Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Tinuta in Biserica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5026)
-   -   Barbatul crestin si ispitele femeii - de data asta (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6955)

Melissa 06.03.2011 12:06:46

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 345167)
Stii Camy cum le-a zis si Apostolul Pavel barbatilor: daca un barbat arde (pe limba noastra: "are pofte") atunci sa se insoare. Cei care nu ard insa sunt sfatuiti sa ramana ca si el, necasatoriti. ;)

Femeile "ard" in momentul in care incep sa isi doreasca familie si copii, asa ca, combinand cele doua, se impaca si capra si varza ;)

Ar fi foarte bine ca femeile doar atunci sa inceapa sa "arda"...cand incep sa isi doreasca familie si copii.Din pacate realitatea este alta.Vedem tot mai multe fete cu burta la gura, care au "ars" pe la 14-15 ani...si s-au ars!

glykys 06.03.2011 12:11:35

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 345159)
Bărbații sunt buni, dacă au pofte, înseamnă că sunt buni de făcut copii, după cum a zis Adriana. ;)

18

Si vrei sa te mariti de la varsta asta?!

camy_d 06.03.2011 13:46:45

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 345276)
Si vrei sa te mariti de la varsta asta?!

Nu vreau.:21:

glykys 06.03.2011 14:25:07

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 345299)
Nu vreau.:21:

Pai si atunci? Vrei sa traiesti cu un baiat, fiind necununati?

camy_d 06.03.2011 14:27:56

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 345318)
Pai si atunci? Vrei sa traiesti cu un baiat, fiind necununati?

Doamne ferește! Cum aș mai fi putut zice de bărbați că-s depravați, dacă și eu aș fi fost.

calator prin ploaie 06.03.2011 16:31:17

[quote=camy_d;345159]Bărbații sunt buni, dacă au pofte, înseamnă că sunt buni de făcut copii, după cum a zis Adriana. ;)

Poi daca ar fi mereu dupa poftele lor , la cate femei exista pe Terra am fi cateva miliarde in plus....Ca deh...e bun ce au acasa da-i mai bun ce-i prin "labosul" vecinilor....Pentru unii masculi sotia e supa cea de toate zilele si vecina , colega de job , prietena sotiei, desertul...D'aia sunt atati burtosi ca papa prea multe "dulciuri"...(desi daca stai sa la cauti pe alea sub "staniol" observi usor fie ca sunt ciocolate amarui, rancede sau...."expirate"...Dar deh, ii atrage-n raftu poftei ambalaju alora!

Adriana3 07.03.2011 17:53:49

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 345275)
Ar fi foarte bine ca femeile doar atunci sa inceapa sa "arda"...cand incep sa isi doreasca familie si copii.Din pacate realitatea este alta.Vedem tot mai multe fete cu burta la gura, care au "ars" pe la 14-15 ani...si s-au ars!

Intr-adevar, este varsta la care se casatoreau oamenii in trecut si era si recomandarea Sf. Ioan Gura de Aur tocmai pentru ca oamenii sa nu pacatuiasca. Amanarea casatoriei s-a facut apoi din cauza ca oamenii au inceput sa faca studii. In tarile sarace unde oamenii inca nu isi permit sa studieze, fetele sunt maritate cam pe la varsta asta, dupa care au cate un copil in fiecare an sau aproape. Asa era si pe la noi cu ceva timp in urma. De indata ce o fata devenea "domnisoara" era buna de maritat. Cam cum se intampla azi in unele medii de rromi.
La crestini casatoria atat de precoce se facea tocmai pentru a se evita pacatul in afara casatoriei la cei care ard, si cum majoritatea ardeau, il vedem pe Sf. Ioan Gura de Aur cum recomanda parintilor sa isi casatoreasca fetele in jurul varstei de 14 ani si baietii cam pe la 16, cu atat mai mult cu cat oamenii nu mergeau la scoala si deci nu aveau altceva de facut decat sa munceasca (la camp, comert etc) si sa isi construiasca familii. Pana sa inteleg motivatia sfantului, tare m-am revoltat si m-am intrebat cum a putut un sfant sa faca ceva atat de groaznic, sa ceara parintilor sa isi marite fetele la 14 ani. Si ma revolta cand auzeam de astfel de cazuri la noi si prin alte parti ale lumii, imi era atat de mila de bietele fate. Pentru mine ar fi fost un cosmar sa mi se intample asa ceva. Apoi insa, ascultand marturia acestor fete sau a femeilor care lucreaza ca asistenti sociali ca sa le ajute, am inteles ca pentru ele nu este deloc groaznic, ci acel copil este tot ceea ce li se putea intampla mai bun in viata. Pentru mine ar fi fost un cosmar pentru ca am o natura mai inclinata spre activitati intelectuale, insa nu la fel sta treaba cu alte fete sau baieti care sunt mai inclinati tocmai spre viata de familie de la varste precoce. Sunt fete care la 14 ani sunt deja in stare sa fie mame, si altele care nici la 30 de ani nu se simt pregatite. Totul depinde de cat de mult "arde" fiecare, si dupa cum isi gaseste fiecare...

camy_d 07.03.2011 17:55:52

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 345708)
Intr-adevar, este varsta la care se casatoreau oamenii in trecut si era si recomandarea Sf. Ioan Gura de Aur tocmai pentru ca oamenii sa nu pacatuiasca. Amanarea casatoriei s-a facut apoi din cauza ca oamenii au inceput sa faca studii. In tarile sarace unde oamenii inca nu isi permit sa studieze, fetele sunt maritate cam pe la varsta asta, dupa care au cate un copil in fiecare an sau aproape. Asa era si pe la noi cu ceva timp in urma. De indata ce o fata devenea "domnisoara" era buna de maritat. Cam cum se intampla azi in unele medii de rromi.
La crestini casatoria atat de precoce se facea tocmai pentru a se evita pacatul in afara casatoriei la cei care ard, si cum majoritatea ardeau, il vedem pe Sf. Ioan Gura de Aur cum recomanda parintilor sa isi casatoreasca fetele in jurul varstei de 14 ani si baietii cam pe la 16, cu atat mao mult cu cat oamenii nu mergeau la scoala si deci nu aveau altceva de facut decat sa munceasca (la camp, comert etc) si sa isi construiasca familii. Pana sa inteleg motivatia sfantului, tare m-am revoltat si m-am intrebat cum a putut un sfant sa faca ceva atat de groaznic, sa ceara parintilor sa isi marite fetele la 14 ani. Si ma revolta cand auzeam de astfel de cazuri la noi si prin alte parti ale lumii, imi era atat de mila de bietele fate. Pentru mine ar fi fost un cosmar sa mi se intample asa ceva. Apoi insa, ascultand marturia acestor fete sau a femeilor care lucreaza ca asistenti sociali ca sa le ajute, am inteles ca pentru ele nu este deloc groaznic, ci acel copil este tot ceea ce li se putea intampla mai bun in viata. Pentru mine ar fi fost un cosmar pentru ca am o natura mai inclinata spre activitati intelectuale, insa nu la fel sta treaba cu alte fete sau baieti care sunt mai inclinati tocmai spre viata in familiala si de la varste precoce. Sunt fete care la 14 ani sunt deja in stare sa fie mame, si altele care nici la 30 de ani nu se simt pregatite. Totul depinde de cat de mult "arde" fiecare, si dupa cum isi gaseste fiecare...

Excepție: Israel. Acolo evreii se căsătoresc la pubertate, fac și copii, și studii, și armata. Iar țara nu-i săracă.

Pantsless 07.03.2011 18:35:37

camy, nu cred c-ai avut vreun prieten pana acu asa-i? Si ma refer la o persoana pe care chiar s-o iubesti;p

camy_d 07.03.2011 18:47:06

Citat:

În prealabil postat de Pantsless (Post 345727)
camy, nu cred c-ai avut vreun prieten pana acu asa-i? Si ma refer la o persoana pe care chiar s-o iubesti;p

N-am avut niciun prieten, de ce?

Pantsless 08.03.2011 00:47:35

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 345736)
N-am avut niciun prieten, de ce?

Pai se vede dupa felul in care scrii/ce scrii (fara suparare).
Nu cred ca poti sa-ti dai cu parerea despre barbati/relatii, desfranare, si mai stiu eu ce. Asa cum ai scris, spre exemplu aici.

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 345736)
Pot fi foarte înțelegătoare față de multe păcate, numai față de desfrâu nu. (Mă refer strict la desfrâul dintre bărbat și femeie, față de homosexuali sunt înțelegătoare)

Poate atunci cand ai sa iubesti ai sa intelegi. Ca la desfranare cred ca stiu la ce te-ai referit.
Sa-ti mai zic ceva, o femeie cand e excitata e in stare sa faca orice;p Nu doar barbatii. Si nu e chiar asa cum iti inchipui cu: vai ce nesimtit e asta ca e "desfranat"..

cocorel 17.03.2011 14:18:27

un raspuns bun

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 161151)
Se discuta despre modul in care trebuie sa se imbrace femeia, sa se poarte, sa nu se machieze, sa nu poarte podoabe, cum sa fie in biserica, sa stea in dreapta sau in stanga, sau in spate, sau Doamne iarta-ma cate mai are ea de facut.
S-a pus si problema cu isiptele preotului, cu gelozia preoteselor pe femeile care il plac pe preot in biserica. Asta nu este tot firesc?
Mi-a ajuns subiectul asta pana deasupra capului. Femeia este vesnic problema si ispita pentru barbat.

http://www.crestinortodox.ro/pilde/r...nda-98125.html

calator prin ploaie 17.03.2011 19:21:45

Daaaaaaaa...insa sa fim realisti...si barbatul este tot o ispita....si ce mare..si cat teatru implica pe scena vietii o relatie cu un el...de cele mai multe ori superficial si nederios...

cocorel 18.03.2011 08:02:21

mai calatoare

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 348571)
Daaaaaaaa...insa sa fim realisti...si barbatul este tot o ispita....si ce mare..si cat teatru implica pe scena vietii o relatie cu un el...de cele mai multe ori superficial si nederios...

Tu esti suparata pe barbati eu asa cred.Dara vezi tu daca de la inceput le zici asa la toti sa stii ca influentezi ce se va intampla si ti se confirma mereu.Daca ceva nu merge intre doi oameni niciodata nu e doar unul singur de vina.

calator prin ploaie 21.03.2011 23:32:18

Citat:

În prealabil postat de cocorel (Post 348658)
Tu esti suparata pe barbati eu asa cred.Dara vezi tu daca de la inceput le zici asa la toti sa stii ca influentezi ce se va intampla si ti se confirma mereu.Daca ceva nu merge intre doi oameni niciodata nu e doar unul singur de vina.

Apai mai cocorelule.....ma gandesc si eu asa...ca oi fi destul de inteligenta sa nu le spun ceea ce cred....stii dc? Pt le acord o prezumtie de nevinovatie....ca daca ma dezamagesc nici macar nu-mi mai racesc gura sa le explic ceva...In locul meu ramane o pauza eterna...

cocorel 22.03.2011 08:16:48

si totusi

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 349414)
Apai mai cocorelule.....ma gandesc si eu asa...ca oi fi destul de inteligenta sa nu le spun ceea ce cred....stii dc? Pt le acord o prezumtie de nevinovatie....ca daca ma dezamagesc nici macar nu-mi mai racesc gura sa le explic ceva...In locul meu ramane o pauza eterna...

exista iubire?

calator prin ploaie 22.03.2011 09:46:17

Citat:

În prealabil postat de cocorel (Post 349461)
exista iubire?

Exista ...Insa este tot mai rara.....Sta pitita bine in adancul putinelor "cochilii" adevarate....in chip de nepretuita perla, ce refuza sa impodobeasca un rever anonim, sau sa fie expusa etajerei mediocrului butonilor mansetelor roase de moliile egoismului si al corsetelor mizere de tot soiul....Ca sa o descoperi, trebuie sa stii cerceta strafundul oceanului promitand minuni, dincolo de valurile plebee ce se strivesc neelegant si etern de un tarm oricum imperturbabil si inert oricarei alegeri...Eu cred in iubire , de aceea inca mai astept o anume esenta a ei, sa-mi trezeasca pupila mintii din inima ticaindu-mi trecerile prin toate ploile vietii mele care ma calatoreste.....

cocorel 22.03.2011 10:29:14

@calatoare

M-am cam pierdut intre pupila mintii din inima si tarmul oricum imperturbabil dar esenta e foaaarte incurajatoare: perla exista!Chiar daca-i rara ca orice perla veritabila.Sa stii ca tu ar trebui sa scrii poezii.Vorbesc serios.

calator prin ploaie 22.03.2011 16:34:00

Citat:

În prealabil postat de cocorel (Post 349489)
M-am cam pierdut intre pupila mintii din inima si tarmul oricum imperturbabil dar esenta e foaaarte incurajatoare: perla exista!Chiar daca-i rara ca orice perla veritabila.Sa stii ca tu ar trebui sa scrii poezii.Vorbesc serios.

Hehehe...intamplator ori nu....chiar am scris poeme in proza...pe langa alte celea....Iti multumesc ca mi-ai surprins directia de "zbor"...Se vede ca ne plac amandurora anumite ...colturi desprinse sensibilului calauzindu-ne treptelor spre susul cerului definindu-ne firea.....

guardian knight 22.03.2011 17:17:12

Citat:

În prealabil postat de cocorel (Post 348658)

ba cred ca uneori e si unul singur de toata vina ! sau vrei sa zici,ca e si cristos la fel de vinovat ca iuda ?!

mereu intr-o relatie cineva e corect si altcineva o iuda !!!

FiulRisipitor 22.03.2011 17:27:20

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 349584)
ba cred ca uneori e si unul singur de toata vina ! sau vrei sa zici,ca e si cristos la fel de vinovat ca iuda ?!

Interesant punctul de vedere, doar ca relatia intre Hristos si Iuda este usor diferita dintre relatia barbat si femeie. Barbatul si femeia sunt amandoi la fel, amandoi pot fi supusi greselii, prin unire devin una si atunci vina despartirii este impartita la cei doi. Atunci cand vorbim de unirea omului cu Hristos sunt doua entitati diferite: una umana supusa greselii, cealalta divina fara urma de greseala.

Citat:

Daca ajungi sa spui ca tu esti ca Hristos si celalalt e ca Iuda deja esti in inselare. Nu poti fi fara greseala om fiind! Iar daca vrei sa spui ca-i urmezi lui Hristos si vrei sa fi ca el atunci fi pana la capat: iubeste persoana cealalta si atunci cand iti face rau, atunci cand greseste, atunci cand nu vrea sa fie langa tine!

cocorel 23.03.2011 07:34:01

pai

Citat:

Aici nu-i vorba de vina ci de acceptare.Hristos isi urmeaza in acest fel calea si Iuda este de fapt un fel de unealta.E tot ceva "in doi".Stii ca este si vorba aia dupa mine foarte adevarata "nu-ti pot face rau decat cei carora le lasi tu aceasta putere".

cocorel 23.03.2011 07:53:58

calatoare,calatoare

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 349572)
Hehehe...intamplator ori nu....chiar am scris poeme in proza...pe langa alte celea....Iti multumesc ca mi-ai surprins directia de "zbor"...Se vede ca ne plac amandurora anumite ...colturi desprinse sensibilului calauzindu-ne treptelor spre susul cerului definindu-ne firea.....

Am vazut o axa undeva desenata parca de Heaven.Cea mai mare putere pe care o poti exercita este aceea de a fi sensibil.

cristiboss56 23.03.2011 11:12:38

Citat:

În prealabil postat de cocorel (Post 349704)
a fi sensibil.

=credinta-nadejde-dragoste , iar cea mai importanta e dragostea , precum si Apostolul Pavel a spus !

guardian knight 23.03.2011 21:02:50

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 349588)
Interesant punctul de vedere, doar ca relatia intre Hristos si Iuda este usor diferita dintre relatia barbat si femeie. Barbatul si femeia sunt amandoi la fel, amandoi pot fi supusi greselii, prin unire devin una si atunci vina despartirii este impartita la cei doi. Atunci cand vorbim de unirea omului cu Hristos sunt doua entitati diferite: una umana supusa greselii, cealalta divina fara urma de greseala.

Daca ajungi sa spui ca tu esti ca Hristos si celalalt e ca Iuda deja esti in inselare. Nu poti fi fara greseala om fiind! Iar daca vrei sa spui ca-i urmezi lui Hristos si vrei sa fi ca el atunci fi pana la capat: iubeste persoana cealalta si atunci cand iti face rau, atunci cand greseste, atunci cand nu vrea sa fie langa tine!

desigur, ca ai dreptate, cand zici ca trebuie sa respectam proportiile, comparatia mea era una nevinovata, mai degraba litarara,daca vrei,sau de efect retoric !
si sigur ca trebuie sa iertam greselile foarte vinovate,si facute din rautate pura,ale aproapelui nostru de cuplu ,ca sa zicem asa !
dar a-l ierta inseamna si a-l reprimi inapoi,ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat ???

philalex 24.03.2011 09:49:54

Daca ai structura, combati ispitele....multumesc lui Dumnezeu, ca m-a schimbat...,oricate toale si-ar pune fetele, tot nu mai ma vrajesc....cred ca am structura buna....de fapt, nu prea mai imi place nimic lumesc....

Melissa 24.03.2011 11:43:59

Citat:

În prealabil postat de philalex (Post 350014)
Daca ai structura, combati ispitele....multumesc lui Dumnezeu, ca m-a schimbat...,oricate toale si-ar pune fetele, tot nu mai ma vrajesc....cred ca am structura buna....de fapt, nu prea mai imi place nimic lumesc....

Pe topicul acesta se discuta ispitele femei,nu a barbatului..

Daca tot ai adus vorba, e bine sa nu te mandresti cu "structura ta" si sa nu fii sigur pe puterile tale..Ca maine poti intalni o fata imbracata in trening larg care te poate inrobi cu ceva mai special decat "toalele"...cu zambetul !

calator prin ploaie 24.03.2011 13:19:03

Citat:

În prealabil postat de philalex (Post 350014)

Ai structura? Woow....Si daca ma gandesc asa...mai profund te intreb : asa usor te vrajeau, cu toalele? Eu credeam ca sufletul e cel cautat...Iar daca "lumescul" nu te mai atrage , manastirile te asteapta, cu drag!

philalex 25.03.2011 10:58:13

Da, merci....poate la batranete...imi place sa muncesc...poate la un azil...daca mai traiesc...desi mi-ar fi placut o familie, ce-i drept cu o persoana din alta tara, poate nordica, germanica....nu stiu, am devenit mia altfel.....si te intristezi cand vezi....ca totul e intr-o directie gresita...dar Dumnezeu ne calauzeste pe fiecare...Doamne ajuta!

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 350066)
Ai structura? Woow....Si daca ma gandesc asa...mai profund te intreb : asa usor te vrajeau, cu toalele? Eu credeam ca sufletul e cel cautat...Iar daca "lumescul" nu te mai atrage , manastirile te asteapta, cu drag!

Heurtebise 25.03.2011 13:10:57

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 161151)
M-am hotarat sa deschid acest fir pentru ca pur si simplu m-am saturat de zecile de discutii legate numai de felul in care femeia este vinovata, de la facerea lumii, de smintirea barbatului.
Barbatul este slab, barbatul are ispite, calugarii au probleme si le trebuie izolare in varf de munte, fara picior de fiinta de sex feminin (nici la animale), etc.
Se discuta despre modul in care trebuie sa se imbrace femeia, sa se poarte, sa nu se machieze, sa nu poarte podoabe, cum sa fie in biserica, sa stea in dreapta sau in stanga, sau in spate, sau Doamne iarta-ma cate mai are ea de facut.
S-a pus si problema cu isiptele preotului, cu gelozia preoteselor pe femeile care il plac pe preot in biserica. Asta nu este tot firesc?
Mi-a ajuns subiectul asta pana deasupra capului. Femeia este vesnic problema si ispita pentru barbat.
Si atunci vreau eu sa va intreb si fata cealalta a monezii?
Ce facem cu barbatii si cu ispitele femeii?
Si femeia este om, cu suflet si hormoni.
Ce ar trebui sa faca ea ca sa se apare de ele? Cum ar trebui sa umble barbatul: imbracaminte, comportament, aspect, etc.
Se discuta pe un alt fir ca pentru maici nu este posibil un Athos, pentru ca trebuie sa vina preotul. Si daca acesta le tulbura cu ochii lui albastri, sau cu infatisarea lui?
Cineva (chiar mai multe persoane cred) spunea ca a fost tulburata de duhovnic (calugar, preot, nu conteaza).
Femeile vin la biserica, se duc la spovedit la...un barbat pana la urma. Si daca au si ele ispite?
Si daca tocmai vesmintele preotului si aspectul lui le pot tulbura pe femei?
Cine este atunci vinovat?
Sa-i punem si barbatului val pe fata?
Cum sa-l imbracam si unde sa-l asezam?
Sa facem spovedania ca la catolici, fara a vedea fata preotului/duhovnicului?
Si credeti-ma ca ma refer aici numai la fetele/femeile cuminti, credincioase, cuviincioase, nu la altele.
V-as intreba si altceva:
Barbatii picteaza f.frumos icoane, mai ales pe Sf. Fecioara o vad in chip foarte frumos.
Oare cum vad femeile icoana Lui, ochii lui? Si cum o vad barbatii?

Nu prea inteleg ultimele doua intrebari. Ati spus ca "barbatii picteaza foarte frumos icoane, mai ales pe Sf. Fecioara o vad in chip foarte frumos"; ce vreti sa spuneti cu asta?

mela me 27.03.2011 19:33:48

Parfumul ispiteste?

Dar cum ramane cu parfumul? ispiteste?

calator prin ploaie 27.03.2011 22:47:55

Citat:

În prealabil postat de mela me (Post 350582)
Dar cum ramane cu parfumul? ispiteste?

Woow....dar de ce sa ispiteasca? Nu e placut mireasma unui trup ingrijit? Doar trupul este "templul" Domnului si chiar nu vad de ce ar fi o ispita parfumul...Atatea exagerari....ca ma si doare mintea,,,,

mela me 27.03.2011 23:58:38

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 350633)
Woow....dar de ce sa ispiteasca? Nu e placut mireasma unui trup ingrijit? Doar trupul este "templul" Domnului si chiar nu vad de ce ar fi o ispita parfumul...Atatea exagerari....ca ma si doare mintea,,,,

Nu m-am referit la faptul sa ne neglijam trupul, sa nu ne spalam , sa nu ne dam cu deodorant etc, intr-adevar trupul are mare pret, dar sunt multe indreptare de spovedanie, in care se considera pacat.
Imi cer iertare daca m-am facut gresit inteleasa, dar era o nelamurire personala si credeam ca e locul potrivit sa o clarific.

Doamne ajuta!

Melissa 28.03.2011 01:04:34

Citat:

În prealabil postat de mela me (Post 350643)
Nu m-am referit la faptul sa ne neglijam trupul, sa nu ne spalam , sa nu ne dam cu deodorant etc, intr-adevar trupul are mare pret, dar sunt multe indreptare de spovedanie, in care se considera pacat.
Imi cer iertare daca m-am facut gresit inteleasa, dar era o nelamurire personala si credeam ca e locul potrivit sa o clarific.

Doamne ajuta!

Draga mea, eu nu cred ca parfumul in sine este problema.Nu parfumul ispiteste,ci femeia parfumata..:-)...Pentru ca n-am vazut barbat smintit ca se uita la un Cartier -Le baiser du dragon pe un raft,dar am vazut barbati ca teleghidati de acest miros pe o femeie..

mela me 28.03.2011 01:25:17

ci femeia parfumata..:-)...

...sau barbatul parfumat, daca tot era despre barbat...clar ca nu e vorba de marci de parfumuri:)

Melissa 28.03.2011 01:31:03

Citat:

În prealabil postat de mela me (Post 350652)
ci femeia parfumata..:-)...

...sau barbatul parfumat, daca tot era despre barbat...clar ca nu e vorba de marci de parfumuri:)

Ba cam e vorba si de marci de parfumuri,pentru ca despre parfumuri,nu poti vorbi generic..Nu toate au acelasi impact,de aceea am si exemplificat....Nu vreau sa intru in detalii, dar ideea este ca da, si barbatul parfumat ispiteste(nu sticluta lui cu parfum)..

Edit: Dar vezi ca si cu ispitele astea,nu poti generaliza.De exemplu ce te ispiteste pe tine,poate pe mine nu ma ispiteste si invers..Si e valabil pentru toata lumea..Asta e si ideea topicului, sa spunem fiecare sincer, ce ne ispiteste la barbati...eu am scris mai demult aici, nu mai repet..:-)

NeInocentiu 28.03.2011 12:48:25

De curiozitate, inteligenta nu poate ispiti ?(nu sunt fata)

calator prin ploaie 28.03.2011 15:10:48

Citat:

În prealabil postat de mela me (Post 350643)

Doamne ajuta!

Scuze daca te-a lezat cumva replica mea! Insa acum sa imi impuna cineva sau macar sa-mi sugereze cineva ca nu ar fi ok sa ma parfumez discret, cu un parfum de calitate, chiar consider ca este o ineptie....ceva ce tine de primitivism....

Melissa 28.03.2011 15:16:46

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 350730)
De curiozitate, inteligenta nu poate ispiti ?(nu sunt fata)

Poate pare paradoxal ,dar pe mine ma ispiteste prostia.:-)))

Am sa-ti explic de ce : prostia ma ispiteste pentru ca ma face sa cad intr-un mare pacat : sa il desconsider pe aproapele meu si sa ma consider superioara lui .Cand intalnesc un om prost,il loc sa-l compatimesc si sa il privesc cu dragoste,pentru ca atata poate si Dumnezeu ne da atata minte cat putem duce,eu nuuu...eu incerc sa-i explic un lucru de 100 ori si cand vad ca nu pricepe,ii mai si zic ca-i prost,pt ca ma enervez...si nu-i bine deloc ce fac...!!!
Pentru ca trebuie sa imi iubesc aproapele..asa cum l-a lasat Dumnezeu pe pamant!Deoacamdata, pana ajung la acest nivel de iubire,incerc sa aplic vorba din batrani care spune sa ne ferim de drumul lung si de omul prost!...

teodora1 02.04.2011 09:23:34

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 176514)
:66: Toata lumea realizeaza mai devreme sau mai tarziu pe unde greseste, dar cel mai important lucru este sa nu acuzi pe cel de alaturi ca te ispiteste...si chiar si daca o face intentionat si noi simtim asta, tot noi suntem factorii de decizie.

Cand cineva se lupta cu un pacat...nu e normal sa spuna ca e vina celuilalt pentru ca i-a trecut prin fata sau pentru ca a incercat sa il duca in pacat, pentru ca de moment ce nu toata lumea trece prin acelasi conflict interior ca si el...e clar ca el e singurul responsabil ca trece prin acea situatie si ca a perceput acel lucru sau context intr-un anume fel.

Daca eu realizez ca gresesc in anumite situatii, sunt datoare sa constientizez in acelasi timp si ca totul poate tine exclusiv de perceptia mea sau de slabiciunea mea, atat...iar pentru pacatele si greselile personale nu poate fi absolut nici o persoana raspunzatoare in afara de mine.

P.S. Nu ma intereseaza cat de variata poate fi perceptia oamenilor asupra mea, pentru ca atat cat imi sta in putinta eu incerc sa imi vad de treaba ....dar daca 30 de oameni de pe strada ma considera hidoasa, 30 demodata, 20 cu parul prea lung, 50 prea slaba sau 60 prea inalta...aia nu e vina mea, si sincer chiar nu imi pot ghida viata astfel incat sa evit orice perceptie personala a celor care ma vad...cam asta e ideea. Tu zici de pantofi...eu zic ca poti ispiti si prin lucruri pe care nu le poti schimba la tine, si atunci chiar mi se pare ridicol sa spui ca tot ceea ce pot gandi oamenii despre noi e implicit vina noastra ;)

Buna dimineata.Parerea mea este ca aveti si nu aveti dreptate; intr-adevar sunt lucruri care nu tin de noi atunci cand ispitim (ai ochi frumosi, gura frumoasa, picioare lungi, drepte, etc) , dar sunt lucruri care tin de noi sa nu ispitim( machiaj ce evidentiaza si mai mult ochii, sau ruj ce atrage privirea asupra buzelor, sau fuste scurte).nu suntem vinovati de slabiciunile celorlalti, insa nu trebuie sa le adancim slabiciunile lor prin astfel de lucruri.

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:54:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.