![]() |
Evanghelia zilei: Curatia invataturii.
"Și intrând în templu, a început să scoată pe cei ce vindeau și cumpărau în el. Zicându-le: Scris este: "Și va fi casa Mea casă de rugăciune"; dar voi ați făcut din ea peșteră de tâlhari. Și era în fiecare zi în templu și învăța. Dar arhiereii și cărturarii și fruntașii poporului căutau să-L piardă. Și nu găseau ce să-I facă, căci tot poporul se ținea după El, ascultându-L." (Luca 19, 45-48)
|
"22. Auzind Iisus i-a zis: „inca una iti lipseste: Vinde toate cate ai si le imparte saracilor si vei avea comoara in ceruri; si vino de urmeaza Mie“.
... 26. Zis-au cei ce ascultau: „si cine poate sa se mantuiasca?“ 27. Iar El a zis: „Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu“." "dar voi ați făcut din ea peșteră de tâlhari": http://www.ziua.ro/news.php?data=2008-12-03&id=17277 deci shi azi se mai mantuiesc unii |
...mai usor va trece camila prin urechile acului... M-a surprins Duminica preotul citind cămila in loc de camila. Camila este o funie foarte groasa cu care se legau corabiile de mal. Se pare ca cineva a gresit cand a tradus / transcris Biblia in romaneste, nu?
Stau si ma intreb cat de instarit are voie sa fie cineva ca sa nu se inscrie in categoria celor de mai sus, care cu greu se vor mantui? Bogati ca Avraam putini sunt si uite ca Avraam este in Ceruri asteptandu-ne la el... Daca am o casa, o masina, ceva economii deoparte nu ma consider bogat, nu? Oare ce inseamna exact aceasta bogatie-limita pentru Dumnezeu? Inseamna ca suntem obligati de constiinta sa dam surplusul nostru celor care nu au, ca sa implinim porunca Domnului? |
Citat:
credintza in Dumnezeu ii lipsea, shi parafrazand pe sf Ap Pavel : caci toate de le-ai da ardere de tot, sau pe tine insutzi mortzii, shi toate daca le-ai da saracilor, shi daca ai muta shi muntzii, shi daca ai stii pe de rost toata scriptura, shi ai spune toate rugaciunile, dar daca dragoste nu ai shi Credintza te-a parasit, atunci la nimic nu-tzi foloseshte... ca despre legea cea noua vorbea Hristos, draga Florin Ionutz, ca spune sa impartzi saracilor, deci Domnul, a impartzit tzara Lui, pamantul Lui, Edenul, Caananul cel binecuvantat l-a dat celor saraci... Domnul a facut-o... shi din dragoste shi din mila... dar ei n-au vazut shi n-au crezut... shi inca mai cerceteaza... "au doara", noi, crezi dumneata ca om fi mai buni? Spunea CLD: "Azi trăim în vremea lui Noe. Ce făceau atunci? Se însurau, se măritau, mâncau și beau. Cine a zis: <<Fă corabie>>? Cine a făcut-o? Cine l-a ajutat? Ce zicea lumea și cei ce-l ajutau să facă corabie? Râdeau de el." ... "Iată ce zice Tatăl: lasă, fiule, cartea pământească, și ia cartea cerească. Vai de voi, pământ și mare! că Domnul vrea să vă nimicească." "Fiilor, în casa Mea de rugăciune, odată cu voi pășesc și cei cu duhuri rele. Credeți? Am intrat după voi și abia v-am mai găsit printre duhurile rele. Credeți? Vai de cei ce nu cred că stau la ușă duhurile rele! Iată că și preoții nu mai dau hrană sufletească trebuitoare poporului Meu. Eu nu vă spun vouă ca să-i urâți pe preoți. Rugați-vă pentru ei, că și pe ei îi fură cei răi. Fiilor, M-a trimis Tatăl la voi să vă fac totul cunoscut, să vă trezesc din moleșeală. Copilași, lucrați cu mâinile și pășiți cu drag cu picioarele pe calea mântuirii. Am în mână cinci mere, și dacă le curăț, rămâne puțin, numai un sfert. Iată, și acest sfert va pieri atunci. ... Fiilor, cât timp este de când a fost satana să cutreiere pământul? Învățați Scriptura pe dinafară, că se va ridica într-un miez de noapte, se va ridica. Învățați-vă Scriptura. Iată, vasul Meu, când a fost închisă la un loc cu o sectantă, a întrebat-o sectanta de ce postește, și vasul Meu nu a putut să răspundă. Întrebați vasul Meu ce vorbire a avut cu sectantele. Și după vorbire, o sectantă a visat că trecea pe o punte peste o prăpastie mare, și când era la jumătate, a căzut de pe punte și a apărut un om cu haine negre și lungi până jos și a prins-o și a întrebat-o: <<De ce nu postești?>>. Și i-a mai spus că dacă postea, nu mai cădea, și i-a spus că la cer nu se poate ajunge cu toate ale lumii. Ea a zis că postește o zi pe an, iar el i-a zis: <<Cum a postit fariseul>>. Din vorbele purtate, ea și-a luat angajamentul că va posti și ea ca vasul Meu." "Socotiți timpul, că vremurile sunt grele. Fiule, să plângi când vezi că a venit seara și nu ai făcut ce erai dator să faci și să împlinești. Iată, Eva numai a gândit: <<Oare, de ce a zis să nu mâncăm din pomul oprit?>>, iar diavolul a auzit și a zis că nu e păcat. Iată, și la voi este îndoială. " |
ÎNTÂIA EPISTOLĂ SOBORNICEASCĂ A LUI PETRU 1Astfel dar, fiindcă Hristos a pătimit în trup, înarmați-vă și voi cu același fel de gândire. Căci Cel ce a pătimit în trup, a sfârșit-o cu păcatul;
1Petr 3.18;Rom 6.2-7;Gal 5.24;Col 3.3-5; 2pentru ca, în vremea care-i mai rămâne de trăit în trup, să nu mai trăiască după poftele oamenilor, ci după voia lui Dumnezeu. Rom 14.7;1Pet 2.1;Gal 2.20;1Pet 1.14;Ioan 1.13;Rom 6.11;2Cor 5.15;Iac 1.18; 3Ajunge, în adevăr, că în trecut ați făcut voia Neamurilor, și ați trăit în desfrânări, în pofte, în beții, în ospețe, în chefuri și în slujiri idolești neîngăduite. |
Evanghelia zilei: Fariseii iscodirea fatarnica.
Miercuri, 3 Decembrie 2008
"Și într-una din zile, pe când Iisus învăța poporul în templu și binevestea, au venit arhiereii și cărturarii, împreună cu bătrânii, Și, vorbind, au zis către El: Spune nouă, cu ce putere faci acestea, sau cine este Cel ce Ți-a dat această putere? Iar El, răspunzând, a zis către ei: Vă voi întreba și Eu pe voi un cuvânt, și spuneți-Mi: Botezul lui Ioan era din cer sau de la oameni? Și ei cugetau în sinea lor, zicând: Dacă vom spune: Din cer, va zice: Pentru ce n-ați crezut în el? 6. Iar dacă vom zice: De la oameni, tot poporul ne va ucide cu pietre, căci este încredințat că Ioan a fost prooroc. 7. Și au răspuns că nu știu de unde. 8. Și Iisus le-a zis: Nici Eu nu vă spun vouă cu ce putere fac acestea." (Luca 20, 1-8) |
Citat:
Vă voi întreba și Eu pe voi un cuvânt, și spuneți-Mi: Botezul lui Ioan era din cer sau de la oameni? (din cer) (de la oameni) deci un cuvant de raspuns era format impreuna cu particula respectiva, sau ce sunt din shi de la in gramatica? deci vedetzi? ce se subantzelege? ca daca ar fi raspuns cinstit ar fi legat sufleteshte lucrurile, cuvintele, marturisirea in Dumnezeu, pe cand ei avand alt interes, caci voiau sa-l scoata eretic, sau sa-l compromita sau sa-l considere ca are drac sau sa-l omoare, sau sa-shi pastreze ei scaunele shi privilegiile lumeshti, sau cine shtie ce alte interese aveau, respectiv au analizat shi din frica de a nu fi intrebatzi sau de Hristos, sau de popor, ca nu aveau raspuns cinstit ci interesat, deci pentru astea parese ca au preferat sa raspunda, facandu-se ca nu shtiu. Dar Hristos, le-a raspuns ca shi cum le-ar fi raspuns rautacios, ori ca i-a trimis la plimbare, dar Domnul nu le-a raspuns deoarece era raspunsul in intrebarea pe care le-o pusese: "Vă voi întreba și Eu pe voi un cuvânt..." deci le-a raspuns cu ce putere facea acestea, dar ne-a shi invatzat deosebirea duhului, a ritualurilor, a trairii credintzei, "...din cer sau de la oameni ?" astfel ca intr-un simplu dialog se pot invatza foarte multe despre Imparatzia Cerurilor, shi despre cautarea cinstita a pocaintzei. deci daca intrebi va urma candva: "Vă voi întreba și Eu pe voi..." pe aceia doar un cuvant, "putere" ca asta ii interesa pe ei, dar pe noi cineshtie cate ne va intreba, de exemplu pe Adam l-a intrebat: "Adame, Adame unde te-ai ascuns?" sau ceva de genul asta... |
Evanghelia zilei: Vindecarea femeii bolnave de multi ani, cu indrazneala si credinta.
"Și a mers cu el. Și mulțime multă îl urma pe Iisus Și Îl îmbulzea. Și era o femeie care avea, de doisprezece ani, curgere de sânge. Și multe îndurase de la mulți doctori, cheltuindu-și toate ale sale, dar nefolosind nimic, ci mai mult mergând înspre mai rău. Auzind ea cele despre Iisus, a venit în mulțime și pe la spate s-a atins de haina Lui. Căci își zicea: De mă voi atinge măcar de haina Lui, mă voi vindeca! Și îndată izvorul sângelui ei a încetat și ea a simțit în trup că s-a vindecat de boală. Și îndată, cunoscând Iisus în Sine puterea ieșită din El, întorcându-Se către mulțime, a întrebat: Cine s-a atins de Mine? Și I-au zis ucenicii Lui: Vezi mulțimea îmbulzindu-Te și zici: Cine s-a atins de Mine? Și Se uita împrejur să vadă pe aceea care făcuse aceasta. Iar femeia, înfricoșându-se și tremurând, știind ce i se făcuse, a venit și a căzut înaintea Lui și I-a mărturisit tot adevărul; Iar El i-a zis: Fiică, credința ta te-a mântuit, mergi în pace și fii sănătoasă de boala ta!" (Marcu 5, 24-34)
|
Evanghelia zilei: Ajutorul de la Domnul, cunoasterea lui Dumnezeu prin Iisus Hristos.
"Toate Mi-au fost date de către Tatăl Meu și nimeni nu cunoaște pe Fiul, decât numai Tatăl, nici pe Tatăl nu-L cunoaște nimeni, decât numai Fiul și cel căruia va voi Fiul să-i descopere. Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni pe voi. Luați jugul Meu asupra voastră și învățați-vă de la Mine, că sunt blând și smerit cu inima și veți găsi odihnă sufletelor voastre. Căci jugul Meu e bun și povara Mea este ușoară." (Matei 11, 27-30)
|
Citat:
|
Evanghelia zilei: Fericirile in imparatia lui Dumnezeu.
"Și coborând împreună cu ei, a stat în loc șes, El și mulțime multă de ucenici ai Săi și mulțime mare de popor din toată Iudeea, din Ierusalim și de pe țărmul Tirului și al Sidonului, care veniseră ca să-L asculte și să se vindece de bolile lor. Și cei chinuiți de duhuri necurate se vindecau. Și toată mulțimea căuta să se atingă de El că putere ieșea din El și-i vindeca pe toți. Și El, ridicându-Și ochii spre ucenicii Săi, zicea: Fericiți voi cei săraci, că a voastră este împărăția lui Dumnezeu. Fericiți voi care flămânziți acum, că vă veți sătura. Fericiți cei ce plângeți acum, că veți râde. Fericiți veți fi când oamenii vă vor urî pe voi și vă vor izgoni dintre ei, și vă vor batjocori și vor lepăda numele voastre ca rău din pricina Fiului Omului. Bucurați-vă în ziua aceea și vă veseliți, că, iată, plata voastră multă este în cer; pentru că tot așa făceau proorocilor părinții lor." (Luca 6, 17-23)
|
Citat:
|
Evanghelia Duminicii a XXVII-a dupa Rusalii
(Tamaduirea femeii garbove) Luca 13, 10-17 10. Si invata Iisus intr-una din sinagogi sambata. 11. Si iata o femeie care avea de optsprezece ani un duh de neputinta si care era garbova, de nu putea sa se ridice in sus nicidecum; 12. Iar Iisus, vazand-o, a chemat-o si i-a zis: „Femeie, esti dezlegata de neputinta ta“. 13. Si si-a pus mainile asupra ei, si ea indata s-a indreptat si slavea pe Dumnezeu. 14. Iar mai-marele sinagogii, maniindu-se ca Iisus a vindecat-o sambata, raspunzand, zicea multimii: „sase zile sunt in care trebuie sa se lucreze; venind deci intr-acestea, vindecati-va, dar nu in ziua sambetei!“. 15. Iar Domnul i-a raspuns si a zis: „Fatarnicilor! Fiecare dintre voi nu dezleaga, oare, sambata boul sau sau asinul de la iesle, si nu-l duce sa-l adape? 16. Dar aceasta, fiica a lui Avraam fiind, pe care a legat-o satana, iata, de optsprezece ani, nu se cuvenea, oare, sa fie dezlegata de legatura aceasta, in ziua sambetei?“. 17. si zicand El acestea, s-au rusinat toti care erau impotriva Lui, si toata multimea se bucura de faptele stralucite savarsite de El. |
Evanghelia zilei: Invatatura despre inviere, Hristos om si Dumnezeu.
"Și apropiindu-se unii dintre saducheii care zic că nu este înviere, L-au întrebat: Zicând: Învățătorule, Moise a scris pentru noi: Dacă moare fratele cuiva, având femeie, și el n-a avut copii, să ia fratele lui pe femeie și să ridice urmaș fratelui său. Erau deci șapte frați. Și cel dintâi, luându-și femeie, a murit fără de copii. Și a luat-o al doilea, și a murit și el fără copii. A luat-o și al treilea; și tot așa toți șapte n-au lăsat copii și au murit. La urmă a murit și femeia. Deci femeia, la înviere, a căruia dintre ei va fi soție, căci toți șapte au avut-o de soție? Și le-a zis lor Iisus: Fiii veacului acestuia se însoară și se mărită; Iar cei ce se vor învrednici să dobândească veacul acela și învierea cea din morți, nici nu se însoară, nici nu se mărită. Căci nici să moară nu mai pot, căci sunt la fel cu îngerii și sunt fii ai lui Dumnezeu, fiind fii ai învierii. Iar că morții înviază a arătat chiar Moise la rug, când numește Domn pe Dumnezeul lui Avraam, și Dumnezeul lui Isaac, și Dumnezeul lui Iacov. Dumnezeu deci nu este Dumnezeu al morților, ci al viilor, căci toți trăiesc în El. Iar unii dintre cărturari, răspunzând, au zis: Învățătorule, bine ai zis. Și nu mai cutezau să-L întrebe nimic. Iar El i-a întrebat: Cum se zice, dar, că Hristos este Fiul lui David? Căci însuși David spune în Cartea Psalmilor: "Zis-a Domnul Domnului meu: Șezi de-a dreapta Mea, Până ce voi pune pe vrăjmașii Tăi așternut picioarelor Tale". Deci David Îl numește Domn; și cum este fiu al lui?" (Luca 20, 27-44)
|
Evanghelia zilei: Mainile intinse catre semeni.
Luni, 08 Decembrie 2008 „Si cand a intrat Iisus in casa unuia dintre capeteniile fariseilor sambata, ca sa manance, si ei il pandeau. Zis-a celui ce-L chemase: «Cand faci pranz sau cina, nu chema pe prietenii tai, nici pe fratii tai, nici pe rudele tale, nici vecinii bogati, ca nu cumva sa te cheme si ei, la randul lor, pe tine, si sa-ti fie ca rasplata. Ci, cand faci un ospat, cheama pe saraci, pe neputinciosi, pe schiopi, pe orbi, si fericit vei fi ca nu pot sa-ti rasplateasca. Caci ti se va rasplati la invierea dreptilor». si auzind acestea, unul dintre cei ce sedeau cu El la masa I-a zis: «Fericit este cel ce va pranzi in imparatia lui Dumnezeu!» (Luca 14, 1; 12-15) |
În prealabil postat de mirelat http://www.crestinortodox.ro/forumac...s/viewpost.gif
"Toate Mi-au fost date de către Tatăl Meu și nimeni nu cunoaște pe Fiul, decât numai Tatăl, nici pe Tatăl nu-L cunoaște nimeni, decât numai Fiul și cel căruia va voi Fiul să-i descopere. Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni pe voi. Luați jugul Meu asupra voastră și învățați-vă de la Mine, că sunt blând și smerit cu inima și veți găsi odihnă sufletelor voastre. Căci jugul Meu e bun și povara Mea este ușoară." (Matei 11, 27-30) Citat:
ca impovararea cautarii Lui Dumnezeu, a oricarei cautari este luata asupra Lui Dumnezeu: incepe cu purcederea a toate de la Tatal, iar apoi spune ca pe Tatal il descopera Fiul shi pe Fiul il descopera Tatal spre cunoashtere caci nimeni nu-l shtie nici pe Fiul shi nici pe Tatal decat Fiul shi celui caruia Fiul IL descopera pe Tatal, deci invatzarea shi cunoashterea lui Dumnezeu in Duhul Sfant se face prin jugul cel bun shi ushor, luat asupra noastra, shi "invatzand de la Mine, caci sunt bland shi smerit cu inima"... shi vom afla odihna sufletelor noastre... deci cautarea shi purtarea jugului Duhului Sfant va avea sfarshit bun... caci vom gasi odihna sufletelor noastre... deci setea asta de cunoashtere a omului, din goliciunea sa, va duce in final prin ascultarea de Dumnezeu la odihna sufletelor acelora ce cred, ce au fost credincioshi... pana la sfarshit... deci este vorba despre viatza veshnica intru Dumnezeu, in iubirea cea fara de pacat. |
“Adevăr grăiesc vouă: oricâte veți lega pe pământ, vor fi legate și în cer și oricâte veți dezlega pe pământ vor fi dezlegate și în cer”
Matei 18, 18 |
Evanghelia zilei: Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului
„Si se apropiau de Iisus toti vamesii si pacatosii, ca sa-L asculte. si fariseii si carturarii carteau, zicand: «Acesta primeste la Sine pe pacatosi si mananca cu ei». si a zis catre ei pilda aceasta, spunand: «Care om dintre voi, avand o suta de oi si pierzand din ele una, nu lasa pe cele nouazeci si noua in pustie si se duce dupa cea pierduta, pana ce o gaseste? si gasind-o, o pune pe umerii sai, bucurandu-se; si sosind acasa, cheama prietenii si vecinii, zicandu-le: Bucurati-va cu mine, ca am gasit oaia cea pierduta. Zic voua: Ca asa si in cer va fi mai multa bucurie pentru un pacatos care se pocaieste, decat pentru nouazeci si noua de drepti, care n-au nevoie de pocainta. Sau care femeie, avand zece drahme, daca pierde o drahma, nu aprinde lumina si nu matura casa si nu cauta cu grija pana ce o gaseste? si gasind-o, cheama prietenele si vecinele sale, spunandu-le: Bucurati-va cu mine, caci am gasit drahma pe care o pierdusem. Zic voua, asa se face bucurie ingerilor lui Dumnezeu pentru un pacatos care se pocaieste».“ (Luca 15, 1-10) |
mi-a placut f. mult evanghelia de azi... ce sentiment extraordinar sa ne dam seama ca, chiar si asa pacatosi cum suntem, fiecare dintre noi este unic pentru Dumnezeu iar iubirea Lui este nemarginita!
|
domnule, dar shtii ce este foarte bizar?
ca unul, ca la el ma refer, deshi este in spate, pe umeri la Hristos shi Acesta il cara in spate spre staul, n-apoi la oile cereshti, se incepe pitidiotul de multe ori ca sa-i traga palme la Hristos, sau sa se nemultzumeasca, sau sa se distreze sau nici mai mult nici mai putzin, ci ajuns acasa printre oile cereshti incepe de se lauda ca a facut singur tot drumul ala shi el aproape ca i-a shi batut pe lupii respectivi deghizatzi shi cand a sosit Domnul, mai mult il incurcase, nevazand ca lupii defapt erau gata gata ca sa-l sfashie shi sa-l piarda definitiv, ca mai era putzin de tot shi il iadificau complet... deci auzi acolo, cica el s-a scos dintre lupi sau se poate scoate... poi nu e bizara o astfel de minciuna care deshi teoretic e nedorita, dar practic numai ea ishi face cale ca sa se laude mereu... asha ca shi cum el l-ar fi luat in spate pe Hristos shi l-a carat n-apoi in staulul Sau caci venise la locul cu pricina shi l-a incurcat pe el care era gata sa se incununeze, ca mai avea putzin shi i-ar fi biruit pe nemernici, ca in mintea lui era ca in povestea aia de-a dreapta: -shi cum a fost lupta (cu infractorul ticalos, cu furul)? -poi l-am luat cu amandoua mainile de piept, shi dai shi dai shi dai... -dar cu care mana dadeai daca il tzineai cu amandoua mainile de piept? -poi nu eu dadeam ci el! "si gasind-o, o pune pe umerii Sai, bucurandu-se" "caci am gasit drahma pe care o pierdusem" ... o, tu, drahma mititica... pierduta in cel mai ascuns shi necatuat locshor... pe care toata lumea il shtie, dar tu nu vrei sa-l mai vezi.... |
Evanghelia zilei: Semnele vremurilor, pregatirea pentru cele ce trebuie sa fie.
"Iar când vor începe să fie acestea, prindeți curaj și ridicați capetele voastre, pentru că răscumpărarea voastră se apropie. Și le-a spus o pildă: Vedeți smochinul și toți copacii: Când înfrunzesc aceștia, văzându-i, de la voi înșivă știți că vara este aproape. Așa și voi, când veți vedea făcându-se acestea, să știți că aproape este împărăția lui Dumnezeu. Adevărat grăiesc vouă că nu va trece neamul acesta până ce nu vor fi toate acestea. Cerul și pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece." (Luca 21, 28-33)
|
Mai multe versete despre acelasi lucru..il ghiciti voi...-------------- Ziua Domnului însă va veni ca un hoț. În ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile cerești se vor topi de mare căldură, și pământul, cu tot ce este pe el, va arde.
[COLOR=#0000ff]Mat 24.43[/COLOR];[COLOR=#0000ff]Luc 12.39[/COLOR];[COLOR=#0000ff]1Tes 5.2[/COLOR];[COLOR=#0000ff]Apoc 3.3[/COLOR];[COLOR=#0000ff]16.15Ps 102.26[/COLOR];[COLOR=#0000ff]Isa 51.6[/COLOR];[COLOR=#0000ff]Mat 24.35[/COLOR];[COLOR=#0000ff]Marc 13.31[/COLOR];[COLOR=#800080]Rom 8.12[/COLOR];[COLOR=#0000ff]Evr 1.11[/COLOR];[COLOR=#0000ff]Apoc 20.11[/COLOR];[COLOR=#0000ff]Apoc 21.1[/COLOR]; 11Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiți voi, printr-o purtare sfântă și evlavioasă, <A href="mk:@MSITStore:E:\melodii%20de%20pe%20net\Bib lia.chm::/60.htm#1.15">[COLOR=#0000ff]1Pet 1.15[/COLOR]; 12așteptând și grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, în care cerurile aprinse vor pieri, și trupurile cerești se vor topi de căldura focului? <A href="mk:@MSITStore:E:\melodii%20de%20pe%20net\Bib lia.chm::/46.htm#1.7">[COLOR=#0000ff]1Cor 1.7[/COLOR];[COLOR=#0000ff]Tit 2.13[/COLOR];[COLOR=#0000ff]Ps 50.3[/COLOR];[COLOR=#0000ff]Isa 34.4[/COLOR];[COLOR=#0000ff]Mic 1.4[/COLOR];[COLOR=#800080]2Pet 3.10[/COLOR]; 13Dar noi, după făgăduința Lui, așteptăm ceruri noi și un pământ nou, în care va locui neprihănirea. <A href="mk:@MSITStore:E:\melodii%20de%20pe%20net\Bib lia.chm::/23.htm#65.17">[COLOR=#0000ff]Isa 65.17[/COLOR];[COLOR=#0000ff]Isa 66.22[/COLOR];[COLOR=#0000ff]Apoc 21.1-27[/COLOR]; 14De aceea, preaiubiților, fiindcă așteptați aceste lucruri, siliți-vă să fiți găsiți înaintea Lui fără prihană, fără vină, și în pace. <A href="mk:@MSITStore:E:\melodii%20de%20pe%20net\Bib lia.chm::/46.htm#1.8">[COLOR=#0000ff]1Cor 1.8[/COLOR];[COLOR=#0000ff]1Cor 15.58[/COLOR];[COLOR=#0000ff]Filip 1.10[/COLOR];[COLOR=#0000ff]1Tes 3.13[/COLOR];[COLOR=#0000ff]1Tes 5.23[/COLOR]; 15Să credeți că îndelunga răbdare a Domnului nostru este mântuire, cum v-a scris și preaiubitul nostru frate Pavel, după înțelepciunea dată lui, <A href="mk:@MSITStore:E:\melodii%20de%20pe%20net\Bib lia.chm::/45.htm#2.4">[COLOR=#800080]Rom 2.4[/COLOR];[COLOR=#0000ff]1Pet 3.20[/COLOR];[COLOR=#800080]2Pet 3.9[/COLOR]; 16ca și în toate epistolele lui, când vorbește despre lucrurile acestea. În ele sunt unele lucruri grele de înțeles, pe care cei neștiutori și nestatornici le răstălmăcesc ca și pe celelalte Scripturi, spre pierzarea lor. <A href="mk:@MSITStore:E:\melodii%20de%20pe%20net\Bib lia.chm::/45.htm#8.19">[COLOR=#800080]Rom 8.19[/COLOR];[COLOR=#0000ff]1Cor 15.24[/COLOR];[COLOR=#0000ff]1Tes 4.15[/COLOR]; 17Voi deci, preaiubiților, știind mai dinainte aceste lucruri, păziți-vă ca nu cumva să vă lăsați târâți de rătăcirea acestor nelegiuiți, și să vă pierdeți tăria; <A href="mk:@MSITStore:E:\melodii%20de%20pe%20net\Bib lia.chm::/41.htm#13.23">[COLOR=#0000ff]Marc 13.23[/COLOR];[COLOR=#800080]2Pet 1.12[/COLOR];[COLOR=#0000ff]Efes 4.14[/COLOR];[COLOR=#800080]2Pet 1.10-11[/COLOR];[COLOR=#800080]2Pet 2.18[/COLOR]; 18ci creșteți în harul și în cunoștința Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos. A Lui să fie slava, acum și în ziua veșniciei. Amin. |
scuzati a fost o greseala,deci----------------10Ziua Domnului însă va veni ca un hoț. În ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile cerești se vor topi de mare căldură, și pământul, cu tot ce este pe el, va arde.
Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiți voi, printr-o purtare sfântă și evlavioasă, [COLOR=#0000ff]1Pet 1.15[/COLOR]; 12așteptând și grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, în care cerurile aprinse vor pieri, și trupurile cerești se vor topi de căldura focului Dar noi, după făgăduința Lui, așteptăm ceruri noi și un pământ nou, în care va locui neprihănirea. De aceea, preaiubiților, fiindcă așteptați aceste lucruri, siliți-vă să fiți găsiți înaintea Lui fără prihană, fără vină, și în pace Să credeți că îndelunga răbdare a Domnului nostru este mântuire, cum v-a scris și preaiubitul nostru frate Pavel, după înțelepciunea dată lui |
Evanghelia zilei: Usa oilor si pastorul cel bun.
"Eu sunt ușa: de va intra cineva prin Mine, se va mântui; și va intra și va ieși și pășune va afla. Furul nu vine decât ca să fure și să junghie și să piardă. Eu am venit ca viață să aibă și din belșug să aibă. Eu sunt păstorul cel bun. Păstorul cel bun își pune sufletul pentru oile sale. Iar cel plătit și cel care nu este păstor, și ale cărui oi nu sunt ale lui, vede lupul venind și lasă oile și fuge; și lupul le răpește și le risipește. Dar cel plătit fuge, pentru că este plătit și nu are grijă de oi. Eu sunt păstorul cel bun și cunosc pe ale Mele și ale Mele Mă cunosc pe Mine. Precum Mă cunoaște Tatăl și Eu cunosc pe Tatăl. Și sufletul Îmi pun pentru oi. Am și alte oi, care nu sunt din staulul acesta. Și pe acelea trebuie să le aduc, și vor auzi glasul Meu și va fi o turmă și un păstor." (Ioan 10, 9-16)
|
Evanghelia zilei:"Nu te teme,...
...turma mica, pentru ca Tatal vostru a binevoit sa va dea voua Imparatia.Vindeti averile voastre si dati milostenie;faceti-va pungi care nu se invechesc, comoara neimputinata in ceruri, unde furul nu se apropie, nici molia nu o strica;caci unde este comoara voastra, acolo va fi si inima voastra.Sa va fie mijloacele incinse si facliile aprinse;si voi fiti asemenea oamenilor care asteapta pe stapanul lor cand se intoarce de la nunta, ca, venind si batand, indata sa-i deschida.Fericite sunt slugile acelea pe care, venind, stapanul le va afla veghind.Adevarat zic voua ca se va incinge si le va pune la masa si, venind langa ele, le va sluji.Si de va veni la straja a doua, sau la a treia si le va gasi asa , fericite sunt acelea.Iar aceasta sa stiti ca, de ar sti stapanul casei in care ceas vine furul, ar veghea si n-ar lasa sa i se sparga casa.
Deci si voi fiti gata, ca in ceasul in care nu ganditi vine Fiul Omului."(Lc.12, 32-40) |
Alta Evanghelie, tot pentru azi: Cu ce se aseamana Imparatia lui Dumnezeu.
"Asemenea este grăuntelui de muștar pe care, luându-l, un om l-a aruncat în grădina sa, și a crescut și s-a făcut copac, iar păsările cerului s-au sălășluit în ramurile lui. Și iarăși a zis: Cu ce voi asemăna împărăția lui Dumnezeu? Asemenea este aluatului pe care, luându-l, femeia l-a ascuns în trei măsuri de făină, până ce s-a dospit totul. Și mergea El prin cetăți și prin sate, învățând și călătorind spre Ierusalim. Și I-a zis cineva: Doamne, puțini sunt, oare, cei ce se mântuiesc? Iar El le-a zis: Siliți-vă să intrați prin poarta cea strâmtă, că mulți, zic vouă, vor căuta să intre și nu vor putea. După ce se va scula stăpânul casei și va încuia ușa și veți începe să stați afară și să bateți la ușă, zicând: Doamne, deschide-ne! - și el, răspunzând, vă va zice: Nu vă știu de unde sunteți, Atunci voi veți începe să ziceți: Am mâncat înaintea ta și am băut și în piețele noastre ai învățat. Și el vă va zice: Vă spun: Nu știu de unde sunteți. Depărtați-vă de la mine toți lucrătorii nedreptății. Acolo va fi plângerea și scrâșnirea dinților, când veți vedea pe Avraam și pe Isaac și pe Iacov și pe toți proorocii în Împărăția lui Dumnezeu, iar pe voi aruncați afară. Și vor veni alții de la răsărit și de la apus, de la miazănoapte și de la miazăzi și vor ședea la masă în împărăția lui Dumnezeu." (Luca 13, 19-29)
|
Duminica a XXVIII-a dupa Rusalii (a Sfintilor Stramosi) - Apostolul
"Mulțumind cu bucurie Tatălui celui ce ne-a învrednicit pe noi să luăm parte la moștenirea sfinților, întru lumină. El ne-a scos de sub puterea întunericului și ne-a strămutat în împărăția Fiului iubirii Sale, Întru Care avem răscumpărarea prin sângele Lui, adică iertarea păcatelor; Acesta este chipul lui Dumnezeu celui nevăzut, mai întâi născut decât toată făptura. Pentru că întru El au fost făcute toate, cele din ceruri și cele de pe pământ, cele văzute, și cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie începătorii, fie stăpânii. Toate s-au făcut prin El și pentru El. El este mai înainte decât toate și toate prin El sunt așezate. Și El este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate." (Coloseni 1, 12-18)
|
Evanghelia zilei: Pilda celor poftiti la cina.
[SIZE=2]Duminica a XXVIII-a dupa Rusalii[/SIZE]
(Luca 14, 16-24) 16. Iar El i-a zis: Un om oarecare a făcut cină mare și a chemat pe mulți; 17. Și a trimis la ceasul cinei pe sluga sa ca să spună celor chemați: Veniți, că iată toate sunt gata. 18. Și au început unul câte unul, să-și ceară iertare. Cel dintâi i-a zis: Țarină am cumpărat și am nevoie să ies ca s-o văd; te rog iartă-mă. 19. Și altul a zis: Cinci perechi de boi am cumpărat și mă duc să-i încerc; te rog iartă-mă. 20. Al treilea a zis: Femeie mi-am luat și de aceea nu pot veni. 21. Și întorcându-se, sluga a spus stăpânului său acestea. Atunci, mâniindu-se, stăpânul casei a zis: Ieși îndată în piețele și ulițele cetății, și pe săraci, și pe neputincioși, și pe orbi, și pe șchiopi adu-i aici. 22. Și a zis sluga: Doamne, s-a făcut precum ai poruncit și tot mai este loc. 23. Și a zis stăpânul către slugă: Ieși la drumuri și la garduri și silește să intre, ca să mi se umple casa, 24. Căci zic vouă: Nici unul din bărbații aceia care au fost chemați nu va gusta din cina mea. |
Citat:
|
Evanghelia zilei: „Împărăția lui Dumnezeu este înăuntru vostru“
„Și fiind întrebat de farisei când va veni împărăția lui Dumnezeu, Iisus le-a răspuns și a zis: «Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut. Și nici nu vor zice: Iat-o aici sau acolo. Căci, iată, împărăția lui Dumnezeu este înăuntru vostru». Zis-a către ucenici: «Veni-vor zile când veți dori să vedeți una din zilele Fiului Omului, și nu veți vedea. Și vor zice vouă: Iată este acolo; iată, aici; nu vă duceți și nu vă luați după ei. Căci după cum fulgerul, fulgerând dintr-o parte de sub cer, luminează până la cealaltă parte de sub cer, așa va fi și Fiul Omului în ziua Sa. Dar mai întâi El trebuie să sufere multe și să fie lepădat de neamul acesta».“ (Luca 17, 20-25)
|
Evanghelia zilei: Crăciunul trebuie așteptat cu emoție
Iisus a spus: „Si precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit pe toți. Tot așa precum a fost în zilele lui Lot: mâncau, beau, cumpărau, vindeau, sădeau, și zideau, iar în ziua în care a ieșit Lot din Sodoma a plouat din cer foc și pucioasă și i-a nimicit pe toți, la fel va fi în ziua în care se va arăta Fiul Omului. În ziua aceea, cel care va fi pe acoperișul casei, și lucrurile lui în casă, să nu se coboare ca să le ia; de asemenea, cel ce va fi în țarină să nu se întoarcă înapoi. Aduceți-vă aminte de femeia lui Lot. Cine va căuta să-și scape sufletul, îl va pierde; iar cine îl va pierde, acela îl va dobândi. Zic vouă: în noaptea aceea vor fi doi într-un pat; unul va fi luat, iar celălalt va fi lăsat. Două vor măcina împreună; una va fi luată și alta va fi lăsată. Doi vor fi în ogor; unul se va lua altul se va lăsa. Și răspunzând, ucenicii I-au zis: "Unde, Doamne?". Iar El le-a zis: "Unde va fi stârvul, acolo se vor aduna vulturii.“ (Luca 17, 26-37)
|
"Hristos se naste slaviti-L, Hristos din cer Intampinati-L"...am citat din memorie.
Nasterea Domnului Nostru Iisus Hristos sa ne gaseasca pregatiti, cu inimi curate, blande si deschise spre ajutorul semenilor nostri! |
Citat:
-in noi, in inima noastra este dracul ca din drac ies toate rautatzile pamantului shi tot saducheismul shi fariseismul falselor traditzii omeneshti pe care ole asculta omul inchinandu-se prin ele la satana caci nu alea de sus le asculta omul ci pe alea le lasa mereu, iar Hristos spune ca: "împărăția lui Dumnezeu este înăuntru vostru" nu referindu-se la inima omului atat de "buna", nu, ci ca el venise intre ei, el era Imparatzia care se afla inlauntrul lor, intre ei, deci trairea impreuna cu Hristos, zilele de veselie impreuna cu Mirele, caci apoi spune ca: "Veni-vor zile când veți dori să vedeți una din zilele Fiului Omului, și nu veți vedea" unde Om este cu O mare... deci iata ca omul este un drac impielitzat cu inima de balaur iar Omul cu O mare este Dumnezeu. dar sigur ca inima omului ar dori Hristos ca sa fie salash al Sau... dar nu este asha de la sine, adica in orice om este Dumnezeu, nu, ca shi cum ar fi acolo Dumnezeu, ar putea fi, dar din firea cea cazuta a omului acolo este salashul dracului... deci vedetzi cum trebuie sa fie inima omului ca sa poata primi Imparatzia Cerului? ca shi o grota saracacioasa, ca o peshtera intunecata, ca un staul de vite, ca o baraca darapanata... shi acolo va veni Hristos prin poarta Cea prin care a trecut doar Dumnezeu... deci ca sa fie inlauntrul nostru, in inima noastra, este o lupta imensa, pe viatza shi pe moarte, ca purtand jugul cel ushor sa ne nashtem de Sus in faptura cea noua... |
"Și răspunzând, ucenicii I-au zis: "Unde, Doamne?". Iar El le-a zis: "Unde va fi stârvul, acolo se vor aduna vulturii."
de unde vine radacina cuvantului vul? caci e foarte frumos spus stâr vul shi acolo se vor aduna vul turii caci tura e folosita in shah ca shi turn al urii probabil... deci vul poate sa fie radacina la cuvantul vulpe sau vulva sau vulcan ... vulcana bai. :68: |
Căci El a primit de la Dumnezeu Tatăl cinste și slavă, atunci când, din slava minunată, s-a auzit deasupra Lui un glas, care zicea: "Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc plăcerea."
[COLOR=#0000ff]Mat 3.17[/COLOR];[COLOR=#0000ff]Mat 17.5[/COLOR];[COLOR=#0000ff]Marc 1.11[/COLOR];[COLOR=#0000ff]Marc 9.7[/COLOR];[COLOR=#0000ff]Luc 3.22[/COLOR];[COLOR=#0000ff]Luc 9.35[/COLOR]; 18Și noi înșine am auzit acest glas venind din cer, când eram cu El pe muntele cel sfânt. <A href="mk:@MSITStore:E:\melodii%20de%20pe%20net\Bib lia.chm::/2.htm#3.5">[COLOR=#0000ff]Ex 3.5[/COLOR];[COLOR=#0000ff]Ios 5.15[/COLOR];[COLOR=#0000ff]Mat 17.6[/COLOR]; 19Și avem cuvântul prorociei făcut și mai tare; la care bine faceți că luați aminte, ca la o lumină care strălucește într-un loc întunecos, până se va crăpa de ziuă și va răsări luceafărul de dimineață în inimile voastre. |
Evanghelia zilei: Deschide-I Mântuitorului Iisus Hristos inima și sufletul
„Și aduceau la Iisus și pruncii, ca să Se atingă de ei. Iar ucenicii, văzând, îi certau. Iar Iisus i-a chemat la Sine, zicând: "Lăsați copii să vină la Mine și nu-i opriți, căci împărăția lui Dumnezeu este a unora ca aceștia. Adevărat grăiesc vouă: Cine nu va primi împărăția lui Dumnezeu ca un prunc nu va intra în ea". Zis-au cei ce ascultau: "Și cine poate să se mântuiască?". Iar El a zis: "Cele ce sunt cu neputință la oameni sunt cu putință la Dumnezeu". Iar Petru a zis: "Iată, noi, lăsând toate ale noastre, am urmat ție". Și El le-a zis: "Adevărat grăiesc vouă: Nu este nici unul care a lăsat casă, sau femeie, sau frați, sau părinți, sau copii, pentru împărăția lui Dumnezeu, și să nu ia cu mult mai mult în vremea aceasta, iar în veacul ce va să vină, viață veșnică"“ (Luca 18, 15-17; 26-30)
|
Citat:
|
Apostolul zilei:Tit 1, 5-14
Pentru aceasta te-am lasat in Creta , ca sa pui randuiala in cele ce-au ramas si ca-n fiecare cetate sa aseze preoti asa cum ti-am poruncit eu: daca cineva este fara prihana, barbat al unei singure femei, avand copii credinciosi si-n afara oricarei invinuiri de rele purtari sau de nesupunere.Fiindca episcopul trebuie sa fie fara de prihana, ca un iconom al lui Dumnezeu, nu ingamfat, nu manios, nu betiv, nu bataus, nu profitor de castig rusinos, ci primitor de straini, iubitor al binelui, cu stapanire de sina, drept, cuvios, infranat, strans legat de cuvantul cel vrednic de crezare al invataturii, destoinic atat sa-ndemne intru invatatura cea sanatoasa, cat si sa-i mustre pe cei ce vorbesc impotriva ei.Pentru ca sunt multi nesupusi, graitori in desert si inselatori, mai ales cei din taierea-mprejur, carora trebuie sa li se inchida gura ca unora care pentru castig rusinos ravasesc familii-ntrgi, invatand ce nu trebuie.Unul dintre ei, chiar profet de-al lor, a zis:"Cretanii, pururea mincinosi, fiare rele, pantece lenese"Marturia aceasta este adevarata;pentru care pricina mustra-i cu asprime, ca sa fie sanatosi in credinta si sa nu-si plece mintea la basmele iudaice si la poruncile unor oameni care se abat de la adevar."
|
Evanghelia zilei:Luca 20, 9-18
Si a inceput sa-i spuna poporului parabola aceasta :"Un om a sadit vie si a dat-o pe seama lucratorilor si a plecat departe pentru multa vreme.Si la vremea cuvenita a trimis la lucratori un slujitor ca sa-i dea din rodul viei.Lucratorii insa, batandu-l, l-au trimis fara nimic.Si i-a trimis apoi un alt slujitor; dar ei, batandu-l si pe acela si batjocorindu-l, l-au trimis fara nimic.Si dupa aceea l-a trimis pe al treilea ;dar ei, ranindu-l si pe acela, l-au alungat.Si stapanul viei a zis:Ce voi face?Il voi trimite pe fiul meu cel iubit;poate de el se vor rusina.Dar lucratorii, vazandu-l, s-au vorbit intre ei, zicand:Acesta este mostenitorul;sa-l omoram, pentru ca a noastra sa fie mostenirea...Si scotandu-l afara din vie , l-au ucis.Asadar, ce le va face acestora stapanul viei?:Va veni, si pe acei lucratori ii va pierde, iar via o va da altora."Iar ei, auzind, au zis:"Doamne-fereste!"El insa, privind la ei, a zis:"Asadar, ce-nseamnaceea ce e scris:PIATRA PE CARE AU NESOCOTIT-O ZIDITORII,ACEASTA A AJUNS IN CAPUL UNGHIULUI?Tot cel ce va cadea pe piatra aceasta se va sfarama, iar pe care va cadea , il va zdrobi."
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:44:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.