![]() |
Citat:
|
Cine nu se pocaieste si nu primeste dezlegare si iertare de pacate nu mosteneste Imparatia Cerurilor.Este legat de vrasmasul ,Diavolul,se face fara voia sa,fiu al Satanei.Nu este de joaca prietene,cautati cat mai este timp sa aflati adevarata invatatura care sa va mantuiasca(si faptul ca acum va aflati pe forumul crestin-ortodox este un semn si o binecuvantare de la Dumnezeu pentru voi).Primul lucru care trebuie sa-l faca cel care rataceste este SPOVEDANIA,cum am mai spus aceasta mare Taina aduce izbavire de vrajmasul,diavolul.Cautati sa vorbiti cu preotii ortodocsi,documentati-va,cine va opreste?Noi,crestinii nu avem ura fata de voi,ba din contra, din iubire cautam sa facem aceasta pentru voi,spunandu-va ca sunteti pe o cale gresita,mai departe voi sunteti cei de care depinde soarta mantuirii.Noi nu fugim de betivi,curvari,hoti,lacomi,s.a.m.d.asa cum faceti voi.Ce ,Mantuitorul Iisus Hristos s-a dus la cei drepti s-au la cei pacatosi?Nu are nevoie de doctor cel sanatos,ci cel bolnav.Stiti voi cate au de suferit crestinii de pe urma celor pe care i-am enumerat mai sus?Indiferent ca este sot,sotie,mama,tata,frate,sora,prieteni,etc.Pentru ca asta este invatatura noastra ortodoxa ,sa-i rabdam pe cei in pacate,cautand prin rugaciune si indemn la viata curata sa-i facem si pe ei partasi la Imparatia Cerurilor.Aceasta este adevarata invatatura pe care ne-a lasat-o Iisus Hristos,JERTFA pentru aproapele nostru.Dumnezeu sa ne ajute pe toti!
|
nu am reusit sa downlodez cartea(sau documentul)
Citat:
|
Citat:
Mantuitorul s-a jertfit pentru toata lumea,dar roadele pocaintei trebuie sa le faca fiecare in parte.Jertfa,mila,despatimirea,(faptele bune)toate acestea se fac cu ajutorul Mantuitorului Iisus Hristos prin harul Duhului Sfant,si prin sfintele slujbe si Sf.Taine ale BO.Singuri nu avem puterea de a lucra faptele bune,pocainta si schimbarea vietii noastre dupa modelul Mantuitorului si al apostolilor se face cu/si prin ajutorul harului Duhului Sfant.Ce a spus Mantuitorul Iisus Hristos,"Fara mine nu puteti face nimic",sau "Cine nu mananca Trupul Meu,si nu Bea Sangele Meu,nu va mosteni Imparatia Cerurilor,sau"Cine mananca Trupul Meu si Bea Sangele meu va avea viata vesnica in el".Jetfa Mantuitorului se repeta in/ la fiecare Sf.Liturghie a Bisericii Ortodoxe,painea si vinul se preface prin harul Duhului Sfant,in Trupul si Sangele Mantuitorului Hristos.Prin Sf.Impartasanie noi ne unim cu Iisus Hristos si dobandim viata vesnica.Asta s-a intamplat,se intampla,se va intampla cu fiecare crestin ortodox de-a lungul timpului.Asa se face ca Iisus Hristos este prezent cu noi,cu fiecare din noi,prin sf.Impartasanie.Asa ne mantuim,nu ne mantuim toti la gramada desfiintand iadul,ci numai cei care se unesc cu Iisus Hristos. |
Citat:
Dar ce te faci sa crezi ca noi nu intelegem aceste lucruri ? Eu vin dintre ortodoxi , aia de rind . Intre timp am invatat si am inteles ,e drept prin protestantism, ce e bun in ortodoxie si ce rau in ea. Ceva ma facea sa fiu precaut din adolescenta. Nu inteleg de ce faceti o mare taina din pocainta si iertarea pacatelor. Doar asa sa speriati oamenii? Da, recunosc ,sint un pacatos . Si firea paminteasca ma tine legat de acest pamint condus de Satan. Si am nevoie de credinta in jertfa Mintuitorului ,care a murit pt fiecare din noi. Si Evanghelia Lui imi descopera acest lucru . Da ,trebuie sa -mi recunosc greselile si sa le marturisesc ,oricui am gresit ,nu numai preotului. Si stiu ca Dumnezeu e bun ,indurator si milos ca sa cred sincer ca imi iarta pacatele. Problema e ca mai fac altele ,cu sau fara vointa. Si sint constient ca trebuie sa apelez la mila Lui ca sa nu fiu sters din Cartea Vietii . Si incerc sa imi creez o relatie cit pot eu de buna cu Domnul Isus pt ca doar El are aceasta putere sa ma izbaveasca. Si nu preotul. Preotul e un mijlocitor ,un indrumator .Dar nu cred ca are puterea de a da iertare. Treaba cu legatul si dezlegatul are treaba cu organizarea bisericeasca ,nu cu iertarea pacateleor ,care e un drept doar al lui Dumnezeu. De altfel preotii aveau un rol in VT ,acela cu jertfele pt iertare si consacrare. Astazi exista doar pastori ai micilor turme adunate in jurul lor ,si care trebuie sa le indrume la Hristos. Conform NT exista un singur Mare Preot care poarta toate pacatele noastre si care vrea sa ne curete de ele ,sa ne dea o haina noua ,alba ,sa ne indreptateasca si apoi sa ne sfinteasca. El vrea sa avem viata ,si vrea sa ne-o dea de acum ,din timpul vietii ,astfel incit moartea naturala va fi doar o clipa ,pina la a doua venire cind o sa fie inviati dreptii. Nu va spun decit atit .NU ii cunoasteti pe adventisti .In primul rind din cauza prejudecatilor. De fapt si eu am avut prejudecati si inca unele ale unui ateu. Dar cunoscindu-i am ajuns sa cunosc pe Hristos.Si asta e mare lucru. Crestin e cel care Il urmeaza pe Hristos ,nu cel care e intr-o biserica si gata. Si trebuie ca El sa poata spuna ca ne cunoaste ,altfel e in zadar . Doamne ajuta! PS: Cred ca trebuie sa mai vorbesti cu Ovidiu ,cred ca nu-si da seama de problemele care le are. Daca vreti sa mai aflati despre framintarile azs puteti urmari aici http://oamenisiperspective.com/video...constantinescu |
Citat:
Atunci nu inteleg ,de ce acceptati aceasta prezentare a BO ,care se ajuta de cruci ,icoane,moaste ca sa dovedeasca credinta ,cind vad ca stiti ca pocainta e cea care ne trebuie. Chiar nu pricep de ce preotii se poarta ca in VT . Cu tamiie ,mir ,aur, etc. care simbolizau ceva .Dar VT a fost un indrumator spre Hristos.De ce nu da la o parte ce e vechi si nu reformeaza modul de prezentare? Ca doar asa s-a ajuns la vorba din popor :nu face ce face preotul ,ci ce zice . |
CITAT:
"Crestin e cel care Il urmeaza pe Hristos ,nu cel care e intr-o biserica si gata." Tocmai asta este ceea ce nu intelegeti dar spuneti.Crestin e cel care IL urmeaza pe Hristos.Si cum Il urmam pe Hristos?Nu ascultand de poruncile lui si punandu-le in practica?Nu impartasindu-ne cu EL?Am aratat succesiunea apostolica si implicit al harului.Rolul care il are preotul si sF.Taine.Adolescent fiind ai fost atras pe alta cale necunoscand adevarul de credinta din BO.Nu l-ai cunoscut,daca IL cunoasteai cu adevarat nu mai paraseai BO. |
Citat:
|
Citat:
N-am crezut in icoane si ritualuri mistice care ingenuncheaza oamenii , ii face sa sufere si ii tine cu frica de iad. Nu cred in nemurirea sufletului si in stafii. Nu cred in cultul mortilor si al sfintilor. Daca BO va schimba ceva aici ,mai discutam. |
parerea mea
cred ca mult mai de folos ne-ar fi noua daca am spune o rugaciune in loc sa tot ne contrazicem unii cu altii in pareri. cred cu tarie ca ne-ar fi mai de folos sa petrecem timpul in rugaciune asa cum spune Mantuitorul: neincetat va rugati.
|
Citat:
Acum dacă s-au făcut greșeli în bisericile istorice iar acestea au fost perpetuate prin Sfânta Tradiție, era numai normal să existe și revirimente conduse de Duhul Sfânt. Unele au avut efect, altele au fost întâmpinate cu reticență și chiar cu măsuri punitive. Lupta cu inerția este grea, de durată și uneori imposibilă. Reformatorii au fost nevoiți, ba chiar obligați să iasă din bisericile lor și să înființeze noi biserici. Desigur, aceste biserici au făcut la rândul lor greșeli și nici nu au restituit Bisericii Nevăzute toate adevărurile pierdute din Cuvântul lui Dumnezeu. Există un principiu, amintit și în Scriptură, acela al luminii crescânde. Nu trebuie să blamați noutatea cultelor neoprotestante, acestea au adus totuși multă lumină în ceea ce privește Cuvântul lui Dumnezeu prin acest principiu protestant Sola Scriptura. Dacă am admite că Biblia este singura noastră călăuză în probleme spirituale, am fi mai dispuși să lepădăm tot ce stă în calea apropierii noastre de Dumnezeu și ne-ar fi feri de multe erori doctrinare. Domnul să ne ajute! |
Citat:
|
Citat:
Dar ce frate, suntem spirite plutitoare neincarnate?!! Biserica primului secol era cit se poate de vizibila; se stia cine apartine de ea, ce invatatura are aceasta Biserica, cine o reprezinta, etc. La fel si Biserica de pretutindeni si dintotdeauna. Cum sa se pocaiasca paginii daca Biserica lui Hristos este invizibila?! Citat:
Hristos, Capul acestei Biserici vizibile, nu putea falimenta nici El. Cred ca dvs ati pierdut adevarul Bisericii lui Hristos si asta inainte de a va naste. Citat:
Citat:
Deci ce au adus denom. np este erezie. Citat:
|
Citat:
De fapt vedm acest act al punerii miinilor si la np cu toate ca la ei este pur simbolic; un fel de teatru, ceva de genul sa ne prefacem ca transmitem un dar sau har. Se aduna mai multi pastori np si isi pun miinile peste noul pastor (care este ingenunchiat in mijlocul lor) ca sa-i transmita...nimic! Citat:
De la cine a preluat Hristos ce? |
Citat:
s-au găsit creștini care să i-o pupe (săru'mâna părinte!) și să intre în casa lui (basilica)... și acolo au rămas până azi numind-o biserica. Când intri într-o biserică ortodoxă vezi aceleași picturi de zei de pereți, aceiași prapori imperiali, aceleași mitre bizantine pline de nestemate, același fum de tămâie, aceleași incantații mistice, etc. Aceasta este biserica ce pe nedrept o numești continuatoarea bisericii primului secol. În schimb, "Biserica nevăzută" este formată din credincioșii adevărați din toate timpurile și locurile (care cuprinde -stai liniștită- și credincioși ortodocși). Citat:
"Și voi înșivă, ca pietre vii, zidiți-vă drept casă duhovnicească, preoție sfântă, ca să aduceți jertfe duhovnicești, bine-plăcute lui Dumnezeu, prin Iisus Hristos" (1 Petru 2,5) Citat:
Citat:
Cum am mai spus, principiul Sola Scriptura este protestant, nu neoprotestant. Aceștia l-au preluat de la Luther. Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Din cate stiu, trebuie sa ne cinstim preotii indiferent cat de ruginite ar fi tzevile lor.
O taina savarsita de un preot "ruginit" e mai putin taina? Isi ia Dumnezeu cuvantul inapoi? Doar cele ce le spune preotul nu de la sine le spune, ci de la Duhul. Problema este ca ei au o raspundere mai grea decat noi si vor da socoteala altfel decat noi, "cei de rand", asa ca eu daca as vedea un preot pacatuind grosolan, m-as cutremura fiindu-mi mila de el. |
Citat:
|
Corect, insa eu nu o sa pot niciodata sa savarsesc Liturghia, nu voi putea dezlega pacate cu de la mine putere etc. Daca as crede ca pot face lucrurile astea, ar insemna fie ca m-am ticnit, fie ca ma bantuie un duh sinistru al mandriei :) Si riscul ca eu sa smintesc pe cineva prin comportamentul meu e mai mic, pe cand pe un preot sunt toti ochii atintiti.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Puneți-ne mai bine întrebări legate de credința noastră în raport cu Scriptura. Noi credem în Cuvântul lui Dumnezeu, nu "credem în White" (cum candid ne întreba cineva pe aici). Vă doresc un somn liniștit, fără coșmaruri. |
Citat:
Asta e diferenta dintre o interpretare Sola Scriptura si una cu Biblia dar in Duhul. Fara Duhul faci o simpla inferenta logica intre diverse propozitii din Biblie, dar fara sa atingi adancimea lor si sensul lor duhovnicesc. Si uite la ce aberatii ajungi: ca Dumnezeu nu poate sterge pacatele decat prin moartea Fiului Sau. Mare eroare. Ar trebui sa te puna pe ganduri. |
Citat:
|
Citat:
degeaba pentru pacatele noastre. Dar a spune ca Dumnezeu nu poate dezlega pacatele noastre e o blasfemie. Inseamna ca nu e Atotputernic, adica nu e Dumnezeu. Planul cu jertfa Mantuitorului a fost din prea multa IUBIRE, nu din prea putina PUTERE. Vezi ca-ti faci pacate, si nu sunt mici. |
pt toti fratii ce au parasit ortodoxia
Fratilor, am citit si am urmarit toate cele 47 de pagini care s-au scris pana acuma pe aceasta tema si am vazut clar ce tavalug si replici peste replci de-a valma s-au postat, unde se vadeste evident rautatea si ignoranta, atat a unora, cat si a celorlati.
Un lucru important uitati, fratilor, sustinut de insasi Sf Scriptura: cu raul nu faci nimica, cu rau se ajunge tot la rau, ba chiar la mai rau, doar dragostea, bunatatea si vorba buna il poate inmuia pe cineva, ii poate dezgheta cuiva inima. Daca noi ortodocsii nu ne "luptam" cu aceste arme impotriva fratilor ce-au parasit ortodoxia, degeaba ne luptam, ca n-o scoatem in veci la capat cu ei. Lucrul cel mai important care trebuie sa ne mane dragostea noastra pt ei este faptul ca ei au acelasi suflet ca si noi, avem acelasi Tata, Care ne iubeste pe toti la fel, acesta este lucrul care tre sa ne motiveze dragostea, bunatatea si rabdarea cu ei, alta cale nu exista, restul cailor duc spre pierzania ambelor "tabere", negresit. Stiu ca e greu sa ne imaginam acest forum lipsit de spiritul combatant si belicos, de care este imbibat cu varf si indesat, dar daca, urmarim sincer si cu adevarat binele si revenirea celor ce au picat din ortodoxie, alta cale nu exista. Acuma urmeaza sa prezint fratilor neortodocsi doua lucruri mari si late, pt care sa se teama de Dumnezeu in Ziua Judecatii si pt care s-ar teme orice crestin dotat cu discernamant: Primul lucrul de care trebuie sa se teama toti, dar mai cu seama, liderii lor, pastorii etc ajungand pana la Luther si alti fondatori de genul, este faptul ca au facut si fac in continuare dezbinare in sanul Bisericii lui Hristos acest lucru ducand la invrajbirea unora impotriva altora si la alte catastrofe sociale si morale, cei care nu stiu despre ce e vba sa studieze originile protestantismului si neo-protestantismului. Vai de sufletul acelor oameni ! Al doilea lucru de care trebuie sa se teama in fata lui Dumnezeu in Ziua Judecatii este necredinta in minunile sfintilor crestini. Fratilor, minunea este singurul criteriu cerut si acceptat de-a lungul intregului Vechi Testament, nemaivorbind de cel Nou, pentru ca cineva sa fie crezut, fie fiind in viata, fie dupa moartea acestuia. Amintiti-va ce le imputa Hristos fariseilor si saducheilor "daca nu v-as fi facut atatea semne si minuni, v-as intelege necredinta...", deci frati iubiti, va implor din tot sufletul, nu fiti ca acei farisei cu inima impietrita, care oricate semne si minuni n-ar vedea, ei tot nu credeau, si ziceau ca-s de la diavol. Amintiti-va cum ii numea pe ei Iisus: pui de naparci, fii ai intunericului etc. Aveti ocazia, marea ocazie sa nu fiti ca ei, citind vietile sfintilor, fratilor, credeti-ma sunt cu zecile de mii, nu unu-doi, ci zeci de mii de sfinti au existat pana astazi. Trebuie sa fii nebun de-a binelea sau impietrit cu inima ca fariseii, ca altfel nu se explica, sa ignori vietile si minunile acestor sfinti. Aveti in vedere, toate aceste minuni s-au facut in numele Domnului Iisus Hristos, nu altfel. Daca se vede minunea de la Dzeu, este crezut si omul, daca este crezut omul, este crezuta invatatura lui si credinta lui, astia-s pasii firesti pe care ii face un crestin de dreapta credinta. Va indemn fratilor, cititi vietile sfintilor, cititi si veti afla ce inseamna ortodoxia si intregul univers ortodox, daca nu-i credeti pe sfintii din secolele de demult, cititi-i pe cei din sec 20, ca exista multi: Paisie Aghioritul, Arsenie Boca, Siluan Athonitul si multi altii, aflati vietile si minunile lor si veti ramanea socati afland ce inseamna adevarata relatie Dzeu-om. Asa cum au facut apostolii semne si minuni cat au fost in viata, asa au facut-o si urmasii lor sfinti de-a lungul timpului pana in prezent, va pot marturisi personal despre minunea care s-a petrecut cu duhovnicul meu, parintele Ciprian Negreanu, la mormantul parintelui Arsenie Boca. Asadar, fie ca o faceti din teama de Dumnezeu, fie ca o faceti din dragoste catre El, numai faceti-o, credeti in minunile sfintilor sai, ca nu stiti cat pierdeti, v-o spun cu dragoste. Dumnezeu sa va ajute ! |
Citat:
|
Citat:
Nu vreau să contest minunile pe care Dumnezeu le-a făcut (și încă le mai face) prin sfinții Săi. Trebuie doar să fim vigilenți, deoarece și diavolul poate face minuni și nu se dă în lături de la aceasta pentru a amăgi sufletele. Așa că eu văd un potențial pericol în a socoti că "minunea este singurul criteriu cerut si acceptat". Decu mă limitez să repet cu sf. apostol Pavel: "Iudeii, într'adevăr, cer minuni, si Grecii caută înțelepciune; dar noi propovăduim pe Hristos cel răstignit, care pentru Iudei este o pricină de poticnire, și pentru Neamuri o nebunie" (1 Cor. 1:22-23) |
Citat:
ori nu le fa. Tu ai spus ca nici Dumnezeu nu poate dezlega pacatele. Acum deabia ai completat ca de fapt nu trece peste normele morale institutite de El Insusi. E altceva. Eu nu obisnuiesc sa rastalmacesc. Deci nu e vorba de PUTERE ci de CONSECVENTA. In ce priveste mijlocitorii nostri (îngeri, sfinți, maica Domnului, preoți) ei nu dezleaga pacatele, sunt numai rugatori catre Cel ce dezleaga: Mantuitorul nostru. Deci nu e nici o blasfemie. Cele bune. |
Citat:
Legat de preoți și sfinții în viață hai că aș mai înțelege că mijlocesc într-un fel. Ce ne facem însă cu sfinții morți și ce ne facem cu îngerii care refuză închinarea noastră? |
Citat:
reproseaza ortodocsilor devierea de la Scriptura din cauza Sf. Traditii care, spuneti voi, ar avea multe adaosuri ce nu s-ar regasi in Scriptura. Nelamurirea mea ar fi: daca Sf. Traditie ar denatura Scriptura, de ce toti cei cu Sola Scriptura, adica fara factorul perturbator, asa cum il percepeti voi, deci de ce toti cei ce se calauzesc doar dupa Scriptura nu ajung la aceleasi interpretari? De ce unii tin sabatul sambata, altii duminica, apoi botezul difera de asemenea, inchinarea si altele. De ce cei doar cu Scriptura au de sute de ori mai multe culte si denominatiuni decat la cei ce au in plus Sf. Traditie? N-ar trebui sa fie invers? Cele bune. |
Citat:
ma inclin!! |
Citat:
Citat:
|
Citat:
de exemplu, ca baptistii boteaza doar cu apa. E adevarat sau gresesc? La inchinare s-ar putesa sa fie minore, nu stiu. Dar totusi daca diferentele sunt minore atunci cu atat mai mult ar trebui sa va uniti. Ma rog, nu mai insist pe tema asta. Am o curiozitate. E sincera si-ti spun si de ce ma intereseaza. Vreau sa cunosc care sunt slabiciunile BO. Deci, atunci cand ai trecut de la BO la AZ7, ai parasit BO nemultumit din p.d.v. rational sau pentru ca nu ai simtit acolo credinta autentica? Si, la fel, cand ai decis sa aderi la AZ7 ai simtit intai cu inima ca aici ti-e locul sau ai decis rational? Daca au fost ambele, da eventual proportia: aprox. cat ratiune, cat inima. Multumesc anticipat. Cele bune. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
ca banuiam raspunsul tau si asta nu din multa intelepciune, ca nu am, ci fiindca cunosc latura mai slaba din BO. Culmea e ca in slabiciunea ei sta chiar puterea ei. E un paradox, dar asa e. L-am inteles foarte tarziu dupa ce m-a convins mai intai o carte a Parintelui Teofil Paraianu, D-zeu sa-l odihneasca in pace. Nu caut sa te conving sa revii inapoi desi simt ca ai s-o faci candva. M-as bucura, sincer. Dar cum va vrea Domnul. Domnul stie cel mai bine. Cele bune, trice, si sper sa ne mai revedem! |
Citat:
Nu există argumente care să-mi facă cale întoarsă spre ortodoxie. Convingerea de a pleca spre adventism a realizat-o Duhul Sfânt prin Scriptură și apoi și prin experiențe personale. A pleca de aici (în lume sau înapoi în BO), ar însemna să-L trădez pe Domnul meu - să mă ferească Dumnezeu! |
Trice si Doriana
Trice si Doriana,
M-ar interesa parerea voastra in cateva puncte din Biblie. Nu e vorba de dogme, de diferente sau contraziceri, ci doar de pareri personale si interpretari personale la anumite pasaje din Biblie. Nu implicam cultul niciunuia ci doar persoana noastra. Deci, daca acceptati m-as bucura. Ma intereseaza cel mai mult apostolul Ioan, apostolul cel iubit al Domnului, si anume pasaje din evanghelia sa, cap.2 si 3., apoi cap.21 si cateva puncte din cartea profetica, Apocalipsa. Prima intrebare: Cum il vedeti pe evanghelistul Ioan comparativ cu ceilalti evanghelisti. Ce considerati ca il diferentiaza? Oricand imi puteti solicita si parerea mea si va raspund cu placere. Doresc un dialog amical, deschis, fara controverse dogmatice sau cultice. Multumiri anticipat. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:16:03. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.