![]() |
Vezi ce e ăla "sinod ecumenic", de ce este convocat, ce rol are și apoi da-o-n cancan.
|
Citat:
Aici este acelasi fenomen, cu un sfant care a trait in zilele noastre, Sfantul Paisie Agioritul. Vedem si care e diferenta fata de o energie creata (cea data de un yogin) si de ce ortodoxia nu se poate compara cu alte culte, nu e doar o filozofie teologica. https://www.sfaturiortodoxe.ro/marii...traluceste.htm Citat:
|
Citat:
Ironia este ca cei care ii indoctrineaza stiu adevarul, ca au facut facultati de teologie relativ serioase, dar nu pentru adevar sunt platiti. |
Citat:
Eu nu am sustinut ca doar Eutihie a fost monofizit, ar fi fost ceva fara sens, am spus ca pana la el nu a sustinut nimeni monofizismul. Evident, ca in cazul fiecarei erezii, a reusit sa prosteasca mai multi oameni dupa aceea, pentur ca nu se intrunea un Sinod Ecumenic doar pentru ca unul a spus o prostie si nu-l baga nimeni in seama. Iar erezia monofizita e una din cele mai prostesti, sustinand ca Iisus nu ar fi fost Om, ar fi avut doar un trup aparent, e culmea ca sfintii si credinciosii de pana atunci ar fi sustinut o asemenea aiureala si abia atunci au schimbat-o. Pot crede asta doar cei ce nu cunosc adevarul si citesc doar istorii partizane. Ca sunt citite din alte istorii e si partea cu faptul ca doar Sfanta Pulcheria ar fi sustinut adevarul ortodox. Cei ce sustineau monofizismul nu erau toti credinciosii si doar Sfanta Pulcheria a spus adevarul ortodox, pentru un ortodox e amuzant sa auda asta. La Sinodul Ecumenic participau aproape toti episcopii, care au condamnat erezia, nu erau de acord cu ea. |
Citat:
eu citesc stiinta, in cazul nostru istorie. aia care se bazeaza pe dovezi, puiule. tu citeste-ti adevarul tau in continuare, crede in el si fii un bun ortodox, apara-ti biserica, teica, se pare ca e asediata daca esti in stare de atatea rastalmaciri, dar poate asta e o practica, o obisnuinta... si inca ceva, nu mai spune vorbele alea mari, nu minte ortodoxia, daca minte cineva aici esti doar tu. |
Cine-i Lancester? Vreun personaj notabil?
|
Citat:
Insa, nu te supara, eu cred ca, in dorinta de a contrazice cu orice pret, tu ai si uitat despre ce vorbim. Citat:
In cea mai mare parte. Sunt de acord cu toate cele de mai jos: - Paterologia, Cristologia, Angelologia, Demonologia, Antropologia, Hamartiologia E drept ca la urmatoarele am mici retineri pentru că exista anumite nepotriviri: - Pneumatologia, Soteriologia, Eclesiologia |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:39:16. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.