![]() |
1 atașament(e)
Un schit in judetul Buzau, cu 2 vietuitoare.
|
Citat:
recunosc ca am dat cautare pe gugal..am trisat.. |
Si goagalu ne poate fi de ajutor :) De aceea am dat si cateva indicii, altfel este foarte greu de ghicit. E randul tau sa postezi mai departe, se accepta trisarea :)
|
2 atașament(e)
Postez eu mai departe o mănăstire din Moldova, aflată foarte aproape de orașul Fălticeni.
Extras dintr-o prezentare a ei găsita chiar aici pe site : "De la ctitorire si pana azi, acest Sfant Lacas a avut de strabatut un drum anevoios, trecand succesiv prin diferite etape: biserica de curte boiereasca, biserica parohiala, schit de calugari, pentru ca, in cele din urma, sa-si implineasca "destinul", devenind manastire de maici." |
Citat:
|
Citat:
|
3 atașament(e)
Citat:
Deci..... o Manastire din Bucuresti. |
Citat:
|
Citat:
|
3 atașament(e)
Tot o mănăstire din București, dar nu dintr-un cartier central al capitalei.
În poza a treia este poarta de intrare în mănăstire, la capătul unui deal un pic anevoios pentru cei ce vor să ajungă acolo. |
Manastirea Plumbuita, ctitoria lui Petru Voda. Aici se gasesc si moastele Sfantului Nicolae, Sfantului Mucenic Gheorghe, Sfantului Mucenic Pantelimon si Sfantului Ioan cel Nou de la Suceava.
http://www.crestinortodox.ro/admin/_...lumbuita-6.jpg http://www.crestinortodox.ro/forum/Sfantului Mucenic |
Foarte bine, Ekaterina! Urmezi mai departe, la postarea-ghicitoare. :)
|
Citat:
|
Citat:
Eu cred că mai sunt și altele... |
3 atașament(e)
O manastire noua, in judetul Giurgiu, construita pe ruinele unei foste unitati militare.
|
Citat:
"Manastirea Sfantul Ioan Rusul este situata la 1 km de Slobozia, ridicata pe locul unei unitati militare. Biserica Sfantul loan Rusul - semiingropata - este construita deasupra unui fost depozit de armament. Lucrarile de amenajare a unui corp de chilii si a arhondaricului sunt in plina desfasurare. Biserica Manastirii Sfantul Ioan Rusul adaposteste intr-o racla, particele din moastele Sfantului Ioan Rusul si particele din moastele a mai multor sfinti: Sfantul Ioan Gura de Aur, Sfantul Ierarh Nicolae, Sfantul Elefterie, Sfantul Haralambie, Sfantul Siluan Athonitul, Sfintii 14.000 de prunci ucisi de Irod, Sfantul Ignatie Teoforul, Sf. Policarp al Smirnei si particele din Sfanta Cruce." |
1 atașament(e)
În speranța că am ghicit în postarea anterioară - postez mai departe o mănăstire faimoasă din Muntenia.
Care adăpostește sfintele moaște ale unei copile - devenită foarte cunoscută în toată Țara Românească. |
Citat:
:25: |
Citat:
|
1 atașament(e)
Biserica din Bucuresti care adaposteste o particica din moastele Sf. Stelian, ocrotitorul copiilor.
|
Citat:
Mai multe date despre această biserică, a carei adresă este : Str. Logofătul Udriște, Nr. 6-8, București, Sectorul 3 În anul 1736 mitropolitul Ștefan al Țării Românești ridica în marginea de atunci a Bucureștilor, în mahalaua Lucaciului, cum spune actul de întemeiere, o biserică de zid cu hramul Sfântului ierarh Nicolae. Biserica înlocuia o alta mai veche, din lemn care, din trecerea vremii, se stricase. Biserica mitropolitului Ștefan va dăinui un secol, până la 1838 când va fi surpată la cutremur. Parohul de atunci, loan Călărașanul, va trece de îndată la înălțarea unei noi biserici, cu ajutorul a doi negustori macedoneni. Noua biserică va fi sfințită de mitropolitul Nifon al Țării Românești în primăvara anului 1842. Necazurile nu vor înceta, căci la 23 martie 1847 biserica va cădea pradă "focului celui mare", care a mistuit tot centrul Bucureștilor în ziua de Paști. Biserica va fi refăcută în trei ani. Biserica se afla în starea în care s-a mentinut până azi. Pentru refacerea bisericii după incendiu a contribuit și Anton Pann, enoriaș al parohiei și cântăreț onorific la strana dreaptă a bisericii. Iar la moartea sa, petrecută în noiembrie 1854, a fost îngropat în dreptul ferestrei proscomidiei bisericii. Întrucât dintre vechile odoare de la biserica mitropolitului Ștefan, biserica a moștenit moaștele Cuviosului Stelian si ale Sfinților Haralambie, Elefterie si Onufrie, cu trecerea timpului a crescut evlavia pentru Cuviosul Stelian, încât a apărut ca principal hram cinstirea acestui Cuvios. Nemaifiind nici o altă biserică închinată ocrotitorului copiilor, cu vremea biserica a început sa fie cunoscută ca Biserica Sfântul Stelian - Lucaci. Slujbele de fiecare miercuri savârsite în cinstea cuviosului si prăznuirea numelui sau la 26 noiembrie atrag numeroși credincioși din tot orașul. La cutremurul din 4 martie 1977, biserica a suferit stricăciuni, încât a fost necesară consolidarea bisericii, urmată de pictarea din nou a interiorului. Pictura s-a executat de pictorul Dumitru Bănică în perioada 1982 - 1986, prin contribuția a numeroși credincioși. |
Citat:
|
Citat:
|
3 atașament(e)
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
În (sau sub) Biserica Sf. Ecaterina se află locul (grota) unde a stat, mulți ani, Fericitul Ieronim. |
Ai raspuns corect Annyta. Poti sa postezi urmatoarea biserica/manastire :)
|
|
E prea greu?
Se află pe o insulă... Și după cum se vede, este ortodoxă... Conține și sfinte moaște ... și nu este în Grecia... Succes! |
Citat:
Bănuiesc că ți-a plăcut foarte mult, din moment ce ți-ai și pus imaginea la avatar (chiar mă întrebam uneori, ce-o fi :)). |
Citat:
|
1 atașament(e)
Să revenim în țară - cu o catedrală la malul mării.
|
Citat:
|
Citat:
|
Topicul a fost conceput frumos initial. Trebuiau postate si amanunte despre manastirea sau biserica din imagine. Cu timpul insa, s-au simplificat "din oficiu" regulile: se scrie doar numele obiectivului si se trece mai departe. Pacat. Mai ales ca unii cauta pe Google despre ce manastire e vorba... deci nu e vorba de stiinta, ci de indemanare. Nu stiu ce satisfactie poate da acest lucru?!?
Mirela, ai putin mai multa grija de topicul tau, care la inceput se arata a fi promitator... Daca despre manastirea pe care o vezi in imagine, citesti si niste amanunte interesante, altfel iti ramane in memorie. |
Citat:
http://www.crestinortodox.ro/biseric...aca-67651.html |
Citat:
|
Eu o astept pe Ana-Maria aka glykys sa continue topicul, chiar asa mai schiopatat cum e el, mie imi place!!! Cine doreste mai multe detalii despre imagini poate sa caute si el pe google ;) it's welcome and free. :)))
|
Citat:
Dar nu vreau sa va stanjenesc, continuati... |
Anca draga, care e problema ta cu google?? Pentru mine ( si altii, cred) este un motor de cautare foarte bun si instructiv. Decat un user lenes si carcotas care sa nu caute sa faca niciun efort, prefer unul participativ care se ajuta cu google.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:48:37. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.