Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ce avem în comun? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7643)

kesarion_breb 08.07.2010 15:31:48

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 267273)
citește Iuda 1.9.

Nu are nici o relevanta. Nu se poate spune ca Moise a fost inviat pe baza acelui verset.

tricesimusquintus 08.07.2010 15:37:23

Citat:

În prealabil postat de kesarion_breb (Post 267275)
Nu are nici o relevanta. Nu se poate spune ca Moise a fost inviat pe baza acelui verset.

Dacă pentru tine are relevanță mai mare Platon și Aristotel (nu l-am numit pe diavolul să nu te jignesc) decât un verset biblic... nu mai am ce comenta.

kesarion_breb 08.07.2010 15:40:46

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 267280)
Dacă pentru tine are relevanță mai mare Platon și Aristotel (nu l-am numit pe diavolul să nu te jignesc) decât un verset biblic... nu mai am ce comenta.

Da, atunci te rog sa imi spui ce intelegi tu prin urmatorul verset:
Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. (Ioan 6, 54)

tricesimusquintus 08.07.2010 15:51:40

Citat:

În prealabil postat de kesarion_breb (Post 267283)
Da, atunci te rog sa imi spui ce intelegi tu prin urmatorul verset:
Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. (Ioan 6, 54)

Cel ce are părtășie cu Hristos are asigurată viața veșnică, deci va fi înviat de Hristos în ziua în care va veni El.

kesarion_breb 08.07.2010 15:53:18

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 267289)
Cel ce are părtășie cu Hristos are asigurată viața veșnică, deci va fi înviat de Hristos în ziua în care va veni El.

Si ce inseamna partasia cu Hristos din punctul tau de vedere ?

tricesimusquintus 08.07.2010 15:57:36

Citat:

În prealabil postat de kesarion_breb (Post 267290)
Si ce inseamna partasia cu Hristos din punctul tau de vedere ?

Să te împărtășești simbolic cu trupul și sângele Său și să te împărtășești real printr-o viață (caracter) curată asemănătoare cu a Lui.

kesarion_breb 08.07.2010 16:02:21

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 267293)
Să te împărtășești simbolic cu trupul și sângele Său și să te împărtășești real printr-o viață (caracter) curată asemănătoare cu a Lui.

Aoleo, atatea gafe pe centimetru patrat mai rar se pot vedea. Si vrei sa spui ca asta este ceea ce ne-a invatat Hristos in Sfanta Scriptura? Unde scrie in Biblie ca impartasirea cu trupul si sangele Domnului este una "simbolica"? Si ce inseamna aceasta impartasire de tip simbolic?

Eugen7 08.07.2010 16:17:32

Citat:

În prealabil postat de vidoveczandrei (Post 267060)
nu vezi ceea ce sa spus si ca fiecare membru ortodox de pe acest topic au dreptate si eu sunt de acord cu ei si ,ca nu prea aveti nici un fel de doctrina comuna cu noi,fiindca noi avem cu Tainele dumnezeiesti,Sfintii Parintii,Maica Domnului,moastele,Sfanta Cruce,Liturghie,preoti,catapeteasma,etc.,Sfanta Traditie si Sfanta Scriptura corecta si fara greseli,dar la voi sunt greseli etc.,etc.

subscriu la cele scrise.
Si (reprezentantii cultelor neoprotestante) nu cunosc Sfanta Scriptura... nu sunt in stare sa aduca argumente scripuristice concrete cu care sa incerce sa combata invatatura ortodoxa (s-a vazut clar in cazul subiectului anterior in care am discutat despre iad, pogorarea lui Hristos cu sfletul la iad si invierea dreptilor, a unora dinre ei si cu trupul exact atunci...).

Pusi in fata pasajelor clare din Biblie, care atesta doctrina ortodoxa... nascocesc tot felul de explicatii cand noi am spus clar ca discutam in acest caz decat pe baza Sfintei Scripturi si acceptam argumente numai din Biblie care este Cuvantul lui Dumnezeu.

Astfel, ma simt nevoit sa urmez si eu exemplul fratilor mei ortodocsi care deja au parasit acest topic intrucat interlocutorii nostrii neoprotestanti nu cunosc Sfanta Scriptura... ei care sa mai si sustin "Sola Scriptura".

vidoveczandrei 08.07.2010 16:28:04

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 267304)
subscriu la cele scrise.
Si (reprezentantii cultelor neoprotestante) nu cunosc Sfanta Scriptura... nu sunt in stare sa aduca argumente scripuristice concrete cu care sa incerce sa combata invatatura ortodoxa (s-a vazut clar in cazul subiectului anterior in care am discutat despre iad, pogorarea lui Hristos cu sfletul la iad si invierea dreptilor, a unora dinre ei si cu trupul exact atunci...).

Pusi in fata pasajelor clare din Biblie, care atesta doctrina ortodoxa... nascocesc tot felul de explicatii cand noi am spus clar ca discutam in acest caz decat pe baza Sfintei Scripturi si acceptam argumente numai din Biblie care este Cuvantul lui Dumnezeu.

pai ce spunea si diaconul Gheorghe Babut:ca Biblia sectara e gresita,au scos numeroase din Biblie care au fost.Mai au si idoli pe Biblie si nu Crucea cu Domnul Iisus pe ea.

tricesimusquintus 08.07.2010 16:57:10

Citat:

În prealabil postat de kesarion_breb (Post 267297)
Aoleo, atatea gafe pe centimetru patrat mai rar se pot vedea. Si vrei sa spui ca asta este ceea ce ne-a invatat Hristos in Sfanta Scriptura? Unde scrie in Biblie ca impartasirea cu trupul si sangele Domnului este una "simbolica"? Si ce inseamna aceasta impartasire de tip simbolic?

Înseamnă că creștinii nu sunt antropofagi precum anumite triburi înapoiate din junglă. Noi ne împărtășim din sângele Domnului Iisus în sensul că ne facem părtași vieții Lui. Sângele este viața, așa cum spune Scriptura. Dacă cineva a înțeles că el poate mânca din carnea Domnului la modul propriu, Dumnezeu să-l ierte! Domnul e bun și nu ține seama de vremurile de neștiință (Fapte 17,30), însă dacă a luat la cunoștință nu știu cum i se va ierta acest sacrilegiu...

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:23:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.