Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu ! + ( rugaciuni ce au miscat sufletul nostru ) (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6816)

cristiboss56 25.02.2015 23:09:38

http://1.bp.blogspot.com/-bT2q2xt1--...uta%2Bdddd.jpg

cristiboss56 10.03.2015 22:15:41

https://preasfantafecioaramaria.file...e-din-kiev.jpg

cristiboss56 21.03.2015 22:17:40

https://preasfantafecioaramaria.file.../rugaciune.jpg

cristiboss56 24.03.2015 19:59:46

Bunavestire – inceputul mantuirii noastre !

“Astazi este incepatura mantuirii noastre si aratarea tainei celei din veac: Fiul lui Dumnezeu – Fiu Fecioarei se face si Gavriil Darul bine il vesteste…”.

https://lh4.googleusercontent.com/-y...STIRE+buna.jpg

Prăznuim aniversarea faptei celei mai mari pe care a făcut-o Dumnezeu în lume, arătarea nemărginitei Sale iubiri față de oameni prin întruparea Fiului Său, Iisus Hristos, în pântecele Fecioarei Maria. Și această sărbătoare este numită în Sfânta noastră Biserică Buna Vestire, adică ziua când Fecioara Maria a fost vestită de Sfântul Arhanghel Gavriil, că va naște pe Fiul lui Dumnezeu prin încuviințarea Fecioarei.
Astazi este zi de mare bucurie, căci prin arhanghelul Gavriil ni s-a adus bucurie la toată lumea. El a fericit-o pe Fecioara Maria spunându-i mai întâi: “Bucură-te! și apoi: “Ceea ce ești mai cinstită, ceea ce ești plină de dar, că prin tine vine bucuria la toată lumea și se risipește întunericul.
Fecioara Maria cu adevărat a fost plină de daruri, ea este comoara tuturor darurilor duhovnicești ale Duhului Sfânt, fiindcă în dânsa se află darurile arhanghelilor și îngerilor, ale căpeteniilor, începătoriilor, puterilor, stăpâniilor, domniilor, scaunelor, heruvimilor și serafimilor. De aceea Sfânta Fecioară Maria este împărăteasa îngerilor, a cerului și a pământului. Dar mai presus de toate darurile pe care le avea Fecioara, era smerenia, ea a zis către înger: “că a căutat Domnul spre smerenia roabei Sale”. Iată deci că smerenia a fost cea mai dintâi calitate pentru care Dumnezeu a ridicat-o în slavă și cinste spre a fi lăudată în cer de toate oștile cerești și pe pământ fericită de toate neamurile.
Dintre toate făpturile pământești, Sfânta Fecioară Maria a fost darul cel mai vrednic și frumos și cel mai iubit de Dumnezeu. Noi ne lăudăm cu un astfel de dar neprețuit și ne punem mare nădejde în sprijinul Sfintei Fecioare ca să fim ocrotiți și scăpați de vicleanul șarpe care vrea să înghită tot pământul cu răutatea lui.
Să ne aducem aminte de Sfânta Fecioară Maria și s-o avem ca pildă înaintea ochilor noștri. Să urmăm smerenia și ascultarea ei de poruncile dumnezeiești și începand de astăzi să ne lăsăm de toate relele și păcatele și hotărâți să mergem pe calea Bisericii ca să ne mântuim și noi, ca să ajungem la locul acela fericit, la viața veșnică.

Rugăciunea către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu

https://lh5.googleusercontent.com/-f...esec.XVIII.jpg

O, preamilostivă stăpâna mea, nu mă lepăda pe mine, nevrednicul, ci primește această puțină rugăciune a mea din buzele mele cele întinate, și o du Fiului tău și Dumnezeului nostru, Care S-a născut cu trupul din tine spre mântuirea noastră; Care pentru noi, păcătoșii, s-a răstignit și s-a îngropat și a înviat a treia zi. Deși fărădelegea mea este mai grea decât toate fărădelegile, totuși tâlharii și desfrânații pe care Iubitorul de oameni, pentru nemăsurata Lui milostivire, i-a primit și i-a miluit, îmi dau îndrăznire; și cu toate că nu te aveau pe tine mijlocitoare bună, nu le-a închis ușa milostivirii Sale. Cum să nu mă primească dar și pe mine, care nădăjduiesc în ajutorul tău? Milostivește-te deci spre mine, Doamna mea, căci poți toate câte le voiești, iar pe care le ceri de la Fiul tău le și iau fără îndoială, deoarece pe tine te-a făcut mijlocitoare creștinilor. Pentru aceasta pe tine te binecuvântăm și te preaînălțăm în vecii vecilor. Amin.

Rugăciune către Preasfînta Născătoare de Dumnezeu

https://lh5.googleusercontent.com/-a...sssittttea.jpg

Preacurată Doamnă, Stăpînă de Dumnezeu Născătoare Fecioară, care poți face tot binele, primește aceste daruri, care se cuvin numai ție, de la noi, nevrednicii robii tăi, ceea ce ești aleasă din toate neamurile, și te-ai arătat mai înaltă decît toate făpturile cerești și pămîntești. Căci pentru tine a fost cu noi Domnul puterilor; și prin tine am cunoscut pe Fiul lui Dumnezeu, și ne-am învrednicit Sfîntului Lui Trup și Preacuratului Lui Sînge. Pentru aceea fericită ești întru neamurile neamurilor, ceea ce ești de Dumnezeu fericită, mai luminată decît Heruvimii și mai cinstită decît Serafimii fiind.
Și acum, Preasfîntă Stăpînă de Dumnezeu Născătoare Fecioară întru tot cîntată, nu înceta a te ruga pentru noi, nevrednicii robii tăi, ca să ne izbăvim de tot sfatul celui înșelător, și de toată primejdia și să fim păziți nevătămați de toată lovirea cea înveninată a diavolului; ci pînă la sfîrșit cu rugăciunile tale, păzește-ne pe noi neosîndiți. Ca întru paza și cu ajutorul tău fiind mîntuiți, slavă, laudă, mulțumită și închinăciune, pentru toate să înălțăm unuia în Treime Dumnezeu, Ziditorul tuturor, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Va doresc ca aceasta Sfanta Sarbatoare sa va umple sufletul si inima cu Bucurie Sfanta!
Doamne ajuta!

antoniap 25.03.2015 10:02:34

Psaltirea Maicii Domnului [Întreagă] - Marian Moise

https://www.youtube.com/watch?v=Y43B1IZvqgI

cristiboss56 15.04.2015 18:41:36

O, Preacurată Maică a Domnului, a puterilor de sus, împărăteasa cerului și a pământului, atotputernică apărătoare și tărie a noastră, primește această cântare de laudă și de mulțumire de la noi, nevrednicii robii tăi. Înalță rugăciunile noastre la tronul lui Dumnezeu și Fiul tău, ca să fie milostiv nedreptăților noastre. Să adauge harul Său tuturor celor ce cinstesc preacinstit numele tău și cu credință și cu dragoste se închină făcătoarei de minuni icoanei tale. Că nu suntem vrednici să fim miluiți de Dânsul și pentru aceasta năzuim la tine, că ești acoperitoarea noastră și grabnică ajutătoare. Auzi-ne pe noi, cei ce ne rugăm ție; ocrotește-ne pe noi cu atotputernicul tău Acoperământ și cere de la Dumnezeu Fiul tău să dea păstoriților noștri sfințenie, ca să privegheze și să ocârmuiască sufletele noastre; ocârmuitorilor de orașe înțelepciune și putere, judecătorilor, dreptate și necăutare la față, învățătorilor minte și smerită înțelepciune; asupriților, răbdare; asupritorilor, frică de Dumnezeu; celor mâhniți răbdare și bucurie duhovnicească; neînfrânaților înfrânare; și nouă, tuturor, duhul înțelepciunii și al cucerniciei, duhul milostivirii și al blândeții, duhul curăției și al dreptății. Așa, Doamnă preasfântă, milostivește-te asupra noastră și asupra neputinciosului tău popor. Pe cei rătăciți povățuiește-i pe calea cea bună, pe cei bătrâni îi sprijinește, pe prunci îi păzește și pe noi, pe toți, ne apără și ne ocrotește cu milostivirea ta. Pe toți, scoate-ne din adâncul păcatului și ne luminează ochii inimii noastre spre căutarea mântuirii. Milostivă fii nouă aici, în această viață, iar la înfricoșătoarea judecată să te rogi pentru noi către Fiul tău și Dumnezeul nostru. Că tu, Doamnă, ești slava celor cerești și nădejdea pământenilor. Tu ești, după Dumnezeu, nădejdea și apărătoarea noastră, a tuturor celor ce ne rugăm ție cu credință. Deci ne rugăm ție, Atotputernică ajutătoarea noastră, și ție ne predăm pe noi înșine, unul pe altul și toată viața noastră, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin. Împărăteasa mea cea preabună și nădejdea mea, Născătoare de Dumnezeu, primitoarea săracilor și ajutătoarea străinilor, bucuria celor mâhniți și acoperitoarea celor necăjiți, vezi-mi nevoia, vezi-mi necazul, ajută-mi ca unui neputincios, hrănește-mă ca pe un străin; necazul meu îl știi, deci dezleagă-l precum voiești, că n-am alt ajutor afară de tine, nici altă mângâiere bună, ci numai pe tine, Maica lui Dumnezeu, ca să mă păzești și să mă acoperi, în vecii vecilor. Amin. Preacurată Doamnă Stăpână, de Dumnezeu Născătoare Fecioară, care poți face tot binele, primește aceste cinstite daruri, care se cuvin numai ție, de la noi nevrednicii robii tăi, Ceea ce ești aleasă din toate neamurile și te-ai arătat mai înaltă decât toate făpturile cerești și pământești. Căci pentru tine a fost cu noi Domnul puterilor și prin tine am cunoscut pe Fiul lui Dumnezeu și ne-am învrednicit de Sfântul Trup și de Preacuratul Lui Sânge. Pentru aceasta fericită ești în neamurile neamurilor, ceea ce ești de Dumnezeu fericită, mai luminată decât heruvimii și mai cinstită decât serafimii. Și acum, Preasfântă Stăpână de Dumnezeu Născătoare Fecioară, întru tot lăudată, nu înceta a te ruga pentru noi, nevrednicii robii tăi, ca să ne izbăvim de sfatul celui înșelător și de toată primejdia, și să fim păziți nevătămați de toată lovirea cea înveninată a diavolului; ci până în sfârșit cu rugăciunile tale păzește-ne pe noi neosândiți. Ca prin paza și cu ajutorul tău fiind mântuiți, slavă, laudă, mulțumită și închinăciune, pentru toate să înălțăm, Unuia în Treime Dumnezeu, Ziditorul tuturor, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

cristiboss56 17.04.2015 22:39:07

Rugaciune catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, Izvorul Tamaduirii ! https://lh6.googleusercontent.com/-H...duirii1111.jpg

Maica Domnului – Maica Vieții și Izvorul nesecat al tămăduirilor noastre !
Astăzi, bucurie în Cer și pe pământ se face și înflorire a nădejdilor noastre,căci tu, Maică și Fecioară, ești ulcior care ne-ai picurat nouă Viața și Tămăduirea și care pururi ne dăruiești rugăciunea ta ca scăldătoare în care să ne vindecăm de multele noastre răni și păcate!

https://lh5.googleusercontent.com/-p...-no/ib2435.jpg

Preacurata, preanevinovata, preamilostiva, prealaudata, pururea Fecioara Nascatoare de Dumnezeu Marie, izvor al dumnezeiestii tamaduiri, grabnic ascultatoare si eliberatoare, aparatoare nebiruita a crestinilor, mijlocitoare statornica catre facatorul, nadejdea, acoperamantul si ajutorul celor ce alearga la tine, iti cer dumnezeiasca ta intelegere. Nimeni din cei ce au venit la tine nu a iesit afara lepadat, curata Fecioara Nascatoare de Dumnezeu, ci, cerand harul, a primit darul cererilor celor de folos.
Și noi, pacatosii si nevrednicii robii tai, intrand cu nevrednicie in preacurata ta casa, in aceasta sfanta manastire, alergam catre tine, scaparea noastra, aparatoarea noastra, nadejdea, acoperamantul, ajutorul nostru, iar tu, ca Maica noastra duhovniceasca, preaiubitoare si preamilostiva asculti cererile noastre.
In aceste zile viclene, cand, dupa cum profetul David zicea, cel cuvios pe pamant nu mai este si tot omul este mincinos, iar cei ce fac binele au pierit, caci pana la unul cu totii s-au sfarsit; cand a fugit dragostea celor multi, pentru ca s-a inmultit faradelegea, credinta s-a micsorat si dupa cuvantul de-Dumnezeu-propovaduitorului Pavel, gura lui Hristos, oamenii au devenit - unii mai mult, iar altii mai putin - iubitori de sine, iubitori de argint, inselatori, trufasi, hulitori, nemultumitori, nestiutori, neinfranati, neiubitori de bine, tradatori, iubitori de placere, avand doar chip de evlavie si nu si lucrare a acesteia; deci in aceasta stare de plans a oamenilor din aceasta generatie vicleana si pacatoasa, a gasit prilej potrivit incepatorul intunericului, adancul uraciunii, sarpele cel din vechime, stricatul, vicleanul si prearaul diavol ca sa-si arunce toate puterile lui, toate ostile lui, toti slujitorii lui vazuti si nevazuti asupra Bisericii Ortodoxe, asupra preacuratei si nenuntitei mirese a lui Hristos, ca fiarele cele salbatice urland si ca lupii cei salbatici apucand si sfasiind si imprastiind oile. Iar cei randuiti de Domnul pentru a se ingriji si a pazi oile, cu putine exceptii, s-au facut ajutatori ai stapanului intunericului, ingrijindu-se cum sa predea turma lupilor celor eretici. Altii, vazandu-i pe lupi apucand si sfasiind oile, fiind naimiti, au fugit si au lasat oile, iar corabia bisericii, din cauza vanturilor celor puternice si a valurilor celor furioase, a multelor razboaie vazute si nevazute, dinauntru sau dinafara, este in pericol sa se scufunde.
Maica noastra duhovniceasca, izvorule al tamaduirilor, noi cei mici, cei pacatosi, cei nevrednici robi ai tai si fii ai tai duhovnicesti, madularele cuvantatoare ale turmei lui Hristos, ale acestei alese a Lui Biserici Ortodoxe, ca niste bolnavi si neputinciosi, cu frica de a nu fi sfasiati de lupii cei turbati, ca niste oameni cu putina credinta, neputand sa ne impotrivim maniei valurilor salbatice ale ereticilor, scapam cu pocainta si cu lacrimi la ajutorul tau cel nebiruit si la acoperamantul tau cel tare. Intinde, Stapana, acoperamantul tau cel tare si ocroteste-ne pe noi, fiii tai, sub acoperamantul aripilor milostivirii tale si al dragostei tale de maica si pazeste-ne de incornoratii cei nevazuti, care cauta sa ne sfasie pe noi. Pazeste si manastirea ta si fiii tai de toata erezia cea desarta, de toata ratacirea si de orice alt rau. Mijloceste catre Fiul tau si Dumnezeul nostru pentru iertarea pacatelor noastre, pentru luminarea sufletelor si a cugetelor noastre, pentru calauzirea pe calea adevarului, pentru intarirea noastra in adevarata credinta ortodoxa si pentru predaniile cele apostolice si patristice. Tine-ne pe noi in dragostea cea adevarata si curata catre aceasta si catre aproapele nostru, intareste-ne pe noi in tine, spre marturisirea si spre lupta virtutii si descopera-ne noua voia lui Dumnezeu cea preabuna, cea desavarsita.
Mijloceste catre Fiul tau sa-i lumineze pe arhierei, sa se pocaiasca, sa se spovedeasca, sa fie aparatorii viteji ai canoanelor si predaniilor apostolice si patristice, si nu inselatori si calcatori ai acestora. Sa-i lumineze pe mai-marii tarii acesteia ca sa lase necuviinta, certurile dintre ei si ambitiile politice, sa se inteleaga, sa se impace cu mai-marii bisericii, caci unde sunt trufiile, ambitiile si luptele, acolo este toata stricaciunea. Sa ii uneasca pe toti intru una sfanta, soborniceasca si apostoleasca biserica, intr-o singura credinta, intr-un botez, precum ne-au predanisit de-Dumnezeu-purtatorii Parinti la cele sapte sfinte sinoade ecumenice. Sa ne ierte si sa ne mantuiasca pe noi toti dupa marea si bogata Sa mila si sa ne invredniceasca de buna pocainta, de sfarsit bun si de Imparatia cerurilor. Amin.

cristiboss56 08.05.2015 22:41:58

https://preasfantafecioaramaria.file...44900929_n.jpg

cristiboss56 11.05.2015 22:57:57

https://preasfantafecioaramaria.file...lostivirii.jpg

cristiboss56 17.05.2015 00:06:58

Atotmilostivă, Împărăteasa mea, Preasfantă Doamnă, Fecioară Preacurată, Născătoare de Dumnezeu, Marie, Maica lui Dumnezeu, singura și neindoielnica mea nădejde. Nu te scârbi de mine. Nu mă depărta, nu mă părăsi. Apără-mă, mijlocește, auzi-mă, vezi-mă… Stăpână ajută-mă, iartă-mă, iartă-mă…Preacurată

cristiboss56 18.05.2015 21:41:39

Preasfântă Fecioară, Preacurată Maică Născătoare de Dumnezeu, Îți mulțumesc că ne ești și nouă Mamă Bună, Iubitoare și Grabnic Ajutătoare! Îți mulțumesc pentru toate iconele Tale făcătoare de minuni și pentru tot Harul care se revarsă prin ele! Îți mulțumesc Măicuță pentru toate comunicările Tale sfinte, pentru sănătate, pentru ajutor, pentru grija Ta de Mamă Iubitoare față de noi toți! Îți mulțumesc că nu ne lași pradă celui rău, ci ne aperi și ne acoperi sub Sfânt Acoperământul Tău! Iartă- mă Măicuță pentru multele mele păcate și Te rog ajută-mă să mă pocăiesc pentru toate greșelile mele din această viață! Îți mulțumesc că Te rogi pentru noi și că duci rugăciunile noastre la Bunul Dumnezeu, ca să ne ajute să trecem din viața aceasta la viața veșnică! Îți mulțumesc Măicuță că Te rogi pentru întoarcerea la credință a celor din familia mea, dar și a celor care-L caută pe Dumnezeu și încă nu L-au găsit! Îți mulțumesc Măicuță pentru grija Ta de Mamă, pentru iubirea Ta sfântă și pentru tot ajutorul Tău! Și eu Te iubesc, Te preamăresc și Îți mulțumesc pentru toate! Amin!

cristiboss56 22.05.2015 22:39:10

http://2.bp.blogspot.com/-2WFYHnVh86...2BRATACITI.jpg

cristiboss56 24.05.2015 00:24:39

Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, care ai adus pre pamant Lumina intregii zidiri, lumineaza intunericul mintii si al inimilor noastre, ca sa ne cunoastem pacatele, sa ne caim pentru ele si ca sa nu le mai savarsim.
Tu, care ai nascut cu trup pre Imparatul pacii, sadeste in noi pacea Fiului Tau si goneste din sufletele noastre viforul patimilor.
Tu, care esti izvor nesecat de vindecari, tamaduieste neputintele noastre si ne alina durerile, ca toate le poti cate le voiesti, ca o Maica a Celui Atotputernic.
Amin.

cristiboss56 26.05.2015 22:38:10

O, Preacurată Maică a lui Dumnezeu, Împărăteasă a Toate, auzi suspinurile noastre cele pline de durere înaintea icoanei tale celei făcătoare de minuni. Întoarce-ți privirea spre copiii tăi bolnavi de boli netămăduite, care cad înaintea sfintei tale icoane cu credință. Și precum pasărea își acoperă cuibul cu pui cu aripile, așa acoperă-ne și tu, Fecioară, cu omoforul tău cel vindecător. În acest loc în care nădejdea se subțiază, mila ta să fie nădejde neîndoielnică. Aici unde grijile amare ne copleșesc, dă-ne răbdare și odihnă; unde chinul și deznădejdea se cuibăresc în suflet, fă să răsară lumina necreată a lui Dumnezeu. Mângâie-i pe cei fricoși, întărește-i pe cei slabi, varsă blândețe și lumină peste inimile amărâte. Vindecă poporul tău cel bolnav, atotmilostivă stăpână, binecuvântează mințile și inimile doctorilor, că să fie instrumentele Atotputernicului doctor - Iisus Hristos, Mântuitorul. Ne rugăm înaintea icoanei tale că puterea ta să trăiască în noi, Stăpână și Doamnă. Întinde mâinile tale pline de vindecări, Bucuria celor întristați, mângâierea celor îndurerați, că degrab primind ajutorul tău cel minunat să lăudăm Treimea cea de viață Făcătoare și nedespărțită,Tată, Fiu și Duh Sfânt, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!

cristiboss56 03.06.2015 22:39:00

https://preasfantafecioaramaria.file...-portarita.jpg

cristiboss56 15.06.2015 21:20:45

http://str.crestin-ortodox.ro/foto/1...omnului_03.jpg

Preasfanta Fecioara, Imparateasa Cereasca care ai nascut pe Fiul lui Dumnezeu, priveste cu mila spre noi care ne aflam pururi in scarbe, boli, necazuri si nevoi. Prin pacatele noastre cele multe si grele am maniat pe Imparatul Slavei si sufletul ne este tulburat. Unde sa alergam si la cine ne vom duce ? Doar la tine avem nadejde, ca tu esti mijlocitoarea neamului omenesc. Stim ca rugaciunea ta de Mama mult poate spre milostivirea Fiului si nimeni din cei ce te-au chemat in ajutor nu a ramas fara raspuns. De aceea ne plecam genunchii rugandu-te sa nu ne parasesti pentru pacatele noastre cele multe si grele ci ajuta-ne sa ne indreptam viata, acopera-ne cu sfantul tau Acoperamant, da-ne putere sa putem birui uneltirile vrasmasilor vazuti si nevazuti. Da-ne sanatate sa putem lucra cele de folos spre mantuire. Mijloceste la Stapanul cerului si al pamantului sa ne daruiasca timp de pocainta si virtutiile crestinesti, pentru ca sa umplem candelele sufletesti asemeni fecioarelor celor intelepte si sa putem intra inauntru camarii Mirelui ceresc, iar acolo bucurandu-ne vesnic sa slavim pe Dumnezeul nostru. AMIN.

cristiboss56 20.06.2015 22:43:14

https://preasfantafecioaramaria.file...e-din-kiev.jpg

cristiboss56 12.07.2015 23:28:13

Rugăciune către Maica Domnului Prodromița

O , Împărăteasă Prealăudată a Ingerilor și Acoperământul milostivirii neamului omenesc , Maică a Domnului , Ceea Ce întru Minunată Icoana Ta ne-ai Dăruit nouă Chipul Frumuseții Tale , nu-Ti întoarce nici acum Fața Ta de la robii Tăi cei cu gândurile plecate spre cele pământești .
Cu cheia Rugăciunii Tale Descuie-ne Ușa Milostivirii Fiului Tău și ne primește și pe noi , nevrednicii , în cămara cea de nuntă a Înțelepciunii , ca împreună cu Ingerii să-Ți aducem jertfa Laudelor Dumnezeiești.
Pe mine , cel nepriceput întru cuvânt și străin de tainele rugăciunii , care port în călătoria mea prin deșertul patimilor povara sufletului sărăcit de roua evlaviei și de tăria credinței , cu milostivirea Ta mă cercetează . Ca Una Ce Vezi de aproape Slava cea Preaînaltă a Treimii și Primești Cununile Laudelor din mâinile Ingerilor , pleacă-Ți Blânda Privire pe care ai închipuit-o în Icoana Ta și ai Dăruit-o nouă spre mângâiere în necazuri .
Vezi rănile sufletelor noastre Preacurată , vezi că untdelemnul pocăinței ne lipsește și pururea cădem în prăpastia păcatelor .
Vezi inima noastră tulburată de gândurile cele rele și cu fulgerul Rugăciunii Tale gonește de la noi toată neînțelepciunea .
Ridică mintea noastră din adâncul patimilor și-i arată întru Lumina Duhului pe Cuvântul Cel Născut din Mintea Cea dintâi.
Iată , eu , cel lipsit de evlavie și cumplit rănit de fiarele păcatelor mele , plec genunchii inimii mele înaintea Ta și Te rog ca să îmi ierți îndrăzneala întru nepricepere și Însăți să Zugrăvești în sufletul meu Icoana Tainelor Tale .
Cu Dumnezeiasca Ta Ințelepciune închipuie și în icoana cea părăsită a inimii mele chipul celor Trei Virtuți , Credința , Nădejdea și Dragostea , spre asemănarea Treimii .
Mută dorirea mea cea stricată de la cele pământești spre cele Cerești și cu focul râvnei după Adevăr Aprinde inima mea cea de prea mult timp adormită în somnul păcatului .
Împacă viața mea Stăpână , cu Bogăția Rugăciunilor Tale aduse la Tronul Treimii și în locul neputinței mele de a mă ruga adu Untdelemnul Milostivirii Tale.
Osteneala iconarului Iordache ai primit și l-ai făcut pe el părtaș Minunii Tale mai presus de cuget . Pe mine , cel neînțelept , mă primește sub Acoperământul Milei Tale și măcar că nu știu a-Ți zugrăvi Icoana Laudelor Cerești ca mulțumire pentru Mijlocirea Ta Inaintea Domnului , nu mă lipsi pe mine de Darurile Tale neîmpuținate .
Ajuns-au în urechile Tale , Fecioară , glasul rugăciunii evreicei ce simțea apropierea morții și ai scăpat-o pe ea din prăpastia pierzării . Ba încă și Ușile Dreptei Credințe i-Ai Deschis , ca să se facă ea biserică a Duhului Sfânt , Lăudându-Te pe Tine , Biserica Slavei Dumnezeiești .
Pe mine , cel ce deși am fost Binecuvântat cu Darul Dreptei Credințe , însumi îmi gătesc spânzurare cu legătura fărădelegilor mele , trage-mă din groapa pierzării , întinzându-mi Scara Rugăciunii Tale .
Mustrat-ai pe învățătorul cel întunecat de necredință , dar vai , cât mă rușinez eu , care de prea multe ori am mâniat Bunătatea Ta prin tulburarea din puținătatea credinței și prin neluarea aminte la păzirea chipului curat al evlaviei . Cerut-a învățătorul acela să vină Icoana la el , dar Te-ai împotrivit mândriei lui , însă eu cu nevrednicie stau în Sfânt Locașul Tău , find pustiit de nădejde , credință , evlavie , frică și dragostea cea după Dumnezeu .
Întoarce-Ți Fața Ta de Maică și spre mine și fă să învieze și în sufletul meu credința cea tare întru Milostivirea Ta .
Sfârșit Binecuvântat cu pace ai Dăruit robului Tău , schimonahul Inochentie , ca să arăți că pe robii Tăi , cei ce cu credință Îți slujesc până la apusul vieții lor nu îi lași în mâinile vrăjmașilor nevăzuți . Pe mine , smochinul cel neroditor , care nici o roadă de credință nu am adus Ție , fiind eu uscat de seceta patimilor , îndură-Te iar și mă stropește cu ploaia Rugăciunilor Tale , ca să aduc rod însutit de fapte bune și să iau din Mâna Ta prin Mila Cuvântului cununa vieții celei veșnice .
Pe monahul Serghie , cel ce se prăbușise în prăpastia neascultării , cu Starea Ta de față Inaintea Cuvântului l-ai ridicat și i-ai Dăruit iarăși auzul cel pierdut , ca să ia aminte la glasul Evangheliei lui Hristos și cu Ingerii să-Ți aducă Ție totdeauna jertfa Laudelor Cerești .
Pe mine , cel ce în toate zilele vieții mele am mers pe cărările neascultării de părinții cei duhovnicești și adesea am căzut în groapa deznădădjuirii , mă înțelepțește la ascultarea de Fiul Tău , ca să moștenesc și eu , nevrednicul , partea celor mântuiți .
Pe cel ce se îndoia de Minunile revărsate prin Icoana Ta l-ai îndreptat cu blândețe prin bogăția peștelui dăruit la praznicul Tău .
Însăți , ca O Milostivă , adu la masa inimii noastre ca hrană bogată mai ales în ziua prăznuirii Icoanei Tale Ințelegerile cele Dumnezeiești , care Luminează sufletul și alungă toată negura patimilor .
Potolește viforul necazurilor pornite asupra noastră cu Grabnica Ta Rugăciune și întru ispite ne solește răbdare .
Schitul Darvari minunat s-a Impodobit cu Icoana Ta , care ca o legătură a iubirii păzește unitatea între nevoitorii ei . Înaintea Icoanei Tale toți plecăm genunchii inimii și căzând înaintea ei cu umilință cerem să se depărteze de la noi toată tulburarea vrăjmașului , ca Pacea Mântuitorului nostru să odihnească pururea în sufletele noastre . Deci , ca Una Ce ai fost Dăruită de Însuși Cuvântul și Fiul lui Dumnezeu spre păzirea obștii acesteia , împacă-ne pe noi toți , cei greșiți , iarăși cu Cel pe Care în Pântecele Tău L-ai Purtat ca pe Un Scaun al Slavei .
Ca la O Iconoamă a tuturor Darurilor Duhului la Tine alergăm în necazurile și întristările noastre și Te rugăm să Mângâi inimile noastre cu vestirea izbăvirii , ca Una Ce ai luat în auzul Tău glasul Arhanghelului , Dezlegând blestemul cel pus asupra noastră prin glasul lui Dumnezeu .
Înaintea Icoanei Tale aducem lacrimile noastre cele de umilință și suspinurile inimilor noastre de la privirea Feței Tale nu le tăinuim . Căci pe Tine Te știm Maică Milostivă a Cuvântului și pururea Apărătoare a noastră a credincioșilor , celor gârboviți de prea multe păcate . Știm mulțimea nelegiuirilor noastre cu care am mâniat Bunătatea cea multă a Ziditorului , știm nevrednicia noastră , dar încă mai știm că Milostivirea Ta este neasemănată și nu este păcat ca să Te împiedice pe Tine a ne zidi nouă iarăși podul împăcării noastre cu Dumnezeu .
Caută cu Milă , Împărăteasă Prealăudată , Care Stai pe Scaunul Slavei și Primești Cununile Laudelor Îngerești , și spre Obștea Schitului Acestuia și ca O Iconoamă Înțeleaptă Rânduiește toate spre mântuirea tuturor , căci în Mâinile Tale s-a dat cârma mântuirii obștii acesteia , ca pe toți să-i primești cu Bunăvoință în Cămările Cerești .
Celor ce își pleacă genunchii sufletelor și ai trupurilor înaintea Icoanei Tale celei de Minuni Izvorâtoare , cerând grabnică izbăvire din adâncul necazurilor , le răsplătește cu Bogatele Tale Daruri , ca ieșind nerușinați din Biserica Ta să ne facem și noi mărturisitori ai Minunilor Tale , strigând :
Bucură – Te , Împărăteasă a Luminii , Care prin Arătarea Strălucitului Tău Chip în Icoana Ta ai voit să ne chemi pe noi cu glasul cel tainic al Duhului la Lucrarea cea Duhovnicească , spre a preface inimile noastre stricate de păcat în Icoane ce oglindesc Slava Treimii .
Nascatoare de Dumnezeu pururea Fecioara ,
Sfintei si Dumnezeiestii Icoanei Tale
cu dragoste si cu credinta inchinandu-ne ,
O sarutam multumind ;
Caci prin ea celor credinciosi Daruiesti cu adevarat tamaduiri sufletelor si trupurilor .
Pentru aceasta graim catre Tine :
Slava Fecioriei Tale ,
Slava Milostivirii Tale ,
Slava Purtarii Tale de grija ,
Ceea ce Esti Una Binecuvantata !
Amin !

cristiboss56 12.07.2015 23:31:57

In aceasta dimineata la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului , la Icoana Maicii Domnulu Prodromițai
https://mail.google.com/mail/u/0/?ui...&sz=w1116-h537

cristiboss56 30.07.2015 21:24:31

RUGĂCIUNE CĂTRE MAICA DOMNULUI LA ÎNCEPUTUL POSTULUI ADORMIRII SALE

Astăzi, ne stă înainte nevoință duhovnicească de taină spre câștigarea iertării greșelilor noastre și spre împăcare cu Dumnezeu. Astăzi, să lepădăm vălul răutății și să secăm izvoarele gândurilor celor rele, apropiindu-ne cu dragoste și de cei ce ne urăsc pe noi. Astăzi, să curățim haina cea murdară de păcate a sufletelor noastre și să încetăm a mai judeca și osândi pe aproapele nostru, ca să nu fim noi osândiți în focul cel veșnic. Astăzi, să privim cu milă spre cei săraci și să ne ostenim, după putere, spre lucrarea faptelor celor bune ale milosteniei sufletești și trupești. Astăzi, să ne spălăm în baia gândurilor de umilință veșmântul sufletului și să plângem pentru căderea noastră și pentru alunecarea de pe calea mântuirii. Astăzi, să acoperim mulțimea păcatelor noastre cu rugăciunea cea fierbinte către Hristos, ca să treacă cu vederea anii pribegiei noastre departe de drumul ascultării.
Pe Tine, Maică a lui Dumnezeu, Te punem solitoare pocăinței și mântuirii noastre, ca pe Una Ce ai îndrăzneală tare către Cel pe Care în brațele Tale ca pe un prunc L-ai ținut, ca să scoți lumea ceea ce zăcea în vicleșug din adâncul păcatului și să o aduci la nevinovăția pruncilor.
Cu lapte ai hrănit pe Cel poartă de grijă de cei flămânzi și cu căldura dragostei Tale de Maică L-ai acoperit. Deci, nu ne părăsi nici pe noi, fiii Tăi cei căzuți și pierduți în negura greșelilor, ci ne strălucește lumina pocăinței mai înainte de apusul vieții noastre pământești.
Cu lacrimi ai adăpat pământul, văzând răstignit pe Cruce pe Rodul Cel Preacurat al pântecelui Tău. Cu lacrimile Tale întoarce-ne pe noi cei împovărați de păcat la calea adevărului lui hristos, ca să nu fim prinși de fiarele cele înțelegătoare ale patimilor și aruncați în adâncul cel mai de jos al păcatelor.
Precum ai săltat de bucurie la învierea Fiului Tău, roagă-te să se facă bucurie în cer și pentru noi, întorcându-ne la pocăință prin stăruința Ta de iertare a noastră la tronul Stăpânului. Mâinile noastre le întărește la rugăciune, gândurile le curățește, sufletele le îmbracă cu smerită cugetare și de toate primejdiile ne izbăvește degrab.
Ca un paznic de veselie este credincioșilor postul cel așezat în cinstea Adormirii Tale. Trezește-ne pe noi la lucrarea faptelor bune, adormind patimile noastre cele nenumărate și întărindu-ne spre căutarea mântuirii, ca să slăvim cu glasuri neîncetate ale inimii pe Tatăl, pe Fiul și pe Duhul Sfânt în veci. Amin.

cristiboss56 31.07.2015 22:10:08

Minune si Taina e viata curata, in care Lumina S-a vrut intrupata,
in care Iubirea a vrut a Se-aprinde si-n care tot Raiul pe veci se cuprinde

Fii binecuvantata, Fecioara Preacurata,
Minune si Taina, si-Altar, tu, Maica Eternului Har!

Minune si Taina e Sfanta-Ntrupare, cand Cel-Fara-Margini Se strange-ntr-o zare
si Soarele Vesnic Se strange-ntr-o raza si Cerul sarutul pe-un Crin Si-l asaza.

Minune si Taina sunt Fiul si Mama spre Care se nalta uimirea si teama,
spre care coboara Iubirea si Paza si-n care se-ascunde Fiorul si Raza.

Minune si Taina e Mila Divina ce astfel alege spre lume sa vina
si astfel doreste spre ea sa ne-atraga sfintiti de Iertarea Eterna si-ntreaga.

Minune si Taina, ma-nchin, pe vecie, credinta, nadejdea si dragostea Tie;
fiinta, viata si tot ce e-n mine, prin Tine sfintite, cuprinde-le-n Tine!

http://cristiboss56.blogratuit.ro/Pr...A-b1-p1600.htm

cristiboss56 04.08.2015 22:12:10

Pe Tine , Maică a lui DUMNEZEU , Te punem Solitoare Pocăinței și Mântuirii noastre , ca pe Una Ce ai Indrăzneală Tare către Cel pe Care în Brațele Tale ca pe Un Prunc L-ai Tinut , ca să scoți Lumea ceea ce zăcea în vicleșug din adâncul păcatului și să o aduci la nevinovăția pruncilor .
Cu lapte ai Hrănit pe Cel ce Poartă de Grijă de cei flămânzi și cu Căldura Dragostei Tale de Maică L-ai Acoperit . Deci , nu ne părăsi nici pe noi , fiii Tăi cei căzuți și pierduți în negura greșelilor , ci ne strălucește Lumina Pocăinței mai înainte de apusul vieții noastre pământești .
Cu lacrimi ai adăpat pământul , văzând Răstignit pe Cruce pe Rodul Cel Preacurat al Pântecelui Tău .
Cu lacrimile Tale întoarce-ne pe noi cei împovărați de păcat la Calea Adevărului lui Hristos , ca să nu fim prinși de fiarele cele înțelegătoare ale patimilor și aruncați în adâncul cel mai de jos al păcatelor .
Precum ai săltat de Bucurie la Invierea Fiului Tău , Roagă-Te să se facă bucurie în Cer și pentru noi , întorcându-ne la pocăință prin Stăruința Ta de Iertare a noastră la Tronul Stăpânului .
Mâinile noastre le întărește la rugăciune , gândurile le curățește , sufletele le îmbracă cu smerită cugetare și de toate primejdiile ne izbăvește degrab .
Ca Un Paznic de veselie este credincioșilor Postul cel așezat în Cinstea Adormirii Tale .
Trezește-ne pe noi la lucrarea faptelor bune , adormind patimile noastre cele nenumărate și întărindu-ne spre căutarea Mântuirii , ca să slăvim cu glasuri neîncetate ale inimii pe Tatăl , pe Fiul și pe Duhul Sfânt în veci .
Amin !

cristiboss56 12.08.2015 21:32:31

RUGACIUNE
Rostita de credinciosii prezenti la
Prohodul Adormirii Maicii Domnului
desfasurat in la Biserica Mihai Voda din Bucuresti
I
De la margini , o , Apostoli
La Ghethsimani v-adunati
Si-al Meu Trup , zicea Fecioara ,
Cu cantari il ingropati .
II
Fiul Meu Iubit ma cheama
Azi la Sine-n Cerul Sfant .
Va las Binecuvantarea
Si Ma-Nalt de pe Pamant.
III
Eu Ma duc Mijlocitoare ,
Ca o Maica sa va fiu ,
Celor slabi Ajutatoare
Langa Dulcele Meu Fiu.
IV
Pacea , Dragostea , Iertarea ,
Sa domnesca intre toti ,
Si-alte Daruri cu Iubire
Sa ne Dai Tu , Maica , poti .
V
Iar noi drept recunostinta ,
Totdeauna cu Credinta ,
Venerand Icoana Ta ,
Adormirea-ti vom canta !
Amin !

cristiboss56 14.08.2015 22:58:05

Sfântă Pruncă, Maică
Roagă pe al tău Fiu
Pentru toți care-ți cântă.

Robitor ce cântă,
Cere mântuire
De la Hristos Cuvântul.

Din toată nevoia
Scapă, Preacurată,
Pe ai tai dreptcinstitori.

Din toată ispita,
Scapă, Preacurată,
Pe ai tăi dreptmăritori.

Dă-ne mântuire,
Celor ce cu lacrimi
Icoana ta o cinstim.

O Treime Sfântă,
Tatăl, Fiul și Duh Sfânt
Mântuiește-ne pe noi.

cristiboss56 14.08.2015 22:59:36

Bucură-te, Muntele sfințeniei, Vasul Cel ales al Stăpânului, Mirul Cel necheltuit al înțelepciunii drepților, Trandafirul Cel veșnic al darurilor, ca Una Ce nu ne-ai părăsit pe noi nici după prea slăvita Ta Adormire, vino în mijlocul nostru și ne binecuvintează pe noi cu darurile milostivirii Tale.
Apostolii s-au adunat de la marginile lumii ca să Îți împletească Ție cununi de cântări la prea cinstita Ta Adormire, iar noi, nevrednicii, aducem Ție florile gândurilor smerite, rugându-Te să ne mijlocești iertare și mare milă.
Venind Sfântul Toma la mormântul Tău, a cunoscut că ai fost înălțată cu trupul la cer de către Cel Ce este Înălțimea desăvârșirii și înalță pe toți din groapa păcatelor la lumina pocăinței.
Soarele dreptății Te-a chemat întru lumina Împărăției cerurilor pe Tine, Ceea Ce L-ai purtat în pântece ca pe un luceafăr ce aprinde nădejdea în sufletele întunecate de păcat .
Toată suflarea se nevoia a-Ți aduce prinosul laudelor Ție, Ceea Ce ești Cununa laudelor Sfinților, iar noi, întru nepricepere multă fiind, numai strigăm către Tine ca să ne miluiești.
Maica vieții, ca Una Ce Te-ai înălțat la cer ca să răsari pe cerul inimilor cu razele rugăciunilor Tale, luminează și întunericul sufletelor noastre, păzindu-ne de toată alunecarea în adâncul păcatelor.
Cetele puterilor netrupești, cu Botezătorul, cu Apostolii lui Hristos și cu Născătoarea de Dumnezeu Maria, faceți rugăciune ca să ne mântuim.

https://lh3.googleusercontent.com/-t...+md+tezaur.jpg

cristiboss56 21.08.2015 22:44:41

RUGĂCIUNE CĂTRE MAICA DOMNULUI PENTRU CEL BOLNAV

Spre Tine îndreptăm gândurile noastre cele ostenite și nădejdea noastră spre Tine ne poartă, Preamilostivă Stăpână, ca să ușurezi durerile celor cumplit apăsați de boală. Știm că neputința trupească este trimisă de Înțeleptul Ziditor spre curățirea sufletului și spre a dobândi o mai bună înviere în Împărăția Treimii. Știm că prin gustarea din paharul amar al bolii, ne izbăvim de gustarea din otrava cea dulce și înșelătoare a păcatului, dar sufletele și trupurile noastre sunt slăbănogite și uneori ajunse parcă la capătul puterilor. Pentru aceasta, să biruiască milostivirea Ta marea cea sărată a durerilor noastre. Acoperământul Tău să ne fie mângâiere în noaptea cea rece a ispitelor. Picăturile rugăciunii Tale să ne înroureze trupul cel aprins de durerile bolilor. Făclia milostivirii Tale să facă să nu se stingă din inima noastră făclia credinței în Dumnezeu. Solește-ne nouă grabnică tămăduire sufletească și trupească și răbdare, ca din neputințele noastre, să înțelegem și neputințele semenilor și să nu îi mai osândim.Razele rugăciunilor Tale să pătrundă până la cei uitați de toți, care zac în amară robie a neputințelor trupești de tot felul. Pe cei părăsiți de doctori îi caută și îi vindecă cu doctoria rugăciunii Tale. Celor însetați de mântuire le dă din apa înțelepciunii Izvorului vieții. Pe cei biruiți de mânie îi îmblânzește, pe orfani îi primește sub acoperământul rugăciunii Tale, pe văduve le întărește și pe noi toți, cei cuprinși de multele boli ale patimilor, ne înțelepțește în căutarea pocăinței, ca să strigăm Ție cu mulțumire: Bucură-Te, izvorul mângâierii bolnavilor, adierea de mângâiere a celor întristați, pavăză tare celor nedreptățiți, căutarea cea fără încetare a celor ce pribegesc departe de calea mântuirii, lumina celor umbriți de întristare. Nu înceta a Te ruga pentru noi toți, cei ce ne închinăm cu credință Treimii Celei deoființă, Tatălui, Fiului și Sfântului Duh. Amin.

antoniap 23.08.2015 20:26:50

Rugaciunea Sfantului Alexandru din Svir catre Preasfanta Stapana noastra Nascatoarea de Dumnezeu si Pururea Fecioara Maria

Ocrotitoare neobosita, Maica Domnului, la tine alerg eu, blestematul, cel ce sunt mai pacatos decat toti oamenii. Asculta glasul rugaciunii mele si auzi plansul si suspinarea mea. Caci faradelegile mele au intrecut capul meu si eu, ca o corabie in adanc ma scufund in marea pacatelor mele. insa tu, Stapana mea atotbuna si milostiva, nu ma dispretui pe mine, deznadajduitul, care in pacate pier. Miluieste-ma pe mine, cel ce de faptele mele rele ma caiesc si intoarce pe drumul cel drept blestematul si ratacitul meu suflet. Tu, Maica lui Dumnezeu, apara-ma si tine-ma sub acoperamantul tau acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

cristiboss56 28.08.2015 14:46:16

http://www.crestinortodox.ro/comunit.../882/24138.jpg

cristiboss56 06.09.2015 00:01:18

http://3.bp.blogspot.com/-B5ofJWHkiF...er%2Bnou18.jpg

cristiboss56 07.09.2015 17:01:24

https://lh5.googleusercontent.com/-g...kkkkkkkkkk.jpg

Astăzi, când cântăm „Nașterea ta, Născătoare de Dumnezeu Fecioară, a vestit bucurie întregii făpturi”, se chivernisește Casă pământeană pentru înțelepciunea Cea veșnică, se pregătește lăcaș pentru Fiul lui Dumnezeu, Cel ce vine din ceruri pentru mântuirea neamului omenesc
„Pe Hristos din ceruri întâmpinați-l.” Pentru întâmpinarea Lui se zidește o Cămară însuflețită, o Biserică sfințită, în care Se va sălășlui Cuvântul lui Dumnezeu Cel dinainte de veci, coborât pe pământ, pentru ca de aici să înceapă rezidirea lumii, ca să unească din nou cerul cu pământul. Să ne bucurăm, așadar, și să ne veselim de Nașterea Alesei de Dumnezeu Prunce Maria, să o lăudăm pe cea mai cinstită decât oștirile cerești, Preacurata Fecioară Născătoare de Dumnezeu, Casa înțelepciunii dumnezeiești, să dăm cinstirea cuvenită drepților ei părinți și împăratului veacurilor, Celui Nestricăcios, Nevăzutului, Singurul Dumnezeu Preaînțelept, prin Iisus Hristos, Căruia I se cuvine cinstea și slava în vecii vecilor (I Tim. l, 17). Amin.

Cantare Maicii Domnului

https://lh5.googleusercontent.com/-k...Domnului-2.jpg

Această cântare a fost scris inițial în greacă, ca și celelalte texte din Noul Testament. Cântarea este adesea asemănată cu Rugăciunea Annei (I Samuel 2,1-10).
Mărește sufletul meu pe Domnul, și s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mântuitorul meu,
Că a căutat spre smerenia roabei Sale. Că iată de acum mă vor ferici toate neamurile,
Că a făcut mie mărire cel Puternic. Și sfânt numele Lui,
Și mila Lui în neam și în neam spre cei ce se tem de El.
Făcut-a tărie cu brațul Său, risipit-a pe cei mândri cu cugetul inimii lor;
Pogorît-a pe cei puternici de pe Scaune, și a înălțat pe cei smeriți,
Pe cei flămânzi a umplut de bunătăți și pe cei bogați a scos afară deșerți.
Luat-a pe Israíl sluga Sa, ca să pomenească mila,
Precum a grăit către părinții noștri, lui Avraám și seminției lui până în veac

RUGĂCIUNE LA NAȘTEREA MAICII DOMNULUI

https://lh5.googleusercontent.com/-V...Domnului-6.jpg

Nașterea Ta a strălucit bucurie celor ținuți în legătura întristării, Și până la marginile lumii s-au vestit minunile ca prinos al mângâierii, Cea Care a răsărit din pântece neroditor naște rămânând Fecioară curată, Și pe Cel Neapropiat serafimilor Îl arată lumii cu Trup ca O Rază prea luminată. Vestirea Arhanghelului Gavriil s-a plinit și Rodul rugăciunii stăruitoare S-a arătat pe pământ. Cea închipuită în oglinda proorocească Se arată cu trupul pe pământ, gătindu-Se să primească întru Sine pe Cel Nearătat. Pentru aceasta, Maică Prealăudată, la judecată nu vădi înaintea Stăpânului păcatele noastre și șterge cu roua milostivirii Tale toate nedesăvârșirile noastre și așterne vălul uitării peste nedreptățile noastre. Corabie a milostivirii Te știm, Care porți pe Cei încărcați de povara păcatelor la limanul mântuirii. Nu ne uita pe noi, cei rătăciți, care ne primejduim a cădea în adâncul deznădăjduirii. Cetate a Împăratului veacurilor ești, înconjurată de trâmbițele biruinței, adică de Sfinții Îngeri, cei slujitori ai tainelor dumnezeiești. Întărește și cetatea inimii noastre, apărându-o de săgețile gândurilor viclene, ca neîncetat să fie înconjurată de curgerile rugăciunii curate. Pe noi, cei căzuți pe cale din pricina împiedicării de pietrele patimilor ne ridică, Preabinecuvântată, ușurând drumul nostru prin adăparea din dulceața cuvintelor dumnezeiești. Potopul patimilor tulbură neîncetat mintea noastră, nelăsându-ne a vedea întru limpezime voia cea dumnezeiască. Pentru aceasta, Te rugăm să oprești valurile ispitelor și să ne îndreptezi pe noi spre limanul cunoștinței de Dumnezeu. Eva prin gustarea din pomul neascultării, s-a făcut fiică a morții, trăgând în groapa iadului tot neamul omenesc. Dar Tu, Te-ai făcut prin curăția Ta Maică Celui Ce a ridicat blestemul nostru, deci scoate-ne și pe noi din osânda în care am căzut prin neîmplinirea poruncilor dumnezeiești. Icoană a Bisericii ești, arătând gândului nostru măsura desăvârșirii, deci clintește și inima noastră împietrită spre lucrarea la zidirea sufletului nostru cu pietrele virtuților dumnezeiești. Pe noi, cei ce zăcem în pământul patimilor, pustiiți de viforul multor ispite, ne pomenește la tronul Celui Preaînalt, ca să ne răsară nouă lumina mântuirii. Și Însăți ne învață a lăuda pe Tatăl Atotțiitorul, pe Fiul Său Cel Binecuvântat și pe Duhul Cel iubitor de oameni, Treimea Cea De o Ființă și Nedespărțită, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

tabitha 19.09.2015 18:18:35

Rugăciune către Maica Domnului, pe un manuscris din secolul al III-lea

"€žBucură-te ceea ce ești plină de dar, Marie, rugăciunile noastre nu le trece cu vederea,
pe cei din necazuri izbăves™™™te-ne, una curată s™™™i binecuvântată"€.

Încă din primele zile ale religiei creștine a existat conștiința faptului că Maica Domnului este mijlocitoarea noastră în fața Sfintei Treimi. Icoane ale Fecioarei Maria sunt menționate în documentele și scrierile creștine din primele patru secole, provenind atât din Răsărit, cât și din Apus. Pe lângă icoanele Născătoarei de Dumnezeu au existat și alte mărturii prin care ne este demonstrat că Sfânta Fecioară era invocată în rugăciunile creștinilor din primele secole creștine, cu mult înainte de Sinodul III ecumenic de la Efes, care a stabilit dogma mariologică în învățătura creștină. O astfel de mărturie este cea mai recentă descoperire din Egiptul actual.
Conform comunicatului de presă postat de către Patriarhia Ortodoxă a Alexandriei și a toată Africa, arheologii au descoperit în apropierea anticului oraș Alexandria cel mai vechi manuscris care cont›ine o rugăciune adresată Preasfintei Fecioare Maria. Potrivit expert›ilor, papirusul datează din secolul al III-lea, fiind cea mai veche dovada scrisă că poporul creștin se ruga Maicii Domnului.

"€žBucură-te ceea ce ești plină de dar, Marie, rugăciunile noastre nu le trece cu vederea, pe cei din necazuri izbăves™te-ne, una curată s™™i binecuvântată"€. Acesta este textul descoperit pe papirusul alexandrin care descrie viața creștină în marea metropolă. Dacă analizăm cu atenție textul, el se aseamănă cu troparul folosit la litia din cadrul vecerniei, oficiată sâmbătă seara în cultul liturgic al Bisericii Ortodoxe. Descoperirea ne demonstrează faptul că, indiferent unde au trăit creștinii, în spațiul alexandrin sau în cel sirian au existat dintotdeauna rugăciuni comune, imne care au supraviețuit până astăzi.

sursa : doxologia.ro

cristiboss56 20.09.2015 22:27:15

https://preasfantafecioaramaria.file...08258259_n.jpg

cristiboss56 27.09.2015 21:29:04

http://www.crestinortodox.ro/comunit...424/102392.jpg

Te rugăm: ajută
Maică, celor vrednici,
care sunt la suflet
buni și feciorelnici.

Te rugăm, fierbinte,
să nu părăsești
pe cei ce te cheamă,
neamul cel iubești.

Bucură-te , Crinul,
care s-a aflat
cel mai alb din lume
și cel mai curat;

Mulțumim din suflet,
că ajuți, Marie,
celor ce-ți urmează
Ție-n curăție;

Te rugăm, Măicuță,
ca pe fiecare,
în a Ta grădină,
să ne faci o floare.

cristiboss56 01.10.2015 07:17:21

Acoperamântul Maicii Domnului este sărbătoarea rânduită de Biserică în amintirea arătării Maicii Domnului în biserica din Vlaherne și este prăznuită în data de 1 octombrie (joi).
Pe 1 octombrie 911, se facea priveghere în această biserică, pentru salvarea cetății care era asediată. La ora patru dimineața, Maica Domnului s-a arătat înaintea poporului, stând în vazduh și rugându-se cu lacrimi. Sfântul Acoperământ era ținut în mâini deasupra capetelor credincioșilor. În jurul ei se aflau apostolii, sfinții și mucenicii.
Sfântul Andrei cel Nebun pentru Hristos a zis către ucenicul sau iubit, Epifanie: "O vezi, frate, pe Împărăteasa și Doamna tuturor cum se roagă pentru întreaga lume?" Iar Epifanie a zis: "O văd, Părinte, și mă minunez!".
Potrivit crestinortodox.ro , acesta este evenimentul pe care îl prăzanuiește Biserica astăzi, spre a ne aminti ca prin nevoință și rugăciune, putem primi și noi, în greutățile vieții noastre, neîncetatul ajutor al Maicii Domnului.
Amintim ca 1 octombrie este si Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice. Ea a fost stabilita in mod oficial in sesiunea ONU din decembrie 1991, la propunerea lui Arghir Anastasios, profesor la Universitatea din Atena.
Tropar la sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului
Astăzi, poporul cel binecredincios, luminat prăznuim, umbriți fiind prin venirea ta, Maica lui Dumnezeu și căutând către Preacinstită Icoana ta, cu umilință grăim: acoperă-ne pe noi cu Cinstitul tău Acoperământ și ne scapă de tot răul, rugând pe Fiul tău, Hristos Dumnezeul nostru, să mântuiască sufletele noastre.
Condac la sarbatoarea Acoperământului Maicii Domnului
Fecioara astăzi, înainte stă în Biserică și cu cetele sfinților, nevăzut se roagă lui Dumnezeu, îngerii cu ierarhii se închină și Apostolii cu proorocii dănțuiesc; că pentru noi roagă Născătoarea de Dumnezeu pe Dumnezeu Cel mai înainte de veci.
Puteți spune această rugăciune scurtă ori de câte ori aveți o problemă: "Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu, păzește-ne pe noi de tot răul cu cinstitul tău acoperământ".

cristiboss56 05.10.2015 13:48:03

Rugăciune Maicii Domnului "Sporirea minții"

Preacurată Născatoare de Dumnezeu, casa pe care Înțelepciunea lui Dumnezeu Sieți Și-a zidit-O, dătătoarea darurilor duhovnicești, ceea ce de la cele lumești la cele dinainte de lume mintea noastră o înalți și pe toți la cunoștiința înțelepciunii îi ridici!
Primește această cântare de rugăciune de la noi, nevrednicii robii Tăi, care cu credință și cu smerenie ne închinăm în fața Preacinstitei Tale icoane!
Înduplecă-L pe Fiul Tău și Dumnezeul nostru să le dea mai marilor noștri înțelepciune și putere, judecătorilor dreptate și necăutare la fața omului, păstorilor înțelepciune duhovnicească, râvnă și bună pază a sufletelor noastre, învățătorilor smerită înțelepciune, fiilor ascultare și nouă tuturor Duhul chibzuinșei și al evlaviei, duhul smereniei și al blândeții, duhul curăției și al adevarului.
Și acum, maică prealăudată, dă-ne buna sporire a minții, pe cei aflați în vrajbă și în dezbinare împacă-i, unește-i și pune între ei o legatură de iubire nedespărțită, pe cei rătăciți din nesocotință întoarce-i spre lumina adevărului lui Hristos, povățuiește-i frica de Dumnezeu, înfrânarea și hărnicia, dă-le cuvântul înțelepciunii și cunoștiințe folositoare de suflet celor ce le cer, luminează-ne cu bucuria cea nepieritoare, Ceea ce ești mai cinstită decât Heruvimii și mai slăvită decât Serafimii.
Iar noi, văzând faptele minunate și preachibzuita înțelepciune a lui Dumnezeu în lume și în viața noastră, să ne înstrăinăm de deșertăciunea pământească și de prisositoarele griji lumești și să ne ridicăm mințile și inimile noastre spre cer, pentru că, prin ocrotirea și ajutorul Tău, laudă, mulțumire și închinare pentru toate să-i aducem Întreit Slăvitului Dumnezeu și Ziditorul tuturor, acum și pururea și în vecii vecilor.
Amin!

cristiboss56 06.10.2015 21:56:28

O , Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu , Maica Cerescului Imparat, preabuna noastra nadejde,Prunca Dumnezeiasca de mai -nainte pe veci aleasa , nadejdea celor deznadajduiti, mintuirea pacatosilor, prietena sarmanilor,imbracamintea celor goi, celor necajiti mangaiere si bucurie, acoperitoarea celor obijduiti si tuturor, celor ce sunt in necazuri sau napaste, ajutatoare si aparatoare!
O, Preamilostiva Doamna Fecioara , Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu , vezi-mi nevoia si necazul meu si durerea mea .Ajuta-ma pe mine saracul si neputinciosul , spurcatul si deznadajduitul , intristatul, necajitul si lipsitul de nădejde si ia de la mine tristetea ca pe o straina. Tu stii necazul meu , dezleaga-l ceea ce esti fara de prihana, dupa cum vrei si poti . Nu ma lasa sa cad in deznadejde, caci nu am alt ajutor , decat numai pe Fiul Tau, pe Pruncul Cel mai inainte de veci si pe tine, Maica lui Dumnezeu !
O, Stapana lumii, o , Imparateasa intregii fapturi, o , Porumbita Preasfanta, privesc la minunata Ta Icoana cu Pruncul Cel mai inainte de veci, imi plec genunchii cu suspine si cu zdrobirea inimii , imi plec capul pana la pamant , cauta cu ochiul tau cel milostiv la mine, pacatosul! O , Preabuna Nascatoare de Dumnezeu , asculta , Atotbuna si nu te indeparta , ci binevoieste sa ma miluiesti si nu lepada suspinul meu , ca nimeni din cei ce alearga la tine nu iese rusinat , ci cere harul si primeste darul tau spre folosul cererii noastre. Amin !

cristiboss56 11.10.2015 23:41:41

RUGĂCIUNE CĂTRE NĂSCĂTOAREA DE DUMNEZEU ÎMPĂRĂTEASA TUTUROR A LUI CALIST MONAHUL

Iubitoare de oameni,iubitoare de bine, iubitoare de milostivire. Maică Fecioară, mireasă a lui Dumnezeu, Stăpână și Doamnă a toată zidirea cea văzută și gândită, ca ceea ce în chip negrăit ai născut pe Făcătorul și Stăpânul acestora și pentru aceasta ai îndrăzneală către Dânsul neasemănată.Caută cu dragoste spre mine ticălosul și nevrednicul robul Tău, care în lenevire și în trândăvire necurmat viețuiesc și cu dulcețile mă amăgesc și mă mângâi, și tot trupul mi-l întinez prin vedere, prin auzire, prin limbă, prin pipăire, prin mirosire, și în scurt să zic, cu totul m-am făcut păcat și nici o parte nu mi-a rămas sănătoasă. Căci o dată biruit fiind de păcat, sunt tras către orice vrea el. Pentru aceea, de mare ajutor îmi este trebuință, care, în afară de al Tău, nu se află în toată zidirea, Atotputernico. Așadar, nu mă trece cu vederea, Preacurată. Căci toți m-au trecut cu vederea și au trecut pe lângă mine, văzând nevindecarea mea - prorocii, apostolii, dascălii, drepții, dumnezeieștii părinți - și am rămas singur, ca un mort în mormânt, întru cele întunecate și în umbra morții. Și nu este nimeni care să-mi ajute nicidecum. Dar mai având puțină rămășiță de viață, cu mic glas strig către Tine, prealăudată Născătoare de Dumnezeu, ceea ce toate le poți, ceea ce toate le săvârșești. Pentru că cele ce tu vrei și le voiești, acelea și Fiul tău le voiește. Căci tu, împărăteasa tuturor, foamea și setea Lui o saturi, adică mântuirea oamenilor, și pentru aceasta te-a făcut pe tine Maică a Lui, ca să împlinești doririle Lui. Căci se bucură și se veselește când ceri îngăduință pentru cei obosiți, și mai ales pentru mine, cel ce port rană pe tot trupul. Cercetează neputința mea. Binecuvântata! Tămăduiește rănile mele, Preaslăvito! Vezi chinuirea sufletului meu, cea cu dar dăruită. întru deznădăjduire mă aflu și curând va cădea în iad sufletul meu, de nu îmi vei ajuta mie, tu. Stăpână. Ai milostivire. ai iubire de oameni, de aceea nu trece cu vederea această ticăloasă rugăciune a mea ce ți se aduce ție din buzele spurcate, ci stai de față mie, celui ce de-a pururea te chem și-mi fii mie mângâiere neîntinată. Să-mi fii mie îndemnare nestricată, liniște preaplină, podoabă, Mireasă prea frumoasă a Părintelui celui ceresc. Să-mi fii mie apărătoare, păzitoare, părtinitoare, scăpare, ajutătoare, acoperământ în toată vtemea și locul, ziua și noaptea când dorm, iar după ce mă scol, când umblu. în toată viața mea fii cu mine nedespărțită. Căci poți, și nimic nu îți este cu neputință.Năpădirile și năvălirile celor potrivnici risipește-le și le pierde de la mine, Preasfântă. în vremea ieșirii ticălosului meu suflet sârguiește-te, și de silnicia cea netrecutâ și înfricoșată a viclenilor draci izbăvește-mă. Să nu lași, Stăpâna mea de Dumnezeu Născătoare, să se bucure ei de mine, ci Fiul tău și sfinții îngeri să se bucure de mântuirea mea, iar vrăjmașii Lui și ai zidirii Lui, cu deșarte nădejdi să se amăgească. Și in ziua cea de obște și înfricoșată a Judecății a toată lumea, de munca cea veșnică izbăvește-mă și al slavei celei negrăite a Fiului tău și Dumnezeu moștenitor arată-mă. Așa, mult- milostivă Mărie, Mireasă a lui Dumnezeu, ca să te laud, bine să te cuvântez și să te măresc pe tine, cea mai înaltă decât toate ostile arhanghelilor, cea mai cinstită decât heruvimii, cea mai slăvită decât serafimii, Maica lui Dumnezeu cea curată, nădejdea mea cea adevărată și întemeiată, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

cristiboss56 18.10.2015 22:31:36

RUGACIUNE CATRE
PREA SFANTA NASCATOARE DE DUMNEZEU
LA VREME DE NECAZ SI INTRISTARE
alcatuita de episcopul Nicolae Velimirovici
Valuri de patimi ma impresoara; mare necaz si stramtorare imi umplu sufletul o, Intru-tot Sfanta Maica, linisteste sufletul meu cu pacea Fiului tau si alunga deznadejdea si intristarea sufletului meu cu harul Sau.
Potoleste furtuna pacatelor mele care ma frig precum un vierme in foc si stinge-i flacarile.
Umple-mi inima de bucurie, Preacurata Maica, si imprastie ceata nelegiuirilor mele de la fata mea, caci acestea ma impresoara si ma tulbura.
Lumineaza-ma cu lumina Fiului tau. Sufletul meu se simte sfarsit; totul imi este greu, chiar si rugaciunea.
Iata-ma, rece ca piatra. Buzele mele soptesc o rugaciune, dar inima mea nu tresalta. Necazurile m-au impresurat de pretutindenea.
Topeste gheata din jurul sufletului meu si incalzeste-mi inima cu dragostea ta. Nu-mi pun nici o incredere in apararea venita de la oameni, ci ingenunchez dinaintea ta, o, Prea Sfanta Maica si Fecioara. Nu ma alunga de la fata ta, ci primeste rugaciunea robului tau.
Tristetea m-a cuprins. Nu mai pot rabda navalirile diavolilor. Nu am nici o aparare; nici nu aflu loc de refugiu, om nenorocit ce sunt. Sunt pururea biruit in lupta aceasta si nu am alta mangaiere decat in tine, Preasfanta Maica .
O, nadejdea si apararea tututror credinciosilor, nu trece cu vederea rugaciunea mea. Amin.
*
Prea Sfanta Maica a lui Hristos, Prea Curata, Prea Binecuvantata Maica a lui Dumnezeu, vezi cum satana ma izbeste precum valurile marii lovesc corabiile!
El ma urmareste ziua si ma tulbura noaptea.
Nu am pace – sufletul meu se pleaca – duhul meu se cutremura.
Grabeste, Prea slavita Maica si ma ajuta!
Roaga-L pe dulcele Domn Iisus Hristos sa aiba mila de mine si sa-mi ierte pacatele pe care le-am savarsit. O, Preasfanta Maica a Domnului nostru Iisus Hristos, bunatatea ta cea plina de iubire este nesfarsita si este cel mai mare vrajmas al puterilor iadului.
Chiar atunci cand cel mai mare pacatos cade in strafundurile iadului, impins de forte diabolice, daca acesta striga catre tine, tu esti gata sa-l eliberezi din legaturile iadului.
Slobozeste-ma si pe mine. Priveste cum satana vrea sa ma faca sa ma impiedic si sa-mi zdrobeasca credinta, dar eu imi pun toata nadejdea in Domnul.
Slava tie, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii. Amin.

cristiboss56 24.10.2015 22:02:32

Rugăciune de mulțumire către Maica Domnului

Preasfântă Fecioară, Preacurată Maică Născătoare de Dumnezeu, Îți mulțumesc că ne ești și nouă Mamă Bună, Iubitoare și Grabnic Ajutătoare! Îți mulțumesc pentru toate iconele Tale făcătoare de minuni și pentru tot Harul care se revarsă prin ele! Îți mulțumesc Măicuță pentru toate comunicările Tale sfinte, pentru sănătate, pentru ajutor, pentru grija Ta de Mamă Iubitoare față de noi toți! Îți mulțumesc că nu ne lași pradă celui rău, ci ne aperi și ne acoperi sub Sfânt Acoperământul Tău! Iartă- mă Măicuță pentru multele mele păcate și Te rog ajută-mă să mă pocăiesc pentru toate greșelile mele din această viață! Îți mulțumesc că Te rogi pentru noi și că duci rugăciunile noastre la Bunul Dumnezeu, ca să ne ajute să trecem din viața aceasta la viața veșnică! Îți mulțumesc Măicuță că Te rogi pentru întoarcerea la credință a celor din familia mea, dar și a celor care-L caută pe Dumnezeu și încă nu L-au găsit! Îți mulțumesc Măicuță pentru grija Ta de Mamă, pentru iubirea Ta sfântă și pentru tot ajutorul Tău! Și eu Te iubesc, Te preamăresc și Îți mulțumesc pentru toate! Amin!

cristiboss56 28.10.2015 22:06:47

Cand avem necazuri, cand suntem bolnavi cand suntem in grele incercari, haideti sa ne rugam, sa cerem ajutor de la Maicuta Domnului. Sfanta fecioara este o buna mijlocitoare catre Dumnezeu si ori de cate ori ii cerem ajutorul, rugaciunile noastre nu raman neascultate.
Maicuta Domului vine grabnic in intampinarea noastra, noi trebuie doar sa nu ne pierdem increderea si sa deznadajduim.
Ceea ce singura esti bucuria celor scarbiti si Partinitoare celor ce se nedreptatesc. Mangaierea celor ce plang si ajutor celor neajutorati. Cercetarea celor neputinciosi si acoperamant si sprijin celor ce se chinuiesc. Liman celor inviforati, toiag orbilor, povatuitoare celor rataciti si scapare tare celor din nevoi, Nascatoare a lui Dumnezeu cu totul fara prihana. Ia aminte la rugaciunea mea cea smerita, pe care o aduc tie din adancul inimii si ma izbaveste de viforul cel rau al gandurilor. Izbaveste- ma din somnul cel greu, care mi s-a pricinuit mie din lenevire si departeaza de la mine nepasarea si lenevirea. Ajuta-ma ca sa ma izbavesc de obiceiul cel rau al pacatelor ca sa scap de tiranisirea cea amara a diavolilor.
Si te rog Stapana, dupa cum stii, mantuieste-ma pe mine nevrednicul robul tau, cel ce spre tine dupa Dumnezeu mi-am pus nadejdea mantuirii mele. Invredniceste-ma Preacurata ca sa fac cu osardie poruncile Fiului tau si Dumnezeului nostru si sa pazesc intotdeauna asezamintele cele mantuitoare.
Si ma invredniceste ca sa cuget intotdeauna cu minte luminata si sa intampin slavosloviile lui cele bine primite. Ca spre tine ceea ce ne daruieste toate bunatatile si ne esti grabnic ajutatoare, nadajduind aduc acesta cerere. Deci sa nu cad din nadejdea care o am catre tine prea curata, nici sa ma intorc smerit si rusinat; Ci sa aflu prin tine de Dumnezeu daruita Stapana, degraba implinirea cererilor mele. Ca totdeauna, ca pe o ajutatoare nebiruita a noastra a pacatosilor care implinesti toate cererile noastre bune, sa te laud si sa te preamaresc pe tine; Acum si pururea si in vecii vecilor, Amin.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:35:04.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.