Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre suflet, duh si starea omului in moarte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11275)

osutafaraunu 17.01.2012 18:11:56

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 422596)
Uite aici: "Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeți-vă mai curând de acela care poate și sufletul și trupul să le piardă în gheena". Matei 10:28
Spune aici ca Nimeni afara de Creator nu poate sa distruga sufletul? Spune!

Dar nu asta am cerut! Am cerut să aduci dovada biblică pentru afirmația:

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 422486)
sufletul e Nemuritor.

osutafaraunu 17.01.2012 18:12:30

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 422625)
Și nu numai atât, dar să arate unde e scris negru pe alb în Biblie:

Hristos e arhanghelul Mihail.

http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1232.gif

osutafaraunu 17.01.2012 18:14:14

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 422628)
Domnule, vă atrag atenția asupra unui fapt pe care, în graba dumneavoastră de a vă închina unei cărți

Stați liniștit că uite, până și statuia sfântului Anton vă trage de mânecă! Când m-ați văzut pe mine ori pe un alt adventist ploconindu-mă în fața Bibliei, pupând-o și trântind la cruci înaintea ei?

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 422628)
Și acea carte tot de oameni este scrisă, și anume, de către acei oameni care au spus câte ceva și despre nemurirea sufletului, păzirea Duminicii, acei oameni cărora Domnul le-a spus:

"Cine vă ascultă pe voi pe Mine mă ascultă"

Vă rog frumos, nu confundați pe sfinții apostoli inspirați de Spiritul Sfânt în scrierea Noului Testament cu clericii propovăduitori ai ”nemuririi” sufletului și păzirii duminicii și pe care vreți acum să mi-i prezentați demni de ascultat. Când ei propovăduiesc lucruri contrare Cuvântului lui Dumnezeu, numai reprezentanții lui Hristos pe pământ nu sunt! Nu spun mai mult ce sunt... Domnul să aibă milă de ei!

stefan florin 17.01.2012 18:17:55

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 422738)

prietene ma faci sa rad! La cine se refera Pavel in acest verset? La Hristos sau la Dumnezeu Tatal? Pai cum adica: "... pe Care nu L-a văzut nimeni dintre oameni, nici nu poate să-L vadă..."? Sa inteleg din acest verset ca NIMENI NU L-A VAZUT PE IISUS? Chiar si dupa inaltare, Stefan pe cine a vazut de-a dreapta Tatalui inainte de a muri? Nu cumva versetul acesta se refera la altcineva? Doamne ajuta!

stefan florin 17.01.2012 18:25:51

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 422740)
Dar nu asta am cerut! Am cerut să aduci dovada biblică pentru afirmația:

Și când a deschis pecetea a cincea, am văzut, sub jertfelnic, sufletele celor înjunghiați pentru cuvântul lui Dumnezeu și pentru mărturia pe care au dat-o.
Și strigau cu glas mare și ziceau: Până când, Stăpâne sfinte și adevărate, nu vei judeca și nu vei răzbuna sângele nostru, față de cei ce locuiesc pe pământ?
Apocalipsa 6:9-10

Erethorn 17.01.2012 18:36:01

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 422742)
de mânecă! Când m-ați văzut pe mine ori pe un alt adventist ploconindu-mă în fața Bibliei

Vă văd în fiecare zi. Practic, altceva nu faceți. Bine, ceea ce e cu adevărat absurd este că, pe de o parte, venerați o carte, iar pe de altă parte, ca fundament al acestei practici, folosiți o interpretare vizibil deformată a celor scrise în acea carte.

osutafaraunu 17.01.2012 20:15:37

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 422746)
Și când a deschis pecetea a cincea, am văzut, sub jertfelnic, sufletele celor înjunghiați pentru cuvântul lui Dumnezeu și pentru mărturia pe care au dat-o.
Și strigau cu glas mare și ziceau: Până când, Stăpâne sfinte și adevărate, nu vei judeca și nu vei răzbuna sângele nostru, față de cei ce locuiesc pe pământ?
Apocalipsa 6:9-10

Iar ai dat textul greșit! Păi bine omule, textul ăsta arată că acei oameni, acele suflete, au murit! Departe de a fi nemuritori, sunt (au fost) niște muritori și acum în viziunea aceasta simbolică, invocă justiția divină tocmai pentru că au fost omorâți! Sunt mii și milioane de suflete care au murit ca martiri ai credinței...

osutafaraunu 17.01.2012 20:17:20

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 422751)
Vă văd în fiecare zi.

Ba pardon, nu mă vedeți și nu mă cunoașteți, dar vă spun eu: niciodată n-am pupat Biblia și n-am aprins candelă înaintea ei, să fie clar!

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 422751)
Bine, ceea ce e cu adevărat absurd este că, pe de o parte, venerați o carte, iar pe de altă parte, ca fundament al acestei practici, folosiți o interpretare vizibil deformată a celor scrise în acea carte.

Ei bravos! E ”absurd” și ”deformat” să crezi că mortul e mort, că nu mai știe nimic, că până și pomenirea i se uită și că va fi iar în viață la înviere; dar e citav și logic să spui că morții sar gardu' (streașina) și că sunt vizitați de draci și că trec vămile, etc., etc... Dar unde-am ajuns, să numim normală anormalitatea? Să confundăm realitatea cu negativele din laboratorul foto? Vorba colegului Ștefan: ALB pe NEGRU...:33:

Erethorn 17.01.2012 20:32:24

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 422766)
Ba pardon, nu mă vedeți și nu mă cunoașteți, dar vă spun eu: niciodată n-am pupat Biblia și n-am aprins candelă înaintea ei, să fie clar!

Vedeți ? În așa hal v-a amețit de cap propaganda anti-ortodoxă a sectei dumneavoastră, încât ați ajuns să identificați aspecte specifice cultului ortodox cu noțiunea biblică de "închinare la idoli".

Să știți de la mine că nu trebuie să aprindem lumânări și/sau să pupăm idolul, pentru a fi vinovați de idolatrie. Se poate și altfel, ca de exemplu când substituim autorității instituită verbatim de Dumnezeu ("Cine de voi ascultă...") autoritatea Bibliei, pe care, culmea, tot aceștia au fost chemați să o scrie și să o interpreteze.

stefan florin 17.01.2012 20:46:02

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 422764)
Iar ai dat textul greșit! Păi bine omule, textul ăsta arată că acei oameni, acele suflete, au murit! Departe de a fi nemuritori, sunt (au fost) niște muritori și acum în viziunea aceasta simbolică, invocă justiția divină tocmai pentru că au fost omorâți! Sunt mii și milioane de suflete care au murit ca martiri ai credinței...

prietene, daca nu porti ochelari, ar trebui sa-ti cumperi. Iar daca porti, ar trebui sa-i schimbi. Pai acele suflete unde sunt? In cer nu? Vorbesc? Da. Sunt contiente? Da. Faptul ca au fost "mii si milioane de suflete care au murit ca martiri ai credintei" nu are relevanta. Cartea Apocalipsei nu spune cate suflete erau in ceruri sub altar. Important este ca acele suflete erau constiente vorbesc si supravietuisera mortii. Asa ca...! Totusi nu mi-ai raspuns la celalat mesaj al meu anterior. Doamne ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:24:49.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.