Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre suflet, duh si starea omului in moarte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11275)

stefan florin 20.01.2012 11:15:51

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 423355)
Mihail (Cine este ca Dumnezeu) este singurul arhanghel, nu este un inger. Ati mostenit invatatura gresita cum ca ar fi mai multi arhangheli si acestia sunt tot niste ingeri.

Inger este Gabriel (despre care Scriptura nu spune niciodata ca ar fi arhanghel - asa cum invata traditia).

si apropos, unde scrie ca este singurul arhanghel? Doamne ajuta!

osutafaraunu 20.01.2012 11:19:42

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 423405)
eu una te intreb si tu alta imi raspunzi. Te-am intrebat ce este un arhanghel? Doamne ajuta!

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 423406)
si apropos, unde scrie ca este singurul arhanghel? Doamne ajuta!

Prietene, vezi că ai greșit topicul, încearcă aici
Pe topicul pe care te afli, se răspunde (mai exact: nu se răspunde) la întrebarea: unde scrie că sufletul e nemuritor?

stefan florin 20.01.2012 11:28:28

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423410)
Prietene, vezi că ai greșit topicul, încearcă aici
Pe topicul pe care te afli, se răspunde (mai exact: nu se răspunde) la întrebarea: unde scrie că sufletul e nemuritor?

intrebarea nu-ti era adresata, si daca tot te-ai amestecat, macar o faceai cu un raspuns

grasu77 20.01.2012 12:12:24

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 423405)
eu una te intreb si tu alta imi raspunzi. Te-am intrebat ce este un arhanghel? Doamne ajuta!

Mi-ai pus o intrebare, indicandu-mi un verset (dintro traducere falsificata a Bibliei) unde se gasea raspunsul dorit de tine. Eu ti-am raspuns exact la intrebare, referinduma la versetul indicat de tine.

Acum, pentru ca suntem off-topic, propun sa pui astfel de intrebari pe topicul deschis pe acest subiect.

P.S. Pana una alta, schimba Biblia. Traducerea pe care o folosesti te rataceste mai rau. Iti recomand o traducere ortodoxa veche.

stefan florin 20.01.2012 20:42:49

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 423430)
Mi-ai pus o intrebare, indicandu-mi un verset (dintro traducere falsificata a Bibliei) unde se gasea raspunsul dorit de tine. Eu ti-am raspuns exact la intrebare, referinduma la versetul indicat de tine.

Acum, pentru ca suntem off-topic, propun sa pui astfel de intrebari pe topicul deschis pe acest subiect.

P.S. Pana una alta, schimba Biblia. Traducerea pe care o folosesti te rataceste mai rau. Iti recomand o traducere ortodoxa veche.

amice, Biblia din care am citat nu este o Biblie ortodoxa tocmai ca sa evit astfel de situatii ca cea de acum (din pacate nu am reusit), ci Biblia Cornilescu. Nici asta nu e buna?
PS-si Biblia King James spune tot la fel in versetul cu pricina. Poti verifica. Sa nu-mi zici ca nici asta NU e buna

osutafaraunu 21.01.2012 15:22:18

sufletul moare (8)

"Dacă cineva va ucide om, ucigașul trebuie ucis după cuvintele martorilor, dar pentru a osândi la moarte, nu este de ajuns un singur martor." (Numeri 35,30 - versiunea Sinodală)

În originalul ebraic se spune "va ucide suflet [nephesh]". Deci... sufletul poate fi ucis, poate fi omorât. Clar.

osutafaraunu 22.01.2012 09:28:29

sufletul moare (9)

"Dar ia bine seama să nu mănânci sânge, pentru că sângele este suflet; să nu mănânci sufletul laolaltă cu carnea;"(Deut.12,23 - versiunea Anania)

Ăsta este cel mai tare verset! El singur, demolează toată șandramaua teologică a "sufletului nemuritor" care la moarte se ridică, se învârte, iar apoi pleacă în Cosmos ca satelitu'.

Tot el explică și sensul alegoric al episodului din Apoc.6,9-10 în care "sufletele" martirilor strigă. Strigă la fel cum strigă și sângele martirului Abel (Facerea 4,10). Sufletul e identificat cu sângele - acest motor al vieții, care odată cu luarea curentului (suflarea de viață) moare!

Sufletul moare!

stefan florin 22.01.2012 11:29:04

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423899)
"Dar ia bine seama să nu mănânci sânge, pentru că sângele este suflet; să nu mănânci sufletul laolaltă cu carnea;"(Deut.12,23 - versiunea Anania)

Ăsta este cel mai tare verset! El singur, demolează toată șandramaua teologică a "sufletului nemuritor" care la moarte se ridică, se învârte, iar apoi pleacă în Cosmos ca satelitu'.

Tot el explică și sensul alegoric al episodului din Apoc.6,9-10 în care "sufletele" martirilor strigă. Strigă la fel cum strigă și sângele martirului Abel (Facerea 4,10). Sufletul e identificat cu sângele - acest motor al vieții, care odată cu luarea curentului (suflarea de viață) moare!

Sufletul moare!

daca tot ai adus in discutie acest subiect, explica tu te rog, cum poate sa strige sangele? Doamne ajuta!

osutafaraunu 22.01.2012 12:14:03

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 423916)
daca tot ai adus in discutie acest subiect, explica tu te rog, cum poate sa strige sangele?

Evident este o vorbire figurată, doar nu ne imaginăm hematiile având gură și globulele albe corzi vocale...

stefan florin 22.01.2012 13:25:55

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423918)
Evident este o vorbire figurată, doar nu ne imaginăm hematiile având gură și globulele albe corzi vocale...

mda...la figurat...si atunci ce a inteles Cain din vorbele lui Dumnezeu? Ce intelegem cand se zice ca sangele are un suflet? Ai adus mereu acest argument: sangele are un suflet. Explica, te rog! Doamne ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:59:35.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.