![]() |
Citat:
Nu unitatea trebuie cautata, ci Hristos."Ca toti sa fie una, dupa cum Tu, Parinte, intru Mine si Eu intru Tine, asa si acestia in noi sa fie una, ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimis."(Ioan 17, 21) http://www.crestinortodox.ro/forum/s...114#post506114 Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
M-ati cutremurat, doamna!
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Eu sunt ferm convins ca acesta e adevarul, intotdeauna raspund cand se afirma invataturi gresite. Cei ce nu accepta adevarul se supara si uneori incep sa atace, scopul este propovaduirea doar a invataturilor moderniste, sunt deranjati de critica adusa ecumensimului. Gandeste-te cum se simte cineva care stie care e adevarul si se spun neadevarurile acestea ca si cum ar fi ortodoxe, unii ortodocsi sunt iritati si daca un eterodox spune ceva contrar invataturii ortodoxe, cu atat mai mult un ortodox. Dar vezi ca de multe ori atat eu cat si cei ce nu accepta conceptiile acestea moderniste raspund fara sa atace, doar cei ce nu le accepta fac asta. Nu e tocmai adevarat, sunt multi pe forum care nu accepta niciun ecumensim, dar nu toti scriu despre asta. In schimb cei ce au aceste conceptii sunt mai prezenti pe forum, 3-4 sunt mai agresivi, 4-5 moderati, se poate discuta linistit cu ei. Probabil de aceea si unii din cei ce nu sunt de acord cu ecumenismul nu stau mult pe forum sau nu mai scriu, nu le place sa fie ironizati sau atacati. Probabil sunt jumatate si jumatate, eu chiar am constatat ca s-au mai redus cei ce aveau aceste idei, nu au crescut (ai uitat ca de curand Daniel scria chiar despre aceste lucruri). Marturisirea adevarului ii bucura doar pe cei ce iubesc adevarul, atat pe cei ce-l stiau cat si pe cei ce nu-l stiau. Pe cei ce nu sunt in adevarul si nu vor sa-l accepte ii supara foarte tare, niciodata nu am fost apostrofat de cineva care nu avea idei moderniste, numai de cei ce le aveau. Eu scriu moderat, as vrea sa scrie mai mult despre aceste lucruri, ca sa nu mai fiu eu nevoit sa imi rezerv din timp, cred ca se scrie chiar prea putin despre aceasta erezie. Si nu e nicio scapare, daca nu scriu eu se va gasi altcineva sau altii sa scrie, pentru ca e un forum ortodox, nimeresc pe forum si ortodocsi, care nu vor fi de acord sa taca atucni cand se afirma lucruri neortodoxe ca si cum ar fi ortodoxe. Cristian Badilita a argumentat trecerea la greco-catolicism faptului ca ortodocsii nu au vrut sa accepte ecumensimul si filocatolicismul promovat de el si l-au criticat, ca sa le faca in ciuda s-a convertit. Citez din scrisoarea sa: "În 1991 am recunoscut oficial, prin semnătură, la parohia romano-catolică din Botoșani, autoritatea Papei, fără să renunț vreo clipă la tainele, tradiția sau ritualul ortodoxiei. Întrucât am obosit să-mi irosesc energia și, în fond, darul lui Dumnezeu dând cu capul în ziduri de beton (asta e BOR la ora actuală) doresc sa fiu primit în episcopia greco-catolică de Oradea, pe care o păstoriți." Ca sa spun si opinia mea (si probabil si a altora ce nu accepta alte invataturi neortodoxe), sunt absolut convins de adevarul ortodoxiei, nu sunt ortodox pentru ca asa s-a intamplat sa ma nasc, ci eu am ales (fiind agnostic, am studiat apoi si alte religii, cand am devenit ortodox urmaream emisiuni protestante, chiar am dat si un pomelnic la o biserica catolica). Iubesc ortodoxia, nu am nevoie sa o combin cu alte invataturi protestanto-umaniste, cred tot ce invata Biserica. Cum spunea cineva, daca la fapte nu suntem nici pe departe fata de sfinti, macar dreapta credinta sa o avem pe care o aveau si sfintii. Fiecare stie doar ce poate intelege in acel moment, dar situatia se poate schimba in viitor, sper ca va fi si cazul tau. |
Citat:
P.S. Reamintesc ce am mai scris, ecumensimul nu inseamna doar o unire sincretica, are si un pachet moderat pentru cei ce nu pot accepta deocamdata unirea sincretica. Acest pachet spune ca poti ramane in credinta ta, chiar o poti considera printre cele mai bune sau chiar cea mai buna, dar sa nu nesocotesti nici alte credinte. Dreapta credinta e ceva depasit, ereziile sunt neintelegeri din trecut, oricum erezia poate avea biserica si poate mantui, nu au nicio importanta. Nu are importanta nici Biserica lui Hristos, ori esti in Ea ori nu tot acelasi lucru e, oricum se mantuiesc toti cei care fac fapte bune, eventual sa si creada in Hristos. |
Citat:
In cazul tau acum am vazut cartea pe care o dai in semnatura ta, am inceput sa o citesc. Din moment ce ai trecut-o acolo banuiesc ca ai citit-o si esti de acord cu ce scrie acolo, nu stiu de ce afirmi lucruri opuse pe forum. Daca tu crezi ce scrie acolo eu nu pot decat sa fiu de acord cu tine, exact acele lucruri le spun si eu dar mult mai moderate. Ba chiar imi si cer scuze ca am spus ca ai avea unele conceptii ecumeniste. Asadar ultima carte data de tine este "Ecumenismul fara masca", citez de acolo: "Ecumenismul se dovedește a fi – și vom aduce în continuare în acest sens destule elemente doveditoare serioase și de neclintit – o creație satanică a puterilor întunericului. Este o erezie imensă și înfricoșătoare sau mai bine zis o panerezie, o sinteză de religii, filosofii și tradiții care urmărește o unitate nefirească și grotească. Este o înșelăciune vicleană urzită de un plan satanic care susține că nimeni poate vorbi în nicio credință de un Adevăr unic, absolut și unitar, deci nici în ortodoxie. Ecumenismul este asemenea unei tornade înspăimântătoare care se pregătește să dărâme, după cum speră, Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserică" a Lui Hristos. Este un uragan sălbatic al puterilor întunericului, care își concentrează toată nebunia distructivă împotriva mai ales a ortodoxiei, pentru a o nimici și a o face să dispară. Și aceasta pentru că știe, că numai ortodoxia deține adevărul nefalsificat și că numai prin ea omul se poate mântui. Este vorba de un război puternic de care, din păcate, cei mai mulți nici nu-și dau seama." |
Wow ce urate sunt ultimele pagini. Cum v-ati strans voi "cei duhovnicesti" sa o ridicati din greseala pe dobrin7m folosind duhul blandetii. http://yoursmiles.org/ssmile/quarrel/s0607.gif
|
Citat:
|
Citat:
"Datorită ignoranței care domină și a propagandei dezlănțuite, crede, desigur, că este vorba de ceva foarte bun, creștin și folositor. Astfel, fără să cunoască exact ce înseamnă cuvântul ecumenist, devine și acesta ecumenist, măcar pentru simplu motiv de a nu părea retrograd sau obscurantist în ochii celorlalți. Mulți sunt atrași de acest fenomen din pricina lipsei unei informări corecte, care ar putea face lumină în privința rolului adevărat jucat de ecumenism. O astfel de ignoranță sau indiferență în chestiunea ecumenismului nu este o simplă neglijență, ci o adevărată crimă la nivelul credinței. Privește, așadar, cu atenție această creație a întunericului. Ia aminte cu răbdare la această enormă minciună atât de amăgitoare. Urmărește cu atenție tot acest nimic, lipsit de consistență, căruia se încearcă să i se dea un ipostas, un înțeles și un conținut bun, depunându-se eforturi susținute pentru a fi înfățișat asemenea unui Deux ex machina , ce va mântui lumea, dar care în realitate complotează cum s-o distrugă. Vei vedea că ecumenismul este o alcătuire demonică și vei înțelege cât de mare este pericolul prin care trece creștinătatea și lumea întreagă din pricina lui. Atunci îți vei da seama cât de înșelătoare sunt toate lozincile pe care ecumenismul îl pune la bătaie. Ne doare și plângem din adâncul sufletului pentru că în această înșelare îngrozitoare a ecumenismului au fost atrase și persoane sus puse, diriguitori ai Bisericii și ai societății. Ne doare și ne tânguim pentru cei care crezând că fac bine Bisericii și țării susțin ecumenismul blestemat, războindu-le în fapt pe amândouă (cartea era scrisa in 1972). Trebuie să știm încă de acum că Biserica ortodoxă nu va deveni niciodată un instrument al puterilor întunericului. Nu se va supune Antihristului. Nu va face alianțe cu idolatria așa cum își dorește ecumenismul. Hristos va învinge pentru "că a venit ca un biruitor și ca să învingă". De aceea, în timp ce îi auzim vorbind de unitate, pace, iubire, conlucrare economică și monedă unică, vedem însă, pe de altă parte, accentuarea, ascuțirea, cultivarea diferențelor, disputelor și a urii. " |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Tot din acea carte ce inseamna adevaratul ecumenism ortodox:
"Vom vedea în primul rând, în câteva cuvinte, care este misiunea ecumenică a Bisericii, planul lui Dumnezeu pentru mântuirea întregii lumi. Iar apoi ne vom apleca pe îndelete asupra descoperirilor înfricoșătoare referitoare la ecumenismul înșelător, mincinos și antihristic. Hristos îi unește pe oameni nu numai cu Dumnezeu, ci și între ei. Unirea aceasta a oamenilor izbutește cu adevărat numai în Biserica clădită de Dumnezeu-omul cu acest scop. O unire nemincinoasă a oamenilor poate avea loc numai în Biserică prin Iisus Hristos. Biserica – Trupul tainic al Lui Hristos este cea care conduce la unire, mântuire și îndumnezeire. Numai prin Dumnezeu-omul și numai în Biserica Lui Hristos pot oamenii să se desăvârșească și să se unească atât cu Dumnezeu cât și între ei. În afara Bisericii nu există nicio unire reală, nefiind posibilă nici o înfrățire a lumii. Acesta este planul Lui Dumnezeu, misiunea ecumenică adevărată a Bisericii: mântuirea tuturor oamenilor prin Biserica Lui Hristos. Acesta este ecumenismul creștin ortodox (singurul autentic de altfel), justificat fiind de porunca dată de Domnul apostolilor înainte de înălțare: «Mergând învățați toate neamurile…» Vrea unirea tuturor oamenilor, de pe tot pământul prin credința în El și în Biserica Lui. Biserica Lui Hristos este pentru toți. Credem «Într-una sfântă, sobornicească și apostolească Biserică». Biserica este ecumenică , fiind întinsă în toată lumea. Avem și o Patriarhie ecumenică . Biserică nu este o organizație lumească după cum vrea papalitatea eretică și nici nu este chemată să instaureze un regim lumesc după cum vroia iudaismul. Este de la sine înțeles că după schisma papalității, singura Biserică adevărată din lume este cea ortodoxă. Papismul și catolicismul nu sunt Biserici ci comunități și adunări eretice. Acesta este ecumenismul real și de folos, cel creștin ortodox. El constituie misiunea (apostolia) ecumenică a Bisericii. Ecumenismul lumesc și potrivnic lui Dumnezeu nu dorește și nu recunoaște misiunea dumnezeiască, duhovnicească și ecumenică a Bisericii Lui Hristos. El războiește cu furie creștinismul ortodox ecumenic, precum și apostolia mântuitoare și ecumenică a Bisericii." |
Citat:
|
Citat:
Si nu numai tu si nu numai fata de ea! Va citesc si ma mir, cat tupeu aveti! Splendit! Minunat! |
Citat:
|
Citat:
De parca de aia nu mai poti tu... |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Cătălin, citatele pe care le dați și tu, și dobrin7m, Daniel ortodox, antiecumenism ș.a. sunt adevărate, autoritatea părinților la care faceți de fiecare dată apel nefiind pusă la îndoială de niciunul dintre noi.
Diferențele care apar între noi țin de cum punem accentul. Voi puneți cu putere accentul pe limitarea harului la ortodoxie și, prin urmare, pe nemântuirea celorlalți, adunând citate de la toți părinții cunoscuți în sensul ăsta, prin mulțimea lor încercând într-un mod artificial, după părerea mea, să dați greutate preocupării antiecumeniste, pe care eu o consider obsesivă, și care pentru mulți dintre părinții citați de voi n-a fost așa. Părintele Stăniloae, de pildă, are în imensa lui operă probabil câteva fraze cu privire la ecumenism. Accentul pe care îl pune nu este ăsta, cu siguranță, ci cunoașterea lui Dumnezeu și învierea noastră în Hristos. Căci, așa cum au mai spus și alții pe aici, Ortodoxia este despre Înviere. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Dar nu folosind mereu apelativul ereticule, ecumenistule. :1:
|
Citat:
|
Citat:
Dumnezeu a arătat explicit că un astfel de părinte este, care nu se impune nimănui. |
Da, Ioana, pe cei aflati in liniste si pace. Ce bine ca mi-ai reamintit! :71:
|
Citat:
"Eu mustru si pedepsesc pe toti aceia pe care-i iubesc." |
Vă rog să mă iertați dacă scriu cu greșeli , dar o fac după telefon , și vreau să întreb : dacă cineva își iubește din tot sufletul biserica unde se duce și își iubește și își respectă duhovnicul, este ecumenist sau antiecumenist ? Dacă cineva își face pravila de rugăciune zilnic cu lacrimi și căință, este ecumenist sau antiecumenist ? Dacă cineva a învățat să ierte cu adevărat și face milostenie și suferă pentru cei aflați în nevoi și necazuri, este ecumenist sau antiecumenist ? Dacă cineva , suferă mult că nu s-a Impărtășit la timp și caută îndreptare, își face canonul dat, este ecumenist sau antiecumenist ? Dacă cineva , își aprinde candela seara , zi de zi , citește cu drag din Sfinții Părinți , se roagă ore în șir Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu , este ecumenist sau antiecumenist ? Dacă cineva , își iubește credința lui în care a fost Botezat , cea ORTODOXĂ , ce este el, ecumenist sau antiecumenis ? Dacă cineva le face și le simte , le trăiește pe toate acestea la un loc și mult mai mult de atât , ce este el, ecumenist sau antiecumenist ? Vă implor , nu mai deformați Ortodoxia , voi atât de grijulii în ale ecumenismului și antiecumenismului că o să uitați să aprindeți și o simplă lumânare și semnificația ei ! În cuvântul vostru și Sfinții Părinți au devenit niște simpli torționari , ori cui folosește asta ? Unde-i Ortodoxia omului simplu de la țară , smerit și iubitor de Dumnezeu ? Cătălin și ai tăi prieteni în ale poliției ortodoxe , ce vreți și ce urmăriți defapt ? Ortodoxia în gura voastră a devenit ceva sinistru , de nesuportat , sunteți ca niște roboți ce folosiți ca bâtă scrierile Sfințior Părinți . Groaznică-i ortodoxia voastră !
|
off-topic
Citat:
Daca nici Sfintii Parinti nu au aratat dragoste si blandete, atunci cine?!? Si atunci cum pot fi luate drept bate cetate din Sfintii Parinti sau chiar din Sfanta Scriptura? Incearca sa aplici mai intai tu, ceea ce astepti de la altii, ca sa nu treci in ochii celorlalti drept fatarnic. |
Citat:
Asa si cu strigarile astea pe forum despre pericolul ecumenist , strigari obsesive incluzand si pedepse prin batai cu citate scoase din context , batai repetate , traumatizante . Daca nu-i pericolul ecumenist , este pericolul cipos , daca nu-i nici asta este semnul fiarei , iar de nu-i nici asta e pericolul antihristului venit pe nepregatite , uitand de antihristul din noi , prin lipsa smereniei , iertarii , a rugaciunii adevarate ! Omul a cautat mai mereu senzationalul , pericolul venit din afara lui , uitand ca raul se naste in primul rand in el , prin transpunerea gandurilor si nalucirilor in realitate . Iti mai spun ceva , draga Simona , exista marele pericol ca atunci cand vorbesti obsesiv de ceva , imaginar sau nu , sa cazi in propria-ti plasa , sa intri in jocul murdar al diavolului , al gandurilor necontrolate . Asa si cu ecumenismul asta , real in mare parte , dar nu atat de real precum se bate moneda aici . Cata energie a consumat Catalin si Mihaela ? Cate ore de neliniste le-au dat lor si celor din jurul lor ? A disparut cumva ideea de ecumenism ? Nici pomeneala , dar "ideea" de ortodoxie dispare incet dar sigur prin aceste preocupari obsesive , maladive care secatuiesc sufletul vorbitorului cat si ascultatorului , smintesc efectiv pe toti si pe toate , si intr un final uiti ce este defapt Ortodoxia ! |
Citat:
Folosirea citatelor este extrem de benefica , dar aici s-au incalcat niste reguli in mod voit si repetat , cu rautate si premeditare ! |
O alta constatare este abaterea repetata de la subiectul acestu thread , si se incalca regulamentul , apoi sunt si alte abateri grave .
Un remember al regulamentului este totusi necesar : Forumul CrestinOrtodox.ro a devenit cea mai mare comunitate din categoria Spiritualitate. Pentru a pastra unita aceasta comunitate, trebuie sa respectam urmatoarele reguli: 1. Folositi optiunea de cautare a forumului Inainte de a posta un subiect nou, folositi optiunea de cautare din cadrul forumului. Daca niciunul dintre subiectele gasite nu este identic sau conform cu cel pe care doriti sa-l infiintati, atunci puteti deschide un nou subiect. 2. Incadrati subiectul nou in categoria potrivita Verificati cu atentie categoria in care incadrati subiectul nou, astfel incat acesta sa se potriveasca categoriei alese. 3. Dati subiectului un titlu clar Subiectul pe care doriti sa-l propuneti spre discutie, nu trebuie sa aiba un titlu ambiguu. 4. Nu postati de mai multe ori acelasi subiect Nu postati acelasi subiect de mai multe ori. Abaterile de la aceste reguli vor atrage dupa sine stergerea subiectelor respective si poate duce si la banarea contului. 5. Pastrati tema subiectului propus Va rugam sa nu deviati de la subiectul discutiei. 6. Exista mesagerie privata Pentru mesaje care nu au legatura cu tema propusa, folositi mesajele private. 7. Comunitatea CrestinOrtodox.ro nu este un loc pentru insulte si jigniri Discutiile ce au ca tema barfa, cat si cele menite sa produca scandal, discriminare si afectarea integritatii unei persoane/institutii, sunt interzise. In cazul in care considerati ca vi se face o nedreptate, va rugam sa va adresati administratorului, la adresa info@crestinortodox.ro. 8. Suspendarea contului In cazul in care utilizatorul nu va tine seama de regulile acestui forum, administratorul are dreptul de a-i suspenda contul. 9. Nu abuzati de majuscule! Nu abuzati de majuscule. Pe internet acestea sunt echivalente tipetelor. 10. Publicitate pe forum Nu acceptam anunturi de vanzare-cumparare, servicii, etc. In cazul in care doriti sa le faceti publice, folositi sectiunea Anunturi 11. Linkurile catre alte site-uri Mesajele care includ linkuri cu referire la site-uri de profil sau concursuri sustinute de alte site-uri nu sunt acceptate pe forum. Mesajele de acest gen vor fi sterse fara anunt in prealabil, iar la o a doua abatere, utilizatorul va fi sanctionat. 12. Nu acceptam sa fie denigrata credinta ortodoxa. http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3&highlight=regul |
Citat:
Arata te rog unde sunt citatele date de mine scoase din context. Si unde un sfant a scris ceva ce aducea a conceptie modernista. Tot timpul se incearca de unele persoane o justificare a acestei credinte moderniste dar bazata pe nimic, pentru ca nimeni nu are de unde sa dea citate, sunt mai mult refletii personale bazate pe propiile conceptii. De aceea deranjeaza cand sunt date citate din sfinti, pentru ca acestia contrazic ce cred ei si in loc sa accepte adevarul tot timpul sunt justificari, acuze, etc. Nu e mai simplu sa accepte fiecare adevarul si sa iubeasca ortodoxia asa cum e in loc sa incerce sa o ajusteze la conceptiile acestea moderniste si sa ii atace pe cei ce nu le sustin? E ceva simplu, dar daca totul ar fi asa simplu doar am vorbi cu un neoprotestant si dupa cateva argumente ar deveni ortodox. Dar stim ca nu se intampla asta. Nu e mai simplu sa citim fiecare catehismul si sa il marturisim macar pe acela decat sa ne tot gandim la fapte ale sfintilor care de fapt aveau si ei dreapta credinta, nu doar fapte? E adevarat, sfintii au scris si despre alte lucruri, dar eu scris si impotriva ereziilor din timpul lor chiar multe lucrari. Nu pot lasa deoparte ceva si iei doar altceva, e totul un intreg, nu se poate nici fara dogma nici fara traire, ambele sunt intotdeauna impreuna. |
Citat:
|
Citat:
Nu e cazul sa devenim prea patimasi, ca mai mult stricam. Sa stii, ca ti-am admirat blogul si distanta pe care o luasei in ultima vreme. Eu nu am blog, dar ma gandesc sa imi fac unul. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Ghinion pentru unii si binefacere pentru cei care isi doresc adevarul a fost faptul ca inventandu-se internetul fiecare putea afla informatiile pe care le doreste, deci si invatatura ortodoxa. Eu am cautat aceste adevaruri, doream sa aflu ce este cu catolicii sau alte culte, adevarul ortodox. Imi doream sa aflu ce crede ortodoxia din scrisoarea Sfantului Igantie Briancianinov, a fost o mare bucurie cand le-am aflat. Acestea sunt invataturile ortodoxe si pe ele le credem, unde sunt alte invataturi? Ca eu nu am vazut pana acum de cand sunt pe forum decat niste mesaje cu cugetari personale si eventual 2-3 citate din Sfanta Scriptura care nu aveau vreo legatura. Dar si trairea unde este, pentru ca eu vad ca cei ce au comentarii ironice si ataca sunt unii din cei care au astfel de conceptii, intelegerea si dragostea e spusa doar in vorbe, nu si fapte. Nu e mai buna dreapta credinta si intelegerea, macar mesaje tolerante decat ironice si rautacioase? De ce ar fi acesta un lucru rau? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:18:38. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.