![]() |
Citat:
In rest, ce da Domnul... Nu de alta, dar se pare ca El nu se pricepe la adictii (altminteri le-ar trata!). Ce sa zic, se poate si asa, cand cu unul cand cu altul, dupa cum dicteaza avantajul si parerea. Dar nu-i bai, sunt doar slabiciunile gandirii muieresti la mijloc, intelegem si nu dam in foc. |
Citat:
Cea-u-ses-cu fa-ce ca-se cu fun-da-ti-i-li groa-se! Tovarasii sunt emotionati, isi sterg ochelarii cu batista, peste intreaga adunare domneste un duh pasnic, tovarasesc, prietenos iar deasupra ... Oare ce zboara pe deasupra? Un MIG in forma de porumbel alb, cu o ramura de maslin in cioc, pe care scrie cu litere aurite "Traiasca pacea si pritinia intre popoare! Traiasca fundatiili solide! Sus tricoloru, vivat tractoru!" si alte asemenea marturii de aleasa stima, consideratiuni, garantii tovarasesti si prosperitate. |
Din nou forumul pare a fi devenit un spațiu prea strâmt.
|
Citat:
Primăvara de Topîrceanu. Dupa-atata frig si ceata Iar s-arata soarele. De-acum nu ne mai ingheata Nasul si picioarele! Cu narcisi, cu crini, cu lotusi, Timpul cald s-apropie. Primavara asta totusi Nu-i decat o copie. Sub cerdac, pe laurusca, Cum trecura Babele, A iesit un pui de musca Sa-si usuce labele. Pasarele migratoare Se re-ntorc din tropice. Gazele depun la soare Oua microscopice. Toata lumea din ograda Canta fara pauza. Doi cocosi se iau la sfada Nu stiu din ce cauza. Un curcan sta sus, pe-o barna, Nu vrea sa se bucure. Motul ii atarna Moale ca un ciucure. Doar Grivei, batranul, n-are Cu ce roade oasele, Ca de cand cu postul mare Toate merg de-andoaselea. Pentru cate-a tras, sarmanul, Cui sa ceara daune?... Drept sub nasul lui, motanul A venit sa miaune. Dar acum l-a prins potaia Si-a-nceput sa-l scuture... Peste toata harmalaia Trece-n zbor un fluture. Pe trotoar, alaturi salta Doua fete vesele... Zau ca-mi vine sa-mi las barbă Toate mminteresele! |
Parintii sunt impotriva
Citat:
Cu toate acestea de mai sus pe care le-ai enumerat te confrunti singur cand nu ai codul bunelor maniere, dintre care multe sunt copia "manierelor" crestine, ca de exemplu a nu tine coatele pe masa atunci cand mananci. Sau copitele, depinde. |
Citat:
|
Avem, deja, meci. Sunt curios cine o să-l câștige; conform normelor creștinești, evident.
|
Citat:
|
Citat:
Vrăjitoarea la care s-a dus și care deși ghicea în ascuns și chema morții, lucru interzis, era tolerată în Israel și ea doar l-a trezit... pe Samuel care adormise. Deci nu eu te-am mințit ci te-a mințit marele ''exeget'' care ți-a tălmăcit dea-ndoaselea scriptura dorind poate să te ferească de vrăjitoarele care trezesc morții dar Samuel nu era mort ci doar adormise. În acea VEDENIE s-a arătat deci nu satana cum persiști să crezi tu ci s-a arătat adevăratul SAMUEL și deci nu e cum crezi de la ''marele'' exeget că satana a luat chipul lui Samuel și că l-a păcălit pe Saul ca să se sinucidă ci acel Samuel i-a întărit lui Saul voia lui Dumnezeu zicîndu-i că asta trebuie să facă, să moară pentru Israel a doua zi apărîndu-l pe Israel de filisiteni, întărind proorocia. De aia s-a dus să discute Saul cu Samuel pentru că Domnul nu îi mai răspundea de multă vreme la rugăciuni oricît se ruga și oricît chema numele Domnului... nu-i mai răspundea Dumnezeu pentru că era un rege neascultător și trădător care se lepădase de Dumnezeu pentru iubirea și mărirea de sine însuși. Deci de asta l-a și uns Domnul prin Samuel, chiar în timpul domniei regelui Saul, pe David ca rege arătînd tuturor de cine trebuie să asculte Israel, de un rege ales după inima lui Dumnezeu. ÎNFĂȚIȘAREA, VEDENIA, DECI ERA A LUI SAMUEL CARE CHIAR EL ÎI VORBEA LUI SAUL! |
Parintii sunt impotriva
Citat:
Ok, dragule, cand voi gasi exegeza la acest text o voi posta. |
Citat:
Deci draga mea, nu poți confunda pe Samuel cu satana și nici pe sfinți prooroci și mucenici martiri ca A.B. cu vrăjitorii sau fermecătorii sau cu înșelații de duhurile răutății căci unii ca el sunt Adevărații stîlpi ai ortodoxiei oricît ar lansa ceilalți confrați tot felul de răutăți și de bîrfe din pismă și din aroganță și din orgoliu, ''competență'' ca aceea a absovenților premianți colegi și aflați în aceiași breaslă... care știu ei mai bine ca oricine că ăla sau că ălalaltul, coleg cu ei, nu e așa de mare teolog ca ei înșiși care se pun ei pe o denigrare colectivă cînd se întrunesc să formeze ei inchiziția ''ortodoxă''... după care îl lapidează mediatic fără jenă erijîndu-se că cică ei sunt BISERICA și așa ca la comuniști lapidează public pe cîte un stîlp foarte mare, un mucenic creștin ortodox român ca sf. păr. prooroc. A.B. |
Parintii sunt impotriva
Citat:
Aceasta "maniera" de care poate ai auzit si tu citind diverse "capete", ca si "sa nu intinzi mana in acelasi timp cu altul", s.a. eu cred ca se refera la foarte multe lucruri "manierate" atat trupesti, cat si duhovnicesti. Daca incepem cu cele trupesti, este vorba despre o restrangere. despre o neraspandire si o disciplinare ( a tine coatele pe langa corp), care se opun desfranarii, adica delasarii si nebagarii de seama, indraznelii si obrazniciei in cele din urma. Din punct de vedere duhovnicesc trebuie inteles de asemenea, dar si ceva mai mult, in sensul ca aceasta pozitie smerita avantajeaza rugaciunea care trebuie sa insoteasca "masa" (hrana) propriu zisa. fata de aceasta hrana noi trebuie sa ne comportam cu sfiala si cu teama, dar si cu multumire, pentru ca nu este facuta de noi, ci ne este oferita din mila si iubirea de oameni a lui Dumnezeu. Apoi masa aceasta preinchipuie Ospatul cel din Imparatia lui Dumnezeu, la care noi trebuie sa venim cu cele rationale si duhovnicesti,mintea si sufletul curatite si luminate, iar nu cu indaratnicia si nepriceperea. Deci la masa venim doar cu fruntea plecata, gura prin care primim hrana si mainile care apartin partii lucratoare a trupului, dar si duhului. De aceea un sfant parinte a vazutcu duhul ca cei adunati la masa mancau fiecare diferit: unul faguri, altul paie si altul necuratii. Si asta din cauza cugetelor si a felului in care primeau hrana de la Dumnezeu. Ei, poti si tu sa dezvolti ideea, dar dupa parerea mea, din cate am inteles eu Filocalia, cam asta ar vrea sa spuna. Dumnezeu sa aiba mila de noi! |
Parintii sunt impotriva
Citat:
Dragul meu, nici tu nu ii poti numi eufemistic "marii tai teologi" pe Sfintii Parinti. Nu mai ai mult pana cand si Hristos va deveni un neinsemnat fata de "Sfantul Ardealului". Deci, lasa matale parerile personale si primeste invatatura curata de la sfinti si cand voi gasi ce am spus, voi posta, ca sa-ti inchid gura care vorbeste numai minciuni. |
Citat:
|
Citat:
Deci dacă le știi întoarece pe toate, din ce scriu foarte clar, așa ca la Ploiești, ca la ortodoxia ta de mucava ca să mă scoți mereu mincinos sau sectant sau eretic sau neascultător... sau înșelat de demoni... atunci să știi că îmi pare rău că discutăm și că am stat de vorbă. Eu vorbeam serios și cu bună credință și nu ironic și viclean așa cum aluneci tu printre degete ca o bilă unsă cu toate alifiile. Chiar nu vrei să recunoști că eu am dreptate mărturisindu-ți Adevărul și nu tu cu toți ''teologii'' și ''exegeții'' domniei tale care fac de rușine pe sfinții părinți prin denigrările și bîrfele lor pline de exagerări și calomnii? Și te rog oprește-te din procesele de intenție! Ok? |
Parintii sunt impotriva
Citat:
Poate ai uitat ce ai spus : "Lasă tu exegezele absurde ale ''marilor'' tăi teologi ci mai bine citește scriptura așa cum zice sf. Vasile cel mare, înțelegînd de acolo ceea ce se scrie acolo". Despre ce exegeze absurde este vorba, din moment ce sunt exegezele sfintilor si nu ale mele? |
Citat:
Repet citatul în speranța că îl vei citi și înțelege corect încetînd să mă scoți sectant și încetînd să-mi faci procese de intenție. ok? Citat:
Mă iartă deci încă odată... dar crede-mă că nu din răutate ți-am mărturisit ci din dragoste de frați și surori creștine, ortodoxe... și mai ales de Dumnezeu. |
Fratilor, totusi haideti sa ne limitam la subiectul topicului, nu sa ne certam care se pricepe mai bine in teologia ortodoxa!
|
Citat:
Bine, fie, cînd ești la masă nu se pun pe masă coatele pe masă așa cum fac bețivii și nici copitele ca americanii care se relaxează cu picioarele sus pe masă, deci există și o bună cuviință care trebuie respectată așa cum spune Bublișor. Există niște reguli ale bunelor maniere și ale bunelor obiceiuri... care trebuiesc respectate mai ales cînd ajungi între... sfinți. Deci trebuie să ai o bună cuviință bine înrădăcinată și nu una din aia de fațadă... ținută înaintea oamenilor ca să părem mari teologi... în ochii lor. |
Citat:
Acuma, ce sa zic, recunosc aceeasi cerinta a oricarui sport de performanta: postura! La fel e si cand canti, tre sa ai o anumita postura. Retin, pentru viitor, ca rugaciunea se face mai bine cu mainile (coatele) pe langa corp. Voi experia si va anunt rezultatul. P.S. Nu am retinut, ma iertati, in ce unghi tre sa tinem coatele pe langa torace. Lipim strans? Sau mai lasam, asa, vreo 10-15 grade ca anvergura... Mai ales pe caldurile astea, io le-as tine asa, ca porumbeii, cand se scalda in farfuria cu apa, ma iertati... |
Parintii sunt impotriva
Citat:
Frate, nu mai minti ! Gasesti la Grigorie de Nyssa interpretarea textului ( adica la un Sfant Parinte) : "Despre pitonisa - este un mic tratat de demonologie. Comentand textul din I Regi 28, 12-18, autorul ( Grigorie de Nyssa ) afirma ca umbra care s-a aratat lui Saul n-a fost sufletul lui Samuil, ci un demon supus vrajitoarei din Endor". http://www.crestinortodox.ro/carti-o...ssa-81443.html https://cleopasihastria.wordpress.co...-cu-cei-morti/ |
Parintii sunt impotriva
Citat:
Mai, oameni buni, chiar ca trebuie de acum incolo sa nu mai vorbesc nimic de la mine, ci sa va dau textul, ca nu sunteti in stare sa rumegati nimic. Era vorba de o rugaciunea care se face in timp ce mananci, nu in timp ce trage Dragos vanturi. Aveam pretentii de la tine, Ioane,dar vad ca te alaturi lui vsovi, care considera ca tot ce spun este de la mine, fara a lua in considerare posibilitatea ca ceea ce spun sa fie de fapt cuvantul si invatatura unui sfant, pe care citindu-l sa-i redau aici, pe forum, invatatura. Insa daca aveti creierele lipite cu aracet si nu vi se invart rotitele, voi veni pe viitor doar cu textul. |
Citat:
Acuma văd că persiști în acuzații ca să zici că am mințit eu și că l-am făcut mincinos pe Grigorie de Nisa? Nu mi-ai dat citatul ci zici tu ca să te cred eu pe tine. Dă-mi citatul să văd ce spune sfîntul în cartea lui. Eu n-am citit-o. Dacă spui că a scris un sfînt, Grigorie de Nissa, că acela era un duh supus vrăjitoarei respective, ei bine atunci afirm că nu era ''supus'' vrăjitoarei ci satanei cu care ea făcea vrăji dar cu toate astea acela care a vorbit cu regele Saul era defapt duhul dreptului Samuel ajuns în Șeol peste care domnea tiranic satana în iad căci pînă la Hristos iadul și moartea nu au fost sparte așa că toți se duceau în iad ajungînd supuși satanei. Ai priceput? Deci nu era un duh mincinos cel cu care a vorbit regele Saul ci era chiar vedenia și duhul dreptului Samuel. Cu duhul mincinos și unealtă a satanei făcea vrăji în ascuns femeia aceea din Endor. Deci te rog înțelege, nu am contrazis sfinții ci pe prietenii tăi ''marii'' teologi absurzi care au pus de o inchiziție ''ortodoxă'' așa ca tine lansînd bîrfe și denigrări la adresa sfinților și mucenicilor gen A.B. Deci nu mai încerca să le întorci ca la Ploiești făcîndu-mă mincinos mereu. Oare tu nu te-ai supăra dacă te-aș face mereu mincinoasă și vicleană și alea alea, adică sectantă, eretică, răstălmăcitoare de scripturi... Te-ai supăra cum să nu te superi... deci te rog respectă dialogul și nu mai fă atacuri la persoană. ok? |
"Încă și Sfinții Părinți arată că, chiar în cazul lui Saul cu vrăjitoarea din Endor, nu a fost spiritul lui Samuel cel ce se arătase, ci un spirit diavolesc, care s-a dat drept spiritul lui Samuel. Așa de pildă, Sfântul Grigorie de Nyssa zice: „Spiritul era atât de urât, încât vrăjitoarea s-a îngrozit de el”. Negreșit, ar fi fost cu neputință să fi fost cel al lui Samuel, căci – spune același sfânt părinte – la chemarea vrăjitoarei din Endor a venit «cel părut Samuel» (Cuvânt pentru pitonistă), iar nu cu adevărat proorocul Samuel, așa cum arată (cu acoperire) Scriptura (I Regi 28, 12), deoarece acest fel de vorbire (acoperit) este folosit și cu alte prilejuri în Sfânta Scriptură."
|
Citat:
Citat:
Citat:
E clar că sfîntul Grigorie de Nyssa a zis altceva: ''Duhul era atât de urât, încât vrăjitoarea s-a îngrozit de el'' Firește că era urît și foarte mîniat duhul lui Samuel încît s-a îngrozit vrăjitoarea căci dreptul Samuel s-a supărat că a fost chemat din Șeol încălcînd Saul legile vieții și a dorit să bage groaza în respectiva vrăjitoare care ar fi trebuit ucisă cu pietre pentru că ducea pe Israel în păcătuire. Același ''teolog'' catolic afirmă cu absurditate: Citat:
Păi sfîntul a spus asta pentru că duhul dreptului Samuel nu prea semăna cu cel pe care îl știa foarte bine Saul și de aceea ne spune sfîntul că Saul, cu toată schimbarea lui îngrozitoare, a duhului lui Samuel care a fost chemat, nu putea știi sigur dacă vorbește cu el sau cu altul deci nu era sigur ci doar îi părea că vorbește totuși cu Samuel avînd nevoie de credință ca să creadă că stă de vorbă chiar cu duhul lui. A fost o înțelepciune și o lucrare sfîntă a lui Samuel pentru ca Saul să moară defapt în CREDINȚĂ SFÎNTĂ! Adevărul se poate deduce simplu din faptul că Samuel nu l-ar sfătuit ceva contrar cu Dumnezeu, deci că era chiar Samuel pe care Saul l-a crezut o putem deduce din faptul că acel duh proorocea și ceea ce proorocea fiind exact în concordanță cu voia Domnului și cum Samuel îl iubea și se ruga pentru mîntuirea lui Samuel atunci e clar că a dorit ca Saul să ducă la îndeplinire voia Domnului... adică să moară întru Credință apărînd pe Israel și așa să-și răscumpere păcatele neascultării din postura de rege al lui Israel. |
Mda, cuvintele sunt ale unui catolic pe nume Ilie Cleopa. :)
|
Citat:
Dar oricine ar fi tălmaciul... oare nu poate pricepe clar oricine unde șade dreptatea și adevărul?.. și ce a vrut să spună sf. Grigorie de Nyssa spre deosebire de cei ce vor să ne facă să înțelegem greșit ceea ce au spus ei, sfinții părinți? Deci dacă lui îi aparține tălmăcirea, păr. Ilie Cleopa, atunci ce să fac, indiferent cine ar fi făcut tălmăcirea... eu cred că e greșită... mai ales că un ortodox nu ar vorbi niciodată de spirite ci de duhuri. De spirite vorbesc doar catolicii... |
|
Citat:
........ Nu știu din cine e citatul că pare o vorbire modernă și nu a unui sfînt, dar din oricine ar fi, iată că de data asta se vorbește de duhuri, deci ar putea fi un text al unui tălmaci ortodox, dar tocmai de acolo rezultă ce era chiar Samuel acel duh căci el proorocea pentru a doua zi și credea că Saul îl va asculta și va muri a doua zi pentru Israel așa cum era voia Domnului ajungînd să fie însfîrșit, împreună cu Samuel, în aceiași Dreapă Credință, chiar dacă o vor avea împreună abia acolo jos, în Șeol, deci iată că pînă în ultima zi a vieții lui Saul, proorocul Samuel se ruga și lucra pentru el, pentru mîntuirea regelui Saul, rege căzut din dreapta credință, pe care el, Samuel îl unsese... ''Mîine tu și Ionatan cu mine'' (a zis Samuel întărind proorocia deși nu se putea știi dacă e char el deci avea nevoie de Credință și discernămînt pentru ca să poată să creadă) Asta a spus proorocul Samuel după voia lui Dumnezeu și s-a adeverit. Saul a crezut, a luptat a doua zi pentru Israel și a murit împreună cu Ionatan, cel mai bun prieten al lui David... și au ajuns amîndoi în Șeol în dreapta credință care locuia în Samuel. David le-a adunat trupurile și i-a înmormîntat cu cinste!!! Deci iată că puteau fi împreună tot așa cum tîlharul de pe cruce s-a mîntuit în ultimul ceas al vieții sale. Așa s-a mîntuit și Saul în ultima zi căci l-a ascultat pe Samuel și a împlinit proorocia și voia lui Dumnezeu. Un duh necurat și mincinos minte și caută să nu se împlinească voia lui Dumnezeu cu niciun chip și te înșeală mai ales în ultimile zile ale vieții. (''Milă voiesc și nu jertfe'') |
Parintii sunt impotriva
Citat:
Iuliu, multumesc mult pentru interventie si pentru citatul din Sfantul Grigorie de Nyssa.Asta doar asa,ca sa imi mai astampar orgoliul, ca nu prea am nadejde ca vsovi sa ii dea dreptate sfantului. |
:71:
In mintea stramba si lucrul drept se stramba. Ti-a zis femeia ca asa talcuieste Sf Grigorie, ti-am aratat si eu pasajul dar tu si acolo citesti ca ar fi Samuel. Deci unde Sf. Grigorie zice ca e exclus sa fi fost Samuel, tu citesti ca a fost Samuel. |
Parintii sunt impotriva
Citat:
Iubite frate, "Un duh necurat și mincinos minte și caută să nu se împlinească voia lui Dumnezeu cu niciun chip" Asa este precum zici, de aceea cei ce asculta de duhurile necurate si merg la vrajitori si ghicitori nu vor sta niciodata langa cei drepti in dreapta credinta, ci merg langa povatuitorii lor, diavolii, a caror voie o fac, impotriva voii si poruncilor lui Dumnezeu. |
Citat:
|
Citat:
Dezbarati-va de acest prost obicei de a avea pretentii. |
Citat:
Pentru că au ascultat de Samuel pînă la urmă, măcar în ultima zi și au murit în Dreapta Credință. Au ajuns împreună cu Samuel care i-a ocrotit și atunci și azi. (Nimeni nu a sfătuit să meargă cineva la vrăjitori deci argumentele tale sunt absurde ci din contră se arată că iată, Dumnezeu poate să facă binele chiar prin ei, dacă voiește, și de data asta nicimăcar vrăjitoarea nu greșise căci nu a chemat morții ci viii adormiți. Și nici nu-s sigur că citatul e din sf. Grigorie de Nyssa căci el a trăit prin anul 300 și în textul prezentat întîlnim un limbaj prea modern, în stil de călugăr romîn modern) |
Citat:
Îmi arăți te rog și mie cartea aia din care ai postat un text scanat în care scrii tu că ar aparține sf. Grigorie de Nyssa? Nu pot să cred că la 300e.n. și ceva cineva ar putea avea așa un limbaj modern și explicaționist. Te rog dă-mi linkul cu cartea ca să văd eu că e un text original al sfîntului și nu o deiversiune. Pînă atunci musai cred că intepretarea mea e mai dreaptă. După ce citesc ce a zis el, dacă e textul unui sfînt, apoi o să cercetez cu discernămînt cine are dreptate... rugînd pe Dumnezeu să mă lumineze. Citat:
Nu sf. Grigorie de Nyssa ce a trăit prin 300e.n. tălmăcește așa cum crezi tu ci ceva călugăr sau ''teolog'' catolic ce vorbește de spirite sau un călugăr sau ''teolog'' ortodox cu limbaj foarte modern. Nu mai puneți pe spatele sfinților interpretările voastre absurde! |
Cauta pe net colectia PSB, volumul 30, paginile 132-133. :71:
|
Parintii sunt impotriva
Citat:
Imi pare rau. |
Citat:
Citat:
Și n-ar trebui să-ți pară rău că nu poți tu nicicum să-ți impui inchiziția aia a ta ''ortodoxă'' încropită pe baza răutăților și orgoliilor marilor tăi teologi care-ți împărtășesc bîrfe și-ți fac astfel de exegeze absurde. (Nu mă refer la sfinți ci la bîrfele ''teologilor'' celor pe care idolizîndu-i le răspîndești cu nesaț.) Mie îmi pare bine că discutăm și că ne lămurim de exemplu, cu cine a discutat pînă la urmă Saul înainte de marea bătălie cu filisitenii. Cu Duhul lui Samuel sau cu un duh necurat? Că dacă ar fi fost necurat cum atunci să-l învețe el bine pe Saul voia lui Dumnezeu ca să ajungă să fie a doua zi împreună? Iar David cum atunci să ia trupurile lui Saul și al lui Ionatan și să le îngroapă cu mare cinste înaintea întregului Israel? Poate că o fi cinstind David cu întregul Israel pe păcătoșii ce cheamă pe satana și care cred în duhurile necurate și mincinoase sau în duhurile morților... Să fim serioși!!! Saul a crezut duhului lui Samuel care i-a împărtășit voia lui Dumnezeu... și asta s-a petrecut la chemarea unei vrăjitoare care ar fi trebuit ucisă cu pietre căci vrăjea în ascuns chemînd morții, lucru interzis lui Israel. Dar Samuel nu era mort ci era drept-credincios adormit... deci iată că de data aceea vrăjitoarea nici măcar nu greșise ascultînd de regele Saul ca să cheme Duhul lui Samuel... pentru că Samuel era un drept credincios... și ea temîndu-se de Saul a chemat duhul lui Samuel știind că o putea omorî cu pietre pentru ocupația sa, împlinind legea regele Saul. |
Pai sa iti dau eu mura in gura ?
Na poftim : https://vreaumantuire.files.wordpres...scrieri-ii.pdf Paginile 132-133. "Se vede asadar limpede ca in locul lui Samuel s-a aratat un duh rau care desigur ca n-a mintit atunci cand a spus ca e impreuna cu Saul". Auzi ce ne spune pucistul. Ca daca e un om sfant atunci e normal sa faci necromantie si sa apelezi la vrajitoare, chiar a facut un lucru bun Saul si s-a mantuit precum talharul de pe cruce. :) Inca o data - in mintea stramba si lucrul drept se stramba. Cand te duci la vrajitoare te intalnesti cu dracul. Chiar daca ti se pare ca vorbesti cu vreun sfant. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:56:52. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.