Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserici Protestante (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5030)
-   -   Pentru ce pleaca oamenii din Bisericile istorice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15091)

centesimusoctavus 17.03.2013 13:55:42

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510425)
Am dat exemplul cu violul, pentru ca fratele d-voastra adventist a spus ca in niciun caz nu se reactioneaza agresiv. De aceea l-am intrebat daca ar asista pasiv daca cineva ar atenta la sotia lui.

Nici nu s-a pus problema "asistenței pasive". Soldatul cu pricina a fost cât se poate de activ în a salva viețile camarazilor lui răniți.

ioanna 17.03.2013 13:58:44

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510426)
Nici nu s-a pus problema "asistenței pasive". Soldatul cu pricina a fost cât se poate de activ în a salva viețile camarazilor lui răniți.

Noi discutam despre altceva, despre legitima aparare, daca reactionezi sau nu. Adventistii de ziua a 7-a condamna sau nu existenta Armatei? Are ea un rol sau ar trebui sa o desfintam? Daca suntem atacati, armata poate interveni (interventie ce se finalizeaza cu capturarea, ranirea sau moartea unora) sau ar trebui sa lase pe atacatori sa omoare oameni nevinovati?

iuliu46 17.03.2013 14:01:06

Mie mi-a adus aminte de Sangeorzan de care am invatat la scoala generala.
La sfarsit, dupa multe acte de eroism il intreaba maiorul : Cate vieti ai tu Sangeorzane ? Ce fel de om esti tu ?
Sunt Comunist tovarase maior ! :)

centesimusoctavus 17.03.2013 14:12:25

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510429)
Noi discutam despre altceva

Aveți dreptate, ați discutat [ca de obicei] despre cu totul altceva decât topicul propus.

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510429)
Adventistii de ziua a 7-a condamna sau nu existenta Armatei? Are ea un rol sau ar trebui sa o desfintam? Daca suntem atacati, armata poate interveni (interventie ce se finalizeaza cu capturarea, ranirea sau moartea unora) sau ar trebui sa lase pe atacatori sa omoare oameni nevinovati?

Adventiștii de ziua a șaptea condamnă crima în toate formele ei. Dacă toți oamenii ar gândi la fel, dar mai ales dacă toți am aplica în practică gândirea aceasta, n-ar mai fi nevoie de Armată și Poliție.

ioanna 17.03.2013 14:16:03

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510433)
Adventiștii de ziua a șaptea condamnă crima în toate formele ei. Dacă toți oamenii ar gândi la fel, dar mai ales dacă toți am aplica în practică gândirea aceasta, n-ar mai fi nevoie de Armată și Poliție.

Crima este condamnata de toti crestinii, nu doar de adevntistii de ziua a 7-a. De asemenea, stiti bine ca doar la Parusie va avea loc prefacerea lumii, deci pacatul va exista in lume, intotdeauna va plana amenintarea unora. Care este pozitia adventistilor de ziua a saptea fata de razboiul de aparare?

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510433)
Aveți dreptate, ați discutat [ca de obicei] despre cu totul altceva decât topicul propus.

M-am molipsit de la dv.

beniamin777 17.03.2013 14:17:35

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510425)
Am dat exemplul cu violul, pentru ca fratele d-voastra adventist a spus ca in niciun caz nu se reactioneaza agresiv. De aceea l-am intrebat daca ar asista pasiv daca cineva ar atenta la sotia lui.

Fratele dv. adventist condamna pe cei care au participat la razboi; asa reiese din spusele lui. Eu am spus ca conteaza si intentia, adica oamenii au mers cu intentia de a se apara, nu de a ucide.

"Fratele" condamna altceva: justificarea crimei si chiar invaluirea acesteia in ambalaj de virtute.

Sa ma fereasca Dumnezeu, dar daca as fi constrans sa ucid si as face-o, nu as cauta justificari ci m-as numi ucigas. Sa-i spunem pacatului pe nume.

ioanna 17.03.2013 14:18:59

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510435)
"Fratele" condamna altceva: justificarea crimei si chiar invaluirea acesteia in ambalaj de virtute..

Este intelegerea d-voastra eronata, nu a noastra. A ucide e un pacat, dar chiar daca nu-ti doresti, uneori se intampla, datorita unor circumstante (vedeti razboiul de aparare), asta am tot spus.

Soldatii sunt decorati pentru ca si-au aparat tara si semenii , le-au salvat vietile, nu pentru numarul oamenilor ucisi.

@osutafaraunu: spuneti ca oamenii pleaca din bisericile istorice pentru ca s-au saturat de crimele facute in numele Crestinismului. Ce crime in numele Crestinismului a facut Biserica Ortodoxa?

centesimusoctavus 17.03.2013 14:28:19

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510434)
Crima este condamnata de toti crestinii, nu doar de adevntistii de ziua a 7-a.

Îmi cer iertare, dar de pe ultimele pagini postările ortodoxe dădeau impresia că se face apologia crimei (bineînțeles mascată de legitima apărare și apărarea Patriei).

Citat:

Care este pozitia adventistilor de ziua a saptea fata de razboiul de aparare?

Adventiștii nu au doctrină militară (nici în ce privește cucerirea, nici în ce privește apărarea), ei sunt total împotriva războiului. De aceea, de regulă nu optează pentru serviciul militar activ.

Citat:

M-am molipsit de la dv.

În cazul acesta va trebui să ne pocăim.:3:

ioanna 17.03.2013 14:30:23

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510439)
În cazul acesta va trebui să ne pocăim.:3:

Cand o sa vad la d-voastra o farama de pocainta, o sa ma indrept si eu.

centesimusoctavus 17.03.2013 14:31:26

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510437)
@osutafaraunu: spuneti ca oamenii pleaca din bisericile istorice pentru ca s-au saturat de crimele facute in numele Crestinismului. Ce crime in numele Crestinismului a facut Biserica Ortodoxa?

Vorbeam la modul general. Așteptăm să se deschidă arhivele. Judecata este aproape!

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:50:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.