Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Dovada rationala ca ateismul e o prostie ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9230)

Jane Says 01.05.2010 18:47:49

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241714)
Știu că o să mor și o să aleagă praf stelar de mine, ți-am mai spus chestia cu 20 de ani pe Pământ în schimbul...?

In schimbul a ce, ca daca nu crezi in acel lucru nici n-ai cum sa-l dai la schimb nici macar teoretic :)

modern talking 01.05.2010 18:48:33

Citat:

În prealabil postat de flying (Post 241709)
in ce clasa esti ? nu poti sa faci diferenta intre un punct al sistemului care "poate" atinge temporar 0 absolut si un sistem intreg care are 0 absolut ? sper ca nu predai pe undeva fizica ca e jale...nici la gimnaziu.

Probabil că tu ești într-o clasă elementară și te dai mare cu fițe găsite pe wikipedia.

Citat:

vrei sa spui ca milioanele de sfinti si martiri care au murit pentru Hristos sunt doar niste nebuni? mai ,daca erau 10 ,100,1000 dar...milioane sa se fi inselat timp de 2000 de ani? aceasta dovada e echivalenta cu Dumnezeu a venit in 1980 cum "vrei" tu .
Cum rămâne cu dacii care au fost sacrificați pentru Zamolxes? Au murit pentru el, dar dacii s-au înșelat. Știai că un chinez poate relata exact aceleași bazaconii despre buddha? Și în viziunea ta, toți se înșeală/s-au înșelat. Eu resping dar un zeu mai mult ca tine. De ce ar fi al tău corect?
Și da, toți acei martiri și blabla s-au înșelat, într-un efect de turmă pe care te-a luat și pe tine.

modern talking 01.05.2010 18:49:35

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 241711)
Hai ca-ncep sa intuiesc ce s-a intamplat la 15 ani :5:
Mult ne-am mai judecat de-a fizica pan-am ajuns la esenta.

Defapt prima oară a fost la 16 ani. Câte păcate am încălcat? :D

Jane Says 01.05.2010 18:51:04

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241719)
Defapt prima oară a fost la 16 ani. Câte păcate am încălcat? :D

Asa mare a fost presiunea psihica si remuscarea incat ai decis ca mai bine sa nu existe Dumnezeu decat cu mustrari de constiinta dupa evenimentele de la 16 ani? :)

laurschepsis 01.05.2010 18:51:42

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241710)
Vă rog să citiți asta http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=595426
probabil că veți înțelege mai mult.
ȘI o întrebare. Ce are biserica cu sexul?

Doamne-ajuta!

Mai frate, eu iti raspund, fratia ta nu imi raspunde. Ce fel de dialog este acesta? Discutam despre altceva. Unde m-am referit eu la sex? Macar la intrebarea asta poti sa raspunzi clar?

Doamne-ajuta!

modern talking 01.05.2010 18:52:44

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 241721)
Asa mare a fost presiunea psihica si remuscarea incat ai decis ca mai bine sa nu existe Dumnezeu decat cu mustrari de constiinta dupa evenimentele de la 16 ani? :)

Am făcut după ce am renunțat. Și tot n-am aflat răspunsu la păcate . :D

modern talking 01.05.2010 18:55:30

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 241722)
Doamne-ajuta!

Mai frate, eu iti raspund, fratia ta nu imi raspunde. Ce fel de dialog este acesta? Discutam despre altceva. Unde m-am referit eu la sex? Macar la intrebarea asta poti sa raspunzi clar?

Doamne-ajuta!

Ce frăție? Nu te-ai referit, da la întrebările tale ți-am referit un link care îți răspunde la întrebari. Așa că eu am întrebat altceva. Capisi?

Jane Says 01.05.2010 18:56:38

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241723)

Nu conteaza cand si ce ai facut, ca presupun ca ai deliberat inainte, cam de cand a inceput sa topaie fiziologia prin tine :) Pai cate ai facut ai facut, c'est la vie.
Dar de ce trebuia sa te superi pe Dumnezeu si sa-i dai shutdown? Crezi ca erai primul din istorie care face, sau ce. A zis ca iarta de 70 de ori cate 7 in fiecare zi.
Cred ca tu te-ai deznadajduit cu totul si de Dumnezeu si de iertare si de tot.

modern talking 01.05.2010 19:03:04

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 241726)
Nu conteaza cand si ce ai facut, ca presupun ca ai deliberat inainte, cam de cand a inceput sa topaie fiziologia prin tine :) Pai cate ai facut ai facut, c'est la vie.
Dar de ce trebuia sa te superi pe Dumnezeu si sa-i dai shutdown? Crezi ca erai primul din istorie care face, sau ce. A zis ca iarta de 70 de ori cate 7 in fiecare zi.
Cred ca tu te-ai deznadajduit cu totul si de Dumnezeu si de iertare si de tot.

Nu e păcat să n-ai păcate? Câte am făcut, poate că dacă m-aș duce la spovedanie, s-ar speria popa. Aș vrea totuși, dacă exista în variantă online, o listă a tuturor păcatelor, apropo "cum" se face că o ființă atotputernică s-a odihnit după ce a creat lumea. Sau nu e atât de atotputernic.

eodor nastasa 01.05.2010 19:04:49

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241723)

putea-i sa ceri ajutor(sau o parere, un sfat) din prima, esti p'un forum da crestini...astia nu sar la gatu tau, nici nu te arata cu destu', astia te ajuta cum pot, mai c'o vorba, mai c'un sfat...daca zici ce te doare..."copilu care nu plange nu'i da masa tata" sau "Dumnezeu iti da, da' nu-ti baga'n traista":63:

Jane Says 01.05.2010 19:07:49

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241730)
Nu e păcat să n-ai păcate? Câte am făcut, poate că dacă m-aș duce la spovedanie, s-ar speria popa. Aș vrea totuși, dacă exista în variantă online, o listă a tuturor păcatelor, apropo "cum" se face că o ființă atotputernică s-a odihnit după ce a creat lumea. Sau nu e atât de atotputernic.

Exista indreptare de spovedanie online. Iti zic eu ca nu l-ai speria mai mult decat mine, n-ai cum :)
Cel mai mare pacat e acela sa deznadajduiesti -- adica sa crezi ca ai facut ceva ce Dumnezeu nu poate ierta: Dumnezeu iarta TOT, nu exista pacat de-al nostru care sa biruiasca mila Lui si jertfa de pe cruce. Problema cu deznadejdea e si ca atunci cand cazi in butoiul cu melancolie nu te mai misti in directia buna: sa iti ceri efectiv iertare.
Cazi de o mie de ori, de o mie de ori te ridici. Se intampla si a mia oara, te ridici a mia oara de pe jos.

Odihna lui Dumnezeu e altfel decat a noastra, nu cred ca ne putem imagina cum Se odihneste intru lucrurile Sale. Probabil ca S-a bucurat de creatie, ca toate erau bune/frumoase foarte.

modern talking 01.05.2010 19:08:26

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 241731)
putea-i sa ceri ajutor(sau o parere, un sfat) din prima, esti p'un forum da crestini...astia nu sar la gatu tau, nici nu te arata cu destu', astia te ajuta cum pot, mai c'o vorba, mai c'un sfat...daca zici ce te doare..."copilu care nu plange nu'i da masa tata" sau "Dumnezeu iti da, da' nu-ti baga'n traista":63:

Tu chiar atribui tot ce mișcă acțiunii lui dumnezeu.

modern talking 01.05.2010 19:11:57

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 241733)

Odihna lui Dumnezeu e altfel decat a noastra, nu cred ca ne putem imagina cum Se odihneste intru lucrurile Sale. Probabil ca S-a bucurat de creatie, ca toate erau bune/frumoase foarte.

Mă crezi că dacă omuk n-ar avea nevoie de odihnă nici dumnezeu nu s-ar fi odihnit în biblie?
Citat:

Dumnezeu iarta TOT
Atunci de ce nu i-a iertat pe oameni fără ca să se răstignească la sine însuși.

eodor nastasa 01.05.2010 19:12:19

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241734)
Tu chiar atribui tot ce mișcă acțiunii lui dumnezeu.

Pai daca misca, musai sa fie cu stire lu' Dumnezeu, ca-i Viu, Este in toate si toate'n El sunt.
p.s. Este, nu exista, pentru ca asta ar presupune o finalitate.

modern talking 01.05.2010 19:20:56

http://www.youtube.com/watch?v=69EHLSnWKNQ
Succesuri.

Jane Says 01.05.2010 19:22:01

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241737)
Mă crezi că dacă omuk n-ar avea nevoie de odihnă nici dumnezeu nu s-ar fi odihnit în biblie?

Atunci de ce nu i-a iertat pe oameni fără ca să se răstignească la sine însuși.

Firea omului era cazuta (corupta), firea, ea, natura omului.
Dumnezeu Si-a trimis Fiul (de o fiinta cu Tatal, deci Dumnezeu) despre care si spusese profetilor in VT (vorbind despre Sine la Pers. I) sa ia asupra aceasta fire umana, purtand-o in mod desavarsit (zicem ca a fost Dumnezeu desavarsit si Om desavarsit, doua firi si vointe unite dar neamestecate, ambele active), si murind, prin "paradoxul" asta, ca fiind Dumnezeu nu putea muri decat cu trupul omenesc, sa biruie moartea definitiv si pentru noi. Nu pot sa-ti explic mai bine dar sunt carti despre lucrul asta. E ceva colectiv, pentru toata umanitatea, moartea Lui pe cruce ne afecteaza pe toti care am trait traim si vom trai vreodata pe acest pamant, la modul cat se poate de personal, direct si intim.

De iertat Dumnezeu ierta, ca in VT e plin de profetii asupra pedepselor ce vor veni asupra Israelului daca nu se vor pocai de pacatele lor, si de bunatatile ce vor veni daca se vor pocai. Nu e chiar asa ca era nedrept rau si degraba varsatoriu de sange.

modern talking 01.05.2010 19:37:56

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 241741)
Firea omului era cazuta (corupta), firea, ea, natura omului.
Dumnezeu Si-a trimis Fiul (de o fiinta cu Tatal, deci Dumnezeu) despre care si spusese profetilor in VT (vorbind despre Sine la Pers. I) sa ia asupra aceasta fire umana, purtand-o in mod desavarsit (zicem ca a fost Dumnezeu desavarsit si Om desavarsit, doua firi si vointe unite dar neamestecate, ambele active), si murind, prin "paradoxul" asta, ca fiind Dumnezeu nu putea muri decat cu trupul omenesc, sa biruie moartea definitiv si pentru noi. Nu pot sa-ti explic mai bine dar sunt carti despre lucrul asta. E ceva colectiv, pentru toata umanitatea, moartea Lui pe cruce ne afecteaza pe toti care am trait traim si vom trai vreodata pe acest pamant, la modul cat se poate de personal, direct si intim.

De iertat Dumnezeu ierta, ca in VT e plin de profetii asupra pedepselor ce vor veni asupra Israelului daca nu se vor pocai de pacatele lor, si de bunatatile ce vor veni daca se vor pocai. Nu e chiar asa ca era nedrept rau si degraba varsatoriu de sange.

De unde știi ca era fiul și nu văr de-al doilea?

eodor nastasa 01.05.2010 19:43:58

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241750)
De unde știi ca era fiul și nu văr de-al doilea?

da tu, de unde stii ca esti modern talking, si nu florareasa da la colt ?:4:

modern talking 01.05.2010 19:50:33

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 241757)
da tu, de unde stii ca esti modern talking, si nu florareasa da la colt ?:4:

Poate sunt, n-ai de unde să știi atâta timp cât îmi păstrez un oarecare anonimat. Dar despre el de unde știi că era fiul? Și fără martori din biblie care nu eram mai puțin bolnavi decât Moise.

laurschepsis 01.05.2010 19:50:48

Nu esti sincer

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241725)
Ce frăție? Nu te-ai referit, da la întrebările tale ți-am referit un link care îți răspunde la întrebari. Așa că eu am întrebat altceva. Capisi?

Doamne-ajuta!

Link-ul pe care mi l-ai oferit este un lung sir de aberatii. In primul rand ca acolo se contaargumenteaza niste afirmatii ca din partea crestinilor care incalca grosolan teologia si morala ortodoxa. Deci din start se pleaca de la niste afirmatii asa-zis crestine, false. Mai mult de jumatate din ele nu au nici cea mai mica legatura cu ce ti-am scris. Daca asta este raspunsul la cele cate te-am intrebat, atunci am mari rezerve despre concursurile olimpice de religie la care ai fost premiat. Nu cred ca ai uitat atat de repede ceea ce spui ca ai stiut odata.

Mai bine erai sincer si recunosteai ca ai incercat sa iti dai cu parerea despre un subiect pentru care ai lacune majore. Elegant ar fi sa iti ceri scuze si sa te lamuresti ce stii si ce nu. Este evident mai de bun simt sa intrebi decat sa faci pe desteptul.

Eu iti vorbesc despre traire ortodoxa, vase curate, Sfinti si fratia ta are nelinisti in raport cu pozitia Bisericii fata de sex? "Curat murdar, nene Iancule". Spui ca la 15 ani ti-ai pierdut credinta in Dumnezeu. Eu cred ca la 16 ani ai facut alegerea care iti era mai comoda. Am facut-o si eu intr-o perioada si tot din necunoastere si indiferenta. Dar nu am gandit niciodata urat la adresa Lui. Si nu am dat vina pe El pentru ce nu imi convenea la ortodoxism.

Semeni foarte mult ca exprimare cu un alt pasager pe acest forum. Se numea Ateul cel Rau. Mi-e teama ca pierdem timp si cu tine ca si cu el.

Numai bine.
Doamne-ajuta!

eodor nastasa 01.05.2010 20:01:20

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241762)
Poate sunt, n-ai de unde să știi atâta timp cât îmi păstrez un oarecare anonimat. Dar despre el de unde știi că era fiul? Și fără martori din biblie care nu eram mai puțin bolnavi decât Moise.

ma baiatule(sau fata), ma tu ai ceva cu bolnavi mintali ?
de unde stiu, mi-a zis-o personal, esti multumit(a) ? da, personal, mie, un netrebnic ce ma aflu supt' soare, cand deraiam si io, intr-o dimineata am auzit limpede in ridiche "nu te teme, caci sunt cu tine", s'ma'm ridicat pretine, ca stateam in genunchi(da neputinta), da damblagit ce eram, ma tineam da pereti ca fac doi pasi, si multe altele, acuma stii da unde...stiu ?:4:

p.s. stiu ai sa intrebi :da daca esti mangliu ca moisa, or' poate era printu' lu' intunericu', or' poate luasesi un rudotel cu vodca, samd, samd...ei bine(spre dezamagirea ta), te asigur ca NU.

modern talking 01.05.2010 20:19:39

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 241763)
Doamne-ajuta!

Link-ul pe care mi l-ai oferit este un lung sir de aberatii. In primul rand ca acolo se contaargumenteaza niste afirmatii ca din partea crestinilor care incalca grosolan teologia si morala ortodoxa. Deci din start se pleaca de la niste afirmatii asa-zis crestine, false. Mai mult de jumatate din ele nu au nici cea mai mica legatura cu ce ti-am scris. Daca asta este raspunsul la cele cate te-am intrebat, atunci am mari rezerve despre concursurile olimpice de religie la care ai fost premiat. Nu cred ca ai uitat atat de repede ceea ce spui ca ai stiut odata.

Mai bine erai sincer si recunosteai ca ai incercat sa iti dai cu parerea despre un subiect pentru care ai lacune majore. Elegant ar fi sa iti ceri scuze si sa te lamuresti ce stii si ce nu. Este evident mai de bun simt sa intrebi decat sa faci pe desteptul.

Eu iti vorbesc despre traire ortodoxa, vase curate, Sfinti si fratia ta are nelinisti in raport cu pozitia Bisericii fata de sex? "Curat murdar, nene Iancule". Spui ca la 15 ani ti-ai pierdut credinta in Dumnezeu. Eu cred ca la 16 ani ai facut alegerea care iti era mai comoda. Am facut-o si eu intr-o perioada si tot din necunoastere si indiferenta. Dar nu am gandit niciodata urat la adresa Lui. Si nu am dat vina pe El pentru ce nu imi convenea la ortodoxism.

Semeni foarte mult ca exprimare cu un alt pasager pe acest forum. Se numea Ateul cel Rau. Mi-e teama ca pierdem timp si cu tine ca si cu el.

Numai bine.
Doamne-ajuta!

Nu este un lung șir de aberații, dar ce nu poți înțelege, atribui unui zeu, că așa ai fost învățat.

Să-mi cer scuze? Pentru ce? "Creatorul" și-a cerut scuze dinozaurilor?

Uite că mă deranjează poziția bisericii față de sex, mai ales faza cu casătoria. Teribil. Caii se împerechează deși nu sunt casătoriți, Ești sigur că trăiești în secolul XXI?
Nu mă deranjează că semăn cu un alt ateu, mă deranjează că voi ignorați sfaturile unor oameni care încearcă să vă explice cum funcționează lucrurile atâta timp cât ocupați un loc pe această planetă.

modern talking 01.05.2010 20:23:13

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 241772)
ma baiatule(sau fata), ma tu ai ceva cu bolnavi mintali ?
de unde stiu, mi-a zis-o personal, esti multumit(a) ? da, personal, mie, un netrebnic ce ma aflu supt' soare, cand deraiam si io, intr-o dimineata am auzit limpede in ridiche "nu te teme, caci sunt cu tine", s'ma'm ridicat pretine, ca stateam in genunchi(da neputinta), da damblagit ce eram, ma tineam da pereti ca fac doi pasi, si multe altele, acuma stii da unde...stiu ?:4:

p.s. stiu ai sa intrebi :da daca esti mangliu ca moisa, or' poate era printu' lu' intunericu', or' poate luasesi un rudotel cu vodca, samd, samd...ei bine(spre dezamagirea ta), te asigur ca NU.

Du-te și te culcă, că dacă visezi ceva fi sigur că visu vine de la diavol și nu din subconștient.

eodor nastasa 01.05.2010 20:32:33

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241783)
Nu este un lung șir de aberații, dar ce nu poți înțelege, atribui unui zeu, că așa ai fost învățat.

Uite că mă deranjează poziția bisericii față de sex, mai ales faza cu casătoria. Teribil. Caii se împerechează deși nu sunt casătoriți, Ești sigur că trăiești în secolul XXI?
Nu mă deranjează că semăn cu un alt ateu, mă deranjează că voi ignorați sfaturile unor oameni care încearcă să vă explice cum funcționează lucrurile atâta timp cât ocupați un loc pe această planetă.

sa ne concluzionam, doresti ca sa NU mai ocupam un (pretios) loc pe planeta, luand painea de la gura unui ateu ?
Vrei (iti doresti) sa ne sinucizi ? Rusine, rusine, seaman de-al meu...(aici plansete de jale)...:33:
S-a nascut antihristu' bai, fugiti, sfarsitu'i aproape, fugiti baiiiii...iiii....iii(ecou aici) ?
Ba pretine vino-ti in fire...s'apucate de trait d'adevaratelea, pentru ca 20 ani trec repede...s'dup'aia isi scoate nefiinta coltii.
Vezi, vezi ca dulceata d'acuma e veninu' da maine.

eodor nastasa 01.05.2010 20:35:32

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241785)
Du-te și te culcă, că dacă visezi ceva fi sigur că visu vine de la diavol și nu din subconștient.

ti-am trantit s'un ps citeste'l, si-ti mai zic odata NU DORMEAM, NU VISAM...ei,
astea fiind spuse, "du'te cu Domnu'".:4:

modern talking 01.05.2010 20:41:12

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 241789)
ti-am trantit s'un ps citeste'l, si-ti mai zic odata NU DORMEAM, NU VISAM...ei,
astea fiind spuse, "du'te cu Domnu'".:4:

Nu erai, da te-am trimis să dormi. Poate te trezești mai bine.

cristiboss56 01.05.2010 21:38:49

Citat:

Omule , ai dreptul la opinie , ai acest drept , dar te rog controleazati vocabularul , tinand cont ca nu prin injurii si mistocareala iti sustii pozitia ta ci prin argumente de bun simt . Rezolvi ceva daca ti se sterg mesajele ? Rezolvi ceva daca te iei la harta cu toata lumea ? Rezolvi ceva astfel ? Nu , nu cred . . .

laurschepsis 01.05.2010 21:45:35

Nu te mai chinui. Te opui evidentelor

Citat:

Doamne-ajuta!

Hai sa lamurim macar doua-trei aspecte:

1. Ortodoxia nu este opozabila stiintei atata vreme cat stiinta nu atenteaza la dreptul sacru la viata si nu promoveaza valori care ies din perimetrul valorilor crestine.
2. Exista valori imuabile pentru ortodoxism. Ca ele au ajuns sa fie atacate de cei ce isi doresc relatii sexuale la nivelul libertatii cabaline, sau alte forme de exprimare a libertatii, asta este problema contestatarilor. Desi prin vecinatate poate sa afecteze si pe ortodocsi.
3. Fratia ta ai intrat pe un site ortodox si esti liber sa-ti exprimi parererile in limitele bunului simt. Dar, fara a fi experiat ortodoxismul incerci sa convingi pe cei ce o fac, ca se inseala. E cel putin absurd.
4. Nu vrei sa intelegi desi ti-am scris foarte clar ca ortodoxismul se traieste constant la valori foarte clare. Dar si cand te abati de la ele, Dumnezeu tot te asteapta si te ajuta sa iti revi in fire. Ca fratia ta refuza ajutorul Lui pentru ca ti se pare incomoda propunerea Sa, nu inseamna ca Dumnezeu nu exista. Inseamna ca fratia ta vrei sa iti traiesti viata altfel. Si Dumnezeu a respectat aceasta libertate de optiune a fiecaruia, dar ne-a si avertizat care sunt consecintele acestei optiuni. Este perfect ok. O masina produsa de un grup de oameni are niste limitari in functionare. Le respecti, e ok. Nu le respecti, suporti consecintele, uzina nu are nici o vina.
5. Discuti despre Dumnezeu ca despre un om. Ii atribui o serie intreaga de reflexe umane. Nu poti sa realizezi cam cum ar trebui sa fie Cel care tine in armonie un univers din care fratia ta stii doar o catime.
6. Cum iti inchipui ca am sa aleg sa neglijez ce stiu din experinta personala si de la Sfintii Parinti si sa zic atat eu cat si alte sute de milioane de oameni ca ne-am inselat si noroc cu modern_talking care care ne-a luminat pe toti intr-un domeniu pe care nu l-a experimentat decat in mica, foarte mica masura. Adica nu il cred pe Sf Grigorie Palama si il cred pe modern_talking. Nu il cred pe Sf Arsenie Boca si il cred pe Ateul cel Rau. Minte parintele Galeriu, dar spune adevarul Topcat. ai2 stie, parintele Rafail Noica se inseala.
7. La Dumnezeu te duci personal, nu prin intermediari.

Faptul ca nu vrei sa ii iesi in intampinare lui Dumnezeu nu inseamna ca Dumnezeu nu exista, sau nu doreste sa faci acel mic pas de sinceritate catre El. Inseamna ca nu iti convine ce iti propune.

Doamne-ajuta!

maria-luisa 01.05.2010 23:12:19

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241762)

Ce anume te nedumereste asa de tare? :)

Faptul ca un popor,tinut in sclavie, a ajuns atat de departe cu ajutorul lui Dumnezeu?
Daca acest Moise "bolnav" nu ar fi ascultat glasul pe care tu il consideri imaginar, nu ar fi existat nici macar putinele principii morale si sanatoase care sa fie puse in mica parte si in restul lumii.
Dar adevarul este ca ce a fost, a fost, ce este vezi ( e scris in om), iar ce va fi, va fi, dar intotdeauna pornind de la ce este scris in om.

modern talking 01.05.2010 23:44:29

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 241849)
Ce anume te nedumereste asa de tare? :)

Faptul ca un popor,tinut in sclavie, a ajuns atat de departe cu ajutorul lui Dumnezeu?
Daca acest Moise "bolnav" nu ar fi ascultat glasul pe care tu il consideri imaginar, nu ar fi existat nici macar putinele principii morale si sanatoase care sa fie puse in mica parte si in restul lumii.
Dar adevarul este ca ce a fost, a fost, ce este vezi ( e scris in om), iar ce va fi, va fi, dar intotdeauna pornind de la ce este scris in om.

Nu are rost să mai vorbesc cu voi. Sunteți așa de încăpățânați încât mai că ați crede concepția geocentrică!

maria-luisa 01.05.2010 23:48:03

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241853)
Nu are rost să mai vorbesc cu voi. Sunteți așa de încăpățânați încât mai că ați crede concepția geocentrică!

mie-mi face placere sa vorbesc cu tine.:) Conceptie geocentrica? ce inseamna?

PS: nu trebuie sa te superi, doar sa accepti ca exista si oameni care cred in Dumnezeu.

modern talking 01.05.2010 23:57:25

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 241854)
mie-mi face placere sa vorbesc cu tine.:) Conceptie geocentrica? ce inseamna?

PS: nu trebuie sa te superi, doar sa accepti ca exista si oameni care cred in Dumnezeu.

ge= pământ
centri=centru, adică Pământul se află în centrul universului.
Nu mă supăr, da de ce religia ne este băgată pe gât? Un exemplu ar fi orele de religie din școli.

maria-luisa 02.05.2010 00:39:36

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241857)
ge= pământ
centri=centru, adică Pământul se află în centrul universului.
Nu mă supăr, da de ce religia ne este băgată pe gât? Un exemplu ar fi orele de religie din școli.

Inteleg.

Nu stiu. Dumnezeu nu obliga pe nimeni sa creada, ne-a lasat liberul arbitru. :) Presupun ca din acelasi motiv pt care mi-au bagat si mie chimia pe gat, desi nu mi-a placut ( nu de alta, dar aveam o profesoara...tremuram inca din pauza ca incepe ora ei) :)

Noapte buna! sper sa mai vorbim.

modern talking 02.05.2010 01:41:27

Chimia e reală, se studiază pentru că este nevoie de ea. Ai putea spune ușor că apa e ceva duhovnicesc da eu spun ce e formată din două molecule de hidrogen si una de oxigen, mai crede dacă n-ai fi studiat chimia?

Traditie1 02.05.2010 05:52:10

Modern Talking, ce crezi tu ca stii care nu stim noi? Chiar nu realizezi ca oamenii credinciosi nu sunt niste ignoranti, ca multi sunt oameni instruiti, ca lucreaza în domenii specializate, sunt profesionisti, au o cultura?

Faci pe desteptul dar nu cunosti nici macar formula apei.

Molecula apei e formata din doi atomi de hidrogen si unul de oxigen, formula nu e din doua molecule de hidrogen si una de oxigen fiindca o substanta e formata din acelasi tip de molecule nu din mai multe tipuri.

Dupa cum vezi, inclusiv la domeniul chimie stam mai bine ca tine.

Eu te sfatuiesc sa-ti vii în fire fiindca faci de râs ateismul mai rau decât au facut-o ceilalti atei care au intrat pe forum.

voodoo 02.05.2010 08:49:08

In ce sens au facut de ras ateismul ???

maria-luisa 02.05.2010 10:16:11

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241870)
Chimia e reală, se studiază pentru că este nevoie de ea. Ai putea spune ușor că apa e ceva duhovnicesc da eu spun ce e formată din două molecule de hidrogen si una de oxigen, mai crede dacă n-ai fi studiat chimia?

O fi folositoare si chimia, dar cred ca mai folositor in viata este sa ai o conduita morala si sanatoasa.Tu nu crezi asta? :)

modern talking 02.05.2010 10:52:39

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 241816)
Doamne-ajuta!

6. Cum iti inchipui ca am sa aleg sa neglijez ce stiu din experinta personala si de la Sfintii Parinti si sa zic atat eu cat si alte sute de milioane de oameni ca ne-am inselat si noroc cu modern_talking care care ne-a luminat pe toti intr-un domeniu pe care nu l-a experimentat decat in mica, foarte mica masura. Adica nu il cred pe Sf Grigorie Palama si il cred pe modern_talking. Nu il cred pe Sf Arsenie Boca si il cred pe Ateul cel Rau. Minte parintele Galeriu, dar spune adevarul Topcat. ai2 stie, parintele Rafail Noica se inseala.
7. La Dumnezeu te duci personal, nu prin intermediari.

Faptul ca nu vrei sa ii iesi in intampinare lui Dumnezeu nu inseamna ca Dumnezeu nu exista, sau nu doreste sa faci acel mic pas de sinceritate catre El. Inseamna ca nu iti convine ce iti propune.

Doamne-ajuta!

Ce a mai fost înafară de popă, teolog și toate rangurile posibile domnul Grigorie Palama? Iar Arsienie astă, pff primul om pe Marte. Iar ceilalți, uhm cred că sunt salvatorii misiunii Apollo 13.
Eu n-am auzit nicodată de ei, și nici n-o să mai aud. În școli nu se predă despre ei, poate dar la ora de religie dar și acolo, majoritatea profesorilor dau nota 10 pe stat. Dar totuși sunt sigur că tu ai auzit de Einstein, Newton sau Arhimede. Cei enumerați de mine au enunțat teorii care față de sfinți la care ai dar icoane, legile lor le folosești zilnic făr să-ți dai seama, chiar și atunci când mergi la biserică ești tras în jos de gravitație.

modern talking 02.05.2010 10:54:22

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 241873)
Modern Talking, ce crezi tu ca stii care nu stim noi? Chiar nu realizezi ca oamenii credinciosi nu sunt niste ignoranti, ca multi sunt oameni instruiti, ca lucreaza în domenii specializate, sunt profesionisti, au o cultura?

Faci pe desteptul dar nu cunosti nici macar formula apei.

Molecula apei e formata din doi atomi de hidrogen si unul de oxigen, formula nu e din doua molecule de hidrogen si una de oxigen fiindca o substanta e formata din acelasi tip de molecule nu din mai multe tipuri.

Dupa cum vezi, inclusiv la domeniul chimie stam mai bine ca tine.

Eu te sfatuiesc sa-ti vii în fire fiindca faci de râs ateismul mai rau decât au facut-o ceilalti atei care au intrat pe forum.

Era aproape două noaptea și nu eram complet treaz, oricum nu am pretenția de a fi chimist, nu eu am început cu chimia.

Jane Says 02.05.2010 11:31:31

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241889)
Ce a mai fost înafară de popă, teolog și toate rangurile posibile domnul Grigorie Palama? Iar Arsienie astă, pff primul om pe Marte. Iar ceilalți, uhm cred că sunt salvatorii misiunii Apollo 13.
Eu n-am auzit nicodată de ei, și nici n-o să mai aud. În școli nu se predă despre ei, poate dar la ora de religie dar și acolo, majoritatea profesorilor dau nota 10 pe stat. Dar totuși sunt sigur că tu ai auzit de Einstein, Newton sau Arhimede. Cei enumerați de mine au enunțat teorii care față de sfinți la care ai dar icoane, legile lor le folosești zilnic făr să-ți dai seama, chiar și atunci când mergi la biserică ești tras în jos de gravitație.

Mai urmeaza s-aud ca Einstein Arhimede si Newton or fi inventat si lumina si gravitatia si restul legilor? Cum adica legile lor? Ei le-au descoperit si atat. N-o faceau ei, nu-i bai, venea unul doi metri mai incolo si le descoperea el, mai devreme sau mai tarziu.
Picau mere si inainte de Newton si pica si de-atunci fix in aceeasi maniera ca si cum el n-ar fi existat vreodata.

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:22:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.