Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   Mantuirea - numai la ortodocsi?! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4689)

tara tara vrem ostas 25.07.2011 19:43:11

adevar anti-catolic nu exista

tara tara vrem ostas 25.07.2011 20:50:49

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 381367)
nici bine nu s-a racit in groapa parintele ca vreti sa-l si critic... va rog nu il mai citati pana nu i se face parastasul.. ... din exces de zel si orgoliu de ortodox, poate si din nevinovatia necunoasterii doar a putut zice parintele ca 'ar desfiinta catolicismul'...

As vrea un edit sau sa se stearga, nu vazusem filmuletul..

AlinB 26.07.2011 13:25:36

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 381406)
Pe langa acele experimtente cu apa se pare ca nici conceptiile parintelui Arsenie Papacioc nu le cunosti. Aceasta a vea o parere transanta despre catolici si ecumenism, se gasesc cartile sale si pe net. Nu e nimic nou si nu e nimic jenant in a marturisi adevarul, adica faptul ca exista doar o Biserica, cea ortodoxa. Toti cei care au marturisit adevarul sunt martiri, avem si in Ardeal marturisitori ortodocsi din perioada uniatiei. Despre filocatolicism si ecumenism Parintele Paisie Aghioritul spune: "Cu durere în suflet mărturisesc că, dintre toți filo-unioniștii pe care i-am cunoscut, nu am văzut pe nici unul să aibă nu miez, dar nici măcar coajă duhovnicească. Cu toate acestea, știu să vorbească despre dragoste și unire, deși ei înșiși nu sunt uniți cu Dumnezeu, fiindcă nu L-au iubit."
Alin, adevarul nu trebuie sa-l ascundem, adevarul inseamna bucurie, chiar daca cine il afla nu simte asa cand nu este in el. Dar poate veni in adevar.

Si sa nu-mi zici ca filmul asta a fost inregistrat cu o zi doua inainte de trecerea la cele vesnice si de asta n-a mai aparut pana acum..

Si chiar daca a mai aparut (vreau sa vad unde), este vorba de context, nu cred ca asta il defineste pe parintele Arsenie si nu vreau sa cred ca doar cu asta am ramas de la el, adica ciocan bun de dat in romano-catolici.

catalin2 26.07.2011 14:03:47

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 381867)
Si sa nu-mi zici ca filmul asta a fost inregistrat cu o zi doua inainte de trecerea la cele vesnice si de asta n-a mai aparut pana acum..

Si chiar daca a mai aparut (vreau sa vad unde), este vorba de context, nu cred ca asta il defineste pe parintele Arsenie si nu vreau sa cred ca doar cu asta am ramas de la el, adica ciocan bun de dat in romano-catolici.

Parintele Arsenie era transant, chiar spune ca ne dam si viata pentru adevar. Asa ca in multe filmulete spune despre ecumenism, catolici si eterodocsi.
De exemplu cartea aceasta e de mult timp postata pe sfaturiortodoxe http://www.sfaturiortodoxe.ro/singur-ortodoxia/, spune lucruri mai ransante decat in film. Pur si simplu pentru ca acesta e adevarul, nu da nimeni in catolici sau in altii, spune doar de catolicism. Ii face cuiva cinste daca stie adevarul sa taca si sa nu spuna nimic, de frica sau de corectitudine politica? Nu e chiar un pacat acesta?

the_Listener 26.07.2011 22:03:25

DA ---- adevarul nu se schimba cum vor unii si altii si daca catolicii inca mai au sanse sa se intoarca la ortodoxie si sa lase ereziile ( se va intimpla asta sau se va distruge ) restul de ereticii nici nu pot fi luati in calcul .... asadar singurl adevar este la ortodocsi .... cit despre mantuirea celor care nu sunt orotodocsi e de discutat caci e posibil sa se mantuiasca DATORITA EXISTENTEI IN NEAM A UNUI ORTODOX dar vor fi ffffffffff departe de Dumnezeu .... adica in rfai sunt multe locasuri dar nu toate in prima linie ..... asadar ginditi-va la pilda cu talantii ..... hmmmm
multa iubire

the_Listener 26.07.2011 22:05:10

parintele ARsenie are dreptate DACA GINDITI ... daca nu o sa discutati dar greseala va fi a voastra ... judecata SUPERFICIALA nu are treaba cu adevarul ..... hmmmm
multa iubire

un_nepocait 26.07.2011 22:47:34

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 382117)
daca catolicii inca mai au sanse sa se intoarca la ortodoxie si sa lase ereziile ( se va intimpla asta sau se va distruge ) restul de ereticii nici nu pot fi luati in calcul .... asadar singurl adevar este la ortodocsi .... cit despre mantuirea celor care nu sunt orotodocsi e de discutat caci e posibil sa se mantuiasca DATORITA EXISTENTEI IN NEAM A UNUI ORTODOX dar vor fi ffffffffff departe de Dumnezeu ....

Spune-mi te rog ca esti un troll pentru ca altfel o sa plang toata noaptea de mila ta....
hammmm....

multa iubire http://www.freesmileys.org/smileys/smiley-angry013.gif

tara tara vrem ostas 27.07.2011 18:55:42

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 382117)
DA ---- adevarul nu se schimba cum vor unii si altii si daca catolicii inca mai au sanse sa se intoarca la ortodoxie si sa lase ereziile ( se va intimpla asta sau se va distruge ) restul de ereticii nici nu pot fi luati in calcul .... asadar singurl adevar este la ortodocsi .... cit despre mantuirea celor care nu sunt orotodocsi e de discutat caci e posibil sa se mantuiasca DATORITA EXISTENTEI IN NEAM A UNUI ORTODOX dar vor fi ffffffffff departe de Dumnezeu .... adica in rfai sunt multe locasuri dar nu toate in prima linie ..... asadar ginditi-va la pilda cu talantii ..... hmmmm
multa iubire

ce este adevarul?

mara2008 27.07.2011 19:11:53

Nici atata lucru nu sti ---tara tara vrem ostas ce este adevaru ?Nicku tau arata clar ca abia buchisesti anumite lucruri.Cand oare te vei maturiza?
Cand oare vei realiza ca trebuie sa gandesti inainte de a posta si nu doar a scrie un rand de dragu de a face un nr de mesaje care sant in esenta=0

tara tara vrem ostas 27.07.2011 19:48:55

Citat:

În prealabil postat de mara2008 (Post 382609)
Nici atata lucru nu sti ---tara tara vrem ostas ce este adevaru ?Nicku tau arata clar ca abia buchisesti anumite lucruri.Cand oare te vei maturiza?
Cand oare vei realiza ca trebuie sa gandesti inainte de a posta si nu doar a scrie un rand de dragu de a face un nr de mesaje care sant in esenta=0

zici ca cine stie ce banalitate am intrebat... daca e asa de simplu de ce nu dai tu un raspuns?nu ma intereseaza sa scriu doar de dragu de a scrie, de aia nu scriu aiurea, ci doar unde gasesc ceva ce ma intereseaza.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:14:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.