Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Adevaratul motiv al demisiei Papei Benedict ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16127)

ioanna 27.02.2013 07:31:15

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 506122)
esti noul Luther al ortodoxiei?
Indemni lumea la neascultare si la parasirea invataturii ortodoxe pe care marii parinti amintiti mai sus o spun?
Nu mai are nimeni curaj sa spuna nimic cand iti vede dezlantuirea de ura si fanatism ecumenic. Nu vezi ca nu sustine nimeni public atitudinea ta? a fost Cezar Ioan si atat. mai e vreunul care sa jigneasca pe aici cu atata ura oamenii care spun nu ecumenismului?
Mi-e mila de tine, mi-e mare mila ca ai ajuns aici.

Ar fi trebuit sa cititi prima data linkul pe care l-a postat Cristi sa intelegeti la ce s-a referit el, doar polisemia termenului ecumenism acopera sensuri de la cele pozitive pana la cele negative si dupa sa-l judecati. Crestinismul e inclusiv, nu exclusiv, el trebuie sa cuprinda si sa unifice totul prin Hristos.

Nu unitatea trebuie cautata, ci Hristos."Ca toti sa fie una, dupa cum Tu, Parinte, intru Mine si Eu intru Tine, asa si acestia in noi sa fie una, ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimis."(Ioan 17, 21) http://www.crestinortodox.ro/forum/s...114#post506114

Citat:

Nu mai are nimeni curaj sa spuna nimic cand iti vede dezlantuirea de ura si fanatism ecumenic. Nu vezi ca nu sustine nimeni public atitudinea ta? a fost Cezar Ioan si atat. mai e vreunul care sa jigneasca pe aici cu atata ura oamenii care spun nu ecumenismului?
Insinuarea asta e de-a dreptul tendentioasa. Nu l-am auzit niciodata pe Cristi, nici pe Cezar jignindu-i pe pr. Staniloae sau pr. Cleopa. De asemenea, nu l-am auzit pe Cezar pronuntandu-se in favoarea relativismului si a ciorbei doctrinare specifice conciliului mondial al bisericilor, ci din ce a scris am inteles ca el intrevede reacerea comuniunii prin prisma vietii spirituale, deci pe fundalul unui ecumenism al contemplativilor, ajungand practic la aceleasi cuvinte: nu unitatea trebuie cautata, ci Hristos.

ovidiu b. 27.02.2013 09:46:04

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 506116)
Tu gresesti Cataline , punand aceasi placa de mii si mii de ori !

Ei nici chiar așa. Hai să fim corecți. Are vreo două, trei plăci. Una cu ecumenismul, una cu dreapta credință, una sfinții părinți...le tot rotește...

Citat:

Deja numarul celor care cred in ecumenism a crescut datorita tie si Mihaelei.

Ai uitat de alții. :71: Oricum nu cred că datorită unor useri noi ar trebui să credem în ceea ce ei susțin. Asta ține de echilibrul fiecăruia, cât de stabil e în credința sa.

ovidiu b. 27.02.2013 10:56:24

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 506122)
si acestia sunt plini de ura? La intrebarea aceasta as vrea sa raspunzi daca esti corect cu da sau nu.

Când vei ajunge să înțelegi și să trăiești ce au spus acei părinți, atunci poate cu blândețe și cu dragoste față de aproapele tău vei încerca să mărturisești dreapta credință. Spuneai că ai binecuvântare să scrii pe forum. Te rog întreabă-ți duhovnicul dacă îți dă binecuvântare să folosești citate din sfinții părinți pe post de bâtă. Nu uita că cel nemulțumit de alții ar trebui să fie nemulțumit de el însuși.

celestial_pottery 27.02.2013 11:10:05

M-ati cutremurat, doamna!

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 506146)
Cunosc sentimentul. De cateva ori l-am trait. Prima data aveam 10 ani cand in urma unui zbor de pe paralele, scapandu-mi mainile mai devreme, am ajuns, aruncata de elasticitatea barii, la 6 m distanta pe partia de sarituri direct pe genunchi. In urma impactului cu muchia ascutita a partiei de alergare, pielea genunchiului drept a plesnit iesind afara , in toata frumusetea osul cu broboade de sange. am ramas acolo pe saltea in asteptarea salvarii. In acele clipe, privind genunchiul dezgolit de piele o colega, cum avem si noi multi aici pe forum, a venit la mine si mi-a soptit incetisor la ureche: vei ramane fara picior. Ti-l va taia. am privit la ea, eu copil de 10 ani, cu ochii in lacrimi si am privit la piciorul meu.
Dupa cateva ore , la spital cand mama a ajuns plangand, i-am spus: va fi bine mama, nu am nimic, trece.

a doua oara a fost pe la 12 ani, cand in urma unei coborari, tot la paralele, am avut prea multa ravna inaltand prea mult saltul. Am venit de sus intr-o aterizare frumoasa, insa pe genunchi intinsi. Ambii genunchi mi s-au flexat invers. am cazut jos secerata de durere. Antrenorul a strigat: misca de acolo nenorocito. Insa nu am putut sa ma ridic. S-a apropiat de mine o colega sa ma ajute, asa cum sunt si aici pe forum colegi, insa antrenoarea a strigat: ia mana de pe ea, las-o sa se chinuie. M-am tarait pe fund pana la marginea salii si apoi 2 ore din antrenamentul ramas am facut exercitii de mers pe langa pereti sa pot ajunge acasa , in dureri insuportabile. la final am parasit singura sala. si m-am tarait o ora pana in statia de autobuz, o distanta de 10 minute in mod normal. Am asteptat in tacere autobuzul si cand a venit am ajuns in fata scarii si am izbugnit in plans. Nu puteam urca. Imi era imposibil sa imi indoi genunchii. un om de pe strada m-a vazut si m-a luat in brate si m-a dus in brate pana acasa si m-a predat parintilor mei.

imi este imposibil sa nu plang la fiecare amintire a suferintelor indurate fie copil fie adult.Si acum dupa mai bine de 30 ani. Dar toate acestea m-au intarit. Si mai tarziu da, Domnul m-a tras si m-a dus langa Munte. Unii se lauda cu urcatul in Munte facand declaratii pompoase omenirii dar cati oameni strabat oceane de suferinte din care sunt trasi de Dumnezeu in Munte.

Off-topic: Nu cred ca antrenorul si antrenoarea in cauza erau certamente fiinte umane. Probabil ca aratau fizic a asa ceva, dar pe dinauntru... Cum ii zicea don Juan lui Carlos Castaneda: "nu tot ce vezi pe strada si arata ca un om chiar si este".

celestial_pottery 27.02.2013 11:14:38

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 506166)
Interesant că ai reacționat doar la fragmentele care ți-au ciupit orgoliul. Simptomatic, nu crezi?

Sau te pomenești că ego-ul inflamat e doar o acoperire în lupta pentru "apărarea credinței"!?

Mă gândesc să nu te las totuși fără mângâierea unui răspuns la dilemele tale, dacă tot m-ai folosit pe post de "prieten imaginar" ca să le exprimi.

Nu-mi provoacă greață un islamist sincer în trăirea lui, nici un hindus devotat hindușiei lui, chiar dacă orizontul nădejdilor lor este iluzoriu. Ei pot fi recuperați pentru Hristos, întrucât fantasmele lor metafizice nu sunt autoamăgiri confecționate din cioburi de adevăr.

În schimb mă dezgustă coloniile tot mai numeroase de ortodoxiuri care invadează intestinele pravoslavnice, îmbolnăvind organismul eclezial cu agitația lor toxică. Acești paraziți ai dreptei credințe fac mai mult rău Bisericii decât toți păgânii, masonii și heterodocșii la un loc, fiindcă zădărnicesc altoirea mlădițelor tinere pe Viță prin promovarea ostentativă a unei evlavii nevertebrate, contaminată de sectarism larvar.

Acestea fiind scrise mă retrag din discuție, pentru că deja am exagerat cu sucul de lămâie. Hasta la vista!

Splendid! As adauga ca mai degraba obsesia antiecumenista seamana cu efectul Toxoplasmei asupra mintii gazdei: un oarece control subtil, dar staruitor.

catalin2 27.02.2013 12:45:14

Citat:

Tu gresesti Cataline , punand aceasi placa de mii si mii de ori !
Deja numarul celor care cred in ecumenism a crescut datorita tie si Mihaelei . Lumea a cam inceput sa se cam sature de astfel de lectii repetate la nesfarsit si ai adus si aduci mari deservicii credintei tale unice si de nepatruns , caci ortodoxia este complet altceva decat trambitarea ta repetata si obsesiva .
Pun punct definitiv discutilor cu tine pe acest forum si poti citi si raspunsul dat aici :http://www.crestinortodox.ro/forum/s...114#post506114
Ai grija de tine , de pasii tai si pe unde calci in viata !
Un "ecumenist " superconvins !
Punct

Cristi, acestea eu cred ca le spui pentru ca te-am contrazis. Nu cu mult timp imi multumeai pentru mesajele pe care le postez si le aprobai. Dimpotriva, ultima data cand m-ai apostrofat spunand sa imi fie rusine a fost cand am luat apararea userului catolic Mihnea, asadar faptele conteaza nu vorbele.
Eu sunt ferm convins ca acesta e adevarul, intotdeauna raspund cand se afirma invataturi gresite. Cei ce nu accepta adevarul se supara si uneori incep sa atace, scopul este propovaduirea doar a invataturilor moderniste, sunt deranjati de critica adusa ecumensimului.
Gandeste-te cum se simte cineva care stie care e adevarul si se spun neadevarurile acestea ca si cum ar fi ortodoxe, unii ortodocsi sunt iritati si daca un eterodox spune ceva contrar invataturii ortodoxe, cu atat mai mult un ortodox. Dar vezi ca de multe ori atat eu cat si cei ce nu accepta conceptiile acestea moderniste raspund fara sa atace, doar cei ce nu le accepta fac asta.
Nu e tocmai adevarat, sunt multi pe forum care nu accepta niciun ecumensim, dar nu toti scriu despre asta. In schimb cei ce au aceste conceptii sunt mai prezenti pe forum, 3-4 sunt mai agresivi, 4-5 moderati, se poate discuta linistit cu ei. Probabil de aceea si unii din cei ce nu sunt de acord cu ecumenismul nu stau mult pe forum sau nu mai scriu, nu le place sa fie ironizati sau atacati. Probabil sunt jumatate si jumatate, eu chiar am constatat ca s-au mai redus cei ce aveau aceste idei, nu au crescut (ai uitat ca de curand Daniel scria chiar despre aceste lucruri). Marturisirea adevarului ii bucura doar pe cei ce iubesc adevarul, atat pe cei ce-l stiau cat si pe cei ce nu-l stiau. Pe cei ce nu sunt in adevarul si nu vor sa-l accepte ii supara foarte tare, niciodata nu am fost apostrofat de cineva care nu avea idei moderniste, numai de cei ce le aveau. Eu scriu moderat, as vrea sa scrie mai mult despre aceste lucruri, ca sa nu mai fiu eu nevoit sa imi rezerv din timp, cred ca se scrie chiar prea putin despre aceasta erezie. Si nu e nicio scapare, daca nu scriu eu se va gasi altcineva sau altii sa scrie, pentru ca e un forum ortodox, nimeresc pe forum si ortodocsi, care nu vor fi de acord sa taca atucni cand se afirma lucruri neortodoxe ca si cum ar fi ortodoxe.
Cristian Badilita a argumentat trecerea la greco-catolicism faptului ca ortodocsii nu au vrut sa accepte ecumensimul si filocatolicismul promovat de el si l-au criticat, ca sa le faca in ciuda s-a convertit. Citez din scrisoarea sa: "În 1991 am recunoscut oficial, prin semnătură, la parohia romano-catolică din Botoșani, autoritatea Papei, fără să renunț vreo clipă la tainele, tradiția sau ritualul ortodoxiei. Întrucât am obosit să-mi irosesc energia și, în fond, darul lui Dumnezeu dând cu capul în ziduri de beton (asta e BOR la ora actuală) doresc sa fiu primit în episcopia greco-catolică de Oradea, pe care o păstoriți."
Ca sa spun si opinia mea (si probabil si a altora ce nu accepta alte invataturi neortodoxe), sunt absolut convins de adevarul ortodoxiei, nu sunt ortodox pentru ca asa s-a intamplat sa ma nasc, ci eu am ales (fiind agnostic, am studiat apoi si alte religii, cand am devenit ortodox urmaream emisiuni protestante, chiar am dat si un pomelnic la o biserica catolica).
Iubesc ortodoxia, nu am nevoie sa o combin cu alte invataturi protestanto-umaniste, cred tot ce invata Biserica. Cum spunea cineva, daca la fapte nu suntem nici pe departe fata de sfinti, macar dreapta credinta sa o avem pe care o aveau si sfintii. Fiecare stie doar ce poate intelege in acel moment, dar situatia se poate schimba in viitor, sper ca va fi si cazul tau.

catalin2 27.02.2013 12:51:09

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 506172)
Crestinismul e inclusiv, nu exclusiv, el trebuie sa cuprinda si sa unifice totul prin Hristos.

Nu unitatea trebuie cautata, ci Hristos."Ca toti sa fie una, dupa cum Tu, Parinte, intru Mine si Eu intru Tine, asa si acestia in noi sa fie una, ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimis."(Ioan 17, 21) [COLOR=#0000ff]http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?p=506114#post506114[/COLOR]

De fapt acestea e un citat des utilizat de cei ce au astfel de conceptii, dandu-i o interpretare modernista. Am mai explicat la ce se refera, se refera la Trupul lui Hristos, adica Biserica lui Hristos si nu la o uniune interconfensionala. Altfel si neoprotestantii spun ca il cauta pe Hristos si cred in El.
P.S. Reamintesc ce am mai scris, ecumensimul nu inseamna doar o unire sincretica, are si un pachet moderat pentru cei ce nu pot accepta deocamdata unirea sincretica. Acest pachet spune ca poti ramane in credinta ta, chiar o poti considera printre cele mai bune sau chiar cea mai buna, dar sa nu nesocotesti nici alte credinte. Dreapta credinta e ceva depasit, ereziile sunt neintelegeri din trecut, oricum erezia poate avea biserica si poate mantui, nu au nicio importanta. Nu are importanta nici Biserica lui Hristos, ori esti in Ea ori nu tot acelasi lucru e, oricum se mantuiesc toti cei care fac fapte bune, eventual sa si creada in Hristos.

catalin2 27.02.2013 13:17:43

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 506177)
Ei nici chiar așa. Hai să fim corecți. Are vreo două, trei plăci. Una cu ecumenismul, una cu dreapta credință, una sfinții părinți...le tot rotește...

Ai uitat de alții. :71: Oricum nu cred că datorită unor useri noi ar trebui să credem în ceea ce ei susțin. Asta ține de echilibrul fiecăruia, cât de stabil e în credința sa.

Ovidiu, iar ai strecurat o ironie rautacioasa, in mesajul urmator dai niste sfaturi, dar le poti aplica si tu, dupa parerea mea tu ai de multe ori mesaje ironice si rautacioase (nu vorbesc doar de mine), ai putea sa spui si tu duhovnicului despre aceste lucruri, iti dai seama ca nu e tocmai un lucru pozitiv.
In cazul tau acum am vazut cartea pe care o dai in semnatura ta, am inceput sa o citesc. Din moment ce ai trecut-o acolo banuiesc ca ai citit-o si esti de acord cu ce scrie acolo, nu stiu de ce afirmi lucruri opuse pe forum. Daca tu crezi ce scrie acolo eu nu pot decat sa fiu de acord cu tine, exact acele lucruri le spun si eu dar mult mai moderate. Ba chiar imi si cer scuze ca am spus ca ai avea unele conceptii ecumeniste.

Asadar ultima carte data de tine este "Ecumenismul fara masca", citez de acolo:
"Ecumenismul se dovedește a fi – și vom aduce în continuare în acest sens destule elemente doveditoare serioase și de neclintit – o creație satanică a puterilor întunericului. Este o erezie imensă și înfricoșătoare sau mai bine zis o panerezie, o sinteză de religii, filosofii și tradiții care urmărește o unitate nefirească și grotească.
Este o înșelăciune vicleană urzită de un plan satanic care susține că nimeni poate vorbi în nicio credință de un Adevăr unic, absolut și unitar, deci nici în ortodoxie. Ecumenismul este asemenea unei tornade înspăimântătoare care se pregătește să dărâme, după cum speră, Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserică" a Lui Hristos. Este un uragan sălbatic al puterilor întunericului, care își concentrează toată nebunia distructivă împotriva mai ales a ortodoxiei, pentru a o nimici și a o face să dispară.
Și aceasta pentru că știe, că numai ortodoxia deține adevărul nefalsificat și că numai prin ea omul se poate mântui. Este vorba de un război puternic de care, din păcate, cei mai mulți nici nu-și dau seama."

iuliu46 27.02.2013 13:24:05

Wow ce urate sunt ultimele pagini. Cum v-ati strans voi "cei duhovnicesti" sa o ridicati din greseala pe dobrin7m folosind duhul blandetii. http://yoursmiles.org/ssmile/quarrel/s0607.gif

catalin2 27.02.2013 13:40:53

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 506207)
Wow ce urate sunt ultimele pagini. Cum v-ati strans voi "cei duhovnicesti" sa o ridicati din greseala pe dobrin7m folosind duhul blandetii. http://yoursmiles.org/ssmile/quarrel/s0607.gif

Te inseli, e doar dragoste, chiar daca vezi invers, ecumenismul propovaduieste doar dragostea.

catalin2 27.02.2013 14:12:14

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 506177)

O sa continui cu citatele din carte data de tine, reamintind ca daca si tu crezi acele lucruri nu pot sa fiu decat bucuros, imi cer si scuze daca am spus ceva gresit.

"Datorită ignoranței care domină și a propagandei dezlănțuite, crede, desigur, că este vorba de ceva foarte bun, creștin și folositor. Astfel, fără să cunoască exact ce înseamnă cuvântul ecumenist, devine și acesta ecumenist, măcar pentru simplu motiv de a nu părea retrograd sau obscurantist în ochii celorlalți.
Mulți sunt atrași de acest fenomen din pricina lipsei unei informări corecte, care ar putea face lumină în privința rolului adevărat jucat de ecumenism. O astfel de ignoranță sau indiferență în chestiunea ecumenismului nu este o simplă neglijență, ci o adevărată crimă la nivelul credinței.
Privește, așadar, cu atenție această creație a întunericului. Ia aminte cu răbdare la această enormă minciună atât de amăgitoare.
Urmărește cu atenție tot acest nimic, lipsit de consistență, căruia se încearcă să i se dea un ipostas, un înțeles și un conținut bun, depunându-se eforturi susținute pentru a fi înfățișat asemenea unui Deux ex machina , ce va mântui lumea, dar care în realitate complotează cum s-o distrugă.

Vei vedea că ecumenismul este o alcătuire demonică și vei înțelege cât de mare este pericolul prin care trece creștinătatea și lumea întreagă din pricina lui. Atunci îți vei da seama cât de înșelătoare sunt toate lozincile pe care ecumenismul îl pune la bătaie.
Ne doare și plângem din adâncul sufletului pentru că în această înșelare îngrozitoare a ecumenismului au fost atrase și persoane sus puse, diriguitori ai Bisericii și ai societății. Ne doare și ne tânguim pentru cei care crezând că fac bine Bisericii și țării susțin ecumenismul blestemat, războindu-le în fapt pe amândouă (cartea era scrisa in 1972).
Trebuie să știm încă de acum că Biserica ortodoxă nu va deveni niciodată un instrument al puterilor întunericului. Nu se va supune Antihristului. Nu va face alianțe cu idolatria așa cum își dorește ecumenismul. Hristos va învinge pentru "că a venit ca un biruitor și ca să învingă".
De aceea, în timp ce îi auzim vorbind de unitate, pace, iubire, conlucrare economică și monedă unică, vedem însă, pe de altă parte, accentuarea, ascuțirea, cultivarea diferențelor, disputelor și a urii. "

ovidiu b. 27.02.2013 14:19:42

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 506206)
Ovidiu, iar ai strecurat o ironie rautacioasa, in mesajul urmator dai niste sfaturi, dar le poti aplica si tu, dupa parerea mea tu ai de multe ori mesaje ironice si rautacioase (nu vorbesc doar de mine),

Da măi Cătăline știu că nu-ți plac intervențiile mele. Cred că nu are sens să te tot plângi, după cum observi nimeni nu este impresionat de cât de tot te plângi. Știi..adevărații creștini, martirii și sfinți părinți pe care îi tot cităm nu se plângeau. Erau curajoși și drepți în credința lor, iar când primeau o palmă se rugau pentru cel care le-a dat o palmă și nu se plângeau.

Citat:

ai putea sa spui si tu duhovnicului despre aceste lucruri, iti dai seama ca nu e tocmai un lucru pozitiv.

Nu m-am bătut cu pumnul în piept că am binecuvântare pentru ceea ce scriu. Înțelegi? Faci diferența? Sau din nou vorbesc cu morile de vânt?

Citat:

In cazul tau acum am vazut cartea pe care o dai in semnatura ta, am inceput sa o citesc.

Foarte frumos. Spor la citit.

Citat:

Din moment ce ai trecut-o acolo banuiesc ca ai citit-o si esti de acord cu ce scrie acolo, nu stiu de ce afirmi lucruri opuse pe forum.

Da am citit-o. Care ar fi acele lucruri? Poți fi mai concret?

Citat:

Daca tu crezi ce scrie acolo eu nu pot decat sa fiu de acord cu tine, exact acele lucruri le spun si eu dar mult mai moderate.

Bineînțeles, cred.

Citat:

Ba chiar imi si cer scuze ca am spus ca ai avea unele conceptii ecumeniste.

Nu nevoie să-ți ceri scuze, ci doar să iei aminte la ceea ce ți s-a tot atras atenția, nu de mine, ci de alți useri mai vechi și de alt calibru. Eu sunt unul mic pe aici.

Citat:

Asadar ultima carte data de tine este "Ecumenismul fara masca", citez de acolo:
"Ecumenismul se dovedește a fi – și vom aduce în continuare în acest sens destule elemente doveditoare serioase și de neclintit – o creație satanică a puterilor întunericului. Este o erezie imensă și înfricoșătoare sau mai bine zis o panerezie, o sinteză de religii, filosofii și tradiții care urmărește o unitate nefirească și grotească.
Este o înșelăciune vicleană urzită de un plan satanic care susține că nimeni poate vorbi în nicio credință de un Adevăr unic, absolut și unitar, deci nici în ortodoxie. Ecumenismul este asemenea unei tornade înspăimântătoare care se pregătește să dărâme, după cum speră, Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserică" a Lui Hristos. Este un uragan sălbatic al puterilor întunericului, care își concentrează toată nebunia distructivă împotriva mai ales a ortodoxiei, pentru a o nimici și a o face să dispară.
Și aceasta pentru că știe, că numai ortodoxia deține adevărul nefalsificat și că numai prin ea omul se poate mântui. Este vorba de un război puternic de care, din păcate, cei mai mulți nici nu-și dau seama."

Și ce ai priceput tu din mesajul ăsta corelat cu interenvenția altor useri pe care îi faci ecumeniști? Apropo ceea ce ai îngroșat e pentru noi cei care știm adevărul și pentru cei care nu vor să-l audă. Nu-mi spune că dacă te-ai fi născut în Africa...ai fi căutat adevărul printre palmieri cu busola. Nu pre ai cum...înțelegi? Aceia vor fi judecați după legea conștiinței.

catalin2 27.02.2013 14:23:22

Tot din acea carte ce inseamna adevaratul ecumenism ortodox:

"Vom vedea în primul rând, în câteva cuvinte, care este misiunea ecumenică a Bisericii, planul lui Dumnezeu pentru mântuirea întregii lumi. Iar apoi ne vom apleca pe îndelete asupra descoperirilor înfricoșătoare referitoare la ecumenismul înșelător, mincinos și antihristic.
Hristos îi unește pe oameni nu numai cu Dumnezeu, ci și între ei. Unirea aceasta a oamenilor izbutește cu adevărat numai în Biserica clădită de Dumnezeu-omul cu acest scop. O unire nemincinoasă a oamenilor poate avea loc numai în Biserică prin Iisus Hristos. Biserica – Trupul tainic al Lui Hristos este cea care conduce la unire, mântuire și îndumnezeire.
Numai prin Dumnezeu-omul și numai în Biserica Lui Hristos pot oamenii să se desăvârșească și să se unească atât cu Dumnezeu cât și între ei. În afara Bisericii nu există nicio unire reală, nefiind posibilă nici o înfrățire a lumii.

Acesta este planul Lui Dumnezeu, misiunea ecumenică adevărată a Bisericii: mântuirea tuturor oamenilor prin Biserica Lui Hristos. Acesta este ecumenismul creștin ortodox (singurul autentic de altfel), justificat fiind de porunca dată de Domnul apostolilor înainte de înălțare: «Mergând învățați toate neamurile…» Vrea unirea tuturor oamenilor, de pe tot pământul prin credința în El și în Biserica Lui.
Biserica Lui Hristos este pentru toți. Credem «Într-una sfântă, sobornicească și apostolească Biserică». Biserica este ecumenică , fiind întinsă în toată lumea. Avem și o Patriarhie ecumenică .
Biserică nu este o organizație lumească după cum vrea papalitatea eretică și nici nu este chemată să instaureze un regim lumesc după cum vroia iudaismul. Este de la sine înțeles că după schisma papalității, singura Biserică adevărată din lume este cea ortodoxă. Papismul și catolicismul nu sunt Biserici ci comunități și adunări eretice.
Acesta este ecumenismul real și de folos, cel creștin ortodox. El constituie misiunea (apostolia) ecumenică a Bisericii.

Ecumenismul lumesc și potrivnic lui Dumnezeu nu dorește și nu recunoaște misiunea dumnezeiască, duhovnicească și ecumenică a Bisericii Lui Hristos. El războiește cu furie creștinismul ortodox ecumenic, precum și apostolia mântuitoare și ecumenică a Bisericii."

ioanna 27.02.2013 14:44:30

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 506205)
P.S. Reamintesc ce am mai scris, ecumensimul nu inseamna doar o unire sincretica, are si un pachet moderat pentru cei ce nu pot accepta deocamdata unirea sincretica. Acest pachet spune ca poti ramane in credinta ta, chiar o poti considera printre cele mai bune sau chiar cea mai buna, dar sa nu nesocotesti nici alte credinte.

Cred mai degraba ca ecumenismul moderat, cum ii spui tu, spune ca religia ta e autentica, fara a te considera mai presus decat ceilalti, pentru ca nu poti exclude posibilitatea ca Dumnezeu sa fi comunicat si cu alte comunitati umane, cu atribute psihologice si spirituale diferite, cu baze culturale diferite, de aici rezultand pluralitatea religioasa, deci trebuie sa respecti pe ceilalti, urmandu-ti insa propria cale, caci stii ca tu esti in Adevar. Ecumenismul acesta cauta o unitate interreligioasa pastrand distinctiile, celalat tip merge pe o uniformizare,pe un sincretism religios in vederea unificarii tuturor.

Crestin_Simona 27.02.2013 14:52:11

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 506000)
Mihaela, acum te mai rog un singur lucru: cugetă în liniște și tăcere la propriile tale cuvinte.
Ele îți vor șopti singure ceea ce eu nu aș ști cum să-ți spun.
Îți doresc din tot sufletul să te liniștești puțin, așa cum ai mai făcut-o până acum.
Nu sunt supărat pe tine, nu mi-ai făcut nici un rău, doar te rog să îți faci rost de puțină liniște. Eu unul, am trecut deja la treaba!...:)
Doamne ajută!

Deja depasesti masura cu insinuarile tale!
Si nu numai tu si nu numai fata de ea!
Va citesc si ma mir, cat tupeu aveti!
Splendit!
Minunat!

Crestin_Simona 27.02.2013 14:53:18

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 506207)

Ca si o haita....

Crestin_Simona 27.02.2013 14:57:01

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 506208)
Te inseli, e doar dragoste, chiar daca vezi invers, ecumenismul propovaduieste doar dragostea.

Catalin, ai grija ca nu o sa mai vorbeasca "cei duhovnicesti"cu tine si o sa intrupa orice colaborare!
De parca de aia nu mai poti tu...

catalin2 27.02.2013 14:58:57

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 506219)
Da măi Cătăline știu că nu-ți plac intervențiile mele. Cred că nu are sens să te tot plângi, după cum observi nimeni nu este impresionat de cât de tot te plângi. Știi..adevărații creștini, martirii și sfinți părinți pe care îi tot cităm nu se plângeau. Erau curajoși și drepți în credința lor, iar când primeau o palmă se rugau pentru cel care le-a dat o palmă și nu se plângeau.

Nu ai inteles, nu e vorba de interventiile tale ci de faptul ca sunt rautacioase. Si nu numai la adresa mea. Iar ce mi-ai scris in continuare ai spus si in primul mesaj adresat mie, e ceea ce ti-am spus si atunci, dai tot timpul sfaturi duhovnicesti fara sa vezi si ceea ce faci tu. Adica tu esti rautacios si ceilalti trebuie sa se comporte ca sfintii. E o intelegere tot din modernism, care da falsa impresie ca deja sunt sfinti (neoprotestantii au acest mod de intelegere, ei cred ca sunt sfinti si incearca sa dea impresia ca se comporta la fel). Cand o sa ajungem sfinti o sa facem la fel cum spui tu.
Citat:

Nu m-am bătut cu pumnul în piept că am binecuvântare pentru ceea ce scriu. Înțelegi? Faci diferența? Sau din nou vorbesc cu morile de vânt?

Nu despre binecuvantarea pentru a scrie am spus, ci despre faptul ca esti rautacios de multe ori.
Citat:

Bineînțeles, cred.

Bineinteles, crezi doar ce vrei tu din acea carte, o arati chiar in mesajul acesta.
Citat:

Nu nevoie să-ți ceri scuze, ci doar să iei aminte la ceea ce ți s-a tot atras atenția, nu de mine, ci de alți useri mai vechi și de alt calibru. Eu sunt unul mic pe aici.

In privinta acesta mi-ai reconfirmat ca nu am gresit, deci imi pot cere scuze doar in alte privinte. Ti-am mai spus si data trecuta, dar vad ca nu intelegi. Toti cei care spui ca imi atrag atentia o fac din cauza sa sunt deranjati cand scriu ceva despre ortodoxie care critica si ecumenismul, nu pot accepta acest lucru si vor sa propovaduiasca doar conceptiile moderniste. Nu sunt multi cum afirmi, sunt intotdeauna aceleasi persoane (inclusiv tu), 3-4 sunt mai agresivi (inclusiv tu). Cum am spus, cam jumatate au aceste conceptii, jumatate nu, vad ca e o tactica observata in trecut si la cativa eterodocsi sa se spuna ca toti sustin modernismul si doar 1-2 sunt impotriva ecumenismului.
Citat:

Și ce ai priceput tu din mesajul ăsta corelat cu interenvenția altor useri pe care îi faci ecumeniști? Apropo ceea ce ai îngroșat e pentru noi cei care știm adevărul și pentru cei care nu vor să-l audă. Nu-mi spune că dacă te-ai fi născut în Africa...ai fi căutat adevărul printre palmieri cu busola. Nu pre ai cum...înțelegi? Aceia vor fi judecați după legea conștiinței.

Evident, ai inteles doar ce ai dorit. E simplu: iubesti adevarul sau nu? Daca iubesti adevarul nu mai e nevoie sa te chinui sa rasucesti frazele ca sa se potriveasca. Citeste te rog ce insemna pelagianismul, un parinte spunea ca e o erezie reinviata de ecumenism. Nimeni nu poate obtine harul prin fapte si nu se poate mantui fara har. Tocmai de aceea avem Biserica, Sfinte Taine, preoti, botez, etc.

catalin2 27.02.2013 15:07:34

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 506222)
Cred mai degraba ca ecumenismul moderat, cum ii spui tu, spune ca religia ta e autentica, fara a te considera mai presus decat ceilalti, pentru ca nu poti exclude posibilitatea ca Dumnezeu sa fi comunicat si cu alte comunitati umane, cu atribute psihologice si spirituale diferite, cu baze culturale diferite, de aici rezultand pluralitatea religioasa, deci trebuie sa respecti pe ceilalti, urmandu-ti insa propria cale, caci stii ca tu esti in Adevar.

Da, si asa, adica nu e doar o Cale, sunt mai multe Cai, eventual fiecare popor si religie are Calea sa. ASta nu e chiar ecumenismul moderat, bate mai mult spre cel radical. Un ecumenism moderat (sper ca nu s-a inteles gresit, tot ecumensim e, nu e vorba de ceva pozitiv, moderat se refera doar la aceasta conceptie) ar spune ca BO este adevarata Biserica, dar ereziile nu au o mare importanta si si celelalte culte au o parte din adevar. Ca o paralela e ceea ce a afirmat Papa Benedict despre BC si biserici particulare cu parti de adevar.

ioanna 27.02.2013 15:11:53

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 506227)
Da, si asa, adica nu e doar o Cale, sunt mai multe Cai, eventual fiecare popor si religie are Calea sa. ASta nu e chiar ecumenismul moderat, bate mai mult spre cel radical.

Nu mai multe cai, e aceeasi cale spre Creator ce imbraca forme exterioare diferite. Ecumenismul radical e sincretismul religios, ce merge pe uniformizare generala supusa unei ideologii. Benedict nu era ecumenist. El a spus ca Biserica lui Hristos subzida cu adevarat in BC, nu si in celelalte biserici crestine, pe care le-a numit simple biserici particulare, unica Biserica fiind BC.

N.Priceputu 27.02.2013 15:17:32

Cătălin, citatele pe care le dați și tu, și dobrin7m, Daniel ortodox, antiecumenism ș.a. sunt adevărate, autoritatea părinților la care faceți de fiecare dată apel nefiind pusă la îndoială de niciunul dintre noi.

Diferențele care apar între noi țin de cum punem accentul. Voi puneți cu putere accentul pe limitarea harului la ortodoxie și, prin urmare, pe nemântuirea celorlalți, adunând citate de la toți părinții cunoscuți în sensul ăsta, prin mulțimea lor încercând într-un mod artificial, după părerea mea, să dați greutate preocupării antiecumeniste, pe care eu o consider obsesivă, și care pentru mulți dintre părinții citați de voi n-a fost așa.

Părintele Stăniloae, de pildă, are în imensa lui operă probabil câteva fraze cu privire la ecumenism. Accentul pe care îl pune nu este ăsta, cu siguranță, ci cunoașterea lui Dumnezeu și învierea noastră în Hristos. Căci, așa cum au mai spus și alții pe aici, Ortodoxia este despre Înviere.

ovidiu b. 27.02.2013 15:17:33

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 506226)
Evident, ai inteles doar ce ai dorit.

Sau invers.

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 506226)
E simplu: iubesti adevarul sau nu? Daca iubesti adevarul nu mai e nevoie sa te chinui sa rasucesti frazele ca sa se potriveasca.

Iubire cu dicernământ Cătăline! Dacă ai iubi adevărul, ți-ai iubi și fratele, chiar și de altă confesiune. Model mai bun ca Iisus Hristos nu avem. El i-a iubit pe toți...dacă L-am avea cu adevărat pe Hristos în noi, noi nu am putea urâ pe nimeni, ci doar păcatul.

catalin2 27.02.2013 15:21:41

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 506228)
Nu mai multe cai, e aceeasi cale spre Creator ce imbraca forme exterioare diferite. Ecumenismul radical e sincretismul religios, ce merge pe uniformizare generala supusa unei ideologii.

Tot mai multe Cai dar intr-o exprimare mai filozofica. Daca nu s-a inteles exact, ecumenismul moderat e tot ecumensim, la fel ca cel radical, doar ca sunt doua Cai, sau cum spui in mesajul acesta: imbraca forme exterioare diferite. Ecumenismul moderat e pentru pegatirea constiintei pentru ce ce nu sunt de acord cu ecumenismul radical, spune de fapt acelasi lucrur ca si ecumesnimul radical dar intr-o alta forma, mai acceptabila in special pentru ortodocsi. Daca cineva spune ca si alte culte sunt cam la fel si nu au importanta ereziile afirma acelasi sincretism si o negare a dreptei credinte. Adevarul nu poate accepta neadevaruri.

catalin2 27.02.2013 15:28:02

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 506231)
Iubire cu dicernământ Cătăline! Dacă ai iubi adevărul, ți-ai iubi și fratele, chiar și de altă confesiune. Model mai bun ca Iisus Hristos nu avem. El i-a iubit pe toți...dacă L-am avea cu adevărat pe Hristos în noi, noi nu am putea urâ pe nimeni, ci doar păcatul.

Ovidiu, e corect si adevarat ce spui, dar doar in contextul unor conceptii moderniste cineva leaga aceasta cu afirmarea dreptei credinte. Practic e prima conceptie la cineva care si-a insusti aceste conceptii, ca daca nu spui ca si catolicismul sau alt cult e la fel ca ortodoxia inseamna ca ii urasti pe catolici. Niciun sfant care a scris impotriva catolicismului sau a unei erezii nuu i-a urat pe acestia. Pentru ca nu mai avea cum sa fie sfant, ori urasti pe un apropiat ori un chinez sau satanist te afecteaza la fel, e acelasi sentiment. Asta nu pot intelege cei ce au astfel de conceptii, ca afirmarea dreptei credinte si a singurei credinte mantuitoare nu inseamna deloc ura, ci dragoste fata de cei ce nu sunt ortodocsi. Pentru ca vrei sa vina in Biserica si sa se mantuiasca, sa afle adevarul si sa nu mai fie inlantuit de adevarurile false ale diferitelor culte sau religii. Pentru aceatsa a lasat Domnul Biserica Sa, tocmai ca sa se poata mantui oamenii, toti oamenii de pe glob.

Crestin_Simona 27.02.2013 15:36:12

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 506230)
Cătălin, citatele pe care le dați și tu, și dobrin7m, Daniel ortodox, antiecumenism ș.a. sunt adevărate, autoritatea părinților la care faceți de fiecare dată apel nefiind pusă la îndoială de niciunul dintre noi.

Diferențele care apar între noi țin de cum punem accentul. Voi puneți cu putere accentul pe limitarea harului la ortodoxie și, prin urmare, pe nemântuirea celorlalți, adunând citate de la toți părinții cunoscuți în sensul ăsta, prin mulțimea lor încercând într-un mod artificial, după părerea mea, să dați greutate preocupării antiecumeniste, pe care eu o consider obsesivă, și care pentru mulți dintre părinții citați de voi n-a fost așa.

Părintele Stăniloae, de pildă, are în imensa lui operă probabil câteva fraze cu privire la ecumenism. Accentul pe care îl pune nu este ăsta, cu siguranță, ci cunoașterea lui Dumnezeu și învierea noastră în Hristos. Căci, așa cum au mai spus și alții pe aici, Ortodoxia este despre Înviere.

In mod sigur strigi mai mult catre copilul care cade dacat la cel care sta linistit langa tine, nu?

ovidiu b. 27.02.2013 15:41:13

Dar nu folosind mereu apelativul ereticule, ecumenistule. :1:

ioanna 27.02.2013 15:43:06

Citat:

În prealabil postat de Crestin_Simona (Post 506238)
In mod sigur strigi mai mult catre copilul care cade dacat la cel care sta linistit langa tine, nu?

Strigaturile tale pot insa afecta pe cel linistit de langa tine, de aceea e mai bine sa folosesti acelasi ton pentru ambii :71:

N.Priceputu 27.02.2013 15:47:38

Citat:

Pentru asta trebuie întâi să ai calitatea de părinte. Și, prin definiție, părinții au dragoste de copii. Iar asta se simte, încât copii receptivi de drag și de rușine își ascultă părinții, nu de frică.

Dumnezeu a arătat explicit că un astfel de părinte este, care nu se impune nimănui.

Crestin_Simona 27.02.2013 15:48:52

Da, Ioana, pe cei aflati in liniste si pace. Ce bine ca mi-ai reamintit! :71:

Crestin_Simona 27.02.2013 15:52:41

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 506243)
Pentru asta trebuie întâi să ai calitatea de părinte. Și, prin definiție, părinții au dragoste de copii. Iar asta se simte, încât copii receptivi de drag și de rușine își ascultă părinții, nu de frică.

Dumnezeu a arătat explicit că un astfel de părinte este, care nu se impune nimănui.

Nu l-a acest aspect m=am referit. Ci la faptul ca mai mult insisti in a sublinia anumite aspecte ,,copilului" care vezi ca rataceste.
"Eu mustru si pedepsesc pe toti aceia pe care-i iubesc."

cristiboss56 27.02.2013 17:16:38

Vă rog să mă iertați dacă scriu cu greșeli , dar o fac după telefon , și vreau să întreb : dacă cineva își iubește din tot sufletul biserica unde se duce și își iubește și își respectă duhovnicul, este ecumenist sau antiecumenist ? Dacă cineva își face pravila de rugăciune zilnic cu lacrimi și căință, este ecumenist sau antiecumenist ? Dacă cineva a învățat să ierte cu adevărat și face milostenie și suferă pentru cei aflați în nevoi și necazuri, este ecumenist sau antiecumenist ? Dacă cineva , suferă mult că nu s-a Impărtășit la timp și caută îndreptare, își face canonul dat, este ecumenist sau antiecumenist ? Dacă cineva , își aprinde candela seara , zi de zi , citește cu drag din Sfinții Părinți , se roagă ore în șir Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu , este ecumenist sau antiecumenist ? Dacă cineva , își iubește credința lui în care a fost Botezat , cea ORTODOXĂ , ce este el, ecumenist sau antiecumenis ? Dacă cineva le face și le simte , le trăiește pe toate acestea la un loc și mult mai mult de atât , ce este el, ecumenist sau antiecumenist ? Vă implor , nu mai deformați Ortodoxia , voi atât de grijulii în ale ecumenismului și antiecumenismului că o să uitați să aprindeți și o simplă lumânare și semnificația ei ! În cuvântul vostru și Sfinții Părinți au devenit niște simpli torționari , ori cui folosește asta ? Unde-i Ortodoxia omului simplu de la țară , smerit și iubitor de Dumnezeu ? Cătălin și ai tăi prieteni în ale poliției ortodoxe , ce vreți și ce urmăriți defapt ? Ortodoxia în gura voastră a devenit ceva sinistru , de nesuportat , sunteți ca niște roboți ce folosiți ca bâtă scrierile Sfințior Părinți . Groaznică-i ortodoxia voastră !

Miha-anca 27.02.2013 19:36:26

off-topic

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 506186)
Când vei ajunge să înțelegi și să trăiești ce au spus acei părinți, atunci poate cu blândețe și cu dragoste față de aproapele tău vei încerca să mărturisești dreapta credință. Spuneai că ai binecuvântare să scrii pe forum. Te rog întreabă-ți duhovnicul dacă îți dă binecuvântare să folosești citate din sfinții părinți pe post de bâtă. Nu uita că cel nemulțumit de alții ar trebui să fie nemulțumit de el însuși.

ovidiu b., intreaba-ti si tu duhovnicul, daca ti-a dat binecuvantare, ca sa iei citatele din Sfintii Parinti drept bâte.

Daca nici Sfintii Parinti nu au aratat dragoste si blandete, atunci cine?!? Si atunci cum pot fi luate drept bate cetate din Sfintii Parinti sau chiar din Sfanta Scriptura?

Incearca sa aplici mai intai tu, ceea ce astepti de la altii, ca sa nu treci in ochii celorlalti drept fatarnic.

cristiboss56 27.02.2013 19:37:04

Citat:

Corect , dar una-i strigarea parinteasca , si alta-i cicaleala , amenintarea , duritatea verbala , si alte asemenea , caci acel copil le va face tocmai invers , va fi scarbit de educatia data , se va izola , sau va cauta alte cai si anturaje periculoase .
Asa si cu strigarile astea pe forum despre pericolul ecumenist , strigari obsesive incluzand si pedepse prin batai cu citate scoase din context , batai repetate , traumatizante .
Daca nu-i pericolul ecumenist , este pericolul cipos , daca nu-i nici asta este semnul fiarei , iar de nu-i nici asta e pericolul antihristului venit pe nepregatite , uitand de antihristul din noi , prin lipsa smereniei , iertarii , a rugaciunii adevarate !
Omul a cautat mai mereu senzationalul , pericolul venit din afara lui , uitand ca raul se naste in primul rand in el , prin transpunerea gandurilor si nalucirilor in realitate .
Iti mai spun ceva , draga Simona , exista marele pericol ca atunci cand vorbesti obsesiv de ceva , imaginar sau nu , sa cazi in propria-ti plasa , sa intri in jocul murdar al diavolului , al gandurilor necontrolate .
Asa si cu ecumenismul asta , real in mare parte , dar nu atat de real precum se bate moneda aici .
Cata energie a consumat Catalin si Mihaela ?
Cate ore de neliniste le-au dat lor si celor din jurul lor ?
A disparut cumva ideea de ecumenism ? Nici pomeneala , dar "ideea" de ortodoxie dispare incet dar sigur prin aceste preocupari obsesive , maladive care secatuiesc sufletul vorbitorului cat si ascultatorului , smintesc efectiv pe toti si pe toate , si intr un final uiti ce este defapt Ortodoxia !

cristiboss56 27.02.2013 19:41:46

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 506294)
ovidiu b., intreaba-ti si tu duhovnicul, daca ti-a dat binecuvantare, ca sa iei citatele din Sfintii Parinti drept bâte.

Daca nici Sfintii Parinti nu au aratat dragoste si blandete, atunci cine?!? Si atunci cum pot fi luate drept bate cetate din Sfintii Parinti sau chiar din Sfanta Scriptura?

Incearca sa aplici mai intai tu, ceea ce astepti de la altii, ca sa nu treci in ochii celorlalti drept fatarnic.

Aici , draga Anca , este vorba de folosirea citatelor avand scop pumnul in gura , scoase rau din context , folosite si ca manipulare .
Folosirea citatelor este extrem de benefica , dar aici s-au incalcat niste reguli in mod voit si repetat , cu rautate si premeditare !

cristiboss56 27.02.2013 19:52:03

O alta constatare este abaterea repetata de la subiectul acestu thread , si se incalca regulamentul , apoi sunt si alte abateri grave .
Un remember al regulamentului este totusi necesar :
Forumul CrestinOrtodox.ro a devenit cea mai mare comunitate din categoria Spiritualitate. Pentru a pastra unita aceasta comunitate, trebuie sa respectam urmatoarele reguli:

1. Folositi optiunea de cautare a forumului
Inainte de a posta un subiect nou, folositi optiunea de cautare din cadrul forumului. Daca niciunul dintre subiectele gasite nu este identic sau conform cu cel pe care doriti sa-l infiintati, atunci puteti deschide un nou subiect.

2. Incadrati subiectul nou in categoria potrivita
Verificati cu atentie categoria in care incadrati subiectul nou, astfel incat acesta sa se potriveasca categoriei alese.

3. Dati subiectului un titlu clar
Subiectul pe care doriti sa-l propuneti spre discutie, nu trebuie sa aiba un titlu ambiguu.

4. Nu postati de mai multe ori acelasi subiect

Nu postati acelasi subiect de mai multe ori. Abaterile de la aceste reguli vor atrage dupa sine stergerea subiectelor respective si poate duce si la banarea contului.

5. Pastrati tema subiectului propus
Va rugam sa nu deviati de la subiectul discutiei.

6. Exista mesagerie privata

Pentru mesaje care nu au legatura cu tema propusa, folositi mesajele private.

7. Comunitatea CrestinOrtodox.ro nu este un loc pentru insulte si jigniri
Discutiile ce au ca tema barfa, cat si cele menite sa produca scandal, discriminare si afectarea integritatii unei persoane/institutii, sunt interzise. In cazul in care considerati ca vi se face o nedreptate, va rugam sa va adresati administratorului, la adresa info@crestinortodox.ro.

8. Suspendarea contului
In cazul in care utilizatorul nu va tine seama de regulile acestui forum, administratorul are dreptul de a-i suspenda contul.

9. Nu abuzati de majuscule!
Nu abuzati de majuscule. Pe internet acestea sunt echivalente tipetelor.

10. Publicitate pe forum
Nu acceptam anunturi de vanzare-cumparare, servicii, etc. In cazul in care doriti sa le faceti publice, folositi sectiunea Anunturi

11. Linkurile catre alte site-uri
Mesajele care includ linkuri cu referire la site-uri de profil sau concursuri sustinute de alte site-uri nu sunt acceptate pe forum. Mesajele de acest gen vor fi sterse fara anunt in prealabil, iar la o a doua abatere, utilizatorul va fi sanctionat.

12. Nu acceptam sa fie denigrata credinta ortodoxa.
http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3&highlight=regul

catalin2 27.02.2013 20:37:28

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 506230)

Reamintesc ce am scris in mesajul precedent, daca unii nu ar propovadui invataturi diferite de ortodoxie, moderniste, prea putin s-ar scrie despre ecumenism. Dar nu e doar atat, e ce vor sa propovaduiasca aceste conceptii incearca sa ii determine pe cei ce nu le accepta sa nu mai scrie, chiar sa ii atace, sa fie doar invatatura aceasta umanisto-protestantizata, care ii face confuzi si pe ortodocsi si pe eterodocsi ii opreste de a veni la ortodoxie. Uite si in acest caz, Cristi a comentat niste citate din Fer. Augustin, practic nu am scris nimic in plus, erau doar citatele.
Arata te rog unde sunt citatele date de mine scoase din context. Si unde un sfant a scris ceva ce aducea a conceptie modernista. Tot timpul se incearca de unele persoane o justificare a acestei credinte moderniste dar bazata pe nimic, pentru ca nimeni nu are de unde sa dea citate, sunt mai mult refletii personale bazate pe propiile conceptii. De aceea deranjeaza cand sunt date citate din sfinti, pentru ca acestia contrazic ce cred ei si in loc sa accepte adevarul tot timpul sunt justificari, acuze, etc. Nu e mai simplu sa accepte fiecare adevarul si sa iubeasca ortodoxia asa cum e in loc sa incerce sa o ajusteze la conceptiile acestea moderniste si sa ii atace pe cei ce nu le sustin? E ceva simplu, dar daca totul ar fi asa simplu doar am vorbi cu un neoprotestant si dupa cateva argumente ar deveni ortodox. Dar stim ca nu se intampla asta.
Nu e mai simplu sa citim fiecare catehismul si sa il marturisim macar pe acela decat sa ne tot gandim la fapte ale sfintilor care de fapt aveau si ei dreapta credinta, nu doar fapte?
E adevarat, sfintii au scris si despre alte lucruri, dar eu scris si impotriva ereziilor din timpul lor chiar multe lucrari. Nu pot lasa deoparte ceva si iei doar altceva, e totul un intreg, nu se poate nici fara dogma nici fara traire, ambele sunt intotdeauna impreuna.

Miha-anca 27.02.2013 20:44:47

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 506208)

Catalin, nu cred ca era vorba de tine!

Miha-anca 27.02.2013 20:50:00

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 506296)
Aici , draga Anca , este vorba de folosirea citatelor avand scop pumnul in gura , scoase rau din context , folosite si ca manipulare .
Folosirea citatelor este extrem de benefica , dar aici s-au incalcat niste reguli in mod voit si repetat , cu rautate si premeditare !

Cristian, daca ne uitam in urma, mi-au fost comentate de catre unii chiar si numai versete postate din Sfanta Scriptura, fara un cuvant adaugat din partea mea. Si atunci unde este rautatea si premeditarea, te intreb? In fata citatelor din Sf. Scriptura si din Sfintii Parinti ar trebui sa ne oprim din vorbit si sa incepem sa gandim, nu sa le comentam rautacios sau sa le consideram pe acestea drept bâte. Este absurda ideea ca ar putea fi bate!
Nu e cazul sa devenim prea patimasi, ca mai mult stricam.
Sa stii, ca ti-am admirat blogul si distanta pe care o luasei in ultima vreme. Eu nu am blog, dar ma gandesc sa imi fac unul.

ovidiu b. 27.02.2013 20:55:45

Citat:

Daca nici Sfintii Parinti nu au aratat dragoste si blandete, atunci cine?!?
Si atunci cum pot fi luate drept bate cetate din Sfintii Parinti sau chiar din Sfanta Scriptura?

Ce interpretare aiuristică ai putut face. Cred că s-a scris foarte clar că nimeni nu a pus la îndoială autoritatea părinților citați, ci doar modul cum sunt citați. Poate te uiți și în semnăturile mele să vezi câte ciatate am, așa că să nu mai ai dubii că sunt de acord cu Sfinții Părinți. E clar că nu ai înțeles mare lucru din toată discuția...:71: ia vezi cui i-am scris și în ce context a folosit citatele.

Citat:

Incearca sa aplici mai intai tu, ceea ce astepti de la altii,

Bravo, văd că faci progrese, ai învățat poezia pe care ți-am tot repetat-o...acum mai trebuie practica.

Citat:

ca sa nu treci in ochii celorlalti drept fatarnic.

Contează cum mă văd pe mine alții? Pentru mine nu.

catalin2 27.02.2013 21:00:33

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 506258)
Dacă cineva își iubește din tot sufletul biserica unde se duce și își iubește și își respectă duhovnicul, este ecumenist sau antiecumenist ? Dacă cineva își face pravila de rugăciune zilnic cu lacrimi și căință, este ecumenist sau antiecumenist ? Dacă cineva a învățat să ierte cu adevărat și face milostenie și suferă pentru cei aflați în nevoi și necazuri, este ecumenist sau antiecumenist ? Dacă cineva , suferă mult că nu s-a Impărtășit la timp și caută îndreptare, își face canonul dat, este ecumenist sau antiecumenist ? Dacă cineva , își aprinde candela seara , zi de zi , citește cu drag din Sfinții Părinți , se roagă ore în șir Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu , este ecumenist sau antiecumenist ? Dacă cineva , își iubește credința lui în care a fost Botezat , cea ORTODOXĂ , ce este el, ecumenist sau antiecumenis ? Dacă cineva le face și le simte , le trăiește pe toate acestea la un loc și mult mai mult de atât , ce este el, ecumenist sau antiecumenist ? Vă implor , nu mai deformați Ortodoxia , voi atât de grijulii în ale ecumenismului și antiecumenismului că o să uitați să aprindeți și o simplă lumânare și semnificația ei ! În cuvântul vostru și Sfinții Părinți au devenit niște simpli torționari , ori cui folosește asta ? Unde-i Ortodoxia omului simplu de la țară , smerit și iubitor de Dumnezeu ? Cătălin și ai tăi prieteni în ale poliției ortodoxe , ce vreți și ce urmăriți defapt ? Ortodoxia în gura voastră a devenit ceva sinistru , de nesuportat , sunteți ca niște roboți ce folosiți ca bâtă scrierile Sfințior Părinți . Groaznică-i ortodoxia voastră !

Cristi, eu nu am stiut pana acum ca tu gandesti asa, doar aceste lucruri s-au discutat de multe ori pe forum. Zeci de mesaje de genul asta am vazut pe forum, vadind intelegerea gresita ca doar trairea conteaza. Tocmai acestea sunt conceptiile care le aduce ecumensimul, subminarea dreptei credinte, a dogmei, si punerea pe primul plan doar a unei trairi pietiste de sorginte protestanta. Nu exista traire crestina fara invatatura cea dreapta ortodoxa si fara Biserica si Sfintele Taine. Omul simplu de la tara are smerenia sa creada tot ce invata Biserica, chiar daca el nu stie prea multe nu crede ca el stie mai multe decat sfintii nici prin cap nu i-ar trece asta. De aceea unii sfinti sau duhovnici, chiar daca au mai avut o greseala au facut-o nestiind care e adevarul in acea privinta, nu s-au impotrivit adevarului. Nestiinta tine doar pana la aflarea adevarului si impotrivirea la acceptarea lui.
Ghinion pentru unii si binefacere pentru cei care isi doresc adevarul a fost faptul ca inventandu-se internetul fiecare putea afla informatiile pe care le doreste, deci si invatatura ortodoxa. Eu am cautat aceste adevaruri, doream sa aflu ce este cu catolicii sau alte culte, adevarul ortodox. Imi doream sa aflu ce crede ortodoxia din scrisoarea Sfantului Igantie Briancianinov, a fost o mare bucurie cand le-am aflat. Acestea sunt invataturile ortodoxe si pe ele le credem, unde sunt alte invataturi? Ca eu nu am vazut pana acum de cand sunt pe forum decat niste mesaje cu cugetari personale si eventual 2-3 citate din Sfanta Scriptura care nu aveau vreo legatura. Dar si trairea unde este, pentru ca eu vad ca cei ce au comentarii ironice si ataca sunt unii din cei care au astfel de conceptii, intelegerea si dragostea e spusa doar in vorbe, nu si fapte.
Nu e mai buna dreapta credinta si intelegerea, macar mesaje tolerante decat ironice si rautacioase? De ce ar fi acesta un lucru rau?

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:18:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.