Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserici Protestante (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5030)
-   -   Pentru ce pleaca oamenii din Bisericile istorice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15091)

stefan florin 17.03.2013 13:33:10

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510400)
Despre ce lucru facut vorbiti si cu ce au beneficiat adventistii?

P.S. Banuiesc ca nu va referiti la atitudinea razboinica a unor "crestini", in frunte cu maimarii lor, cand au fost prigoniti unii semeni care credeau altfel. Sunt evenimente petrecute in tara noastra crestina.

ai inteles gresit si nu te mai victimiza atat (referitor la "progonirile" vostre de catre "popii" ortodocsi). M-am referit la faptul ca daca tu ca adventist poti sa te inchini cui doresti sa te manifesti liber din punct de vedere religios si nu numai, o faci datorita luptei si a jertfei celorlalte culte: ortodocsi (majoritate), catolici si alte culte protestante (in minoritate), iar tu vii acum si arunci cu piatre in ei, ca vezi Doamne ei au fost nistre criminali si au incalcat o porunca divina

stefan florin 17.03.2013 13:36:42

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510413)
Dar, sanitari ca acesta, mai rar. Sa te cateri pe stanci dupa raniti, pe care sa-i cobori in siguranta sau sa umbli iar si iar prin ploaia de gloante, pe sub nasul inamicului, pentru a culege raniti parasiti de toti, etc. nu poate face decat un om cu credinta puternica in Dumnezeu si dragoste pentru semeni.

nu stiam ca pe un front de lupta sunt si reprezentanti de la Guiness book care monitorizeaza sanitarii sa vada care sunt mai viteji si in felul acesta sunt decorati. Si uite asa asta al vostru a ajuns sa fie decorat.Vivat!

beniamin777 17.03.2013 13:41:52

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510411)
Nu stiam ca a mentiona numele fondatoarei cultului d-voastra e o mizerie, de parca v-ati rusina de ea. E insa problema d-voastra.

Este o mizerie motivul pentru care l-ati mentionat. Este un subterfugiu josnic, deseori utilizat de cei care nu doresc o discutie sincera pe baza invataturilor pur crestine. Ca sa cada numaidecat in picioare (desi nu le foloseste la nimic) unii recurg la deviatii necinstite.

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510411)
Revenind la subiect, toata lumea stie ca a ucide e un pacat. Imi pare rau ca trebuie sa va dezamagesc si sa va spun ca si non-adevntistii stiu asta. Despre participarea la razboi s-a discutat de multe ori pe forum.http://www.crestinortodox.ro/editori...boi-99554.html

Si totusi, pana la urma se ajunge la concluzia ca este bine sa ucizi. Ar fi pacat sa nu o faci. Vedeti argumentul gresit cu Moise si egipteanul ucis. Credeti ca Dumnezeu a aprobat gestul? De ce a trebuit sa stea Moise, dupa acel eveniment, inca 40 de ani la reeducare (in pustia madianului)?

ioanna 17.03.2013 13:42:13

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 510415)
Si uite asa asta al vostru a ajuns sa fie decorat.Vivat!

Cred ca e un material folosit de propaganda adventa pentru a arata unii dintre ei, desi au participat la razboi, n-au cauzat moartea nimanui, ci doar au salvat vieti.

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510416)
Si totusi, pana la urma se ajunge la concluzia ca este bine sa ucizi.

N-am spus asa ceva, e doar speculatia dv. Am spus ca moartea unora in razboi e o consecinta secundara a luptei de aparare. Intentia ta e sa te aperi, nu sa omori.

beniamin777 17.03.2013 13:45:32

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 510415)
nu stiam ca pe un front de lupta sunt si reprezentanti de la Guiness book care monitorizeaza sanitarii sa vada care sunt mai viteji si in felul acesta sunt decorati. Si uite asa asta al vostru a ajuns sa fie decorat.Vivat!

1. L-au monitorizat camarazii sai 9care dau marturie, in documentar).
2. Nu este al nostru. Cred ca si ortodocsii au exemple de genul acesta. Sunt ai nostrii si sunt niste pilde pentru noi.

beniamin777 17.03.2013 13:49:12

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510417)
Cred ca e

Nu credeti ca ar fi mai bine sa nu va "marturisiti credinta", aruncand cu noroi in altii?

Citat:

N-am spus asa ceva, e doar speculatia dv..

Dvs. ati citit articolul pe care l-ati postat? Eu comentam articolul, nu spusele dvs.

iuliu46 17.03.2013 13:50:34

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510413)
Unde este tampenia? Dvs. vorbiti fara sa fi urmarit documentarul. Omul acela a fost decorat pentru ca si-a riscat viata, in mod continuu, pentru a salva alte vieti.

Dar, sanitari ca acesta, mai rar. Sa te cateri pe stanci dupa raniti, pe care sa-i cobori in siguranta sau sa umbli iar si iar prin ploaia de gloante, pe sub nasul inamicului, pentru a culege raniti parasiti de toti, etc. nu poate face decat un om cu credinta puternica in Dumnezeu si dragoste pentru semeni.

A fost decorat pentru ca statul lui a supravietuit ca sa-l decoreze. Si a supravietuit pentru ca unii au omorat o gramada de oameni.
Nu am spus ca nu este un erou, sau ca sanitarii nu fac acte de eroism. Dar nu datorita sanitarilor se castiga razboaiele si supravietuiesc statele pentru a-i decora pe sanitari. Ci pentru ca unii omoara mai multi oameni decat isi permite inamicul sa arunce in lupta.

ioanna 17.03.2013 13:51:15

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510421)
Nu credeti ca ar fi mai bine sa nu va "marturisiti credinta", aruncand cu noroi in altii?

Nu credeti ca nu sunteti in masura sa dati sfaturi?

centesimusoctavus 17.03.2013 13:52:56

Citat:

Intentia ta e sa te aperi, nu sa omori.

Atunci de ce ați dat exemplul cu violul? Pentru a te apăra de violatori ori hoți, este nevoie să-i ucizi? Uite, Pentru ce pleacă oamenii din Bisericile istorice, că s-au săturat de atâtea crime săvârșite în numele Creștinismului!

ioanna 17.03.2013 13:54:16

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510424)
Atunci de ce ați dat exemplul cu violul? Pentru a te apăra de violatori ori hoți, este nevoie să-i ucizi? Uite, Pentru ce pleacă oamenii din Bisericile istorice, că s-au săturat de atâtea crime săvârșite în numele Creștinismului!

Am dat exemplul cu violul, pentru ca fratele d-voastra adventist a spus ca in niciun caz nu se reactioneaza agresiv. De aceea l-am intrebat daca ar asista pasiv daca cineva ar atenta la sotia lui.

Fratele dv. adventist condamna pe cei care au participat la razboi; asa reiese din spusele lui. Eu am spus ca conteaza si intentia, adica oamenii au mers cu intentia de a se apara, nu de a ucide.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:06:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.