![]() |
Citat:
Si ai sa vezi cata "dragoste" le aratau crestini celor ce nu le impartaseau credinta. Ai sa vezi cat de "intelept" este crestinismul trait, nu teoretic. |
Există vreo morală atee? Unde sunt acele norme, legi și prescripții? Și dacă există ele, sunt adunate într-un tot organic (ETICA ATEE) pe care să-l putem studia și analiza? Dacă nu, despre ce se vorbește aici: morala creștină (valori, porunci, legi) o știu (sau cred că o știu), dar n-am nici o idee despre morala atee.
|
Citat:
Faptul ca tu nu stii nimic despre morala atee este un fapt agravant pentru tine si nu stiu de ce te lauzi cu ignoranta ta pe forum. Nu stii, cerceteaza! Sunt sigur ca nu stii multe. "Necunoasterea nu e o dovada, ignoranta nu-i un argument" Daca nu vezi ceva scris tu incepi sa omori lumea pe strada? Tu n-ai nicio idee despre ce e rau si ce e bine daca nu citesti ce au scris altii? |
Citat:
Citat:
Faci acuzații grave. Ai știință că aș fi omorât pe cineva? Am idee despre ce e rău și ce e bine, dar nu din perspectivă atee. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Morala atee ne face sa fim mai toleranti fata de cei de alta rasa sau religie decat noi. As putea muuuuuuulte exemple ... Dar da-mi tu exemple de morala crestina. |
Citat:
Foarte multi, pe acest forum, s-au zbatut sa demonstreze ca ateismul este o religie si inca una organizata, care pune la cale venirea Antihristului ... Si tu spui ca e doar o adunatura pestrita, pe care nu ii uneste nici macar un set de principii atee? |
Morala crestina da nastere la fii ai lui Dumnezeu. Are o dimensiune in plus fata de cea atee, cea verticala.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Vreau exemple de la voi, nu lozinci ... |
Citat:
|
Citat:
Si paganii se jerfteau pe sine sau proprii copii pentru binele comunitatii ... asta nu este tot jertfa? "Exista jertfa in morala atee?" - vrei sa spui ca morala crestina este definita doar de jertfa? Asta nu e morala ... |
Citat:
|
Citat:
Cat despre sfintii inchisorilor, nu este decat un alt capitol rusinos din istoria BOR. Unii preoti au fost legionari (a se citi antisemiti), unii au fost turnatori si au dus-o foarte bine in perioada comunista iar dupa 89 se folosesc de "sfinti" pentru a-si spala imaginea. Misto religie, penibile printipuri. Tot ce au vrut comunistii a fost sa se promoveze cultul personalitatii si aici normal ca intrau in conflict cu preotii care promovau un alt conducator iubit. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ceea ce ai scris tu este un argument care face apel la sentimente. Exista multe jertfe in multe tabere cu principii contradictorii. Le dam dreptate tuturor? Are mai multa dreptate cine are mai multi morti? Ca sa nu mai mentionam faptul ca tocmai crestinii au "contribuit" la marirea numarului de jertfe din alte religii. |
Citat:
|
Citat:
Si cultul personallitatii avea in centru iubirea jertfelnica sau iubirea de sine? |
Citat:
Este mai usor sa critici o morala existentialista decat una legalista. |
Citat:
Exploatarea "sfintilor" inchisorilor arata cat de morali sunt crestinii. Legionarii au omorat oameni ca pe niste animale si i-au atarnat la abator ca pe vite. Prea multi preoti au fost legionari ca sa mai puteti pleda pentru "iubirea jertfelnica" a acestora. Cel putin eu n-am auzit de niciunul care sa fi luat atitudine impotriva fratilor legionari cand acestia au inceput epurarile. Dupa ca i-au prins comunistii si i-au acuzat politic, brusc au devenit sfinti cei care pledau pentru "curatarea neamului" prin omoruri. Moralitate inseamna coloana vertebrala iar aici stati prost de tot. BOR s-a dat repede cu comunistii, acum cu politicienii pe care nici nu stiu cum sa-i cataloghez. Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Morala crestina sta in jertfa? Iata ce spune Iisus: “Milă voiesc, iar nu jertfă” (Matei 9,13 și 12,7) ;) |
Citat:
|
Citat:
Morala crestina e mai morala, doar pentru ca este ... crestina ... |
Citat:
|
Citat:
Vrei sa-mi aduc aminte de Inchizitie si de toate crimele comise de religie? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Adica noua ne cere jertfa? |
Citat:
intre INDIVIZI in aceasta lume, pe cand morala crestina pregateste omul pentru COMUNIUNE cu Dumnezeu. Ateul isi cauta fericirea lui individuala aici pe pamant, crestinul cauta o fericire vesnica, insa nu una individuala, ci o fericire in comuniune sau, mai bine zis, cauta fericirea celor de langa el si prin fericirea lor devine si el fericit. Har, smerenie si jertfa de sine. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
acesta: musulman, budist, ateu sau orice alta religie doriti. Nu luati drept exemplu pe fundamentalisti, aceia deviaza si parodiaza morala crestina. La baza moralei crestine sta iubirea, asa cum a precizat si georgeval. Fara Iubire nu poti sa ai Adevarul. Adevarul S-a intrupat prin Iubire, adica prin Sfantul Duh, la fel si in mintea noastra adevarul se "intrupeaza" doar prin iubire. Har, smerenie si jertfa de sine. |
Citat:
|
Citat:
29. Dar el, voind să se îndrepteze pe sine, a zis către Iisus: Și cine este aproapele meu? 30. Iar Iisus, răspunzând, a zis: Un om cobora de la Ierusalim la Ierihon, și a căzut între tâlhari, care, după ce l-au dezbrăcat și l-au rănit, au plecat, lăsându-l aproape mort. 31. Din întâmplare un preot cobora pe calea aceea și, văzându-l, a trecut pe alături. 32. De asemenea și un levit, ajungând în acel loc și văzând, a trecut pe alături. 33. Iar un samarinean, mergând pe cale, a venit la el și, văzându-l, i s-a făcut milă, 34. Și, apropiindu-se, i-a legat rănile, turnând pe ele untdelemn și vin, și, punându-l pe dobitocul său, l-a dus la o casă de oaspeți și a purtat grijă de el. 35. Iar a doua zi, scoțând doi dinari i-a dat gazdei și i-a zis: Ai grijă de el și, ce vei mai cheltui, eu, când mă voi întoarce, îți voi da. 36. Care din acești trei ți se pare că a fost aproapele celui căzut între tâlhari? 37. Iar el a zis: Cel care a făcut milă cu el. Și Iisus i-a zis: Mergi și fă și tu asemenea. Daca incerc sa unesc ce ai scris tu cu fragmentul evanghelic ce rezulta? Ca Biblia ne invata sa fim toleranti doar cu cei ce ne fac bine ... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:12:19. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.