inteleg alt lucru:
preotii ne invata in cuvintele de invatatura sa nu mergem in cluburi, discoteci, sa nu ne distram, sa nu facem sex inainte de casatorie. De acord , dar cum se explica ca tocmai cei care merg in cluburi si discoteci de dinainte de varsta de 18-20 ani si fac sex inainte de varsta de 18 ani, care injura des, tocmai acestia se casatoresc si au familii fericite si urmasi ? Si sunt barbati puternici, capabili sa vorbeasca cu orice persoana straina, in orice situatie.
Iar cei extrem de timizi, care nu merg in cluburi , in discoteci, care nu socializeaza, care sunt cuminti, care nu injura niciodata, acestia raman virgini pana la varste inaintate, si nu se pot casatori.

Eu m-am saturat sa aud cum tot zice preotul la predici de la Sf Liturghie, sau intre Sf Maslu si rugaciunile de dezlegare, ca parintii sa aiba grija sa-si educe copii, sa nu-i lase sa se distreze in cluburi, sa nu-si incepa viata sexuala inainte de casatorie, sa nu injure, etc. ca vor ajunge rau, ca este tocmai invers. Cel putin la mine este fix invers: am fost cuminte in copilarie, am fost si sunt extrem de timid, nu am injurat niciodata, nu am mers la discoteci distractii, si am ajuns virgin la 35 de ani. acus fac 36.
De asemenea, nu gasesc nici o carte religioasa in care sa scrie clar ce trebuie sa faca un tanar extrem de timid, si virgin, sa-si gaseasca partener. Si sa nu "culeaga" ceea ce au refuzat altii "smecheri" care si-au rezervat dreptul de "a alege". Dar sunt multe carti religioase in care scrie ca ne este interzis sa ne uitam la fete pe strada. Cum sa imi gasesc partenera daca nu am voie sa ma uit la ea ?
De ce prin sex (adica prin pacat) tinerii (ma refer strict la baieti) capata curaj sa agate si devin barbati, capabili sa intre in vorba cu o fata ? Sunt cca 10 ani de cand caut raspunsul la aceasta intrebare.

AlinB 26.10.2015 22:54:48

Iata obsesia vrajitoarelor, la foc cu repetitie..
Cu asezonamentul "de ce e mai bine sa fii curvar nesimtit decat virgin rusinos".

Allexa 26.10.2015 23:20:40

City_star, pui greșit problema. Pentru tine, fecioria e o povară, de aceea nu îi simți roadele: bucurie, pace, echilibru. Dar știi, nu are nicio valoare virtutea făcută din frică.

Nu te mai lamenta, nu căuta să găsești responsabili pentru viața ta în afara ta (vrăjitoare, interdicțiile preoților - apropo, Hristos ne-a lăsat niște învățături, nu ne obligă cu nimic, poți alege să nu Îl urmezi, dar pe riscul tău). Maturizarea presupune să îți iei viața în mâini, să vezi cum poți lua decizii bune și să le iei. Dacă te-ai hotărât într-un fel și ai văzut că ai greșit, caută să te îndrepți. Dar dând vina pe alții nu e o soluție.

În plus, generalizezi foarte mult. Cum poți fi tu convins că acei tineri care au avut o viață desfrânată sunt așa de fericiți în familiile lor? Mai caută și mai citește despre cât de greu le vine celor care vor să se întoarcă la o viață curată! De ceilalți, ce să mai zicem? Ți se pare așa extraordinar să visezi la o viață fără Hristos?

Să te căsătorești nu e totul pe lumea asta. Ba e simplu, după aceea începe greul, dacă nu e un început cu Dumnezeu!

Doamne, ajută!

Allexa 26.10.2015 23:31:24

Citat:

În prealabil postat de city_star (Post 603523)
De ce prin sex (adica prin pacat) tinerii (ma refer strict la baieti) capata curaj sa agate si devin barbati, capabili sa intre in vorba cu o fata ? Sunt cca 10 ani de cand caut raspunsul la aceasta intrebare.

Păi și tu ce zici, că asta e ordinea, apropierea fizică și apoi intrarea în vorbă?
În anii ăștia ce te-a oprit să intri în vorbă cu fete? Că niciuna nu așteaptă să te apropii fizic de ea, ci mai degrabă să te intereseze ea ca persoană. De fapt problema e de relaționare, nu de păstrarea fecioriei. Că sper că ai văzut bărbați adevărați (ca tărie sufletească) printre cuvioșii noștri părinți călugări, ce și-au păstrat fecioria. Dar nu înseamnă că nu sunt bărbați!

city_star 27.10.2015 01:53:39

Citat:

În prealabil postat de Allexa (Post 603535)
City_star, pui greșit problema. Pentru tine, fecioria e o povară, de aceea nu îi simți roadele: bucurie, pace, echilibru. Dar știi, nu are nicio valoare virtutea făcută din frică.

Nu sunt virgin de frica. Ci pentru ca sunt incapabil si timid. Deoarece incepand de la varsta de 7 ani sufar de probleme de vorbire - logonevroza. (a nu se confunda cu balbismul, chiar daca deriva din el). De aici toate suferintele: izolarea sociala, frica de a vorbi cu persoane straine, si in final virginitatea.
Parte buna este ca pastrandu-ma virgin ma simt copil. In 2010 am participat la un sondaj stradal, despre sucuri de fructe, si persoana care facea sondajul m-a intrebat daca am trecut de 18 ani (aveam 30 atunci) ca nu avea voie sa interieveze persoane sub 18 ani.
Dar, am o varsta la care nu prea pot sa ma comport copil. La anul in septembrie trebuie sa fac revizia la centrala. Atunci nu pot fi copil. Trebuie sa vorbesc. Sa fiu matur.
La servici cu clientii, nu pot fi copil. Trebuie sa vorbesc ca un om matur.

Citat:

Nu te mai lamenta, nu căuta să găsești responsabili pentru viața ta în afara ta (vrăjitoare, interdicțiile preoților - apropo, Hristos ne-a lăsat niște învățături, nu ne obligă cu nimic, poți alege să nu Îl urmezi, dar pe riscul tău).

Daca vrei sa afli ce-s alea farmece, poti sa te documentezi, sunt sute de carti ortodoxe. De exemplu in prefata la Acatistul Sf. Mucenic Ciprian, tiparita la editura Bunavestire, Biserica Ortodoxa Romana 2002 scrie:

Diavolul din cele mai vechi timpuri a avut oamenii sai apropiati, a avut slujitorii sai. Acesti slujitori apropiati ai satanei sunt vrajitorii. Ei s-au lepadat de buna voie de Dumnezeu pe pamant si s-au inchinat satanei. Pe satana l-au intronat ca Dumnezeu. Vrajitorii nu se mai roaga lui Dumnezeu ci lui satana.Satana fiind spirit si avand puteri foarte mari, la rugamintea vrajitorilor indeplinesc fel de fel de rautati asupra oamenilor. Vrajitorul cu puterea diavolului pate sa faca urmatoarele rautati asupra oamenilor:
- sa desparta pe sot de sotie
- sa faca pe cineva casatorit sa-si urasca sotia si sa se apropie de alta femeie prin preacurvie
...........................

scrie multe acolo.

Vrei dovezi? avem prea multe. Si eu si fratele meu avem aceiasi problema, numai ca el este necasatorit la 47 de ani. Toate fetele il refuza, fara explicatii.
Pot sa-ti povestesc cateva evenimente care dovedesc farmecele care ne afecteaza intreaga familie (din 1988 incoace) :

- acum cca 6 ani fratelui meu, i s-a intunecat inaintea ochilor, in mijlocul zilei, in casa, si o voce groasa l-a amenintat ca daca mai continua cu rugaciunile si posturile o sa il omoare. Peotii la care a fost si le-a povestit, au inteles ca era diavolul, au zis sa nu ne temem si sa ne rugam in continuare.
- acum cca 5 ani, tot fratele meu, un preot duhovnic, ii recomandase o fata singura, si ii daduse numarul de telefon, si il notase in agenda telefonului. Imediat dupa ce a iesit de la preot, ii dispare ca prin minune telefonul din buzunar, desi cu 3 min inainte se uitase la el sa vada ora. El este sigur ca nu l-a pierdut, nu l-a atacat nici o persoana pe strada, buzunarul nu avea gauri. si era suficient de stramt, nici daca facea tumbe nu ar fi cazut telefonul. Pur si simplu a disparut. Cat sa nu poata contacta respectiva fata.
- acum cca 2-3 ani, eu si cu fratele ne-am spovedit la un preot dintr-un alt sat. Preot care ne daduse sarindare cca 2 ani la rand si la care ne spovedeam regulat. Imediat dupa ce am iesit de la spovedanie, preotul s-a oferit sa ne duca cu masina la gara. La o curba o masina se izbeste in noi violent. Nu a patit nimeni nimic dar ne-am speriat de moarte; dar masina a avut de suferit (era totusi solida, a rezistat impactului).
- acum cca 4 ani, fratele meu, statea in casa la tv, Dintr-o data ii apare un soarece negru sub tricou. Iese afara speriat, mama era de fata dar nu vedea soarecele. Fratele il vedea. Pisica care era in apropiere, vede soarecele, il prinde, il mananca. Peste 10-20 min pisica moare.
- de multe ori cand fratele meu se inchina la moastele Cuvioasei Paraschiva (de zilele iasiului) sau la icoane facatoare de minuni - cum a fost la Nicula - i se invinetesc mainile.
- ceva mai de mult, cam prin 2006, mama, cand se ruga, cand facea cruce, i s-a blocat mana dreapta, timp de 12 ore. Dupa aia si-a revenit.
- prin 2013, tot in timp ce tineam un sarindar, dupa spovedanie, acasa, la tara (unde locuieste fratele meu) un pop de lemne foarte mare, se rastoarna peste un gard dar gardul nu este atins, in mod inexplicabil un lemn este ridicat in sus si plasat intre 2 copaci astfel incat gardul vecinului sa nu fie atins. (vecina e una din persoanele care ne face farmece)
- acum cca 4-5 ani, un lemn mare, gros, lung, rezemat de un copac dar prins intre 3 craci, fixat foarte bine astfel incat sa nu cada, si care a stat asa mult timp, pur si simplu cade, facand pagube materiale. Nu era furtuna, vant, uragan.
- la noi la tara unele gaini merg cu spatele. O gaina normala merge inainte nu inapoi.
In ultimul an se sfinteste casa cam in fiecare luna, pe data de 1.
toate evenimentele de mai sus se intamplau fie in timpul canoanelor, sarindarelor, sau, dupa ce plateam un acatist/pomenic la preoti cu har.
Ca sa nu mai zic de problemele de sanatate care apar si dispar in 3 zile.
....si as putea sa continui asa cu multe alte exemple.

Nu ma obliga nimeni sa incerc sa respect invataturile sfintilor parinti dar, atat timp cat prin ele putem ajunge la mantuire, devin deja obligatorii. Doar un om nebun nu i-ar pasa de viata de dupa moarte. Si un om care face sex in adolescenta se poate spovedi la 30 de ani si scapa; si-a trait viata la maxim pana la 30 de ani, ca normal, intre 10 si 30 de ani e maximul, profita de asta si apoi devine foarte credincios. Normal, cand ai familie si copii te faci baiat cuminte. E simplu, dupa cei ai gustat placerile vietii atunci cand era timpul lor.

Citat:

Maturizarea presupune să îți iei viața în mâini, să vezi cum poți lua decizii bune și să le iei. Dacă te-ai hotărât într-un fel și ai văzut că ai greșit, caută să te îndrepți. Dar dând vina pe alții nu e o soluție.

pai nu pot sa ma maturizez, nu pot sa iau viata in maini. Nu sunt capabil. Imi explici mie ce am gresit pana la varsta de 6-7 ani cand au inceput sa apara primele semne ale logonevrozei , boala care mi-a distrus copilaria, adolescenta, toata viata de pana acum ? si care a generat timiditatea ?
Pai la mine e o problema de viata si de moarte sa sun fima care imi face revizie la centrala. Daca trebuie sa schimb un calorifer, este o problema de viata si de moarte sa sun instalatatorul. Peste tot trebuie sa vorbesc. In 2009 m-a muscat un caine, a trecut mai mult de 3 zile ca sa-mi fac curaj sa sun medicul de familie. pai in 3 zile puteam sa mor de 10 ori.

Citat:

În plus, generalizezi foarte mult. Cum poți fi tu convins că acei tineri care au avut o viață desfrânată sunt așa de fericiți în familiile lor? Mai caută și mai citește despre cât de greu le vine celor care vor să se întoarcă la o viață curată! De ceilalți, ce să mai zicem? Ți se pare așa extraordinar să visezi la o viață fără Hristos?

Să te căsătorești nu e totul pe lumea asta. Ba e simplu, după aceea începe greul, dacă nu e un început cu Dumnezeu!

Doamne, ajută!
acei tineri de care vorbesc, sunt de exemplu colegii mei de facultate. Cand aveau 18-23 de ani si-au gasit fete frumoase si erau capabili sa vorbeasca cu ele deoarece au facut sex inainte de 18 ani. Acum toti sunt casatoriti, cu familii, copii, si sunt veseli - cu unii dintre ei ma intalnesc pe strada, sau le vad poze pe facebook. Nu plang 2-3 ore pe seara pana se inneaca, nu se izbesc cu capul de pereti. Si nu stiu pe nimeni care sa fi divortat. Si majoritatea nu sunt ortodocsi. Dar oricand se pot spovedi. Adica pot avea sanse de mantuire.
Cand eram in liceu toti colegii mei aveau prietena. s-au cel putin 90 % din ei. Acum toti sunt casatoriti, cu familii, copii, si sunt veseli. Un om care nu plange ore-n sir si nu se izbeste cu capul de pereti este fericit.

Pai am un coleg de servici, care pana la 28-30 de ani si-a trait viata, si-a facut de cap. Si dupa ce s-a casatorit, s-a facut baiat cuminte, se spovedeste regulat. Adica nu e chiar imposibil sa treci de la o viata "desfranata" la una religioasa. Poti sa mergi la Sf Maslu si la varsta de 40 de ani. Dar nu poti sa recuperi adolescenta la 40 de ani.

Sa ma casatoresc nu e totul, dar, nici singur nu prea ma descurc. Ca sa schimb gresia de la baie de exemplu trebuie sa am curajul sa sun un specialist in constructii / amenajari interioare. Adica trebuie sa pot vorbi. Totul se rezuma la vorbire. Oamenii care au facut sex in tinerete/adolescenta, care au injurat obscen, sau s-au folosit de degetul mijlociu pentru a se da smecheri au tupeu sa dea un telefon atunci cand este nevoie. La mine e problema de viata si de moarte.
Ca sa ma pot mantui trebuie sa ma spovedesc. Adica sa vorbesc. De multe ori preotul nu intelege ce zic eu. Intreaba de 1-2 ori, dar nu da semne ca a inteles nici dupa ce-i zic a doua sau a treia oara. Oare se considera pacatul marturisit daca duhovnicul nu a inteles ce am vrut sa zic ?

Mie chiar daca imi da Dumnezeu acum o fata care sa-mi placa, eu tot nu sunt capabil sa intru in vorba cu ea.
Ca sa ma casatoresc trebuie sa pot zice "da" in fata ofiterului de stare civila. Adica sa pronunt litera "D". Cele mai multe probleme le am la raspunsuri scurte.

city_star 27.10.2015 01:54:18

Citat:

În prealabil postat de Allexa (Post 603536)
Păi și tu ce zici, că asta e ordinea, apropierea fizică și apoi intrarea în vorbă?
În anii ăștia ce te-a oprit să intri în vorbă cu fete? Că niciuna nu așteaptă să te apropii fizic de ea, ci mai degrabă să te intereseze ea ca persoană. De fapt problema e de relaționare, nu de păstrarea fecioriei. Că sper că ai văzut bărbați adevărați (ca tărie sufletească) printre cuvioșii noștri părinți călugări, ce și-au păstrat fecioria. Dar nu înseamnă că nu sunt bărbați!

Nu. nu ai inteles. Stiu cazul unui baiat (si nu e singurul) care a fost virgin pana la 25 de ani si nu era capabil sa intre in vorba cu o fata si nu era capabil sa conduca o masina. Si-a facut curaj, cu greu, si a mers la prostituate, a facut sex, de 2-3 ori. Apoi, in mod miraculos, a devenit capabil sa initieze o discutie cu o fata straina, si a devenit capabil sa conduca masina. Totul e psihologie aici.
Oare de ce baietii virgini la varste mai mari de 24-25 de ani nu sunt capabili sa conduca o masina ?

Ce m-a oprit in anii astia sa intru in vorba cu fete ? Dar pe fratele meu de ce il refuza toate fetele desi el nu este timid, este capabil sa intre in vorba cu orice fata. Toate il refuza. Fara sa-i prezinte motiv. Mai trebuie alte dovezi legat de existenta farmecelor ?
la mine problema e mai graba. Sunt incapabil de a deschide gura in fata unei persoane straine. teama de societate, faptul ca in copilarie nu m-am jucat cu copii.
Ca sa intru in vorba cu o fata, trebuie sa ma uit la ea. pai ce zic sfintii parinti ? sa nu poftim nimic strain. Sa nu ma uit la fete. Dar casatoria e una din caile catre mantuire.
pai in toata copilaria m-am jucat cu 3 sau 4 copii, timp de 4-5 zile. De unde socializare ? Avand probleme de vorbire, nu puteam face mare lucru. In 1994 imi placea de o fata, dar nu eram capabil sa intru in vorba cu ea.
Copii care in copilarie sunt obraznici, nesimtiti, care arata degetul mijlociu, care injura obscen, care fac sex din adolescenta, care sunt nesimtiti, nerusinati, aceia ajung oameni maturi, capabili sa dea un telefon, capabili sa agate o fata, capabili sa sune instalatorul cand trebuie sa schimbe teava de apa. Si apoi la 30 de ani se spovedesc, ca sunt oameni la casa lor, cu familii, cu copii. acum e timpul sa se faca baieti cuminti.
La biserica majoritatea sunt oameni in varsta. La sf Maslu, numai oameni in varsta, sau familii. Putin tineri necasatoriti. Findca tinerii isi traiesc viata.

Sper ca m-am exprimat coerent mai sus. Sufar de depresie severa de multi ani.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:52:32.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.