![]() |
Citat:
Ca nu's iubareti fara limita, inclusiv de pacat. |
Citat:
Dar ma rog, astea sunt notiuni SF pentru tine. Citat:
Dar s-ar putea sa gasesti vreun ateu sau neoprotestant care sa-ti dea dreptate. De ex. afirmatia de mai sus este tipic neoprotestanta. Aia nu cred ca in sfinti (aia autentici, ortodocsi) dar fiecare se crede sfant. Si infailibil. Citat:
Citat:
Dar sigur ca tu nu citesti ziare de cancan si nici nu te uiti la televizor..nici n-ai asa ceva in casa. Citat:
Dar macar lasa teatrul asta cu "sunt si eu crestina". Citat:
Citat:
|
Citat:
Faptul ca tu esti ortodoxa e un avantaj imens fata de altii, prin faptul ca ai acces NEMIJLOCIT la Adevar: nu este nevoie sa faci analize comparative intre diferite puncte de doctrina, trebuie doar sa iei si sa accepti adevarul dogmatic si sa-l lasi sa lucreze in tine. Insa ce este cu mult mai pretios pentru tine este accesul la Sf.Taine prin care harul mantuitor - fara de care omul nu poate fi calauzit spre Lumina, Adevar si IUBIRE - ti se impartaseste, indiferent de cat de vrednic sau nevrednic este preotul. NU POTI SA TE ADANCESTI IN IUBIRE FARA DE HARUL SFINTELOR TAINE ALE BISERICII!!! Numai pentru atata lucru si ai motiv sa le fii VESNIC recunoscatoare parintilor tai!! |
Citat:
Ideea de a uri pe cineva pentru ca are alta religie sau de a nu vorbi cu acea persoana e mai mult decat absurda (singurul motiv pentru care am fi oarecum indeptatiti sa nu mai vorbim cu semenenea oameni ar fi dac ei ar isista sa ne convertim la religia lor). |
Alin, chiar nu citesc ziare si reviste, de nici un fel si nu ma uit la emisiuni ce au ca tema religia in general, pentru ca nu ma intereseaza. Mi-e de ajuns ca ma agseaza martorii lui iehova care imi veneau regulat la usa pana le-am zis ca degeaba mai vin ca nu ma intereseaza subiectul, ca n-o sa fim niciodata de-a lor tocmai pentru ca sunt asa agasanti.
Asta-i problema mea Illuminatu, ca nu pot sa cred ceva ce nu are nici cea mai mica urma de logica care sa o pricep. Si Biserica asa cum e ea astazi e condusa de niste oameni ca mine si ca tine; nu-s cu nimic mai speciali doar pentru au o anumita titulatura data de alti oameni din anumite motive (pot fi si motive politice si de alta natura). In fine, renunt la discutia asta ca oricum nu o sa imi schimb opinia, si nici nu doresc s-o schimb pe a altcuiva, iar atata timp cat n-am primit raspunsuri care sa ma convinga (stiu, trebuie cautate in alta parte, nu pe forumuri). Asa ca in concluzie, concluzia mea personala, mantuirea e posibil s-o atingem prin iubire, nu prin faptul ca apartinem de religia x sau y. ps: tocmai pentru ca oamenii sunt cazuti in pacat, nu cred in adevarul nici unuia dintre ei; cred pur si simplu in ideea de om bun si saritor; nu in religia ce o propovaduieste; de la Iisul incoace s-au schimbat multe lucruri si s-au scris multe lucruri, lucruri care nu-s convinsa ca sunt venite in totalitate de la Dumnezeu, asa cum nu tot ce facem noi ca oameni nu facem cu ajutotul lui Dumnezeu (ma refer aici la fapte rele). |
Citat:
Atunci ce cauti pe acest site? Ai venit, ne-ai transmis frustrarea ta si-ai plecat. Asta a fost contributia ta pe aici! Citat:
Citat:
Ai nevoie sa te "lasi" convinsa de ceva? Crezi ca ne provoci vreo deziluzie reprosandu-ne ca nu te-au convins opiniile noastre? Nici nu am urmarit asa ceva!!! Eu unul am dorit doar sa contracarez opiniile tale incarcate de negativism, sa contribui si eu alaturi de ceilalti frati ai mei - ca dealtfel, si ai tai, dar pe care in "inedita ta iubire" nu i-ai recunoscut - in crearea unei replici cat de cat pozitive. Iti cam place sa fii curtata, te crezi cineva mare in lumea asta mica? Se pare ca frustrarea la tine nu produce numai impulsivitate, ci si ingamfare! Hrrrr, nu mi-ar place sa fiu in pielea ta! P.S. In cazul tau, opiniile referitoare la iubire si alte lucruri inalte suna a tigai ruginite. Nu poti vorbi despre iubire atata vreme cat nu o experiezi. |
Citat:
Un om ca sa se faca urant nu e musai sa te invite sistematic sa te convertesti la religia lui, e destul sa si-o expuna pe a lui intr-un mod care o face pe a ta sa para eronata, absurda, etc. Cum faci si tu de exemplu. Asa ca trebuie sa intelegi ca daca majoritatea te dezaproba, unii poate mai vehement si mai putin manierat, e vorba de tine, nu de ei. Si nu e ura. Pur si simplu lovesti in niste oameni, in convingerile lor, si nu din postura unei persoane documentate, logice, etc. ci a unei religii de maidan, incropita ca sa satisfaca niste nevoi personale, lumesti nu sa te ajute sa cresti cumva, duhovniceste. |
Citat:
Ei bine, asta spune mai multe decat crezi. Si nu, nu e nevoie sa fie "emisiunie ce au ca tema religia". Citat:
Simplu. Nici obisnuiti, nici Sfinti (pentru ca nu crezi nici in Sfinti). Si stii de ce asta? Pentru ca nu lucreaza in viata TA. Citat:
E ca si cand ai incerca sa lamuresti un ateu ca Dumnezeu exista sau ca ar putea exista, cand el are deja batuta in cuie ideea ca asa ceva e absurd. Citat:
De unde ai tras concluzia asta? Citind..ce? Citat:
Paradoxal, nu? |
Citat:
Dintre crestini,doar 5% suntem ortodocsi, astea inseamna 0,015% din populatia globului. Fiecare poate raporta aceste numere la universalitatea Divinitatii si intelege. |
Nu toti care sunt ortodocsi vor fi si mantuiti.
Nu toti care nu sunt, vor si pieri.. Si totusi (paradoxal, pentru unii) doar ortodoxia este mantuitoare. |
Citat:
Ce calcule. Ce precizie. |
Citat:
Acum daca ne gandim ca si dintre ortodocsi se mantuiesc foarte putini, pare o risipa destul de mare, nu ? |
Citat:
Precizează și sursa, te rog! |
Citat:
|
Citat:
|
Cifrele nu mint, dar oamenii care le avanseaza se pot minti pe baza lor.
|
Citat:
Aici m-am uitat eu: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...us_populations This is a list of religious populations by proportion and population. Estimates made by reliable sources differ. The CIA's World Factbook gives the population as 7,021,836,029 (July 2012 est.) and the distribution of religions as Christian 31.59% (of which Roman Catholic 18.85%, Protestant 8.15%, Orthodox 4.96%, Anglican 1.26%), Muslim 25.2%, Hindu 15.0%, Buddhist 7.1%, Sikh 0.35%, Jewish 0.2%, Baha'i 0.11%, other religions 10.95%, non-religious 9.66%, atheists 2.01%. (2010 est.). Am zis eu 30% in loc de 31.59% pentru crestini si 5% in loc de 4,96% pentru ortodocsi pentru usurinta calculului. Citat:
Citat:
|
Citat:
Plus o mică greșeală în afirmația „dintre creștini doar 5% suntem ortodocși”. De fapt, nu e dintre creștini, ci 5% din întreaga populație a lumii, conform statisticii pe care ne-ai dat-o mai sus. |
Citat:
Cum să fie ortodocșii doar 1.5% din populația globului? Tipul face calcule de maidan. Dacă zicea 5% din toată populația planetei, îl mai credeam. Dar el vine cu... 0.015% :78: Sunt de 20 de ori mai mulți doar ortodocșii care vorbesc limba română. |
Citat:
|
Citat:
30/100 * 5/100 = 150/10 000 = 15/1000 = 0.015 calculul era corect totusi :)) Intr-devar nu are sens pentru ca articolul de mai sus este scris gresit sau eu am inteles gresit. Cred ca mai degraba se refera la 5% din populatia lumii,nu la 5% din populatia crestina. 5%* 7 mld = 350 mil ortodocsi - cred ca asta e calculul corect Imi cer scuze. Ceea ce vroiam sa evidentiez este ca procentul , fie el si 5%, este foarte mic, ca sa consideram ca doar noi mergem pe calea cea dreapta; ajungem la un numar foarte mic al oamenilor care se mantuiesc cu adevarat(banuiesc ca sunteti de acord ca dintre ortodocsi foarte putini se mantuiesc) |
2,9% = 208.000.000
http://en.wikipedia.org/wiki/Eastern...rch_by_country Tarile unde sunt peste 5%: Albania 24% Belarus 48,3% Bosnia & Herzegovina 38% Bulgaria 75,4% Cipru 70% Estonia 13% Georgia 83,9% Grecia 75% Letonia 17,8% Lebanon 10% Macedonia 64,8% Moldova 93,3% Muntenegru 72% Romania 86% Rusia 80%(aici am pus si tarile invecinate cu Rusia, si au facut parte din URSS:Kyrgyzstan, Turkmenistan,Uzbekistan ) Serbia 68,5% Ucraina 72% Ce este interesant este faptul ca toate aceste tari fac de peste 1000 de ani parte din Biserica Ortodoxa. De unde rezulta ca evanghelizarea si convertirea la Biserica Ortodoxa in celelalte tari este foarte mica si in multe cazuri inexistenta. Conform spuselor ortodocsilor Iisus vine numai dupa ce intreaga lume va fi evanghelizata de Biserica Ortodoxa. Conform numerelor si statisticilor, se pare ca mai are mult de asteptat ... |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Cel mai bine e dacă le lăsăm pe toate în mâna lui Dumnezeu.
|
Citat:
Da, asa este - ai dreptate in ambele afirmatii. |
Citat:
|
Citat:
Conform marturisirii Sf.Ap.Pavel Evanghelia a fost propovaduita la toata faptura de sub cer inca din vremea sa. De aceea, crestinii aveau convingerea inca din timpul Sf.Ap.Pavel ca Parusia este foarte aproape, ajungand pana acolo incat sa-l asemene pe imparatul Nero cu Antihristul. Nu cred ca trebuie sa ne amagim: daca Parusia era aproape inca din vremea Sf.Ap.Pavel, cu cat este mai aproape acum, in zilele noastre. Eu cred ca e o ispita sa credem ca Parusia intarzie, dar, de asemenea, tot o ispita este si nevroza cauzata de aceasta. |
Citat:
1. Și m-am uitat și iată Mielul stătea pe muntele Sion și cu El o sută patruzeci și patru de mii, care aveau numele Lui și numele Tatălui Lui, scris pe frunțile lor.(Apoc14,1) 3. Și cântau o cântare nouă, înaintea tronului și înaintea celor patru ființe și înaintea bătrânilor; și nimeni nu putea să învețe cântarea decât numai cei o sută patruzeci și patru de mii, care fuseseră răscumpărați de pe pământ.(Apoc14,3) |
Citat:
|
..către mântuire?
E strâmtă Calea și dreaptă și plină de căderi și intrări în ispite: 'dreapta' mândrie, 'smerita' păcătuire și călăudiceea omului cumpătat și căldicel.
Dar ''întru răbdare până la sfârșit veți câștiga sufletele voastre... iubind tainic.... pe Dumnezeu căci împărăția cerurilor e pe-aproape. |
Citat:
|
Daca ne uitam cum pleaca ortodocsii dupa primele 30 de minute in noaptea Invierii ,si raman mai putin de un sfert in interiorul Bisericii , numarul celor practicanti este si mai mic decat numarul ortodocsilor vehiculat aici .Ca sa nu ii mai socotim pe cei care stau acasa.
Totusi ,oricare dintre ei ,fiind botezat in Hristos ,poate ajunge maine un sfant Credinta si speranta se pare ca nu au treaba cu cifrele . Ratiunea judeca prin cifre . Credinta judeca prin speranta . Spune-i unui credincios cea mai mare contradictie. El o va accepta ,o va include in sistemul sau de valori ca un paradox,dar credinta tot nu i se va micsora. Mantuirea vine prin ortodoxie pentru un ortodox. Pe cel de alta religie ,un ortodox niciodata nu il va putea intelege,caci si-ar nega propriul sistem de valori. Intotdeauna il va considera un eretic. Dar nici acela nu va putea intelege pe orthodox ,caci e indoctrinat cu prea multele critici invatate pe dinafara de la dascalii lor ,ca si cum nenumaratele secte ar fi descoperit ele credinta adevarata. Deci nimeni nu poate fi neutru ,toti aderam la o credinta . Atata vreme cat cred in ortodoxie ,declar ca mantuirea poate veni doar prin Ortodoxie,pentru a nu ma contrazice pe mine insumi. Dar nu pot exclude pe nimeni de la mantuire ,ca sa zic ca daca nu e ca mine nu se va mantui E unul din paradoxurile care mi le asum,pentru ca privesc la propria mea neputinta. Orotodxia poate mantui,dar aparteneta la ea nu obligatoriu mantuieste . Deci,neaparteneta la ea ,nu obligatoriu te desparte de mantuire,fie si pentru simplu argument ca neaparteneta aceasta poate fi temporara sau impusa de locul nasterii |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
1. Evanghelizarea este una singura si presupune aducerea cuvantului lui Hristos si a invataturii Sale. In lumea de astazi lucrurile se pot face foarte simplu. Caile de comunicare faciliteaza transmiterea informatiei extrem de mult. 2. Auzirea cuvantului evangheliei nu presupune si acceparea lui. Fiecare va fi judecat si in functie de optiuni. Citat:
|
Citat:
Sunt de accord cu dialogul ,asa,de dragul dialogului Dar nu cred ca ajuta nimanui Cel mult,poate ajuta un orthodox sa isi exprime mai bine credinta,asta in cazul ca il asculta cineva. Cred ca ai fost derutat ca am acceptat existenta mantuirii in afara ortodoxiei, dar am zis doar ca omul acela poate deveni ulterior orthodox. Sincer ,nu ma intereseaza asa mult daca altii se mantuiesc sau nu,ca si cum eu as fi aflat pt mine reteta mantuirii.As vrea ca toti sa se mantuiasca ,dar nu sunt in stare nici mie sa imi dau sfaturi bune. Asa ca.... ma abtin sa filozofez despre soarta maselor de oameni |
Citat:
Întâi, trebuie să știți că, în zilele cele de apoi, vor veni, cu batjocură, batjocoritori care vor umbla după poftele lor. 2 Petru 3:3 Un antiecumenist nu e bolnav ca să aibă nevoie de leac. Un ecumenist este bolnav. De panerezia secolului, cum bine ziceau sfinții. |
Citat:
In cazul pomenit de tine, bine e ca au rezistat si cele 30 de minute. Spune-mi, stii cumva cati dintre ei au venit, poate pentru prima data la Inviere? Sau stii tu cumva cat vor sta ei anul viitor la Slujba de Inviere? Daca vor sta 31 de minute e deja un mare castig, nu-i asa? Citat:
Si cursul acesta firesc al vietii crestinului ortodox fara cramponari si puncte de inversiune este fiintial primit de la Sf.Botez. Citat:
El nici nu va simti ca ceea ce e cladit in sine este un "sistem de valori" sterp, legalist si static, cu care se interactioneaza doar pe doua cai - una afirmativa si cealalata negativa -, ci ceea ce simte in el este o COMUNIUNE. Iar comuniune inseamna implicare fiintiala, dinamica si iubitoare. Adica inseamna VIATA cladita pe credinta sa daruita la Sf.Botez si hranita prin impartasirea cu Sf.Taine. Normal ca in acest caz il va percepe pe cel de alta religie ca fiind eretic, dar diferenta e ca erezia celuilat este perceputa ca pe o piedica ce sta in calea comuniunii omului cu Dumnezeu, ca pe un intuneric de care se va feri cu toata fiinta sa. Nu ai remarcat ca printre primele masuri luate de Luther a fost desfiintarea Sf.Taine, cele care il ajuta pe omul credincios sa intre in Comuniune? Erezia celuilalt este privita de un ortodox nu in mod orgolios - ca pe o comparatie intre ceea ce are, poseda el si ceea ce poseda celalalt - pentru ca ortodoxul nu compara in sine doua doctrine diferite, ci ortodoxul simte invatatura eretica in sine ca fiind un atentat la comuniunea sa cu Dumnezeu. De aceea, pe un ortodox angajat cat de cat pe calea Bisericii nu va reusi vreodata un sectar sa-l converteasca. Citat:
Dar provocarea existentiala este aderarea la O COMUNIUNE. Ori cel care gaseste aceasta comuniune il va privi cu mila pe cel care nu o gaseste. Iar COMUNIUNEA prin excelenta se gaseste DOAR in Biserica. Insa cel care nu a reusit in cursul vietii sa se hraneasca din aceasta comuniune, dorul sau si cautarea sa cred eu ca-l vor ajuta in ziua infricosata a judecatii. Insa cei care nu numai ca nu au ascultat cuvantul Bisericii, dar au si luptat impotriva lui ce crezi, vor trece cu bine peste Judecata sau nu? Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:23:43. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.