![]() |
.............................
|
|
Citat:
Mi-e dor de-o-njuratura sanatoasa (fie si cu etichetarea de rigoare!, curat "discriminatorie"), d'aia carpatin-autohtona, cum gaseam prin romanele lui Marin Preda (noroc cu forumul, ca se mai permite cate una p'aici....:)). Intrebarea e cum s-a ajuns la asa politeta generalizata, la asa delicatete. Tendinta pe aici, printre forumisti, e sa se atribuie totul guvernelor, conducerii mondiale, conspiratiunilor de tot felul... Nu zic ca nu e si asta. Dar dincolo de presiunea "de sus", am impresia ca o mare presiune vine si de "jos". Nu putini cetateni devin tot mai "sensibili", tot mai plini de "drepturi" si tot mai putin dispusi sa fie "stresati" de vorba unuia sau a altuia... Pana si revista cutare, din 916, de pilda, poate fi data in judecata de vreun "sensibil" pe temeiul ca acolo s-a adus, poate, prejudiciu vreunui animal de companie (pisica, soarec, dulau sau porcusor de Guineea)... Maine-poimaine, amatorii de cozonaci vor presa guvernele pentru scoaterea in afara legii a celor care eticheteaza ori injura de cozonaci... Sau de iarba verde. In definitiv, cei cocotati pe scaune mai inalte sunt reprezentantii celor care stau pe taburete si urmaresc spectacolul celor lustruiti si poleiti. Si tocmai aici o fi poanta: ca interesul pentru acuratete nu e nicidecum pentru propria conduita verbala sau pentru vorba vreunui amic ori al unui casnic, nu. Ci numai pentru ce se ambaleaza pe "scena". Vrem o isterie pompoasa si corecta! Vrem o isterie ca la carte! Solid si amanuntit reglementata, legiferata la sange (eventual si cu nitel sange). Vrem spectacole publice de tinuta, impecabile, incheiate la toti nasturii... desertaciunii. Voim o desertaciune pompoasa, corecta, care sa nu deranjeze pe nimeni. Desi desertaciunea deranjeaza pe toti... Mai precis, ruineaza. Vrem deci o desertaciune care sa multumeasca si sa impace pe toti. Or, cata vreme toata lumea sta cu ochii beliti pe scena cu mii de reflectoare a desertaciunii, nu e firesc ca exigentele interioare sa fie inlocuite cu pretentiile exterioare? Daca nu mai sunt legi pe dinlauntru, pentru nici o neregula sau infamie personala, fireste ca toate au dat buluc in afara..... Acel "nu am voie" sau "nu e bine" al glasului constiintei fiecaruia, a fost inlocuit cu "nu aveti voie" si "nu procedati bine/corect/legal" adresat celorlalti. Cred ca asistam si participam la o metamorfoza mai ingrozitoare ca-n Kafka, aceasta care produce constiinte normative tot mai hipertrofiate pe seama constiintei de sine tot mai anemice... Ma intreb, dupa ce vom fi toti curati ca lacrima (prin lipsa desavarsita a luminii in ochiul interior al fiecaruia), cine va prelua tot intunericul din noi, ca un nou tap ispasitor... Pentru ca am impresia ca tocmai asta se cauta, constient sau nu. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Refuzul de a le cauta, stiind ca ai ssa gasesti exact opusul pozitiei care o ai, spune ceva despre caracterul tau, Citat:
Ma rog, dupa postari e mai mult Joke(r), dar daca el se vede asa...cine suntem noi sa-i luam asta? |
Alin, iti reamintesc ca si crestinismul si Ortodoxia si Biserica - sunt pentru oameni si din oameni. Dumnezeu nu S-a intrupat pentru crestini sau pentru ortodocsi, ci pentru oameni pe care i-a dorit crestini si ortodocsi. Adica in comuniune reala cu El.
Din pacate, oamenii nu binevoiesc mereu sa traiasca impreuna cu Domnul. Dar asta e alta poveste. Deocamdata iti aduc aminte (si te rog sa ma ierti de indrazneala) ca Hristos iubeste pe toti oamenii si voieste ca mai intai sa fim oameni si apoi crestini. Un crestin fara omenie e ca inelul ala din ratul porcului. Ti-a explicat vsovi pe alt topic cum vine asta. Asa ca lasa muscaturile si, daca ai ceva de facut pentru oameni, oricat ar fi ei de pacatosi (sau chiar cu cat sunt mai pacatosi, adica mai cazuti intre spini), fa asta cu omenie. Poate, intre timp, asa devii si nitel crestin. P.S. Iti multumesc pentru apelativul Batman. As prefera, insa, Spiderman, ca am mult de urcat si ma cam ia ameteala de la verticalitatea asta solicitanta... |
Citat:
Deci cu alte cuvinte, avem de aface cu un alt asalt de genul "eu sunt pentru toleranta" si "nu sunt de acord cu extremismul religios", asta este "eu sunt pentru omenie" - adica se intelege ca aia care ti se opun ideologiei tale (care de fapt este intoleranta fata de valorile autentice) sunt .. niste intoleranti, extremisti, inumani, niste barbari, ce sa mai. Asta daca nu cumva scoti direct coarnele la inaintare: "Poate, intre timp, asa devii si nitel crestin." ca exemplificare vie cum vine treaba cu omenia si ratul porcului. Eh, ma rog, avand in vedere ca ceva asemanator ai adresat si unui episcop al BOR, ma simt chiar flausat, iau ura ta ca pe un compliment. Citat:
https://cdn.meme.am/instances/500x/63066672.jpg |
Ma mir ca tocmai tu, care pledezi pentru "gustul obiectivitatii", nu poti pricepe gustul pentru toleranta... Ar fi mult mai usor si, in orice caz, mai putin contradictoriu in el insusi.
Pacea lumii de azi nu se primeste de-a gata, Alin, ci se construieste. Iar unde nu e pace launtrica (in organismul unui popor) si securitate, nu prea se construieste bine. Atentia fuge mereu pe zonele de alarma, de conflict, de "zgomot" perturbator. Presedintele, iti reamintesc, nu este doar al unora, ci al tuturor. Si este responsabil de mentinerea unei stari generale in care sa se poata rezolva, atat cat ingaduie resursele si vremurile, toate problemele sociale intr-un mod echitabil iar nu prin impunerea fortei. Slava Domnului, nu suntem inca sub Putin! Nici noi, ca natiune, nici Biserica! Iar aceasta problema dezvoltata acum la modul incendiar, fiind copios cultivata de unii, este evident intretinuta politic. Ciolanul, obsesia puterii dicteaza aici - iar nu interesele pentru, vezi Doamne, moralitatea natiunii. Caci daca am fi atat de dornici de moralitate am invata, printre altele, cum sa ne respectam oamenii, institutiile si, in definitiv, pe noi insine. Iar cata vreme Patriarhia si Presedintia nu sunt in conflict, cel putin nu in conflict declarat, nu vad de ce ne comportam ca si cum ar fi. Patriarhul insusi a sustinut pe Presedinte, spunind cuvinte de apreciere, inclusiv referitor la pozitia Presedintelui fata de Biserica, fata de valorile morale. De ce nu ii luati in seama aprecierea si va deziceti, iar, de Patriarh? |
În Sfânta Scriptură nu există acest cuvant , toleranța (doar în traducerea latină a Noului Testament, la II Corinteni 1,6, cuvântul grec care în română apare ca răbdare , aici este tradus prin tolerantia . Prin aceasta se confirmă că sensul obișnuit al toleranței era acela de a răbda ceva ce e nefiresc).
Dar toleranța , în sensul ei vechi, este o poruncă a Mântuitorului. Ea se bazează pe învățătura Domnului că păcatul poate fi privit separat de păcătos . “Cu totul nou pentru neamul omenesc este mesajul Dumnezeului-om de a separa păcatul de păcătos: să urâm păcatul, dar să iubim pe păcătos; să ucidem păcatul, dar să-l salvăm pe păcătos; să nu ucidem pe păcătos din cauza păcatului, ci să-l salvăm din păcat. Un exemplu zguduitor în această privință este femeia prinsă în adulter. Atotmilostivul Mântuitor a despărțit păcatul femeii de existența ei după chipul Lui Dumnezeu, a condamnat păcatul și a mustrat pe păcătoasă cu cuvintele pline de milă: “ Nici Eu nu te osândesc; mergi și nu mai păcătui ” (Ioan 8,11). Aceasta este metoda Ortodoxiei ridicată la rang de “dogmă”, în lucrarea mântuirii păcătosului de păcat; metodă tradițională, sfântă, dezvoltată cu înțelepciune dumnezeiască și stabilită în Biserica Ortodoxă de către Sfinții Părinți. Ea a fost formulată, în chip de Dumnezeu insuflat, de către Sf. Simeon Noul Teolog: „ Căci binele nu este bine când nu se face bine ” ( nota 1). Toleranța creștină o găsim exprimată și în pilda cu neghina și grâul. Aici Domnul răspunde celor care ar vrea să pedepsească pe cei care nu ascultă de Dumnezeu. Mai întâi ne învață milostivirea față de oameni, precizând că „ un om vrăjmaș a făcut aceasta ”, adică a semănat neghină peste grâu. Ne spune aceasta pentru a avea milă de oameni, a nu-i judeca pe ei, ci pe „omul vrăjmaș” = diavolul. Apoi, învățându-ne îndelunga-răbdare (toleranța) față de cei căzuți, ne spune să nu plivim neghina, ca nu cumva să smulgem odată cu ea și grâul. „ Lăsați să crească împreună și grâul și neghina, până la seceriș” (Mt. 13, 30), a spus Domnul, învățându-ne să nădăjduim până la moarte îndreptarea aproapelui, având înaintea ochilor pilda tâlharului de pe cruce, care s-a mântuit. Cât de minunat ni se dezvăluie aici taina libertății omului, care este cu atât de multă milostivire și gingășie respectată de Domnul. Dacă cercetăm Sfânta Scriptură, vom putea vedea că toți cei care au tolerat ,în sensul nou al acestui cuvânt păcatul nu au sfârșit bine . Putem lua, de exemplu, cazul preotului Eli din Vechiul Testament (I Regi, 2-4). Acesta avea doi fii care păcătuiau în multe feluri. Și fiindcă tatăl lor nu i-a mustrat cu fermitate , cu singura mustrare permisă creștinului, adică „ din asprimea dascălului să se vadă duioșia părintească ” , Dumnezeu i-a pedepsit pe toți cu moartea: atât pe fii, cât și pe tatăl lor. Dar să vedem cum tâlcuiește marele Părinte al Bisericii, Sfântul Ioan Gură de Aur, această tristă și pilduitoare întâmplare: <<Era un preot la iudei, om cumpătat și îngăduitor, care se numea Eli. Deși vedea că fiii lui merg pe căi greșite, totuși nu-i dojenea, nici nu-i mustra. Mai bine zis îi mustra, dar nu făcea aceasta cu toată cu toată tăria . Păcatele acestor copii erau desfrânarea și lăcomia […]. Pentru că și-a cruțat fără socoteală fiii, a pierdut, odată cu mântuirea copiilor lui, și propria sa mântuire. Ascultă ce spune Dumnezeu lui Samuel, ucenicul lui Eli, despre dascălul său: „ A știut că fiii lui au hulit pe Dumnezeu și nu i-a certat ”. Eli i-a certat, dar nu cum trebuia. I-a certat, dar Dumnezeu spune că certarea făcută fiilor săi n-a fost certare. Prin urmare, Dumnezeu a osândit certarea făcută de Eli, pentru că nu era făcută cu asprime și cu tărie . […] Când a auzit hotărârea Lui Dumnezeu și a văzut că-l așteaptă cea mai cumplită pedeapsă, Eli nu s-a îndărătnicit, nici n-a spus cuvintele pe care mulți le-ar fi spus: „Sunt eu stăpân pe voința altora? Sunt răspunzător pe propriile mele păcate! Fiii mei sunt în vârstă și ar fi drept ca numai ei să fie pedepsiți”. Eli, însă n-a spus și nici n-a gândit așa! Ca o slugă înțeleaptă, care știe numai un singur lucru, să primească cu inimă ușoară toate hotărârile stăpânului, chiar dacă sunt neplăcute și dureroase, tot astfel și Eli a rostit cuvinte pline de multă înțelepciune: „ Însuși Domnul va face ce va fi plăcut înaintea Lui ”. […] Preotul, bătrânul, slăvitul, care a stat fără prihană în fruntea poporului evreu patruzeci de ani, care a condus poporul în niște vremuri care cereau multă grijă și băgare de seamă, dar nimic din acestea n-a putut să-l scape de pedeapsă, ci a pierit năprasnic pentru că nu s-a ocupat de copiii lui cu toată grija . […] De unde vine moartea copiilor înainte de vreme? De unde bolile cumplite și fără de sfârșit și peste noi și peste copiii noștri? De unde pagubele, de unde accidentele, de unde neajunsurile, de unde nenumăratele nenorociri? De acolo că nu avem nicio grijă de copiii noștri când sunt răi>> ( nota 5). După cum ne sfătuiește dumnezeiescul părinte, atitudinea de care trebuie să dea dovadă creștinii este aceea a iubirii adevărate, bazată pe mărturisirea de dragoste și fermitate a Adevărului Iisus Hristos din Biserica Ortodoxă , și nu una a compromisului de dragul unei false păci . |
Până la urmă ce este această toleranță și de ce noi creștinii ar trebui să fim toleranți?
Să ai curajul, indiferent de religie, să fii intolerant este un act de mare curaj și mare nebunie în același timp. Dacă îndrăznești să vorbești împotriva vreunei minorități sexuale de exemplu, e un fel de așezarea în fața trăsnetului. Toți vor arăta cu degetul spre tine și te vor condamna. Intoleranța nu este tolerată și este considerată unul din cele mai grave „păcate” moderne. Mai mult, multe biserici și lideri religioși dau o luptă continuă între a fi toleranți și a nu fi, cât și până unde pot tolera. Bisericile „înguste” „netolerante” sunt părăsite repede și au tot mai mulți adepți cele tolerante, cele în care regulile sunt „dilatate”, cele în care barierele sunt coborâte, cele în care anumite păcate atât de comune sunt trecute cu vederea. Mai mult, toleranța asta îi este impusă și lui Dumnezeu. Prin primăvară, dacă nu mă înșel prin mai, un mare lider religios făcea apel la toleranță, într-un discurs al său în care menționa că nu doar creștinii vor ajunge în cer ci și multe alte religii, mai mult a introdus și câțiva atei acolo. Cumva, este forțat Dumnezeu să îi accepte, să îi tolereze pe oameni pentru că acum este la modă toleranța și asta e o mare înșelăciune. |
Nu am vazut nici un compromis in modul cum Iohannis si-a sustinut pozitia. Dimpotriva, a fost ferm in a-si exercita rolul, asa cum ii cere functia de presedinte al tuturor romanilor. A si clarificat, a dialogat cu Patriarhia, a primit sprijinul acesteia.
Nu a solicitat compromisuri, a atras atentia asupra fanatismului, despre care o fi stiind mai multe decat noi, astia, atotstiutorii. Iar daca vreti sa vorbim despre compromisuri si despre o pace falsa, oho, ohoho!.... Haideti sa vorbim despre noi insine! Sa incepem prin a ne scruta fiecare viata si sa mai aruncam oleaca privirea si prin comunitatile noastre unde se intampla cate se intampla... Sa le mai amintesc? Dupa ce terminam cu dereticatul prin ograda noastra, care e de pomina, om ajunge si la paiul din declaratia presedintelui... P.S. Frate CristiBoss, am uitat sa va intreb ceva, apropos de compromisuri si manipulari. Cui credeti ca a facut un favor Biroul de Presa al Patriarhiei noastre cand, la pomenirea Sfantului Stefan nu a avut nimic mai important de declarat decat ca Protoieria Ilfov Nord a impartit participantilor 2000 de sandviciuri si cani de ceai cald? Asta a fost tot ce am aflat, prin intermediul Biroului, despre acea sarbatoare. Va intreb asa, la bun simt... Asta-i mesaj care face bine crestinilor si Bisericii? Sau mai degraba e de rasu-plansu si de toata jena si penibilu'... Dar nu-i nevoie sa imi raspundeti ci doar sa va ganditi la compromisuri si alte devieri. |
Am vorbit de TOLERANȚĂ.
Rog pe cei care citesc sa o facă in momentele de liniste sufletească, fără nervi si mai ales cu ranchiună ! Cristian Stefan Popescu |
Ati vorbit despre toleranta, in modul dvs. obisnuit.
Adica ati incheiat cu o muscatura, drept in compromisurile pe care ati sugerat ca le-am face noi daca nu am fi barbari. Ei, uite ca nu suntem toti barbari si vicleni. Puteti ...tolera? In rest, parerea dvs., frate! |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Ce-aveți mă de vă dați așa cu toleranța-n cap?
|
|
Citat:
E doar inca un exemplu de autosabotare care se practica din interior. Spun autosabotare, deoarece stirea aia a dat apa la moara multora dintre adversarii B.O.R. Mai ales celor care evidentiaza populismul si alte manevre de care multi s-au saturat. Dar daca vrem sa stam cu capul in nisip, precum strutul, e in regula. In definitiv, e treaba Biroului ce stiri difuzeaza. Biroul a scos-o, Biroul s-o poarte. Eu doar am semnalat gafa, in momentul cand Cristi scotea in evidenta compromisurile (ale altora, se intelege, ca noi suntem fete mari, desigur). Ca sa vada ca le-avem si noi pe ale noastre, mai intai. Daca tot ne dam crestini, nu? |
Citat:
Dar stiu de multa vreme ca iti vine greu sa accepti ca nu sunt ca tine. Dupa chipul si asemanarea ta.... Ce sa-i faci, Moshule, fiecare cu modul lui de a fi in B.O.R.! Asta am aflat-o chiar de la ... psiholog, precum si de la Parinti. Poate da Bunul Dumnezeu sa o afle si fratia voastra intr-o buna zi. |
|
Citat:
Suntem un popor de voinici! Acuma, logica ne spune, nu-i asa, ca nu avem motive sa ne temem de referendum. Din moment ce 3,5 milioane de romani au semnat petitia, ce teama sa mai avem? Vor veni alte 3,5 milioane sa opteze pentru "libertate"? Mai greu va fi cu mersul la referendum, probabil... Ca modul de strangere a semnaturilor a fost una, iar referendumul va fi alta.... De-aia intrebam eu cu niste postari mai nainte cum s-a facut colectarea semnaturilor. Acuma poate se intelege miza intrebarii si nu imi mai sar in cap colegii infierbantati... |
Citat:
Dar asta nu trebuia trambitat. Ci semnalat ca un amanunt, discret... Mai ales ca era cu totul altceva mai important de evidentiat, intrucat era vorba despre doi sfinti mari si foarte indragiti!... Dar au fost mai importante, nu-i asa, cifrele care cuantificau alimentele... Eu numesc asta o gafa si o lezare a imaginii Bisericii. Sa ne reamintim ca menirea Bisericii este in mod secundar una sociala. Parerea mea, sa fiu iertat! |
|
Citat:
Citat:
Citat:
Daca ai alte noutati, posteaza cu sublinierile de rigoare. Momentan te-am invitat de vreo 3 ori sa faci analiza la ce a spus Iohanis si sa ne luminezi si pe noi despre ce era vorba cu "extremismul religios" si care ar fi chipurile, intolerantii fata de care Mareata Lui Persoane se afla in opozitie, dar pauza, se pare ca obiectivismul nu e pe gustul tau. |
Crestinismul nu este fanatic si cred in acelasi timp ca in Romania niciodata cultele crestine nu au fost mai unite ca in problema casatoriei. A tine la valorile Scripturii, la casatoria definita de Dumnezeu, ca fiind strict intre un barbat si-o femeie, nu este fanatism, ci inseamna integritate si maturitate, inseamna protectie a societatii poporului roman. Nu cred ca pe viitor domnul Iohannis ar iesi in mod public si ar considera fanatici pe crestini, daca o minoritate musulmana, de exemplu, ar incerca sa impuna Sharia in Romania, iar bisericile crestine ar lua atitudine si ar protesta. Domnul presedinte Iohannis trebuie sa inteleaga ca noi crestinii suntem toleranti, datorita faptului ca asa ne-a invatat Hristos, Cel pe care-L urmam si respectam inainte de toate, insa in acelasi timp traim si ca oameni integri, tinem la valorile in care credem si le consideram drept vitale pentru societatea noastra, familiile noastre si integritatea unei tari.
De aceea il rugam pe domnul presedinte Iohannis, sa-si ceara scuze public datorita jignirilor aduse unei mari parti a populatiei din Romania, doar datorita faptului ca dorim sa protejam casatoria asa cum a lasat-o Dumnezeu si asa cum a imbratisat-o populatia Romaniei pana in prezent. Domnule Iohannis, ati fost ales acolo sa ne protejati valorile imbratisate de acest popor in decursul istoriei, ati fost ales sa ne pastrati integritatea familiei intacta, mai ales ca si dumneavoastra spuneti ca sunteti crestin, astfel intr-o zi veti da socoteala inaintea lui Dumnezeu si veti raspunde pentru faptul ca ati ajuns sa-i calcati in picioare si sa-i negati definirea familiei, asa cum a creat-o El si asa cum o binecuvinteaza pe intreg pamantul de veacuri. |
Nu a spus nimeni, afara de magarii autodeclarati, ca crestinismul e fanatic. In nici un caz Presedintele Romaniei nu a facut aceasta afirmatie.
Astea sunt rastalmaciri calomnioase care nu au nici un suport real in afara de propria voastra interpretativitate. Sa vorbiti atunci cand afirmatiile reale ale presedintelui vor fi explicit impotriva modificarii Constitutiei sau impotriva crestinatatii! Atunci, da, aveti toate motivele din lume sa va exprimati dezacordul. Dar daca deocamdata va plac aberatiile lozincarde, demagogia calomnioasa si agitatia sterila, ce pot sa mai zic... Treaba voastra. Ati facut o varza de nedescris amestecind in mod penibil si cele bisericesti si cele civice. Nu se mai intelege nimic, decat ca aveti duh de galceava pe probleme foarte importante, care nu asa se abordeaza. Fiti sanatosi, din partea mea, si numai de bine sa aveti parte! Mult succes la referendum si, mai ales, sa dea Dumnezeu sa avem parte iarasi de 3,5 milioane de voturi pentru ceea ce consider, impreuna cu voi, normalitatea familiei. Cel putin atatea sa se adune, Doamne ajuta! |
"Societatea trebuie să revină la toleranță și la acceptarea celuilalt. Acceptarea celuilalt cu bune și rele. Nu suntem toți la fel. Nu toate grupurile etnice și toate grupurile religioase sunt la fel. Este greșit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios și a solicitărilor ultimative. Eu nu cred în ele și nu le sprijin. Eu sunt adeptul toleranței, încrederii și deschiderii spre celălalt", a fost declarația făcută de președintele României.
Constantin Sturzu, unul dintre cei mai cunoscuți preoți, i-a adresat o întrebare cu aspect retoric pe contul personal de Facebook: "Tocmai am aflat și eu că sunt un "fanatic religios"... Domnule Președinte, dar pe Dumnezeu, care a creat un bărbat și o femeie (pe Adam și pe Eva) și i-a binecuvântat să fie o familie, cum L-ați caracteriza?". Preotul Constantin Sturzu a fost o lungă perioadă de timp purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, începând din mandatul la cârma instituției a actualului patriarh Daniel. În acest moment, Constantin Sturzu îndeplinește rolul de preot misionar în cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei. |
Citat:
Presedintele nu promoveaza valorile gay si totodata nu incurajeaza incalcarile sau abuzurile unor grupari sociale impotriva altora. A formulat clar ce anume nu sustine, s-a delimitat limpede de orice tentativa de presiune si manipulare in vederea unor interese particulare. Presedintele apara consensul social care e o valoare generala, a tuturor cetatenilor unei tari atunci cand intervine o problema comuna si respectarea prevederilor legale privind procedurile, exact acelasi principiu al consensului si respectului reciproc de care vorbea si Patriarhia cand se referea la treburile Sinodului. In raport cu Patriarhia, Presedintele si-a precizat limpede pozitia. A dat explicatiile cerute si nu a escaladat nici un conflict. Dimpotriva, prin declaratiile facute la randul sau de Patriarh este limpede pentru orice om cu mintea limpede si binevoitoare ca intre cele doua institutii este un acord intretinut din ambele parti. Slava Domnului! Acuma, daca nu-ti place asta, n-ai decat sa te certi cu Patriarhul si cu Presedintele! Pe mine lasa-ma, ca nu mai am vreme de pierdut cu intepaturile tale intrigante. |
Citat:
In primul rand, pentru ca Presedintele nu are ca sarcina sa caracterizeze pe Dumnezeu. Treaba unui presedinte e cu totul alta: sa participe la rezolvarea treburilor din tara careia ii slujeste, conform regulilor jocului politic in cadrul caruia ocupa si presedintele un loc. Este fix treaba sfintitului slujitor sa aduca pe Dumnezeu mai aproape de constiinta si faptele oamenilor, conform demnitatii sale preotesti. Nu e treaba presedintilor din nici un stat al lumii sa se ocupe de asta! In al doilea rand, intrebarea ar fi trebuit sa fie oprita deoarece ea pune paie pe foc acolo unde au pus deja altii de un scaparici. Nu avem nevoie, sub nici o forma, de conflicte sociale intre membrii aceluiasi popor. Nu de dezbinare ducem lipsa, ci tocmai de acordul intre cetateni. Un acord care trebuie construit cu grija, cu pricepere, cu bunavointa. Mai ales de catre crestini, care sunt chemati sa fie nu altfel decat "sarea pamantului si lumina lumii"! Personal ma asteptam la mai multa grija in formulare din partea unui sfintit slujitor. E strict pozitia mea personala, sa fiu iertat! |
Ca sa nu mai fiu mereu intrebat din ce alcatuire fac parte si pe cine votez etc., fac urmatoarele precizari pe care mi le asum in totalitate.
Cred in Biserica al carei Imparat nu este din lumea aceasta si Care nu isi epuizeaza sensul si lucrarea in istorie, desi trece mereu si prin istorie. Cred in Biserica al carei Domn a spus "Dati Cezarului ce-i al Cezarului" si "Supuneti-va stapanirii si mai-marilor vostri". Nu cred in revolutionari si razvratiti. Cred in Domnul Care a lasat o lege noua, aceea care acopera si inalta toate celelalte legi. este Legea iubirii lui Dumnezeu si a aproapelui. Cred in Biserica ai carei preoti sunt centrati pe lucrarea duhovniceasca iar nu pe lucrari sociale. Cred in Biserica ai carei slujitori salveaza suflete, nu ambitii lumesti si desertaciuni materiale. Cred in Biserica unde fiecare pacatos este primit cu iubire pentru a se lepada de pacat. Unde este indreptat cu rabdare, uneori nesfarsita. Nu cred in biserica unde pacatosii sunt numiti caini, viermi etc. si unde oamenii striga viciile altora in piata publica. Sunt solidar cu acei crestini care nu se ridica pe ei insisi in slavi, folosindu-se imaginar de betesugurile altor crestini sau ale altor oameni, ci se ridica prin jertfa lor adeseori necunoscuta, tainica. Sunt solidar cu crestinii care se roaga pentru sanatatea si mantuirea Presedintelui si a oricarui om de pe fata pamantului. Nu sunt frate cu crestinii care se roaga numai pentru ai lor si impotriva celorlalti. Cred in Biserica ai carei sfinti s-au rugat toata viata pentru toti oamenii, pentru cei care traiesc aici si pentru cei adormiti, pentru cei considerati buni si pentru cei considerati rai, pentru prigonitori si chiar pentru diavoli. Cred in invatatura de credinta asa cum ni s-a lasat ea de catre Parinti si nu cum este rastalmacita si injosita astazi prin folosirea ei din interese lumesti si de alta natura straina. |
Cum as eticheta declaratiile dumnului Iohannis:
Citat:
Este o pozitie destul de rezonabila si impaciuitoare. As mai adauga ca ar trebui totusi de numim raul ca fiind rau si binele ca fiind bine. "Te accept cu bunele si relele tale si ma astept ca tu sa lupti pentru indepartarea celor rele. De asemnea stiu ca eu sunt cu bune si rele si in cazul meu trebuie procedat la fel." Citat:
Eu cred ca aici presedintele s-a adresat domnului Viorel Iuga, care i-a solicitat pe un ton ultimativ, intr-adevar, sa se pronunte in definirea familiei normale. Citat:
Magnific, votez pro. Corect si de apreciat. Mai ramane de definit limita tolerantei. Ceea ce e putin mai complicat. __________________________________________________ ____ Concluzii personale: Daca declaratia presedintelui ar fi venit intr-un alt moment, in alta conjunctura, afirmatiile facute ar fi fost mai mult decat binevenite. Asa, spusele lui pot fi interpretate in doua feluri: 1. Omul e de buna intentie, e gata sa sprijine initiativa civica a Coalitiei, dar vrea sa traga un semnal de alarma, in vederea tolerantei pentru ca nu-si doreste ca o minoritate sa fie stigmatizata si demonizata.Ce mesaj a transmis presedintele? Ce se afla in spatele declaratiei lui? Inca NU STIM, oameni buni. Pardon, eu nu stiu. Daca presedintele se va pronunta clar in cazul dat si va exprima limpede cum defineste el familia, voi sti. |
Excelenta postare! Va multumesc frumos,
Doamne ajuta! |
Pentru dialogul dintre pastor si presedinte, in public, cum gasiti afirmatia domnului Iuga?
"Dacă nu ieșiți dumneavoastră să vă exprimați pro creștinism, vom ieși noi să ne exprimăm pro schimbare, inclusiv a dumneavoastră." (http://newsnetcrestin.blogspot.ro/20...nte-klaus.html) Un lider al unei confesiuni religioase il ameninta pe Presedinte cu schimbarea, somindu-l sa se exprime pro crestinism! In ce tara/stat/regat/imperiu cu cetateni crestini s-a mai petrecut asa ceva? Si cu aceasta intrebare eu nu mai am nimic de zis pe subiectul de fata. Va multumesc pentru ingaduinta de a imi exprima opinia! |
Citat:
Am mers mi bine de 20 de ani pe calea asta, si am vazut ca la un moment dat trebuie sa iei o pozitie, ca daca nu Dumnezeu te pune mai in fata homosexualilor in drumul catre IAD, ca fricos.Chiar daca esti pus tu intr-o pozitie dificila ca iei o decizie, trebuie sa o iei.Ptr ca nimanui nu ii ajuta ca nu spui Adevarul.Citeste mult,studiaza mult ,intelege, si apoi gandeste-te, ce cale sustii. Deci mina de ortodox constati uneori ca nu e prea pasnica.Desi asa erai obisnuit, sa stai cumintel in coltul tau. Aha si acolo zici ca ai de gand sa nu vorbesti neintrebat?...:3: |
Citat:
Ati fost 20 de ani ortodox? Sau homosexual? Si apoi v-ati lasat? Fiti un pic mai clar, va rog! |
Citat:
Citat:
Citat:
Contextul, bata-l vina.. |
Citat:
Se pare ca indeplinim conditiile. Intrebarea este, poate fi etichetata atitudinea asta ca "fanatism religios"? Daca da, de ce ar fi? Oamenii care tin la valorile lor sunt "fanatici religiosi"? Atunci indignarea este legitima. |
Citat:
Crestinii au dreptul sa protesteze la fel ca si ceilalti cetateni. Si oricine are dreptul sa ceara schimbarea unui presedinte despre care simte ca nu-l reprezinta. |
E a 8a trambita apocaliptica care vesteste zorii unei noi dictaturi. Ultima probabil, in orice caz.
|
Citat:
(http://newsnetcrestin.blogspot.ro/20...nte-klaus.html) Un lider al unei confesiuni religioase il ameninta pe Presedinte cu schimbarea, somindu-l sa se exprime pro crestinism! In ce tara/stat/regat/imperiu cu cetateni crestini s-a mai petrecut asa ceva? * La aceasta postare dvs. raspundeti cu "ce e rau in asta"? Pai nu stiu daca e rau, insa pe topic discutam despre pacatul sustinut de presedinte iar eu v-am spus ca nu a sustinut nici un pacat ci s-a opus afirmatiei acestui pastor, asa cum ar face orice presedinte amenintat de un pastor. Deocamdata nu stiu ce e rau si ce e bine, ca nu sunt "suprema inteligenta" dar stiu, cu minim bun simt, ca subiectul discutiei era altul iar dvs. l-ati schimbat. Iar asta nu e bine, e rau. Pentru dialog. Mai exact e o practica necinstita, deloc crestineasca. Pentru ca un crestin nu umbla cu minciuna si viclesugul, schimbind tema discutiei dupa bunul plac. Deci de ce credeti dvs. ca atunci cand Presedintele a ripostat la atacul pastorului de fapt a sustinut homosexualitatea? Si cum calificati tipul de solicitare a pastorului daca nu fundamentalism? Pe de alta parte, eu va cerusem sa imi raspundeti la intrebarea: In ce tara/stat/regat/imperiu cu cetateni crestini presedintele a mai fost somat sa se exprime "pro crestinism" si amenintat cu schimbarea din functie? Puteti da un raspuns? Daca nu puteti, o sa va ajut eu. Cu mentiunea ca nu e vorba despre crestini. Si o sa va reamintesc ce scriati chiar voi pe forum impotriva unor astfel de practici. Aici nu conteaza ca e vorba de republica, regat, monarhie. Problema e solicitarea crestinilor. Este una crestineasca? Este una in acord cu Evanghelia? Asa a propovaduit Iisus Hristos cand Il cereau ca imparat al iudeilor? Asa a invatat Apostolul neamurilor? De cand Biserica are caderea sa ceara schimbarea acelui presedinte care nu se exprima "pro crestinism"? De cand si-a facut crestinatatea presedinte propriu? De cand cultivam iarasi practici interbelice si readucem in scena conduite de tip legionar? Dar de cezaro-papism si papa-cezarism ati auzit? In care situatie credeti ca ne incadram? Eu nu stiu de la cine vine duhul asta setos de putere lumeasca dar cred cu tarie ca nu vine de la smeritul Hristos. Si nici de la vreunul dintre sfintii Lui slujitori. Sfintii lui Dumnezeu nu se ocupa cu revolutiile si schimbarile presedintilor! Ci cu pocainta si cu jertfa. Au inima curata si plina de iubire pentru semeni. Au frica lui Dumnezeu. Sfintii nu cer favoruri speciale de la puterea lumii. Ei cer iertare de pacate de la Imparatul Slavei si mantuire si sfintenie. Sfintii lui Dumnezeu nu au pretentia sa dicteze lumii ci, ei nefiind din lumea asta - asa cum le-a spus Insusi Imparatul, se tin la smerenie. Nu asa invatam in Biserica? Aveti voi alta invatatura mai buna? |
Citat:
E duhul celor care vor sa isi insuseasca ca pe un bun al lor personal valorile Bisericii si sa murdareasca sfintenia Ei, orientindu-i pe crestini spre o fundatura vremelnica - puterea lumeasca. Este dictatura celor care au impresia ca pot scoate din sufletul crestinilor dragostea si ascultarea lui Dumnezeu. Este dictatura celor care, nevoind sa se pocaiasca, vor sa ii aiba pe altii pocaiti la picioarele lor. Este dictatura celor insetati de putere, care au impresia ca poporul credincios si preotimea slujitoare cu adevarat lui Dumnezeu se va lasa definitiv inselata. Dar Biserica lui Hristos nu cade, nici nu se clatina pentru ca vreti voi asa, cu smecheriile si confuziile voastre. Vor fi mereu crestini adevarati care, oricat de putini ar ramane, isi vor vedea de cele crestinesti. Si poporul si clerul nostru pastreaza in inimi busola limpede orientata catre Hristos . Nu e nevoie de neoranduiala voastra pentru ca romanii sa stie ce este aceea familie si sa isi vada de familiile lor. Romanii au familia inscrisa in inimile lor, de sute si mii de ani! Nu ne trebuie agitatie pentru schimbarea unei definitii, desi nu e de lepadat nici definitia fireasca. Dar nu prin astfel de mijloace se reasaza o definitie in locul ei! Nu prin somatii si amenintari! Acum faceti rau Bisericii, iarasi, facindu-i pe unii sa creada despre crestini ceea ce de fapt nu le este caracteristic. Dar va puteti reaminti singuri: Crestinii nu-si someaza cezarul! Nici Hristos nu a facut-o, nici Apostolii, nici ceilalti sfinti si sfinte! Niciodata Traditia Bisericii nu a procedat asa! Crestinii nu cer prin somatie si amenintare puternicilor zilei sa se orienteze catre crestinism! Noi deosebim clar puterea lumeasca, vremelnica, de Puterea lui Dumnezeu. Ni s-a dat duhul acestei deosebiri si nu o sa ni-l ia nimeni. Crestinii nu forteaza pe nimeni sa devina supus credintei lor ci indeamna, roaga, invata pe oameni sa devina robi ai Domnului! Dindu-se pe ei insisi marturie, sare a pamantului si lumina a lumii. Asa ne-a poruncit Hristos Domnul si asa e specific intregii Traditii a Bisericii. Dar va trece si gaselnita asta pe care o intretineti acum, va pieri si duhul asta de invrajbire, cu ajutorul lui Dumnezeu. Iar voi veti ramane cu buzele umflate, ca de obicei. Si veti da socoteala nu noua, crestinilor care ascultam de pastorii nostri si care respectam legile tarii in care traim, ci Aceluia pe care L-ati mahnit, incercind sa ii inselati o parte dintre supusi. Caci pe noi nu ne intereseaza Constitutia lumeasca mai mult decat Constitutia Cereasca! Nu o sacrificam pe ultima, de dragul celei dintai. Voi, insa, procedati rasturnat si va mai si faliti cu asta. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:11:49. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.