Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   AVORTUL! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=568)

impact 16.06.2007 13:30:05

Citat:

În prealabil postat de erzbet
Nu am pus ca sufletul apare la nastere si nu la zamislire(desi nimeni nu stie exact, nu putem dovedi nimic). Am spus ca nu poti muri daca nu te-ai nascut. Unde am gresit?

vorbim despre suflet dragul meu

trupul nu este important, pacatul de aceea pacatul avortului este cu atat mai mare cu cat ingradesti sufletului dreptul la viata vesnica. Nefiind botezat ajunge in iad

impact 16.06.2007 13:31:29

Citat:

În prealabil postat de impact
Citat:

Nu am pus ca sufletul apare la nastere si nu la zamislire(desi nimeni nu stie exact, nu putem dovedi nimic). Am spus ca nu poti muri daca nu te-ai nascut. Unde am gresit?

trupul nu este important, pacatul de aceea pacatul avortului este cu atat mai mare cu cat ingradesti sufletului dreptul la viata vesnica. Nefiind botezat ajunge in iad

iarta-mi greselile savarsite din graba cu care vreau sa-ti raspund

krabu 16.06.2007 15:58:05

Erzbet,

daca esti femeie, iti spun o intrebare:

Crezi ca acea mica viata (care este totusi un copil si are totusi oase, ochi, gurita si manute) la doua luni jumate cand este despicata in bucati plange? Crezi ca plange fara lacrimi? Crezi ca o intreaba pe mama lui unde este ea atunci si de ce nu il apara? Crezi ca striga la cer cu lacrimi de sange intreband DE CE???????

Zici ca nu s`a nascut?

Asta este culmea!!!!!!!!! A fost omorat inainte de a se naste.

krabu 16.06.2007 16:02:31

Si inca ceva Erzbet,

Cel nenascut, isi iubeste mama! Moare si tot o iubeste.

Nu trebuie sa`ti fie teama de copil.

Laurentiu 16.06.2007 16:18:45

Citat:

În prealabil postat de Va_iubesc
Citat:

În prealabil postat de Ioana_D
Salut!
Daca vreti sa aflati mai multe informatii despre avort, respectiv filmulete cu avort puteti intar pe acest link
http://www.ortodoxmedia.com/recording_cat.php?rc_id=6

Eu l-am mai pus o data, nu stiu daca ati intrat, dar mi se pare foarte interesant, sunt niste filme si o conferinta tinuta de doamna doctor Cristina Todea impreuna cu inca o doamna doctor si un preot.
Imi cer scuze ca repet, dar poate nu toti au citit mesajul meu in care am mai scris despre asta.
Pro Vita are si un site www.provita.ro
Nu stiu foarte multe despre actiunile organizate de Pro Vita, si eu incerc sa ma informez, dar stiu ca a organizat manifestatii impotriva avortului, o prietena de-a mea chiar a participat.
Sper sa va fie de ajutor.

Doamne ajuta!
Ioana

Cred ca o solutie ar fi sa-l sunam pe Pr. Tanase sa discutam. El stie cred ce ar trebui facut pentru informarea oamenilor si ne-ar putea ghida. Ce ziceti? Daca il cunoaste cineva, ii poate pune intrebarea "Ce se poate face pentru o informare a oamenilor privind avortul?".

Elena

Interviu cu Parintele Nicolae Tanase, presedintele Asociatiei Pro Vita, Valea Plopului, jud. Prahova

Parinte, cum credeti ca sunt receptate ideile pro-vita in societatea noastra?
- In societatea romaneasca, pro-vita, pana nu demult, a fost o noutate. Acum nu mai este o noutate, dar nu mai este o problema nici in discutii, nici in aparitii de presa etc. Pentru ca cineva a stiut sa creeze probleme... Creandu-se aceste probleme, omul nu mai are timp sa se gandeasca la viata, la consecintele nenasterii, la consecintele avortului si mai ales la consecintele asa-ziselor anti-conceptionale. Asa ca pro-vita nu este o noutate, dar nici ceva deja cultivat, ceva de care oamenii au deja idee. Uneori se confunda pro-vita romaneasca cu o atitudine continua a miscarii pro-vita internationale, care este agresiva, care blocheaza medicii, blocheaza clinicile, care se culca la pamant – treaba care este interesanta, dar nu este proprie romanilor.
- Cum pot ajunge ideile pro-vita la populatie? Mersul ideilor este zona elitei, elita se adapteaza cu ideile. Si as vrea sa faceti aici referire la presa, la intelectuali si chiar la cler. Ideile ajung in presa, la televizor si ele sunt dupa aceea receptate, ascultate, respinse sau neauzite de mase.
- Daca este sa incep cu presa, depinde de presa. In general, ea face jocul cuiva. Presa independenta este putina.
- Presa inghite datele statistici, cel putin din domeniul demografic, dar nu face nici o legatura intre aceste date Este clar ca daca imbatranirea populatiei se produce rapid, in curand noi nu vom mai avea oameni care sa munceasca. In „Curentul” chiar am vazut un titlu de genul: „Femeile sarace si neinformate fac copii multi”.
- In orice discutie pe care o avem, expunem cauzele avortului ca fiind necredinta si comoditatea. Discutia intotdeauna se deschide, afirmandu-se faptul ca se fac avorturi din cauza problemelor sociale: lipsuri financiare, lipsuri materiale. Dar sa stiti ca cei mai multi patroni nu au deloc sau au unul-doi copii. De ce? Ori e vorba de necredinta, ori de comoditate si dorinta de a progresa. Problema e ca au bani, dar, totusi, copii nu fac. O familie – tata, mama – pot da copilului scoala, bani, masina, casa, facultate, masterat, cont in banca etc. Nimeni, insa, nu-i poate da copilului viitor. Viitorul il da numai Dumnezeu. Si atunci este foarte important sa stim ca viitorul copilului nostru este in functie de atitudinea noastra fata de viata. Dar, din pacate, noi nu mai avem o atitudine fata de viata, suntem contra vietii, contra nasterii, contra creatiei – ca noi prin asta ne asemanam cu Dumnezeu – procreind. Daca am intrerupt asta, deja i-am spus lui Dumnezeu, stai in ale tale, ca si cum am putea limita actiunea Lui.
- Ati avut discutii cu oameni politici... Cum sunt receptate aceste atitudini pro-vita?
- De exemplu, Asociatia Provita Brancoveanu a facut in trei randuri scrisori presedintelui Iliescu si Constantinescu, propunandu-le sa se delimiteze de legea care permite avortul. Oamenii politici evita sa-si exprime parerea, chiar daca au o parere. Referitor la cler – e aceeasi situatie trista. Sunt preoti care spun: nu putem predica contra avortului prea mult, pentru ca ne pierdem femeile din biserica.
- Ce ar putea sa faca preotii?
- De tot ceea ce se intampla negativ in Romania este de vina preotul. Pentru ca daca preotii ar reusi sa controleze aspectele morale, aspectele financiare si materiale ar veni de la sine. Daca preotii ar reusi in scaunul spovedaniei sa determine un om sa ramana om... La reprosurile ginecologilor ca ii atacam in spitale, cand raspandim pliante, ginecologii ne spun: crestinii vostri (desi si ei sunt), crestinii vostri vin sa faca avort. Voi i-ati botezat, voi i-ati cununat, voi i-ati spovedit si impartasit, iar ei vin la noi sa le facem avort. In momentul acesta, ei au dreptate. Desigur, ca aceasta nu justifica crima lor, ci relatia pe care noi nu o mai avem cu destul dintre multi credinciosi ai nostri.
-Preotii au de obicei multi copii?
-Nu conteaza cati copii ai, conteaza cati ai omorat.
- In general, la noi nu exista o imagine buna a femeii cu multi copii.
- Pe mine, cand ma intreaba lumea cati copii am, le spun doi baieti, o fata si inca doi baieti. Ca sa nu creada ca am vrut neaparat sa am si o fata. Un preot din Franta, cand l-am intrebat acest lucru, a raspuns, sase copii cu o singura sotie. Pentru ca in Franta este obisnuit ca cei care au multi copii sa fie din 2-3-4 casatorii.
- Ce-ar putea face organizatiile pro-vita din Romania?
- Pentru mileniul trei, este clar ca ideea pro-vita ar trebui sa devina misiunea de capetenie a Bisericii. De aici pleaca totul – de la nastere si nenastere. In momentul in care se intampla o crima, de ea este vinovata o persoana, de avorturi si de nenasteri se fac vinovate popoarele. Si, daca se fac vinovate popoarele, Dumnezeu este silit sa aplice dreptatea, in bunatatea lui. Ati vazut filmul „Cine leagana copilul?”, unde arata foarte clar ce se intampla cu memoria genetica a uterului. Savanti rusi si americani au facut experimente, au incrucisat armasarul cu zebra si zebroiul cu iapa si, dupa cinci ani de zile, nu au reusit nimic. Dupa alti cinci ani, iapa a fatat un manz zebrat, iar zebra, un manz nevargat.
- Cum s-ar traduce acest experiment?
- Sfantul Apostol Pavel reia textul din Vechiul Testament si il comenteaza, zicand, va lasa omul pe tatal si pe mama sa si se va uni cu femeia sa si vor fi amandoi un trup. Nu un suflet, un trup. Sa intelegem ca aici avem de a face pe de o parte cu o taina si, pe de alta, parte cu o contopire. In ziare mai apare cate un scandal de genul, o femeie alba, casatorita cu un sot alb, a nascut un negru, iar ADN-ul arata ca bebelusul ii apartine respectivului sot. Problema este alta: daca eu ma casatoresc cu o fata care a avut relatii sexuale cu unul-doi sau mai multi barbati, mi se va naste din ea un copil cu caracterele mele si cu caracterele celorlalti, ceea ce mie nu-mi convine. Atunci savantii americani si rusi au ajuns la concluzia ca ar fi bine sa revenim la abstinenta. Iar aspectele genetice sunt cele care demonstreaza imediat unde si cum am gresit.
- Sunteti pesimist in ceea ce priveste indreptarea oamenilor spre copii, spre o viata normala morala?
-La noi se vorbeste cam triumfalist: poporul roman crestinat de 2000 de ani etc. Nu-i chiar asa... Fiecare este crestin prin botez.
Asociatia Provita Media

macs 16.06.2007 17:14:52

Citat:

Citat:

wow ce dreapta e dreptatea divina

impact 16.06.2007 17:59:55

Citat:

În prealabil postat de macs
Citat:

Citat:

wow ce dreapta e dreptatea divina

ati uitat cuvintele celor ce l-au rastignit pe Mantuitor?

"Sangele Lui sa cade asupra noastra si asupra copiilor nostri"
asta am vrut asta avem. Altadata sa nu ne mai minunam despre dreptatea divina!!!

macs 17.06.2007 13:56:35

atunci barem sa nu se pretinda ca exista asa ceva

ancah 17.06.2007 16:48:32

Laurentiu:Pai da hai sa fim toleranti ...ce mare branza dupa dilema toleranta fara dreapta socoteala ..."viata ideala" Hai sa fim toleranti si cu desfraul hai sa fim toleranti cu toate ca nu ne mai trebuie infranare.
Hai sa fim si noi crestinii tolerantii si cu avortul CA dupa Domnul vsovi trebuie sa il citam pe Parintele Pimen care oricum sigur nui ar fi de acord cu Avortul...
Dilema draga nu te-a plesnit nimeni cu vreo piatra am discutat despre avort si despre consecintele care le are in realitate si care pentru tine nu exista.
De Judecat are cine sa judece VA Judeca Dumnezeu dar judecata cu verdict atunci la judecata va fi prea tarziu acum mai este timp.
Eu am incercat sa dezbat subiectul in viziunea Marilor Duhovnici si a Sfintilor
Ca tu te-ai simtit lovita de vreo piatra asta este Partea a doua..
Ai auzit : Ascultati de mai marii vostri
E bine ca povatuitorii sa graiasca totdeauna din constiinta slujirii lui Hristos, ca in fata lui Hristos si atunci vor fi blanzi intru dojana si smeriti intru mustrare

Ma bucur de fiecare data, ca nu vrei sa te abati de la sfaturile Sfintilor Parinti. Ar fi bine ca mai multi sa se lase "modelati" in conceptiile lor de intelepciunea Sfintilor Parinti, care stim ca e primita prin Duhul Sfant. Mersul tau pe la manastiri ar trebui sa ne inspire pe noi toti, a-ti urma exemplul.

ancah 17.06.2007 17:09:23

Erzbet:Toti Sfintii Parinti si toti preotii nu pot decat sa isi dea cu parerea; nu vor stii niciodata ce inseamna o sarcina, o nastere, un avort, etc. Pot decat presupune.Ca si tine de altfel

Noi ca oameni obisnuiti, ne putem da parerea cu privire la cele trupesti. Iar parerile noastre vor avea un "sambure de adevar" omenesc, limitat la cele trupesti.
Dar omul nu e numai trup, ci e si suflet. Deci, atunci cand Sfintii Parinti isi dau "cu parerea", ei de fapt nu isi expun parerea personala intr-o privinta, ci parerea autorizata inspirata de Duhul Sfant. Acest lucru ar trebui sa il aiba fiecare in vedere, atunci cand citesc din cele scrise de Sfintii Parinti, altfel alunecam pe panta protestantismului, care nu recunoaste lucrarea Duhului Sfant in anumiti oameni sfintiti, ajunsi pana la indumnezeire. In plus, parerea lor acopera urmarile faptelor noastre, in cazul de fata avortul, din punct de vedere spiritual.

erzbet 18.06.2007 11:58:04

Stai ca acum inteleg ce vrei sa spui cu protestantismul. Nu sunt protestanta; nu stiu ce as putea sa zic mai mult :satisfied:

vsovi 19.06.2007 13:30:19

Citat:

Erzbet:
Mie mi-a aparut ceva suflet mult dupa nastere, la catziva ani, asha imi amintesc, de la cresha cred ca am primele amintiri, dar la altzii e altfel, de exemplu o fata in TV deja la 2 ani stia multe poezii sau Motzard cred ca din luna a 2-3 a inceput sa studieze muzica shi sunetele din moment ce la 2 ani a shi compus primele melodii ...

Lavrentziu:
Poi sunt un fel de partener cu Dilemioara shi cu oricine ishi spune parerea fara ifose shi fariseisme bineintzeles daca o face shi ascultand cate ceva dincandincand de la marii parintzi spre deosebire totushi de domnia ta care face afirmatzii ciudate atunci cand nu da citatele sfintzilor shi iacata ca a shi capatat stima lui ancah pentru intransigentza proprie deshi la subsol altceva spune citatul sau, tocmai pentru ca persoana in cauza, adica dumneata stimate, merge cu aceiashi pashi obositori spre un fel de credintza sectar ortodoxa, shi iarta-ma ca asha mi se pare, neluindu-mi sfatul in seama ca de la forumist la forumist, adica nu ma asculta sa mai treaca shi pe la parintele sau daca pe la Parintele Pimen nu vrea sa-l urmareasca... macar in tv cand mai apare... cum a fost de ex intalnirea shi filmarea condusa de ziaristului Tatulici... sau in alte datzi... ca alt sfat nu stiu sa-i dau......... shi apoi nu a spus shi dillema ca nu este deacord cu avortul?, iar eu ca ash fi sau nu nici nu prea conteaza in schimb, Biserica spune ca este pacat grav ca shi altele mai mult sau mai putzin grave, dar este necondamnat d.p.d.v. legislativ... iar daca ar fi condamnat legislativ ar fi la fel de ... poate mai rau, asha cum zice dannsan care iar a inceput sa bata campii...

Laurentiu 19.06.2007 14:01:31

Sa-ti feresti capul de frig si de prostie

vsovi 19.06.2007 14:23:15

Citat:

În prealabil postat de Laurentiu

N-a zis asha, stimate, shi oricum mersi de indemn... ca a zis sa-tzi acoperi capul, adica sa foloseshti shapca sa nu te traga curentul... ??? iar la prostie nu s-a referit... decat a zis sa mai shi invetzi de pe la shcoala daca tot dai din cand in cand shi pe acolo :) (Par AB... cred ca tu ai postat)

dillema 19.06.2007 20:08:52

Citat:

În prealabil postat de ancah
Laurentiu:[i]Pai da hai sa fim toleranti ...ce mare branza dupa dilema toleranta fara dreapta socoteala ..."viata ideala" Hai sa fim toleranti si cu desfraul hai sa fim toleranti cu toate ca nu ne mai trebuie infranare.

Ma bucur de fiecare data, ca nu vrei sa te abati de la sfaturile Sfintilor Parinti. Ar fi bine ca mai multi sa se lase "modelati" in conceptiile lor de intelepciunea Sfintilor Parinti, care stim ca e primita prin Duhul Sfant. Mersul tau pe la manastiri ar trebui sa ne inspire pe noi toti, a-ti urma exemplul.

Iata toleranta crestinilor. eu nu am auzit nici un parinte spunandu-ti sa ponegresti aproapele pentru faptul care are o opinie diferita decat mariile sale "crestinii", care au citit o data Biblia. Parerile Sf. Parinti sunt de luat in seama dar nu inseamna ca trebuie sa ii consider dumnezei. Luati Noul Testament si cititi-l ,ascultatii vocea lui Hristos in cuvintele sale si urmatii exemplul. Va indepartati tare de esenta cuvantului Bibliei. Parerile Sf. Parinti sunt bune exemple pentru crestini dar nu litera de lege caci majoritatea au dus o viata de monah si nu s-au confruntat cu viata de zi cu zi. Insa Hristos ca D-zeu s-a intrupat si a trait in pielea unui om, de aceea fiecare cuvant al lui emana iubire . Una din cele 10 legi spune "IUBITI-VA APROAPELE". Cum va iubiti aproapele cand il condamnati fara suflet la moarte.

Deci ancah care ar fi invatatura sfintilor parinti? asta?Laurentiu:[i]Pai da hai sa fim toleranti ...ce mare branza dupa dilema toleranta fara dreapta socoteala ..."viata ideala"

Mi-am exprimat clar opinia. Atata cat Biblia nu considera pe cel nenascut viu si pune in pericol O VIATA , sunt de acord cu avortul .Si nu imi mai rastalmaciti cuvintele caci asta este iar un pacat in fata lui D-zeu. Nici macar un doctor fara credinta nu ar lasa o femeie sa moara sub privirile lui in cazul unei sarcini cu probleme...dar voi cica sunteti oameni ai lui D-zeu si sunteti mai fatarnici decat fariseii.

Cu toate ca e un forum crestin...putini sunt aia care is cu adevarat crestini aici si pleaca urechea dupa ce le convine pe moment...Asa am fost si am judecat pe multi pana cand D-zeu mi-a dat niste lectii care abia le pot duce, iar acum nu mai pot ridica ochii sa judec un nenorocit...ca nici eu nu sunt mia breaza. Dar va mai trebuie mult sa evoluati. Oricum s-au facut pasi uriasi in cei 2000 de ani dar mai avem nevoie inca de cizelare. Abia atunci nu vei mai judeca ...cand D-zeu iti va da acele incercari la care te opui cu inversunare si incepi sa judeci si vei avea acele incercari exact cand ti-e lumea mai draga.

dillema 19.06.2007 20:25:23

[quote=Laurentiu][quote=dillema]
Citat:

Pai da hai sa fim toleranti ...ce mare branza dupa dilema toleranta fara dreapta socoteala ..."viata ideala"??? Hai sa fim toleranti si cu desfraul hai sa fim toleranti cu toate ca nu ne mai trebuie infranare.
Hai sa fim si noi crestinii tolerantii si cu avortul CA dupa Domnul vsovi trebuie sa il citam pe Parintele Pimen care oricum sigur nui ar fi de acord cu Avortul...
Dilema draga nu te-a plesnit nimeni cu vreo piatra am discutat despre avort si despre consecintele care le are in realitate si care pentru tine nu exista.
De Judecat are cine sa judece VA Judeca Dumnezeu dar judecata cu verdict atunci la judecata va fi prea tarziu acum mai este timp.
Ai auzit : Ascultati de mai marii vostru
E bine ca povatuitorii sa graiasca totdeauna din constiinta slujirii lui Hristos, ca in fata lui Hristos si atunci vor fi blanzi intru dojana si smeriti intru mustrare

Imi place exprimarea ta "crestineasca" e foarte plastica si ..reprezentativa ce sa mai zic.

Eu as vrea sa il citezi pe Hristos care e parte a sfintei treimi si nu un om a carui experienta nu o neg, invatatura de baza este folositoare dar nu in toate situatiile. E usor sa vorbesti cand nu esti implicat direct in problema. De aceea prefer sfaturile preotilor de mir care au acelasi har preotesc si sunt in mai masura sa dea sfaturi si uneori nici atunci, cand or fi preoti femei...poate atunci am sa le cred. Sunt bune ideile date de multi forumisti aici. Sunt tinere femei care avorteaza doar din nestiinta si prostie caci habar nu au ca in pantecele lor este o potentiala viata,poa
te un bebelus dragalas a carui vointa nu o stim daca vrea sa traiasca sau nu. O putem sti dupa...cand a ajuns adult dar atunci e prea tarziu pentru decizii:)))). Dar cand acesta potentiala viata pune in pericol viata mamei fizica si psihica (viol), D-zeu ne-a dat posibilitatea de a alege si iertare. Deci prefer o viata decat pierderea unei vieti si a unei potentiale fiinte.

Ce a-ti alege? un bebe viu sau un embrion sau fetus?

Nimeni nu a raspuns la intrebarile care le-am postat nici macar tu draga Laurentiu cu toata invatatura de la sfintii parinti. Tu ai creste un copil rezultat al violului sotiei tale?

Si daca s-ar ivi un astfel de caz: O femeie insarcinata cu gemeni falsi dar unul e localizat pe trompa ce inseamna clar moartea mamei si a embrionului si un alt fetus-embrion bine dezvoltat . Ce ai alege? Sa martirizezi mama si un alt embrion dezvoltat armonios pentru un embrion care nu are nici o finalitate?

impact 19.06.2007 20:30:33

Citat:

În prealabil postat de dillema
Citat:

În prealabil postat de ancah
Laurentiu:[i]Pai da hai sa fim toleranti ...ce mare branza dupa dilema toleranta fara dreapta socoteala ..."viata ideala" Hai sa fim toleranti si cu desfraul hai sa fim toleranti cu toate ca nu ne mai trebuie infranare.

Iata toleranta crestinilor. eu nu am auzit nici un parinte spunandu-ti sa ponegresti aproapele pentru faptul care are o opinie diferita decat mariile sale "crestinii", care au citit o data Biblia. Parerile Sf. Parinti sunt de luat in seama dar nu inseamna ca trebuie sa ii consider dumnezei. Luati Noul Testament si cititi-l ,ascultatii vocea lui Hristos in cuvintele sale si urmatii exemplul. Va indepartati tare de esenta cuvantului Bibliei. Parerile Sf. Parinti sunt bune exemple pentru crestini dar nu litera de lege caci majoritatea au dus o viata de monah si nu s-au confruntat cu viata de zi cu zi. Insa Hristos ca D-zeu s-a intrupat si a trait in pielea unui om, de aceea fiecare cuvant al lui emana iubire . Una din cele 10 legi spune "IUBITI-VA APROAPELE". Cum va iubiti aproapele cand il condamnati fara suflet la moarte.

Deci ancah care ar fi invatatura sfintilor parinti? asta?Laurentiu:[i]Pai da hai sa fim toleranti ...ce mare branza dupa dilema toleranta fara dreapta socoteala ..."viata ideala"

Mi-am exprimat clar opinia. Atata cat Biblia nu considera pe cel nenascut viu si pune in pericol O VIATA , sunt de acord cu avortul .Si nu imi mai rastalmaciti cuvintele caci asta este iar un pacat in fata lui D-zeu. Nici macar un doctor fara credinta nu ar lasa o femeie sa moara sub privirile lui in cazul unei sarcini cu probleme...dar voi cica sunteti oameni ai lui D-zeu si sunteti mai fatarnici decat fariseii.

Cu toate ca e un forum crestin...putini sunt aia care is cu adevarat crestini aici si pleaca urechea dupa ce le convine pe moment...Asa am fost si am judecat pe multi pana cand D-zeu mi-a dat niste lectii care abia le pot duce, iar acum nu mai pot ridica ochii sa judec un nenorocit...ca nici eu nu sunt mia breaza. Dar va mai trebuie mult sa evoluati. Oricum s-au facut pasi uriasi in cei 2000 de ani dar mai avem nevoie inca de cizelare. Abia atunci nu vei mai judeca ...cand D-zeu iti va da acele incercari la care te opui cu inversunare si incepi sa judeci si vei avea acele incercari exact cand ti-e lumea mai draga.

Dilema,
Sfintii parinti nu s-au confruntat cu problemele acestei lumii, ai dreptate, ei s-au confruntat cu probleme mult mai mari. Sa sti ca in totdeauna cand te apropii de Dumnezeu vrasmasul, satana nu conteneste in a-ti pune piedici. Cati dintre Sfintii s-au confruntat direct cu diavolul? cati erau batjocoriti? cati traiau dintr-o felide paine? cati nu beau apa? cati tineau post negru zile la rand? cati se rugau ore-m sir? raspuns: TOTI.
Calea spre Dumnezeu este stramta si anevoioasa, lasa-ti toate placerile lumesti si urmati-l pe Dumnezeu.

"Binecuvantati Sfintiti Parinti si ma iertati pe mine pacatosul"

dillema 19.06.2007 20:32:40

Citat:

Imi place cat de crestin esti...tot de la sfintii parinti? eu stiu ca sfintii parinti aplicau sie insusi invataturile care le primeau, tu ai procedat la fel? Ti-ai aplicat sfatul pe care il dai altora si tu nu il aplici? Stiai ca Hristos a condamnat fariseii? Stiai ca Hristos ti-a cerut sa il urmezi pe El mai intai ca exemplu?

Iustin44 17.07.2007 12:09:25

Voi L-ati scos pe Dumnezeu din socotelile voastre tot venind mereu cu asemenea cazuri de exceptie prin care sa justificati avortul cum e violul sau cand pune in primejdie viata mamei. Cunosc mai multe cazuri in care femeia punandu-si nadejdea in Dumnezeu si Maica Domnului si cu binecuvantarea si rugaciunile duhovnicului au trecut cu bine nasterea si la a 4-a cezariana si cu pruncul in afara uterului ci cu cancer. Voi chiar nu mai cititi literatura religioasa stad mereu pe forum. Minuni se intampla mereu celor ce cred. Voi credeti? Daca nu, de ce va expuneti ineptiile pe forum ca fiind adevaruri de bun simt, smintind pe cei mai putin credinciosi care nimeresc sa vada postarile voastre?

alexandra28again 18.07.2007 18:19:37

am vazut filmuletul cu avortul pe care l-am postat mai departe si pe youtube si mi se pare o crima oribila.in primul rand nu stiu cum pot face acest lucru acei doctori.sunt sigura ca vor fi in acelasi loc cu femeile care si-au omorat proprii copii.groaznic,dar sper sa se pocaiasca la timp...

marria_sb 22.08.2007 20:26:27

JURNAL NETERMINAT
-pledoarie împotriva avorului-

5 octombrie:Astăzi a început viața mea.Părinții mei încă nu știu.Sunt mai mică decât un sâmburaș de măr,dar de acum eu însămi,o ființă umană.Și, deși sunt atât de puțin fomată, e sigur că voi fi o fetiță.Voi avea părul blond și ochii albaștri și știu că voi îndrăgi florile.
19 octombrie:Am mai crescut puțin, dar sunt încă prea mică și nu pot face nimic.Mama face aproape totul pentru mine.Ceea ce este curios este faptul că ea încă nu știe că mă poartă în pântecele ei și că mă hrănește cu sângele ei.
23 octombrie:A început să mi se formeze gura.Ia gândiți-vă puțin!Peste un an am să râd.Mai târziu am să vorbesc.Cine poate susține că nu sunt o adevărată persoană? Sunt cineva; așa cum firimitura de pâine, oricât de mică ar fi, este totuși pâine.
27 octombrie:Inima mea a început să bată de la sine.De acum înainte, ea va bate mereu în tot cursul vieții mele, fără să se oprească vreodată ca să se odihnască.Și apoi, după mulți ani, va obosi, se va opri, și eu voi muri.Dar, până atunci, eu sunt la începutul existenței mele, nu la sfârșitul ei.
2 noiembrie:Cresc puțin în fiecare zi.Brațele și picioarele mele prind să capete formă.Dar va trebui să mai aștept o bună bucată de vreme până ce piciorușele mele să mă poarte și eu să pot alerga să mă arunc în brațele mamei mele și până ce brațele mele să-l poată îmbrățișa pe tatăl meu.
12 noiembrie:Acum au început să se formeze minusculele degete la mâinile mele. E de mirare că sunt atât de mici și totuși ele vor fi minunate! Ele vor ști să mângâie un cățeluș, să arunce o minge, să culeagă o floare, să atingă o altă mână...Degetele mele...Poate că într-o zi vor cânta la vioară sau vor picta un tablou.
20 noiembrie:Astăzi pentru prima oară, doctorul i-a spus mamei mele că eu sunt acolo, într-adevăr, plină de viață.Ești fericită mamă.
25 noiembrie:Tatăl și mama mea nici nu știu că sunt o fetiță.Poate că ei așteaptă un băiat.Dar eu o să le fac o supriză și osă mă cheme Ecaterina, ca pe mama.
10 decembrie:Mi s-a format și fața.Sper că o să semăn cu mama.
13 decembrie:Am început chiar să văd, dar e încă întuneric totul în jurul meu.În curând ochii mei se vor deschide la lumina soarelui, a florilor, a copilașilor.N-am văzut încă nici marea, nici muntele, nici cucubeul.Oare cum vor fi în realitate?Și tu, mamă, cum ești în realitate?
24 decembrie:Mamă, aud cum îți bate inima.Mă întreb dacă și tu auzi inima mae cum bate așa încet:tap-tap, tap-tap. O să ai o fetiță sănătoasă și voinică, mamă, ai să vezi.Abia aștept să mă cuibăresc în brațele tale, să-ți mângâi fața, să te privesc în ochi.Și tu mă aștepți, cum te aștept și eu, nu-i așa?
28 decembrie:Mamă, mamă, de ce i-ai lăsat să pună capăt vieții mele? Am fi fost atât de fericite împreună!...
Cred ca ce scrie aici e mai mult decat suficient.Avortul e o crima.Majoritatea femeilor spun ca e trupul lor si fac ce vor cu el.Trupul nu e al lor ci al Lui Dumnezeu pentru ca e templu al Duhului Sfant,iar acea mica fiinta are viata din prima clipa,deci in nici un caz nu mai e trupul lor.Anticonceptionalele nu fac alceva decat sa lase fatul sa "moara de foame" .Cele care vor sa faca o asemenea monstruozitate ar trebui sa vada mai intai filmul "Strigatul mut", sa stie ce urmari are asupra organismului si psihicului si dupa, sa se gandeasca daca merita sau nu.In plus multe zic ca nu au cu ce sa-i creasca sau cu cine ca sunt parasite de aceea recurg la asemenea gest.Sa dea nastere acelui copil si Dumnezeu va avea grija.Nu poti rastura asa planul lui Dumnezeu.El stie cel mai bine ce face.Doamne ajuta.

marilena12 22.08.2007 21:43:39

Si eu sunt total impotriva avortului. Indiferent de care este, indiferent de situatie, ca este viol, boala, sau altceva.
Fereasca Dumnezeu de asemenea situatii, dar nu pot fi de acord cu avortul in nici un fel de conditii. Dumnezeu sa aibe mila de noi!

Red_Rose 23.08.2007 14:39:35

Dar in cazul sarcinilor extrauterine ce trebuie facut?
Sarcina trebuie intrerupta pt ca pune in pericol viata mamei (spun doctorii), dar mama trebuie sa fuga ca de foc de avoturi (spune Biserica)... Deci? ce e de facut?

marilena12 23.08.2007 15:03:15

Sarcina extrauterina este o situatie medicala in care daca se produce o ruptura de trompa uterina moare mama in urma hemoragiei. Oricum, intr-o asemenea situatie, operatia presupune extirparea trompei cu totul, cel putin eu asa stiu. Nu stiu sa fi existat cazuri in care o extrauterina sa poata fi pastrata, de regula se ajunge la spital de urgenta si se intervine fara ca cineva sa mai aiba timp de multe discutii. Nu stiu ce sa zic, depinde de fiecare cum priveste problema, nu la sarcina extrauterina ma refeream in mesajul anterior, ci la altfel de recomandari de intrerupere a sarcinii, de genul: copil cu handicap la mana, (vezi cazul Ioanei Ginghina), sindrom Down, sau alte chestiuni care nici macar nu au fost suficient investigate. Am cunoscut cazuri cu recomandari medicale clare de intrerupere a sarcinii, in care s-au nascut copilasi sanatosi si fara probleme la nastere, atat pt mama cat si pt fat.
Ma refeream mai sus, la un produs de conceptie viabil, situat fireste in uter, cu sanse de dezvoltare intrauterina si de nastere.
Sarcina extrauterina din pct de vedere medical strict, este un fiasco inca de la inceput. Nu se va solda cu nasterea unui fat, si nu sunt sanse de supravietuire in cazul mamei. Este o situatie de care trebuie sa speram si sa ne rugam sa ne fereasca Dumnezeu, si daca se intampla, se discuta asa cum am spus si la alt topic, cu duhovnicul in particular. Nu suntem lipsiti de discernamant si nici habotnici, suntem crestini.
Doamne ajuta!

ionita 25.08.2007 00:12:18

Citat:

Citat:

În prealabil postat de dillema
Citat:

In primul rand eu nu pun citate cum imi convine mie si cum Invata Biserica lui Hristos fara de care nimeni nu se poate mantui..cei ce merg de capul lor fara biserica ori duc o viata care nu se raporteaza aproape deloc la invatatura crestina, ori se duca la alte secte - din doua una
E clara situatia daca contrazici si marii duhovnici mi-am dat seama ce fel de crestin-ortodoxa esti ..
In al doilea rand daca nu ai copii nu cred ca poti pune tu in discutie durerea sarcinii si numai o femeie care a trecut prin asta.
Tocmai de aceea am pus-o pe Sallie Tisdale ...ca numai femeiele ca ea pot fi de acord cu avortul. Pentru ca o femeie cu adevarat credincioasa nu ar face niciodata asa ceva.
Feminismul tocmai asta inseamna:
Din punctul meu de vedere pot caracteriza aceste femei astfel:
Femeia libertina, usuratica care niciodata nu-si va raporta viata la invatatura crestina, nu-i place sa asculte de nimeni si de nimic cand ia o hotarare {mai ales de preotii bisericii} iar daca asculta in cel mai bun caz se consulta cu cei care duc o viata asemanatoare cu a ei {rupti de invatatura bisericii...
Cat despre mustrare nici nu vrea sa auda ..nu vrea sa primeasca ea mustrarea ..pentru ca se considera ca stie prea multe si nu poate sa-i dea ei lectii un simplu slujitor din biserica lui Hristos {preotul}

[color=red]Cum sa vina ea sub patrafir sa-si spuna pacatele??
Ea care stie totul?...intunecata de fumul mandriei ![/color]

In context fiecare este "liber"?? sa faca ceva...desi multi au o conceptie ciudata asupra termenului de libertate..???

Dar iei doar ce iti convine...postarea ta e de-a dreptul postarea unui "crestin" si nu crestin. Unde e toleranta, iubirea crestineasca? si iata ai dat dovada si de JUDECATOR. felicitari:) Iaca ai aruncat piatra...ai grija sa nu vina asupra ta.

Esti un adevarat ...(pune tot ce doresti matale)...dar ce sa facem te iertam si ne rugam pentru tine. Esti fara experienta si vorbeste gura fara tine

Pai da hai sa fim toleranti ...ce mare branza dupa dilema toleranta fara dreapta socoteala ..."viata ideala"??? Hai sa fim toleranti si cu desfraul hai sa fim toleranti cu toate ca nu ne mai trebuie infranare.
Ai auzit : Ascultati de mai marii vostru

Doamne ajuta!
Fratilor,voi vreti sa va alaturati multimii de femei care, uneori cu acordul sotilor, fac avort si mai apoi se intorc acasa la unicul copil si ii spun ca-l iubesc??
Va intreb eu, oare ce fel de mama e aceea?? as intreba-o: mama,cum poti tu sa-mi spui mie ca ma iubesti daca tu.....mi-ai ucis fratele/sora?? oare cum de ma iubesti pe mine??
Sunt total impotriva femeilor ce facavorturi si mai ales a celor care spun ca nu-l fac deoarece-incep scuzele- nu am cu ce-l creste, nu=l fac deoarece asa mi-a spus domnul/doamna doctor, nu-l fac deoarece sunt prea tanara sa am copii sau din potriva sunt prea inaintata in varsta pt copii!! Femeilor???? oare Dumnezeu ce pazeste??? Oare nu El are grija de hrana pasarilor din vazduh, oare nu El are grija si de noi, oare ne v-a lasa El pe noi la greu?? dece nu va lasati in grija Lui?? sau dece te-ai culcat cu sotul tau/prietena/prietenul tau daca nu vroiai copiii??
Vrem sa ne mantuim noi dar fatului ce ia cantur in pantecele nostru ii rapim acest drept oferit de Dumnezeu!!Ma intreb oare sunt mai pre-sus voile noastre decat cele ale Lui Dumnezeu??
Am privit,nu de mult,'strigatul mut'.....am ramas fara cuvinte. Stiti?? ma ganseam ca puteam fi eu cea care sa fie avortata si poate ca azi nu aveam sansa de a vorbii cu dvs si de a ma duce in casa Domnului si de a ma riga..........si cine stie poate ca nu aveam sansa de a visa la a ma marita si de a aface si eu la randul meu copilasi pe care sa-i inconjor cu iubire si cu dragoste parinteasca si sa-i educ cu credinta in Dumnezeu!!
...... nu stiu ce mai pot spune...... sa ne fereasca Maica Sfanta de asa ceva, sa ne fereasca de a-i da satisfactie celui rau!!!
Fratilor mai binene-am ruga pt cele care fac asa ceva decat sa le judecam sau decat sa vorbim cat de mult gresesc ele!!!!
Doamne ai mila de noi si nu ne lasa!!!
Doamne ajuta!

erzbet 25.08.2007 10:52:48

Acea mama de care ai spus este o mama oarecare cu un dram de responsabilitate care nu toarna copii unul dupa altul, care isi iubeste unicul copil.(si este alegerea ei daca nu mai vrea alti copii) Dar ce fel de mama este aceea care vine acasa si le spune copiilor(celor foarte multi) ca nu are ce sa le dea astazi de mancare? In alta ordine de idei, daca are peste 35 de ani cresc riscurile simtitor de a da nastere unui copil cu sindromul Down sau alte boli grave. Ce fel de mama este aceea care stie ca fatul in pantecul ei are un handicap grav( pentru ca a ramas gravida pe la 40 de ani) si nu intrerupe sarcina? Ce fel de mama este aceea care isi chinuie voluntar propriul copil si cu ce drept? Ce fel de mama este aceea care opteaza pentru a 3a cezariana si moare pe masa de operatii, lasandu-si copii orfani pe propria-i raspundere?

Iarasi despicam firul in 4 fara sa ajungem nicaieri. Continuati sa va amagiti singuri, foamea este o poveste de adormit copiii, nu exista boli, afectiuni, ecografiile sunt mincinoase, nu exista sarcina extrauterina, nu exista violuri, etc. Toate sunt scuze. Lumea este roz si prorpice pentru a avea copii. Este bine asa?

padrevicentiu 25.08.2007 16:03:47

femeile care avorteaza sunt considerate ca "mananca" carne de om

erzbet 25.08.2007 16:35:46

Citat:

În prealabil postat de padrevicentiu
femeile care avorteaza sunt considerate ca "mananca" carne de om

De catre cine e considerat? De barbati? sa faca ei copii atunci

irina-elena 25.08.2007 17:46:56

e groaznic sa faci avort, si sa-l mai ai si o viata pe constiinta. e nevoie de educatie sexuala la adolescenti sa constientizeze ca daca isi incep viata sexuala, posibilitatea de a deveni parinti este mare, iar responsabilitatea, imensa. e nevoie ca si baietii sa inteleaga ca in clipa in care s-au culcat cu o fata si ea a ramas insarcinata, atunci ei au devenit tati. nu numai fetele trebuie educate si "speriate" cu iminenta avortului si cu iadul, ci si baietii.
iar despre persoanele mature, vreau sa spun ca de asemenea, nu numai despre femeile care avorteaza trebuie sa vorbim, ci si de barbatii lor, de tatii avortonilor. ei sunt, in egala masura, mancatori de carne de om.
de ce incriminam numai femeile? barbatii sunt in egala masura raspunzatori si vinovati. iete cum se vorbeste pe topicul AVORTUL numai despre femei, si despre cum trebuie sa-si pastreze ele sufletul departe de pacat!
rusine barbatilor care pun astfel problema! niste misogini!
laurentiu, tu esti tinerel, nu stii inca multe lucruri(la tara se spune ca nu stii pe unde se pisa gaina, dar nu-ti spun eu tie asa ceva, ca suntem oraseni), cum iti permiti sa pui intrebari retorice femeilor, gen"de ce te-ai culcat cu sotul sau cu prietenul daca n-ai vrut copii?" ? pai, in contrapartida, intreb si eu: sotul de ce s-a distrat daca n-a vrut copii? de ce nu s-a intors cu spatele la nevasta si sa traga un somn bun? iar pretenarul de ce a atras fata la asternut daca nu voia s-o ia de nevasta si sa faca copii cu ea?
in incheiere schimb tonalitatea si va spun doua bancuri vechi dar bune: aspirina e un bun anticonceptional...tinuta strans intre genunchi. si: un alt anticonceptional cu care se merge la sigur- un NU hotarat spus barbatului.
sper ca nu par desantata in exprimare, m-am autocenzurat cat am putut, dar nu poti vorbi de nastere si avort in termeni metafizici sau in limbaj de lemn gen"eludarea meandrelor concretului".

marilena12 25.08.2007 19:42:48

Citat:

Acea mama de care ai spus este o mama oarecare cu un dram de responsabilitate care nu toarna copii unul dupa altul, care isi iubeste unicul copil.(si este alegerea ei daca nu mai vrea alti copii) Dar ce fel de mama este aceea care vine acasa si le spune copiilor(celor foarte multi) ca nu are ce sa le dea astazi de mancare? In alta ordine de idei, daca are peste 35 de ani cresc riscurile simtitor de a da nastere unui copil cu sindromul Down sau alte boli grave. Ce fel de mama este aceea care stie ca fatul in pantecul ei are un handicap grav( pentru ca a ramas gravida pe la 40 de ani) si nu intrerupe sarcina? Ce fel de mama este aceea care isi chinuie voluntar propriul copil si cu ce drept? Ce fel de mama este aceea care opteaza pentru a 3a cezariana si moare pe masa de operatii, lasandu-si copii orfani pe propria-i raspundere?

Iarasi despicam firul in 4 fara sa ajungem nicaieri. Continuati sa va amagiti singuri, foamea este o poveste de adormit copiii, nu exista boli, afectiuni, ecografiile sunt mincinoase, nu exista sarcina extrauterina, nu exista violuri, etc. Toate sunt scuze. Lumea este roz si prorpice pentru a avea copii. Este bine asa?

Eu nu doresc polemici, insa as vrea totusi sa-ti ofer un raspuns: mama care are multi copii acasa si are si dragoste pt ei si nadejde in Dumnezeu, se duce si da cu matura sau poate cerseste (doar ea), in fata bisericii pentru a avea ce da de mancare pruncilor; Mama care stie ca poarta in pantece un prunc cu handicap si totusi nu intrerupe sarcina este o mama care doreste ca pruncul ei sa traiasca (e loc si pentru oameni cu handicap pe lumea asta, nu suntem toti spartani), si este infinit mai "mama" si mai iubitoare decat aceea care merge si isi ucide copilul, sub pretextul ca nu vrea sa il chinuie. Este adevarat ca este o viata de sacrificiu aceea a unei mame cu copii bolnavi irecuperabil, insa asta este o jertfa care mantuieste si pruncul si mama, Dumnezeu ii va aduce pe amandoi de-a dreapta Sa. In relatiile parentale, Dumnezeu ofera un singur drept parintilor: acela de a creste si a ingriji cu dragoste copilul daruit, asa cum este el, sanatos sau bolnav. Nici un parinte nu are dreptul sa-si omoare copilul, pentru ca ar ucide chipul si asemenarea Domnului, binecuvantarea Lui, pt ca pruncul este de la El. Asa ca teoria cu "creptul de a chinui voluntar" un copil trebuie aplicata in alte directii, acelea ce privesc abuzul de orice fel, indiferenta, etc.
In alta ordine de idei, nu se mai moare demult la a 3 a cezariana, chiar nu cunosti pe nimeni care are 4 nasteri prin cezariana si traieste bine merci? Pt ca eu cunosc o femeie cu 5 cezariene. Si nu a fost in ea sau in sotul ei egoism, ci credinta si dragoste.
Acum, in continuarea mesajului tau, deja incepi sa o iei pe campii si nu mai are sens sa incerc sa raspund: exista de toate, si bune si rele, insa dintre toate crestinul trebuie sa aleaga nu doar ceea ce ii este lui pe plac sau comod de ales, ci acel lucru bineplacut de Dumnezeu? Iti suna cunoscut, sau...este si asta tot o poveste de adormit ce vrei tu?
Asta este parerea mea, nu oblig pe nimeni sa o accepte, insa poate ca nu ar fi imposibil de acceptat, ma gandesc eu...
Si mai cred ca atat femeia cat si barbatul poarta aceeasi raspundere in relatia de cuplu si in sarcina sau nastere.
Doamne ajuta!

erzbet 25.08.2007 21:41:08

De ce permite Dumnezeu sa se nasca astfel de copii cu probleme?
Eu consider ca este vorba de selectie naturala; nu suntem toti spartani dar este usor sa zici ca este un loc pe lume si pentru handicapati cand nu ai aceasta problema. Cum ii poti spune unei mame despre infinita bunatate a lui Dumnezeu cand copilul ei este hidrocefal? Sau are sindromul Down? Si cum suna din gura unui copil cu probleme reprosul adresat parintilor? Sa iti reproseze copilul ca de ce l-ai nascut? Din egoism, de frica pacatului si a iadului?
De cersetori lumea este plina; de copii subnutriti este plina de asemenea. Acei copii ajung cu punga de aurolac in mana si ne dau noua cu ranga in cap sa ne ia telefonul si banii. In incheiere doresc sa iti multumesc pentru raspuns, nu doresc contraziceri,si sper ca nu s-a ajuns aici. La primul punct din raspunsul tau ai spus foarte bine; cele care dau cu matura si cersesc sunt cele care au cei mai multi copii..ma intreb oare de ce. Eu zic ca tine si de educatie. Este tragic sa mori de foame cersind pe strazi ca sa iti hranesti copiii. Si este dovada de egosim sa ajungi acolo. Sau inconstienta. Sau amandoua.

marilena12 25.08.2007 22:22:25

Citat:

De ce permite Dumnezeu sa se nasca astfel de copii cu probleme?
Eu consider ca este vorba de selectie naturala; nu suntem toti spartani dar este usor sa zici ca este un loc pe lume si pentru handicapati cand nu ai aceasta problema. Cum ii poti spune unei mame despre infinita bunatate a lui Dumnezeu cand copilul ei este hidrocefal? Sau are sindromul Down? Si cum suna din gura unui copil cu probleme reprosul adresat parintilor? Sa iti reproseze copilul ca de ce l-ai nascut? Din egoism, de frica pacatului si a iadului?
De cersetori lumea este plina; de copii subnutriti este plina de asemenea. Acei copii ajung cu punga de aurolac in mana si ne dau noua cu ranga in cap sa ne ia telefonul si banii. In incheiere doresc sa iti multumesc pentru raspuns, nu doresc contraziceri,si sper ca nu s-a ajuns aici. La primul punct din raspunsul tau ai spus foarte bine; cele care dau cu matura si cersesc sunt cele care au cei mai multi copii..ma intreb oare de ce. Eu zic ca tine si de educatie. Este tragic sa mori de foame cersind pe strazi ca sa iti hranesti copiii. Si este dovada de egosim sa ajungi acolo. Sau inconstienta. Sau amandoua.

Draga mea, exemplul pe care l-am dat eu nu a primit o interpretare corecta din partea ta, poate nu m-am exprimat eu suficient de bine ::) eu nu am spus ca este bine si corect sa ajungi sa cersesti ca sa poti creste un copil si nu ma refeream in postarea mea la mamele de copii multi, subnutriti si care prizeaza aurolac, si care merg la cersit. Acea categorie are scuzele ei, in lipsa de educatie cum ai spus si tu, nu in dorinta de a primi darul lui Dumnezeu in Taina Nuntii!
Femeia crestina la care m-am referit eu, isi naste pruncii si face tot ce poate ca ei sa nu sufere de foame si sa nu ajunga cersetori sau drogati sau infractori. Poate acum este mai clar ce am dorit sa spun? Am vrut sa scot in evidenta faptul ca un parinte poate sa munceasca greu, adica munca de jos, cu matura, pt copiii lui, poate sa si cerseasca, dar nu ca ar avea voie sa-si ia la cersit si copiii cu el.
Despre acea categorie la care te referi tu, a celor care se inmultesc pe strada, nu se "pune", aici, pt ca nu vorbim de a face sex la voia intamplarii cu oricine si de a "turna" plozii pe strada direct in punga cu aurolac, nu sunt de acord, eu discut doar situatia femeii casatorite, care alege sa aiba mai multe nasteri, restul situatiilor pot face obiectul unor discutii separate.
Ne putem controla fara discutie numarul copiilor, prin abstinenta, cred ca nu este un mare sacrificiu, atunci cand in viata unui om primeaza familia.
Dar sa accept sa am relatii intime si sa nu accept raspunderea unei eventuale sarcini...ei bine, asta zic eu ca este supremul egoism!
Cunosc mame de copii cu probleme, numai Dumnezeu stie cat le este de greu, insa stiu sigur ca nu si-ar fi dorit sa-si ucida copiii din pantece, doar ca sa nu se chinuie nimeni. Ba inca se bucura de fiecare zambet al puiului, chiar daca este doar o grimasa.
Sunt de acord ca este extrem de greu, ti se rupe inima cand auzi sau vezi asemenea situatii (mai cu seama sa ai parte de asta), nu judec pe nimeni daca are o alta parere, mai ales avand in viata lui o situatie similara!
Insa eu continui sa cred ca este mai bine pentru toata familia, inclusiv pentru copil care se mantuieste chiar si bolnav (evident ca nu are sanse de a se mantui daca este avortat), ca mama sa primeasca reprosuri de la copil ca i-a dat viata, decat sa se faca ucigasa pruncului ei, sa-l lipseasca de a-L vedea pe Dumnezeu, si sa atraga asupra intregii familii urmarile pacatului uciderii de prunci.
Te-ai gandit la asta? Mie nu mi se pare a fi egoism sa dai viata unui suflet creat de Dumnezeu, si chiar de-ar fi, este mai bun acest egoism decat pacatul uciderii!
Este culmea sa ne impiedicam de asemenea pretexte, ca sa ajungem practic sa motivam crima! Mi-e greu sa cred ca o femeie care afla ca poarta un copil cu handicap, alege sa avorteze pentru ca acel copil sa nu se chinuie, mai degraba cred ca avorteaza pentru propriul confort sau neputinta, ale ei si/sau ale sotului! Si iar mi se pare ingrozitor sa spui: decat sa se chinuie toata viata si sa moara, mai bine sa-l omor acum!:(
Nu te supara pe mine, si nu lua raspunsul meu personal, am continuat doar sa fac un schimb de idei, fara a incerca sa le impun. Putem avea pareri diferite!
Acum, cine citeste poate sa vada mai multe puncte de vedere, si sufletul sau va alege in functie de particularitatile sale, asta se intampla pe un forum de discutii. :)
Din suflet, o seara binecuvantata tuturor!

urzicuta 25.08.2007 22:41:36

:)impartasesc absolut aceeasi parere ca si tine.Bravo Marilena!:)

marilena12 25.08.2007 22:50:27

Am uitat sa spun, am auzit parerea unei persoane pe care n-o cunosc despre ceea ce intreaba Erzebet, "de ce permite Dumnezeu sa se nasca astfel de copii cu probleme?", mi-a placut mult nevinovatia raspunsului: Dumnezeu da un astfel de copilas numai unei femei bune si blande care stie sa zambeasca, altfel, daca l-ar da uneia plina de rautate in suflet, viata acelui copilas ar fi mult mai grea. :):)
Eu as spune altfel: Domnul permite sa se nasca un prunc cu probleme pentru toti oamenii; pentru sufletul lui (al pruncului) care se va mantui prin suferinta, pentru cei din familia lui, pentru acelasi motiv, pentru noi toti, care vazandu-i pe ei, sa ne folosim in sensul cel mai bun, luand aminte la cat de multa mila am primit de la Dumnezeu o data cu sanatatea noastra si a pruncilor noastri, invrednicindu-ne de a ajuta pe cei aflati in nevoi, de a vedea slava lui Dumnezeu in cel care fiind atat de neputincios, are sufletul sau luminos si incarcat de dragoste cu care se va prezenta in fata Domnului la judecata, curat sau curatit prin lacrimi si durere, deasemenea, pentru a ne smeri si de a multumi pururea pentru ceea ce avem...
In minte imi vine pilda orbului din nastere, intrebarile apostolilor (cine a pacatuit de s-a nascut acesta orb, el sau parintii lui?) si raspunsul Mantuitorului Hristos:
"Nici el n-a pacatuit, nici parintii lui, ci ca sa se arate in el lucrarile lui Dumnezeu" (Ioan 9,1-3)
Dumnezeu sa ne mantuiasca pe toti!

urzicuta 25.08.2007 23:09:29

cunosc si eu vreo doua mamici cu copiii autisti si pot confirma ceea ce Marilena spune.Femeile respective s-au intarit si mai tare in credinta nu intamplator au acesti copilasi care sunt ingeri nevinovati,plata lor va fi mult mai mare...nu oricarei femei ii da Dumnezeu astfel de copii si nu intamplator.In rest comentariile sunt de prisos.Erzbet cand eram adolescenta si eu obisnuiam sa judec la fel...am invatat multe de la oamenii cu care am venit in contact...of.cand judecam astfel de mame ne atragem un pacat f.mare asupra-ne.Trebuie sa fim mai cu bagare de seama..aveam o colega care ca si tine zicea ba de un elev ba de altul ca-s handicapati..si ce crezi?ea insasi la randul ei a dat nastere la copil cu sindrom Dawn..si nu avea peste 30 de ani.

erzbet 25.08.2007 23:50:54

Evident ca nu ma supar si va respect opinia. O singura intrebare mai am: de ce sufletele copiilor avortati nu se pot mantui? Ei ce vina au? Este corect? (pentru a evita orice nelamurie, nu incerc sa imi caut justificare, nu am trecut vreodata prin experienta unui avort din fericire).

urzicuta 26.08.2007 13:16:41

nu se mantuiesc dar nici nu se osandesc........

marilena12 26.08.2007 21:19:39

Citat:

Evident ca nu ma supar si va respect opinia. O singura intrebare mai am: de ce sufletele copiilor avortati nu se pot mantui? Ei ce vina au? Este corect? (pentru a evita orice nelamurie, nu incerc sa imi caut justificare, nu am trecut vreodata prin experienta unui avort din fericire).

"Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu." (Ioan 3,5)
Neavand sansa de a fi botezati in numele Sfintei Treimi, copiii avortati , ca si cei morti nebotezati nu ajung sa-L vada pe Dumnezeu, dar nici nu se osandesc, neavand pacate personale ci doar pacatul stramosesc al protoparintilor Adam si Eva.
Daca este corect sau nu, ar trebui sa se gandeasca femeile care avorteaza, eu nu obisnuiesc sa discut planurile lui Dumnezeu.
Biserica ii pomeneste pe acesti prunci nebotezati la proscomidie, in fiecare Sfanta Liturghie.
Doamne ajuta!

carmenelena 27.08.2007 10:20:06

Sunteti cu totii nebuni? Vad prea putine pareri pertinente... in fond prea putine atitudini pertinente... Pe ce lume traiti voi, cei "preacredinciosi"? Nu ma exprim in privinta avortului, ezbet a facut-o pentru mine, dar vreau sa-l intreb pe vajnicul acuzator theodor(de cand e asta atitudine crestina ma intreb?!) ce nu e pacat? ce nu e crima impotriva credintei?

vsovi 27.08.2007 12:38:41

Citat:

În prealabil postat de carmenelena
Sunteti cu totii nebuni? Vad prea putine pareri pertinente... in fond prea putine atitudini pertinente... Pe ce lume traiti voi, cei "preacredinciosi"? Nu ma exprim in privinta avortului, ezbet a facut-o pentru mine, dar vreau sa-l intreb pe vajnicul acuzator theodor(de cand e asta atitudine crestina ma intreb?!) ce nu e pacat? ce nu e crima impotriva credintei?

ce nu e pacat? sa iubeshti pe Hristos shi aproape shi sa pazeshti poruncile VT, NT, shi AP indrumat de Biserica creshtin-ortodoxa, adica ale lui Dumnezeu, ce se cunoaste prin Sfanta Treime...

daca ai fi preacredincios ar fi o binecuvantare nu ceva de ce sa-ti fie rushine... dar ai dreptate, suntem putzin credincioshi

iar thedor n-am gasit, ce zicea? dar sa vezi cand te vei intalni prin vazduh cu unul ce seamana cu Torquenada... sa vezi atunci...

la prima intrebare nu-tzi mai raspund ca intram intr-ointreaga discutzie interminabila, dar normalitatea e ca shi smerenia, mereu o faptuieshti dar nu o ajungi niciodata, asha cum bine spunea parintele Arsenie Boca (sa te smereshti fara sa ai impresia ca ai ajuns/devenit smerit ca daca ai capatat aceasta impresie atunci trebe degraba sa mergi la medicul de suflete sa te caute, oricum ceva de genul asta ca citatul nu mai shtiu cine l-a dat)

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:24:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.