![]() |
Eu cred ca nu i-a recunoscut pentru ca au pus virusi pe site-ul www.catacombeleortodoxiei.ro ...Probabil au intrat pe acest site cei de la Ministerul Cultelor si si-au virusat calculatoarele dupa acest site. De asta, cred eu, nu i-a recunoscut...
|
Citat:
|
Citat:
|
Biserica din catacombe nu este condusa de KGB si nici BOSV.La un moment dat Uniunea Sovietica a vrut sa puna presiune pe Bor pt a urma linia rusa si a facut infiltrari in Bosv.Dar Bosv nu poate fi condusa de Kgb.Iar B.din catacombe se manifesta ca o adversara a KGB.Mai usor este a banui o anume influenta a unor grupari religioasw din USA asupra B.din catacombe.BOSV pur si simplu cauta un drum spre comuniune euharistica care sa confere legitimitate canonica clerului sau.Iar orice structura care poate influenta mase de oameni este infiltrata de agenturi de informatie.Iar ceea ce stiu eu despre Galaction Cordun se afla si in arhivele statului si ale BOR,asa ca cine vrea sa caute poate afla si mai multe cautand acolo.Eu nu fac afirmatii oficiale decat atunci cand dispun de probatoriu.Dar nici nu sunt ostil BOSV pt ca totusi reprezinta biserica cea mai anticatolica din Romania;vreau doar sa intre in canonicitate.Asa ca voi posta numai ce cred eu ca este oportun pt interesul meu.Revenire BOSV in BOR pint-un sufraganat conditionat ar fi un mare castig pt rezistenta ortodoxa anticatolica.
|
Citat:
|
Despre numarul de !000000 este o gluma desigur(pt fraieri) si evident propagandistica.Crestinii ortodocsi din Romania, deci cei ai BOSVimpreuna cu cei ai Vicariatului Ortodox de Sighetul Marmatiei si cu cei ai Biserici lipovenesti si ai Episcopiei sarba si inca cateva minoritati erau la recensamatul din 2002 impreuna in numar de 39485.
Dar v-am trimis padre acolo unde ati dorit pt a vedea stilul propagandistic.Cine vrea sa verifice sa tasteze pe Google,,recensamat rezultate si sa caute acolo dupa priceperea sa. |
Exista Institute teologice pentru ortodocsii de stil vechi?
|
Am omis sa precizez crestini de stil vechi!De ce nu avem buton de reeditare? /Sau poate este si nu stiu eu sa-l gasec.
|
Citat:
|
Deci preotii Bisericii de stil vechi sunt pregatiti de Mitropolia Moldovei (cea subordonata Patriarhiei Ruse)?
|
Din cate stiu preotii la noi nu trebuie sa aiba obligatoriu Fac. de teologie facuta. Si cei care vor sa studieze teologia sunt pregatiti de Mitropolia Moldovei.
|
Citat:
|
Dar statul contribuie la salarizarea clerului BOSV?
|
Teologia din Basarabia la care se pregatesc unii din preotii pe stil vechi, ARE NISTE DEDESUPTURI!!! Imi este oarecum sa le postez aici! Nu le voi posta. Insa, ii rog in felul urmator pe acesti clerici:
-Plecati capul spre pamant; privirea cam 3 metri in fatza; spatele usor aplecat; ochii ca de om nevinovat; asa incat sa nu dati dovada de nesimtire si excrocherie! Cum puteti minti in asa hal? Cum puteti minti ca aveti preoti cu teologie in Basarabia? Poate diploma da, dar facultate NU! STIU DE CE SPUN ASTA! STITI SI SFINTIILE VOASTRE! Sunt cativa preoti din Moldova care au 'facultate' in Basarabia. Cum se face ca in tot acest timp ei au stat numai prin Romania? Cumva au avantaje de la kgb? Cumva au mai multe drepturi decat cei ce fregventeaza cu sudoarea fruntii zi de zi? Eu i-as intreba asa: Cam cat costa o astfel de diploma direct de la Basarabia? Cred ca v-ati dat seama ce stiu din aceste dedesupturi... Problema nu este ca fac facultate pe plaiurile KGB, problema este ca in timpul efectuarii cursurilor de teologie 'in Basarabia', ei sunt mai mult prin Romania... PACAT! PACAT CA SUNT OAMENII RABDATORI! PACAT CA SUNT OAMENI CARE NU ISI CER DREPTUL DE A NU MAI FI MANCATI DE BANI! PACAT! Dar, pana cand va mai fi acest PACAT? Pana cand va mai rabda poporul? pana cand? |
Citat:
|
Citat:
|
Exista o scoala de cantareti la Brusturi.Pe de alta parte nu dispretuiti teologia care se invata la Slatioara zi de zi.Practic sunt multi la Slatioara care intr-o discutie dogmatica pot incurca pe unii cu doctorate in dogmatica.Un dogmatician bun este parintele flavian de la Bucuresti,Sunt ata de buni incat pe cei neavizati ii conduc intr-o discutie acolo unde vor ei.La ei au venit si cativa absolventi de teologie de la Bucuresti si RMoldova.Ei pregatesc preoti prin ascultare in mnastire.ca in vechime.Faptul ca sunt in schisma nu insemna ca bu cunosc teologie,iar in lituegica chiar sunt unii forte dogmatizati!Sa analizam fara patima sau lovituri sub centura!
|
Statul contribuie la salarizarea preotilor greco-catolici si romano-catolici.
|
PACAT ca le-o devenit un obicei celor mai mari si mai bagati in seama din BOSVR... Sa nu uite ca totusi, sunt foarte, foarte, foarte multi care cunosc mersurile viclene si dedesupturile BOSVR, si le vor impartasi si la altii. Atunci ne vor mai spune batranii nostri si alte dedesupturi si 'se va lamuri argintul cu foc'.
|
Cam asta am vrut sa spun :sunt bine instruiti si forte abili asa ca nu trbuie tratati cu usurinta ci cu mare atentie
|
Buna! As dori sa stiu ( poate de la Luly sau Kostantinos dar nu numai) care este relatia ortodocsilor pe stil vechi cu Sf. Munte Athos? preotii pe stil vechi slujesc impreuna cu preotii de acolo ???????
|
Biserica Ortodoxa de Stil Vechi din Romania nu se afla in relatii de comuniune liturgica cu Sfantul Munte Athos, nici chiar cu cele doua manastiri care s-au separat de Patriarhia Ecumenista.
Muntele ATHOS este in comuniune liturgica cu Patriarhia Romana, pe care parintii athoniti o considera ca fiind singura autoritate bisericeasca canonica din Romania. De asemene, bisericile de stil vechi din Romania, fie apartinand Mitropoliei Slatioara, fie Mitropoliei Ilfovene, fie Mitropoliei de la Movilitza, sunt considerate biserici schismatice de catre Sfantul Munte ATHOS. |
BOSV nu se afla in comuniune nici cu cele 2 Biserici ortodoxe din Ucraina ce s-au rupt de Moscova?
|
BOSVR nu este in comuniune cu cele doua Biserici din Ucraina. Ar fi ceva foarte injositor pentru BOSVR sa intre in comuniune cu aceste doua Biserici.
|
De ce ar fi injositor?
|
Acele Biserici, dupa cum bine stim, au aparut pentru ca oameni cu vointa de a fi cineva, si-au facut Biserica lor. De pilda, Filaret se crede patriarh. Cine i-a recunoscut titlul? Pentru ce s-a autointitulat Patriarh?
|
Dar exista un dialog al lor cu Patriarhia de Constantinopol cred.
|
Sunt excomunicati total de catre Constantinopol.
|
Nu stiu de ce exista aceste disensiuni in cadrul ortodoxiei ucrainene dar stiu ca cele doua Biserici ortodoxe nerecunoscute canonic nu au vrut sa fie sub ascultarea Moscovei.
|
Nu numai atat. Au si o deviere de la dogme. Nu mai tin minte exact;dar, ma documentez si va raspund.
|
Dar BOSV cum isi formeaza preotii in Basarabia daca nu e in comuniune cu Mitropolia condusa de IPS Vladimir?
|
V-am mai spus ca Bosv isi pregareste preotii in manastire la Slatioara si din cand in canda mai fura cate un absolvent de teologie de e unde poate.In general este si o afacere de familie.
|
cele doua biserici necanonice din ucraina au tot o schisma disciplinara ca si Bosv.
|
Buna !
As dori sa-mi raspunda cineva bine documentat in privinta lui Miron Cristea.Este adevarat ca la inmormantare datorita faptului ca a fost cel care a adoptat schimbarea calendarului nu a fost primit de mormint? sau sa intimplat ceva grav cu trupul sau dupa inmormintare? Stiu ca de asemenea ii dispretuia foarte mult pe evrei.Poate cineva sa ma ajute cu un raspuns documentat, eventual link-uri. Doamne Ajuta! |
La 11 Martie 1937 Sinodul BOR condus de patriarhul Miron Cristea a hotara ca Biserica Ortodoxa Romana sa refuze sjujba de inmormantare pt masoni, daca masonii nu se caiesc si nu renunta la masonerie.Din pricina acestei decizii masoneria romana s-a autodizolvat,dar au ramas grupuri razlete care purtau o ura de moarte patriarhului.Moartea patriarhului Miron Criste a avut loc in Franta intr-un spital.Dupa inmormantare lui in tara, cativa masoni dintre cei ce nu acceptasera dizolovarea au lansat zvonul ca patriarhul a fost pedepsit prin neprimirea trupului in mormant.Printr-o stranie asociere zvonistica acest subiect a fost preluat de unii stilisti de atunci incercand sa induca in eroare pe cei creduli, ca acea intamplare plazmuita ar confirma dreptatea stilistilor.Eu am cercetat problema si afara de povestiri neconfirmate din 3 surse independente nu am gasit nimic concret.Asa ca ramane un mit rauvoitor.
|
Daca gasiti ceva concret va rog sa-mi cominicati si mie(evident deca aveti bunavointa pt asa ceva).
|
:)
hei , vreau si eu sa stiu mai multe despre BOSV . cred ca am sa trec si eu in BOSV ca imi pare ca aici este adevarul numai ca nu stiu daca in Iasi este vreo biserica pe stil vechi sa merg si eu acolo ... sau ma rog , in apropierea Iasului dati-mi ceva informatii ... sau daca ma pot duce sa ma spovedesc la preotii din BOR si sa tin sarbatorile pe stil vechi ... este corect aceasta din punctul de vedere al BOSV ? |
pt informatii corecte si complete, acceseaza una din paginile de contact:
http://www.catacombeleortodoxiei.ro/index.php?option=com_contact&Itemid=55 sau http://www.mitropoliaslatioara.ro/contact.php completezi toate spatiile libere si vei primi, in maxim 2 saptamani, raspunsul potrivit. ;) |
emanuel de ce sa treci?ortodoxia noastra nu e destul de buna?ce i lipseste?pachetele cu mancare ca la neo protestanti? pai aia mai e religie?meri sa ti dea mancare..
|
este una in tantza pe langa Belcesti.Numai ca vrei sa faci ceva din teribilism.Oricum cauta pe acest topic cu cateva pagini in urma si vezi ce spune un patriarh al Ierusalimului despre stilul vechi din Romania.Si apoi pt ce vei face tu vei raspunde!Daca n-ai fi stiut vina nu ai fi avut...
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:49:28. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.