Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   ECUMENISMUL (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2702)

DragosP 26.10.2017 22:00:26

Păi el nu e aglutinat. E acrestinat.

AlinB 26.10.2017 22:39:20

Citat:

În prealabil postat de suslik (Post 653411)
Poate.
Nu, nu sunt de partea rea, fereasca Dumnezeu. Doar ca sunt realist, si nu aspir la tinte de evolutie spirituala din start extrem de inalte. Daca nu ajung in Iad, e perfect.

Pai in yoga budhism & stuff e chestia asta cu evolutia spirituala, sfere inalte, bla bla.

Aici vorbim doar de mantuire care inseamna sa nu ajungi in Iad dar e mai mult decat sa nu ajungi in Iad - paradoxal, nu?

Deci daca iti propui doar sa ratezi Iadul la mustata, cam risti sa cazi in el..

AlinB 26.10.2017 22:40:17

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 653428)
Păi el nu e aglutinat. E acrestinat.

Si crezi ca l-ai increstinat cu sentinta asta sau doar ai mai dat drumul putin la presiune?

Bucuriepedrum 26.10.2017 22:43:23

Pff... Eu nici nu-mi propun să ratez Iadul - că nu prea mă văd în stare să-l evit -, vreau doar să trăiesc ca și când aș merita Raiul. :(

simpllu 26.10.2017 22:45:24

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 653434)
Si crezi ca l-ai increstinat cu sentinta asta

Hai că nu se știu de două zile.

simpllu 26.10.2017 22:48:35

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 653433)
Deci daca iti propui doar sa ratezi Iadul la mustata, cam risti sa cazi in el..

Ținta este greșită. :)

AlinB 26.10.2017 22:51:49

Citat:

În prealabil postat de Bucuriepedrum (Post 653435)
Pff... Eu nici nu-mi propun să ratez Iadul - că nu prea mă văd în stare să-l evit

Nici un om nu e in stare sa rateze Iadul, daca o face totusi cineva, e de la Dumnezeu dupa masura in care se deschide fata de El si desigur, inseamna sa mai renunte la una alta, obiceiuri proaste, ambitii aiurea, etc.

Bucuriepedrum 26.10.2017 22:56:23

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 653440)
Nici un om nu e in stare sa rateze Iadul, daca o face totusi cineva, e de la Dumnezeu dupa masura in care se deschide fata de El si desigur, inseamna sa mai renunte la una alta, obiceiuri proaste, ambitii aiurea, etc.

Știu și asta, dar Dumnezeu nu te poate mântui împotriva voinței (în afara efortului tău, de fapt) tale. Adică poate, dar nu ăsta e scopul.
Eu știu că nu pot, mereu o dau în gropi. Bine, nici nu deznădăjduiesc, esențială e lupta, nu biruința. Iar dacă moartea mă va prinde luptând cu răul din mine, în ochii mei voi fi câștigat. Și mi-e arhisuficient, indiferent ce mă așteaptă dincolo.

Penticostalul Traditional 26.10.2017 23:27:32

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 653401)
Deosebirea fiind ca ortodocsii au temei istoric pentru a se lega direct de perioada apostolica, pe cand penticostalii... :36:

Din perspectiva mea, protestanții și ortodocsii au cel putin la fel de solid temei istoric pentru a se crede descendenți ai creștinismului apostolic.
Protestanții însă, probabil, au putin mai multa dreptate.
Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 653401)
Doar ignoranta "drept"credinciosilor lor ii mai salveaza, majoritatea rromi si asemenea..

Sufletul oricărui tigan are exact aceeași valoare cu al tau.

AlinB 27.10.2017 00:12:14

Citat:

În prealabil postat de Bucuriepedrum (Post 653441)
Știu și asta, dar Dumnezeu nu te poate mântui împotriva voinței (în afara efortului tău, de fapt) tale. Adică poate, dar nu ăsta e scopul.
Eu știu că nu pot, mereu o dau în gropi. Bine, nici nu deznădăjduiesc, esențială e lupta, nu biruința. Iar dacă moartea mă va prinde luptând cu răul din mine, în ochii mei voi fi câștigat. Și mi-e arhisuficient, indiferent ce mă așteaptă dincolo.

Nu poti sa poti sau nu poti sa vrei? :)

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:16:49.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.