Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Despre sinodul cretan ,pareri (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18762)

stefan florin 31.01.2017 14:44:22

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 642032)
Pai cum au intrerupt astea comuniunea?

au schimbat reteaua!

AlinB 31.01.2017 14:56:15

"Întrebate dacă nu cumva s-au răzgândit, toate cele treisprezece maici au răspuns că poziția lor rămâne cea cunoscută, că ele nu doresc să aibă nicio părtășie cu erezia din Creta și cu cei ce o susțin și o apără."

Pai daca nu vor sa aiba "nici o partasie" de ce au asteptat sa fie date afara si nu si-au facut singurele bagajul, fiind intr-un astfel de "loc al pierzarii", "intrerupand comuniunea" intr-un mod adecvat?

simpllu 31.01.2017 15:00:35

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 642002)
Pe de alta parte, pentru altii, este exact ce au nevoie, ca invatatura sanatoasa nu prea le mai este pe gust..

Semnele anticreștine de la semnătură nu mai contează (steaua în 5 colțuri). :)

AlinB 31.01.2017 15:02:16

Pe site -ul unde sunt astea planse si glorificate e un link spre un alt site care printre altele, au un articol care se numeste:

"De ce problema calendarului este o problemă de dogmă și care sunt consecințele actuale ale încălcării dogmei calendaristice"

La randul lor, astia au link la loc de cinste spre ceilalti.

Nu ca nu se stia, dar macar sa priceapa si aia mai sceptici cine este de fapt in spatele miscarii astea "antiecumeniste".

De altfel, pentru calendaristi, schisma pentru calendar a fost mereu un argument "subtire", ca sa-l mai ingroase, mereu au turnat din borcanul cu "virtute" anti-ecumenista in ciorba lor, care oricum a ramas la fel de subtire.

Acum au gasit un pretext pentru prosti - prosti care nu sunt in stare nici macar sa citeasca partea controversata din documentele Sinodului, sa vada cu ochii lor daca sunt sau nu motive pentru astfel de iesiri la rampa.

simpllu 31.01.2017 15:17:26

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 642026)
Din pacate, daca vreodata o miscare din asta va fi indreptatita, va fi compromisa din start prin lucrarea astora de acum.
"Aa..tot smintitii aia.."
Nu o sa mai stea nimeni sa asculte vreun argument.

...:)) Păi nu...dacă argumentele o să fie fondate.

AlinB 31.01.2017 15:57:02

Citat:

În prealabil postat de suslik (Post 642027)
Nu te lua de Mihnea: el e simpatizant al FSSPX. Aceia, dupa o scurta (in termeni istorici) perioada de ambiguitate canonica, oarecum pres-chismatica, sint acum integrati in Biserica, si ordineaza preoti. Au un Seminar in Franta, vestit. Ca sa continui paralela: FSSPX nu prea au corespindent la noi; ei sint, cum ar veni, un fel de voce a constiintei dogmatice in BC, dupa CVII.

Eu vad altceva:

The Italian newspaper Corriere della Sera published on 22 December 2013 an interview with Archbishop Müller in which he was asked: "Now that the discussions have failed, what is the situation of the Lefebvrians?" Müller replied: "The canonical excommunication for the illicit ordinations has been lifted from the bishops, but the sacramental de facto excommunication for schism remains; they have departed from communion with the Church. We do not follow that up by shutting the door, we never do, and we call on them to be reconciled. But on their part too, they must change their attitude and accept the Catholic Church's conditions and the Supreme Pontiff as the definitive criterion of membership.

https://en.wikipedia.org/wiki/Dialog...communications

Ai alte informatii mai actuale?

AlinB 31.01.2017 15:57:49

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 642042)
...:)) Păi nu...dacă argumentele o să fie fondate.

Cu astia crezi ca astat cineva sa se certe le argumente?

GMihai 31.01.2017 18:26:30

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 642051)
Eu vad altceva:

The Italian newspaper Corriere della Sera published on 22 December 2013 an interview with Archbishop Müller in which he was asked: "Now that the discussions have failed, what is the situation of the Lefebvrians?" Müller replied: "The canonical excommunication for the illicit ordinations has been lifted from the bishops, but the sacramental de facto excommunication for schism remains; they have departed from communion with the Church. We do not follow that up by shutting the door, we never do, and we call on them to be reconciled. But on their part too, they must change their attitude and accept the Catholic Church's conditions and the Supreme Pontiff as the definitive criterion of membership.

https://en.wikipedia.org/wiki/Dialog...communications

Poziția oficială a Bisericii nu se exprimă niciodată prin interviuri, indiferent de la cine ar proveni.

Mihnea Dragomir 31.01.2017 19:43:29

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 642051)

Da, am eu.
"Lucram la perfectionarea anumitor aspecte ale formei canonice, care va fi aceea a unei prelaturi personale" a afirmat secretarul comisiei curiale care se ocupa de dialogul cu FSSPX in acest interviu din La Croix publicat chiar ieri.

Preotii FSSPX il pomenesc pe Papa la fiecare Sfanta Liturghie. Portretul papei Francisc este vizibil in fiecare sacristie, alaturi de portretul Sf Pius al X-lea, patron al acestei societati preotesti. FSSPX nu sustine ca ultimul Sinod ar fi fost invalid, ori ca nu ar fi fost ecumenic, ci doar ca 4 dintre articolele documentelor sale sale sunt in dezacord cu invatatura traditionala a Bisericii si trebuie revizuite.

Iata cateva deosebiri. Las la o parte ca FSSPX are 3 episcopi, peste 600 de preoti, cadrileaza tot globul si are multiple seminarii, licee, scoli, manastiri etc. Nu e un grup de maici, ci o miscare in sanul Bisericii Catolice, deocamdata fara statut canonic. Dar, iata , sunt semne ca si acest lucru se va rezolva, si inca foarte curand: zvonuri de coridor vorbesc despre Pastile anului acesta ca despre un termen avut in vedere.

catalin2 31.01.2017 19:44:17

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 641841)
A aaa, puteai sa raspunzi mai simplu: Da, asa e. Mulțumesc ca mi-ai confirmat ce bănuiam.

Eu inteleg ca ai o apetenta pentru intrebat aiureli, problematic e ca tu nu pari sa intelegi ca nu are nicio logica ce intrebi. Ori nu intelegeai despre ce discutam, ori, in mod ciudat, cateodata spui lucruri care exclud o logica elementara.
In cazul acestei discutii, biografia Sfantului Isaac Sirul, nu avea nicio importanta daca tu sau eu citeam acea carte, pentru ca ne-am fi putut exprima doar o parere personala, care nu ar fi avut prea mare valoare.
Daca te intereseaza lecturile altora de ce nu postezi o lista cu ale tale, daca va interesa pe cineva.
In al doilea rand, nu stii ce intrebi. Data trecuta ai spus de cititul "Erminiei picturii bizantine", nu stii ca acea carte e ca un fel de dictionar, nu e ca o carte obisnuita. Iar acum, aceste volume care sunt probabil false, de ce ar trebui citite?
Pe viitor incearca sa spui ceva care sa aiba si logica.

GMihai 31.01.2017 19:51:12

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 642072)
Eu inteleg ca ai o apetenta pentru intrebat aiureli, problematic e ca tu nu pari sa intelegi ca nu are nicio logica ce intrebi. Ori nu intelegeai despre ce discutam, ori, in mod ciudat, cateodata spui lucruri care exclud o logica elementara.

Păi tu ai venit cu argumente care, cică, ar reieși din conținutul scrierilor Sf. Isaac Sirul. Așa că te-am întrebat dacă ai citit aceste scrieri, ca să-ți poți susține argumentele.

Dacă ție ți se pare lipsit de logică.....

Citat:

In al doilea rand, nu stii ce intrebi. Data trecuta ai spus de cititul "Erminiei picturii bizantine", nu stii ca acea carte e ca un fel de dictionar, nu e ca o carte obisnuita.

Și dicționarele nu se citesc ?

Citat:

Iar acum, aceste volume care sunt probabil false, de ce ar trebui citite?

Când am susținut eu că scrierile Sf. Isaac Sirul sau Erminia picturii bizantine ar fi false ? Sau susții tu ? Că nu mai înțeleg nimic.

catalin2 31.01.2017 19:59:30

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 641850)
Cuvântarea părintelui Alexander Golitzin o găsesc potrivită discuției, de aceea am și postat-o. Criticile cărții sunt ciudate, deși la primă vedere par a fi fondate. Foarte ușor poți schimba sensul unei idei scoase din context. Nu cred că Ioan Ică jr. a fi putut face asemenea greșeli, așa cum susțin criticii cărții. Tind să cred mai degrabă varianta unor de greșeli de înțelegere, de interpretare.
P.S. Pentru liniștea ta, Sf. Isaac Sirul nu a fost nestorian.

Eu nu am spus nimic de tine, doar ai copiat un text, tocmai parintele Golitzin si diac. Ica spun ca sfantul ar fi nestorian. Iar discutia o aveam cu Patrie si credinta. Spui ca diac. Ica nu face asemea greseli, nu stiu daca abia acum ai auzit de domnia sa, e doar unul din momentele in care arata ceea ce crede. La inceput am dat un alt link, autorul il critica mai dur pe diac. Ica: http://www.teologiepentruazi.ro/2015...rul-nestorian/
Pentru ca pe 28 ianuarie a fost praznuirea Sfantului Isaac Sirul, vedem in vietile sfintilor pe ziua respectiva ca se considera ca sfantul a trait in sec. VI, nu VII cum spun sursele nestoriene si anumiti teologi. Precizarea e mai mult pentru Patrie si credinta.

GMihai 31.01.2017 20:05:37

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 642077)
http://www.teologiepentruazi.ro/2015/06/15/cum-a-ajuns-sfantul-isaac-sirul-nestorian/[/url]
Pentru ca pe 28 ianuarie a fost praznuirea Sfantului Isaac Sirul, vedem in vietile sfintilor pe ziua respectiva .

Poți să ne dai sursa ? Să vedem tot ce scrie acolo ?

oitza ratacita 31.01.2017 20:26:55

Citat:

In al doilea rand, nu stii ce intrebi. Data trecuta ai spus de cititul "Erminiei picturii bizantine", nu stii ca acea carte e ca un fel de dictionar, nu e ca o carte obisnuita.

Hahahaah, o asa mare aberatie numai tu puteai debita. Vezi daca nu pui mana pe carti si nu le rasfoiesti paginile; nu e suficient sa citesti paginile de internet, sunt diferite de cele ale cartilor...nici ce e acela dictionar sa nu stii si sa confunzi o erminie cu un dictionar...
Bine ca-ti place sa epatezi de "inteligenta". Auzi la el, un fel de dictionar dar nu o carte obisnuita...

catalin2 31.01.2017 20:47:00

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 642075)
Păi tu ai venit cu argumente care, cică, ar reieși din conținutul scrierilor Sf. Isaac Sirul. Așa că te-am întrebat dacă ai citit aceste scrieri, ca să-ți poți susține argumentele.
Dacă ție ți se pare lipsit de logică.....

Ti-am spus si la subiectul cu icoanele, am citat din articole scrise de cei ce au studiat aceste lucruri. Ciudat este ca tu nu intelegi asta, din moment ce e a doua oara cand intrebi acelasi lucru.
Citat:

Și dicționarele nu se citesc ?

Si cam cate dictionare ai citit tu pana acum? Si cati oameni cunosti care citesc dictionare (cap- coada, ca despre asta vorbesti).
Citat:

Când am susținut eu că scrierile Sf. Isaac Sirul sau Erminia picturii bizantine ar fi false ? Sau susții tu ? Că nu mai înțeleg nimic.

Nu intelegi nimic pentru ca, probabil, nu stiai despre ce vorbeam si ai citit doar ultimul mesaj.

catalin2 31.01.2017 21:15:03

Citat:

În prealabil postat de oitza ratacita (Post 642089)
Hahahaah, o asa mare aberatie numai tu puteai debita. Vezi daca nu pui mana pe carti si nu le rasfoiesti paginile; nu e suficient sa citesti paginile de internet, sunt diferite de cele ale cartilor...nici ce e acela dictionar sa nu stii si sa confunzi o erminie cu un dictionar...
Bine ca-ti place sa epatezi de "inteligenta". Auzi la el, un fel de dictionar dar nu o carte obisnuita...

Oita ratacita, nu erai tu aceea care se batea cu pumnul in piept ca a citit Erminia si e un mare expert si pana la urma ai aratat ca nu stiai despre ce vorbesti si abia atunci te-ai uitat in carte? Uita-te si a doua oara si vezi cum arata Erminia in interior, in general.

GMihai 31.01.2017 21:22:35

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 642095)
Ti-am spus si la subiectul cu icoanele, am citat din articole scrise de cei ce au studiat aceste lucruri.

Ai citat din articole scrise de unii care susțin că au studiat aceste lucruri.

Cum poți tu, care recunoști că n-ai deschis nici Erminia picturii bizantine, nici scrierile Sf. Isaac Sirul, să evaluezi aceste citate ?

Știi ce-i acela simț critic ?

Nu, nu poți să știi, pentru că la temelia simțului critic stă un minim de studiu individual, iar tu nu faci, de ani întregi, decât să citezi articole de pe internet.

N-aș fi crezut vreodată că am să ajung să-l pomenesc pe Botoș Emilian într-o lumină pozitivă, dar măcar pe el îl credeam când arăta câte cărți a citit.

simpllu 31.01.2017 21:28:53

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 642077)
Eu nu am spus nimic de tine, doar ai copiat un text...Precizarea e mai mult pentru Patrie si credinta.

Aha, de asta ai ținut morțis să-mi comunici că dacă eram atent la articolele tale "prețioase" vedeam că...

Diac. Ioan Ică jr. este unul dintre cei puțini, alături de Ierom. Petru Pruteanu, care vorbesc în pustie de lucrurile esențiale, care ar trebui să ne intereseze și pe care ar trebui să le îndreptăm.

oitza ratacita 31.01.2017 21:48:59

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 642110)
Oita ratacita, nu erai tu aceea care se batea cu pumnul in piept ca a citit Erminia si e un mare expert si pana la urma ai aratat ca nu stiai despre ce vorbesti si abia atunci te-ai uitat in carte? Uita-te si a doua oara si vezi cum arata Erminia in interior, in general.

Ba da, cu pumnul ma bateam in piept in aceeasi masura cu care te bateam pe tine cu pumnul peste cap sa incetezi in a emite elucubratii monstruoase. Auzi la el, nu face diferenta dintre dictionar si manual dar se da expert in apologetica.

simpllu 31.01.2017 21:53:58

Apropo de "elucubratii monstruoase", argumentul "google translate al unui Sinod" a întrecut orice măsură, fapt ce m-a determinat să constat o discuție fără sens.

catalin2 31.01.2017 21:58:03

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 642111)
Ai citat din articole scrise de unii care susțin că au studiat aceste lucruri.
Cum poți tu, care recunoști că n-ai deschis nici Erminia picturii bizantine, nici scrierile Sf. Isaac Sirul, să evaluezi aceste citate ?
Știi ce-i acela simț critic ?
Nu, nu poți să știi, pentru că la temelia simțului critic stă un minim de studiu individual, iar tu nu faci, de ani întregi, decât să citezi articole de pe internet.
N-aș fi crezut vreodată că am să ajung să-l pomenesc pe Botoș Emilian într-o lumină pozitivă, dar măcar pe el îl credeam când arăta câte cărți a citit.

Ti-am spus ca e ciudat ce spui, fara logica. Cu atat mai ciudat cu cat tu esti primul care apelezi la ceea ce spun altii, ba chiar generalizezi, fara ca macar sa stii despre ce e vorba, la fel ca la acest subiect. Tu ai scris in prima fraza la acest subiect ca toata lumea stie. Pe langa aceste afirmatii fara rost tu esti si persuasiv, probabil o deformatie profesionala. Incerci, prin orice mijloace sa manipulezi, sa-ti impui conceptiile, de multe ori denigrand pe cei cu care discuti. Nu postez doar citate, cum ai spsu, asa le vezi tu pentru ca nu intelegi nimic si ai cunostinte minime, incerci prin alte mijloace sa-ti impui credintele.
Eu am scris despre ortodoxie, ce crezi tu, ca un catolic, sau ce crede credinta ta nu prea intereseaza pe nimeni. Daca vrei sa te certi cauta alte persoane, vad ca a plecat Emilian, pe care te-ai obisnuit sa-l balacaresti si Antonia nu prea te baga in seama, presupun ca esti dependent.

GMihai 31.01.2017 21:59:58

Citat:

În prealabil postat de oitza ratacita (Post 642118)
Auzi la el, nu face diferenta dintre dictionar si manual dar se da expert in apologetica.

Care-i diferența ? Manual, carte sau dicționar, oricum nu e nevoie să le citești pentru a fi mare apologet pe internet.

E suficient să citezi pe unii care spun ceva despre ele.

E adevărat că sunt mai mulți cei care spun ceva despre ele, dar atunci problema se rezolvă simplu: îi citezi pe cei care spun ce-ți convine ție.

catalin2 31.01.2017 22:20:14

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 642113)
Aha, de asta ai ținut morțis să-mi comunici că dacă eram atent la articolele tale "prețioase" vedeam că...

Diac. Ioan Ică jr. este unul dintre cei puțini, alături de Ierom. Petru Pruteanu, care vorbesc în pustie de lucrurile esențiale, care ar trebui să ne intereseze și pe care ar trebui să le îndreptăm.

Daca il adaugai si pe Badilita aveam stalpii ortodoxiei pentru unii. Fiecare persoana e atrasa de cei ce au aceleasi conceptii si idei ca si el, e firesc. Mai ales daca nu-l intereseaza adevarul. Am observat ca ortodocsii sunt mai atrasi de sfinti si duhovnici, modernistii de diversi teologi.

catalin2 31.01.2017 22:22:20

Citat:

În prealabil postat de oitza ratacita (Post 642118)
Ba da, cu pumnul ma bateam in piept in aceeasi masura cu care te bateam pe tine cu pumnul peste cap sa incetezi in a emite elucubratii monstruoase. Auzi la el, nu face diferenta dintre dictionar si manual dar se da expert in apologetica.

Si dupa ce te-ai batut cu pumnul ceva timp l-ai deschis si ai scris chiar tu pe tastatura ca e adevarat ce spuneam eu, ca se picteaza Dumnezeu Tatal si scrie si in Erminie. Dupa aceea ai strans iar pumnul.

GMihai 31.01.2017 22:24:14

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 642131)
. Fiecare persoana e atrasa de cei ce au aceleasi conceptii si idei ca si el, e firesc. Mai ales daca nu-l intereseaza adevarul.

Ăsta a fost un autoportret genial.

catalin2 31.01.2017 22:26:31

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 642120)
Apropo de "elucubratii monstruoase", argumentul "google translate al unui Sinod" a întrecut orice măsură, fapt ce m-a determinat să constat o discuție fără sens.

De fapt ai constatat ca e o disuctie fara sens cand ti-ai dat seama, dupa ce te-ai contrazis degeaba atata timp, ca tot ce ai sustinut era gresit (sfintii si Daniel 7, pictarea lui Dumnezeu tatal, etc.). Si mandria nu te lasa niciodata sa recunosti ca gresesti, e mai importanta decat adevarul.

simpllu 31.01.2017 22:34:59

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 642131)
Fiecare persoana e atrasa de cei ce au aceleasi conceptii si idei ca si el, e firesc. Mai ales daca nu-l intereseaza adevarul. Am observat ca ortodocsii sunt mai atrasi de sfinti si duhovnici, modernistii de diversi teologi.

Evident! Unii atrași de erezii tind spre cei care susțin erezii, fie și ele fabricate și puse în gura marilor duhovnici sau chiar a unor sfinți. Pentru tine, liturghia, la modul cum se ține acum, nu are nimic de îndreptat, pentru că, evident, ești spectator. Și dacă vin unii teologi preocupați de adevăr și nu așa după capul lor, ci ancorați bine în învățătura Bisericii, se trezesesc pseudo-tradiționaștii să spună că au venit și teologii moderniști să ne spună nouă lucruri pe care noi le știm mai bine. Și, bineînțeles, nu omit să amintească mereu de ecumenism. Dar așa cum demonstrezi și tu, cei preocupați de antiecumenism sunt mai periculoși și mai discructivi decât cei preocupați cu adevărat de ecumenism.

catalin2 31.01.2017 22:38:06

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 642136)
Ăsta a fost un autoportret genial.

Geniala relica, de genul "ba tu esti". Daca as fi la fel de genial as continua si eu cu "ba tu".

oitza ratacita 31.01.2017 22:41:33

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 642132)
Si dupa ce te-ai batut cu pumnul ceva timp l-ai deschis si ai scris chiar tu pe tastatura ca e adevarat ce spuneam eu, ca se picteaza Dumnezeu Tatal si scrie si in Erminie. Dupa aceea ai strans iar pumnul.

Da, cu siguranta asa a fost din perspectiva ta; ai dedus si ai inteles doar ceea ce ti-a convenit si ce ti-a gadilat mandria...ca doar nu degeaba ti-ai pierdut zile intregi sa cauti si sa selectezi surse virtuale care sa-ti acopere tie convingerile eretice.

simpllu 31.01.2017 22:48:40

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 642137)
De fapt ai constatat ca e o disuctie fara sens cand ti-ai dat seama, dupa ce te-ai contrazis degeaba atata timp, ca tot ce ai sustinut era gresit (sfintii si Daniel 7, pictarea lui Dumnezeu tatal, etc.). Si mandria nu te lasa niciodata sa recunosti ca gresesti, e mai importanta decat adevarul.

Am renunțat la o discuție care nu ducea la nimic, ci doar pierdere de timp. Tu susține-ți în continuare erezia, dea Domnul să întâlnești un om care să te lumineze, eu unul recunosc că nu sunt în stare și nu am atâta răbdare.

P.S. Știi ce-ți doresc: să te vindeci de erezie și apoi să-l îndrepți pe altul, la fel de încăpățânat ca tine. :))

oitza ratacita 31.01.2017 22:49:11

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 642145)
Geniala relica, de genul "ba tu esti". Daca as fi la fel de genial as continua si eu cu "ba tu".

Nu ai continua nimic. Acesta e un comportament tipic pt tine, n-ar fi ceva nou. L-ai folosit de foarte multe ori cu multi useri, te caracterizeaza.

catalin2 31.01.2017 22:55:08

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 642143)
Evident! Unii atrași de erezii tind spre cei care susțin erezii, fie și ele fabicate și puse în gura marilor duhovnici sau chiar a unor sfinți. Pentru tine, liturghia, la modul cum se ține acum, nu are nimic de îndreptat, pentru că, evident, ești spectator. Și dacă vin unii teologi preocupați de adevăr și nu așa după capul lor, ci ancorați bine în învățătura Bisericii, se trezesesc pseudo-tradiționaștii să spună că au venit și teologii ăștia să ne spună nouă lucruri pe care noi le știm mai bine. Și, bineînțeles, nu omit să amintească mereu de ecumenism. Dar așa cum demonstrezi și tu, cei preocupați de antiecumenism sunt mai periculoși și mai discructivi decât cei preocupați cu adevărat de ecumenism.

Sunt de acord, unii de aproape 500 de ani afirma aceste lucruri si au atras atentia ca dupa 300 de ani lucrurile s-au inrautatit si trebuie sa se intoarca la ceea ce era la inceput. Nu intamplator si acestia spun acelasi lucru, ca doar ecumensimul are la sorginte protestatismul. Cartea cea mai des citata de la acea editura pe forum a fost cea despre evolutionismul teist a lui Kalomiros.
Edificatoare a fost explicatia cu drumul gresit pe care l-a luat Biserica dupa 300 de ani (pare aceasi perioada ca in cazul protestantilor), cand au introdus spovedania particulara si s-a rarit impartasania. Fara sa aminteasca si faptul ca la inceput postul era negru sau doar cu paine, dupa aceea s-a dat dezlegare la un post mai putin aspru, dar si spovedanie inaintea impartasirii.

simpllu 31.01.2017 22:58:38

Repet, nu-ți împărtășesc multe puncte de vedere pentru că, recunosc, sunt adeptul teologilor "moderniști" și nu a pseudo tradiționaliștilor. Noi putem să teoretizăm până mâine, eu te invit să participăm împreună la două liturghii diferite, a celor două școli de care vorbim. Diferența va fi izbitoare, nici nu sunt termeni de comparație, iar diferențele ți le-aș face cunoscute puctual în fiecare moment cheie din liturghie. Ai să vezi că teologii "moderniștii" nu spun prostii, ci chiar au dreptate.

catalin2 31.01.2017 23:09:21

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 642149)
Am renunțat la o discuție care nu ducea la nimic, ci doar pierdere de timp. Tu susține-ți în continuare erezia, dea Domnul să întâlnești un om care să te lumineze, eu unul recunosc că nu sunt în stare și nu am atâta răbdare.
P.S. Știi ce-ți doresc: să te vindeci de erezie și apoi să-l îndrepți pe altul, la fel de încăpățânat ca tine. :))

Dupa ce ai vazut ca nu ai dreptate continui sa afirmi aceleasi lucruri, ca si cum ti-a murit ratiunea. Chiar si oita ti-a scris ca se picteaza si scrie si in Erminie. Eu am discutat si cu atei, evrei, protestanti, catolici, etc. Dar cel mai putin m-am inteles cu cei cu conceptii ecumeniste (si, partial, zeloti), pare ca acestia urasc cel mai mult dintre toti adevarul si pe cei ce il afirma.

catalin2 31.01.2017 23:20:26

Citat:

În prealabil postat de oitza ratacita (Post 642150)
Nu ai continua nimic. Acesta e un comportament tipic pt tine, n-ar fi ceva nou. L-ai folosit de foarte multe ori cu multi useri, te caracterizeaza.

E firesc ce spui, dar sunt doar resentimente si frustrari ce apar din faptul ca nu sunt de acord cu conceptiile tale, ce tin de ecumenism. Unii din cei cu aceste conceptii sunt foarte fanatici, ajung la un fel de ura fata de cei ce sunt impotriva ecumensimului. Deci stai linistita, nu e doar cazul tau. Era cineva pe aici mai demult care spunea ca ii iubeste pe toti, in afara de cei ce nu sunt partizanii ecumenismului. Iar acestia se inteleg cel mai bine cu cei cu aceleasi conceptii, indiferent de cult.

oitza ratacita 31.01.2017 23:34:39

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 642159)
Dar cel mai putin m-am inteles cu cei cu conceptii ecumeniste (si, partial, zeloti), pare ca acestia urasc cel mai mult dintre toti adevarul si pe cei ce il afirma.

Iar faci afirmatii nechibzuite.
1. Tu ai conceptii ecumeniste din moment ce propovaduiesti si te inchini la o imagine catolica.
2. Adevarul?!? Ca tu detii adevarul, da. Dar pe Adevarul il cunosti oare?

simpllu 31.01.2017 23:43:32

...:)) Cum să fie catolică, din moment ce e pictată în biserica unde merge el? :))

catalin2 31.01.2017 23:46:05

Citat:

În prealabil postat de oitza ratacita (Post 642165)
Iar faci afirmatii nechibzuite.
1. Tu ai conceptii ecumeniste din moment ce propovaduiesti si te inchini la o imagine catolica.
2. Adevarul?!? Ca tu detii adevarul, da. Dar pe Adevarul il cunosti oare?

Nu fac niciodata afirmatii nechibzuite. Stiu ce conceptii ai din mesajele pe care le-ai scris pana acum pe forum. Pana la discutia despre icoane. Iar punctul 2 e tipic pentru cei ce au aceste conceptii, am intalnit des aceasta exprimare. Adevarul este cel propovaduit de Biserica, pentru ca este stalp si temelie a adevarului.

oitza ratacita 31.01.2017 23:46:37

Citat:

Citat:

În prealabil postat de oitza ratacita (Post 642150)

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 642164)
E firesc ce spui, dar sunt doar resentimente si frustrari ce apar din faptul ca nu sunt de acord cu conceptiile tale, ce tin de ecumenism. Unii din cei cu aceste conceptii sunt foarte fanatici, ajung la un fel de ura fata de cei ce sunt impotriva ecumensimului. Deci stai linistita, nu e doar cazul tau. Era cineva pe aici mai demult care spunea ca ii iubeste pe toti, in afara de cei ce nu sunt partizanii ecumenismului. Iar acestia se inteleg cel mai bine cu cei cu aceleasi conceptii, indiferent de cult.

Ce faci, Catalin2? Ce ziceai? Hai ca s-au impartit pijamalele, mai bine du-te de-ti fa rugaciunile daca nu le-ai facut inca ori du-te de citeste o carte, s-ar putea sa-ti fie mai cu folos decat sa te joci cu noi de-a "cine zice ala e".

oitza ratacita 31.01.2017 23:51:17

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 642167)
Nu fac niciodata afirmatii nechibzuite. Stiu ce conceptii ai din mesajele pe care le-ai scris pana acum pe forum. Pana la discutia despre icoane. Iar punctul 2 e tipic pentru cei ce au aceste conceptii, am intalnit des aceasta exprimare. Adevarul este cel propovaduit de Biserica, pentru ca este stalp si temelie a adevarului.

Citat:

Despre ce vorbeai? cu cine vorbeai?

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:07:03.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.