Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre suflet, duh si starea omului in moarte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11275)

osutafaraunu 18.01.2012 11:38:16

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 422938)
nu am facut nici un fel de speculatii. As cum tu vrei ALB PE NEGRU

Omule, e pentru a câta oară că persiști în aceeași eroare!? Fă te rog corectura, ori fă-te de râs în fața întregului forum... cum dorești.

stefan florin 18.01.2012 11:41:50

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 422943)
Omule, e pentru a câta oară că persiști în aceeași eroare!? Fă te rog corectura, ori fă-te de râs în fața întregului forum... cum dorești.

tu raspunde la intrebare.Doamne ajuta!

iuliu46 18.01.2012 13:37:30

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 422878)
N-am auzit de acel citat ”celebru”, dar dacă el există, nu e un efect al doctrinei Sola Scriptura, ci mai degrabă al accentului pus pe elementul uman al scriitorilor Bibliei. Ghici cine-l susține?

"Rogueries, absurdities and untruths were perpetrated upon the teachings of Jesus by a large band of dupes and importers led by Paul, the first great corrupter of the teaching of Jesus." - Thomas Jefferson.

Mihai36 18.01.2012 13:39:46

faptul ca face precizarea in legatura cu atingerea de om ucis adica de cadavru este clar ca se refera la moartea trupului caci sufletul nu poate fi omorit de om el merge acolo undeva la dumnezeu intr-undomeniu diferit de imparatia Sa numit locuinta mortilor.

iNrest nu imi dau seama daca ar trebui sa scrie ca Iisus este nemuritor sau ar trebui sa se subintelaga avind in vedere mai multe versete cit si faptul ca El sau prin trairea Lui in spiritul nostru capatam viata vesnica , etc

iar la "etc." ma refer la alte versete cu referire la natura Sa dvina si implicit vesnica, incluisv la compararea lui Melchisedec cu Iisus din care reiese ca ambii au aceeasi natura fara de inceput si "fara de sfirsit" deci divina.

iuliu46 18.01.2012 13:39:53

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 422874)
sunt imateriali.

prin urmare: poti arunca in acelasi loc, entitati materiale si entitati imateriale?

Probabil ca da.Om trai si om vedea .:21:

Profetul de carton 18.01.2012 13:53:24

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 423000)

poti arunca moartea, care nu e niciun fel de entitate, intr-un loc unde arunci entitati materiale si...imateriale? asta se poate?

osutafaraunu 18.01.2012 14:04:21

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 422998)
"Rogueries, absurdities and untruths were perpetrated upon the teachings of Jesus by a large band of dupes and importers led by Paul, the first great corrupter of the teaching of Jesus." - Thomas Jefferson.

Mulțumesc pentru citat, a fost o surpriză pentru mine. Deși nu cunosc contextul în care Jefferson a spus acele cuvinte, pot recunoaște că marii oameni ne pot totuși dezamăgi uneori. Singurul care nu ne dezamăgește niciodată e Hristos.

osutafaraunu 18.01.2012 14:06:03

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 423000)

Hlizeala aceasta se poate ușor transforma într-un rictus de groază:
"Om muri... și-om vedea"... la a doua înviere!:20:

iuliu46 18.01.2012 14:21:13

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 423002)
poti arunca moartea, care nu e niciun fel de entitate, intr-un loc unde arunci entitati materiale si...imateriale? asta se poate?

Profetule din cum inteleg eu cu mintea mea apocalipsa ceea ce se arunca in foc este pacatul.Si moartea si iadul inseamna pacatul.

osutafaraunu 18.01.2012 14:36:31

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 423009)
din cum inteleg eu cu mintea mea apocalipsa ceea ce se arunca in foc este pacatul.Si moartea si iadul inseamna pacatul.

Moartea și locuința morților (mormântul, cimitirul) sunt consecințe ale păcatului, nu păcatul însuși:

Pentru că plata păcatului este moartea, iar harul lui Dumnezeu, viața veșnică, în Hristos Iisus, Domnul nostru.” (Rom.6,23 - versiunea Sinodală)

Sufletul care păcătuiește va muri...” (Iezechiel 18,20 - versiunea Sinodală)

Oops! Iarăși sufletul moare...

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:54:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.