Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   Mantuirea - numai la ortodocsi?! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4689)

tara tara vrem ostas 27.07.2011 22:29:58

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 382704)
ortodox si e irelevant ? tocmai de asta nu iti raspund . frate ..... asadar esti cumva la spovedanie ? sau la judecata mea ? tu nu esti decit un user pe un forum .... atit .... sa consider frate computerul de pe care citesc o informatie ? ha ha ha ... acum intelegi de ce rad? hmmmm ...
multa iubire

atunci permite-mi sa ma iau de eventualul tau raspuns... cum poate adevarul sa fie o persoana? adevarul e faptic e concret... o cladire inanimata(care e adevar insusi) e Iisus?.. un vierme care e adevarat , e Iisus? o masina care e adevarata e Iisus?diavolul care e adevarat conform doctrinei crestine, e Iisus?pomul, iarba, norul, sunt Iisus?deci?

tara tara vrem ostas 27.07.2011 22:45:49

o alta intrebare, cand Iisus a spus ca e adevarul, el a facut aceasta afirmatie in calitatea de?

the_Listener 27.07.2011 23:12:06

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 382709)
atunci permite-mi sa ma iau de eventualul tau raspuns... cum poate adevarul sa fie o persoana? adevarul e faptic e concret... o cladire inanimata(care e adevar insusi) e Iisus?.. un vierme care e adevarat , e Iisus? o masina care e adevarata e Iisus?diavolul care e adevarat conform doctrinei crestine, e Iisus?pomul, iarba, norul, sunt Iisus?deci?

fals.... adevarul este Dumnezeu si este TRINITATE ... oare cum poate fi el OMNIPOTENT . OMNIPREZENT , OMNISCIENT ? asadar acum inteleg de ce e irelevant ca esti ortodox sau sa inteleg ca esti ispitit de catre diavol ? ....ha ha ha
multa iubire

the_Listener 27.07.2011 23:13:19

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 382715)
o alta intrebare, cand Iisus a spus ca e adevarul, el a facut aceasta afirmatie in calitatea de?

calea , adevarul si viata ..... nimeni nu intra in imparatia cerurilor far El ... sa continui ?
multa iubire

tara tara vrem ostas 27.07.2011 23:15:38

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 382729)
calea , adevarul si viata ..... nimeni nu intra in imparatia cerurilor far El ... sa continui ?
multa iubire

ca ce a vorbit cand a facut afirmatia asta?

tara tara vrem ostas 27.07.2011 23:16:36

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 382727)
fals.... adevarul este Dumnezeu si este TRINITATE ... oare cum poate fi el OMNIPOTENT . OMNIPREZENT , OMNISCIENT ? asadar acum inteleg de ce e irelevant ca esti ortodox sau sa inteleg ca esti ispitit de catre diavol ? ....ha ha ha
multa iubire

atunci Dumnezeu este in toate pana si in diavol?

the_Listener 28.07.2011 00:40:26

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 382732)
atunci Dumnezeu este in toate pana si in diavol?

avind in vedere ca si diavolul CA INGER a fost creat de Dumnezeu cine e seful? ha ha ha
multa iubire
ps diavolul a cazut ca S-A INDEPARTAT de Dumnezeu prin mandrie dar el este o creatie a lui dumnezeu CA INGER REPET ... nu de alta dar sa nu imi spui ca dumnezeu a creat rau ca ma apuca rasul .... raul nu exista ... raul este ABSENTA BINELUI ... asa cum intunericul este ABSENTA LUMINII ....
multa iubire

the_Listener 28.07.2011 00:41:30

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 382731)
ca ce a vorbit cand a facut afirmatia asta?

ca si´´ cale , adevar si viata ´´´
multa iubire

tara tara vrem ostas 28.07.2011 18:52:01

Daca Adevarul este Dumnezeu, ce este Dumnezeu?

Mihai36 28.07.2011 21:30:48

Eu cred ca Adevarul se refera la valoarea starii desavirsirii (comparativ cu valoarea starii nedesavirsirii,) aceea este adevarata stare (restul sint doar surogate sau parti), totul se raporteaza la ea, ea reprezinta Legea dupa care sintem judecati. Ea este acel Iisus care se afla in fiecare om in masura desavirsirii caracterului sau si a purificarii hainelor spirituale (calitatile).
In acest fel El este calea pe care merge intreaga umanitate catre Dumnezeu- prin desavirsire ca lucrare a Duhului Sfint.
In acest fel se obtine adevarata viata adevaraa traire, viata vesnica.

Desigur Sfintia Sa a spus asta in calitate de Hristos dar mai ales in calitate de Dumnezeu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:13:00.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.