![]() |
Citat:
Insa multi altii credeau ca Iisus era prorocul Ieremia care ....murise. Citat:
Asa au rationat ucenicii Lui cand au vazut un orb din nastere si au incercat sa-si explice de ce s-a nascut orb. Poate traducerea nu este exacta si s-au gandit doar la pacatele parintilor. Insa, interogatia este enuntata de aceasta maniera. --- Orbirea poate fi si un dar in anumite conditii - cand aceasta stare se instituie ca o cauza/circumstanta in economia eliberarii/iluminarii, nu neaparat efectul unor pacate. Cum mai primea darul mantuirii daca nu era nimic de vindecat? Pentru el asa a functionat karma - orbirea = un efect pozitiv neconventional/surprinzator. Nebanuite sunt caile karmei. |
Citat:
Ceva e corect sau incorect in raport cu o lege stabilita in prealabil, nu? In crestinism, vorbim de legea pusa de Creator in firea fiecarui lucru. In budhism, cand si cum a aparut karma? Cine a stabilit-o? Intrebare pentru Florin. |
Vroiam doar sa spun ca Bunul Dumnezeu nu e corect.
Nici sfintii nu sunt corecti. In Biserica, spre deosebire de alte medii, corectitudinea nu este valoarea suprema/criteriul/legea etc. Ci Mila. Iubirea. |
Citat:
Da! Daca era corect, nu-L trimitea la chinuri si moarte taman pe Singurul Nevinovat. Da' i-a fost mila de cei pe care-i iubeste. Da' budhistii saracii n-au auzit ca legea iubirii biruieste karma si se tot chinuie bietii cu reincarnarile. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Insa, intrebarea ucenicilor cu privire la orbul din nastere - este surprinzatoare, logica acesteia sugerand o credinta in preexistenta sufletului. Posibil insa sa fie o eroare de traducere sau o scapare logica in relatarea evenimentului. |
O eroare a ta de intrepretare.
|
Citat:
Adica fapta mea rea, practic cere cu necesitate ca multii altii, sa faca fapte rele. Altul pentru a o pedepsi pe a mea, altul pentru a o pedepsi pe a aceluia, si tot asa, raul este amplificat la infinit. Si asta doar pentru una singura. Si inca cevA: prima fapta rea poate este liber determinata, urmatoarele sunt cerute cu necesitate de "legea karmica". Insa poate nici fapta mea rea nu este cu adevarat a mea, este ceruta pentru a pedepsi o alta fapta rea deci nu am nici o vina ca am facut-o. Deci unde mai este atunci liberul arbitru? Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:19:13. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.