Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserici Protestante (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5030)
-   -   Pentru ce pleaca oamenii din Bisericile istorice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15091)

stefan florin 17.03.2013 19:12:22

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510523)
Alta intelegere pe dos. Biserica neoprotestanta la care am trecut nu mi-a promis absolut nimic. Dimpotriva, m-a pus in fata unor dificultati, pe care nu le aveam in biserica istorica. Mi-ar fi fost mult mai comod sa raman unde eram. Am decis, totusi, sa aleg ce era conform cu Sfanta Scriptura, nu ce era mai comod. In plus, nu am fost ademenit cu nimic. Chiar a fost amanata primirea mea in randul membrilor.Trecusera doar vreo 3 luni de cand frecventam biserica neoprotestanta iar conducerea bisericii voia sa treaca mai mult timp, pentru ca eu sa fiu sigur daca vreau sa fac schimbarea. Nu se grabeau sa racoleze. Voiau oameni care sunt convinsi ca ceea ce fac este bine.

da, da , da...parca ii aud pe fratii tai vitregi: martorii lui iehova

Dumitru73 17.03.2013 19:13:03

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510523)
Am decis, totusi, sa aleg ce era conform cu Sfanta Scriptura, nu ce era mai comod. ...
Nu se grabeau sa racoleze. Voiau oameni care sunt convinsi ca ceea ce fac este bine.

adică cum să alegi? ce este conform cu Scriptura?

nu se grabeau ... poate te cercetau. poate voiau ca EI să se convingă de devotiunea ta.

centesimusoctavus 17.03.2013 19:17:04

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510530)
cum fac unii neofiti np.

La cine faceți referire, numindu-i "neofiți", dacă nu vă supărați?

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510530)
"Lumina" ar fi fost daca ar fi ramas alaturi de fratii lor, corijandu-i

De la Luther încoace, se tot încearcă metoda aceasta și de fiecare dată se lasă cu excomunicare... O slabă idee vă puteți face cu ceea ce se întâmplă cu noi aici, la modul virtual. Imaginați-vă cum ar fi fost ca discuțiile acestea să aibă loc în sânul Bisericii Ortodoxe!

ioanna 17.03.2013 19:18:42

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 510535)
da, da , da...parca ii aud pe fratii tai vitregi: martorii lui iehova

Daca unii aleg sa paraseasca Biserica pentru ca s-au regasit in alta parte, sa le fie de bine, ei raspund in fata Domnului, dar sa nu vina cu "sfaturi"; sa recunoasca incapacitatea lor de a intelege Ortodoxia si sa-si vada de drumul pe care l-au ales, sa ne lase in pace. Din pacate, unii-s ca scaiul.

centesimusoctavus 17.03.2013 19:20:10

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510540)
Daca a ales sa paraseasca Biserica pentru ca s-au regasit in alta parte, sa le fie de bine, ei raspund in fata Domnului, dar sa nu-mi vina cu "sfaturi"; sa recunoasca incapacitatea lor de a intelege Ortodoxia si sa-si vada de drumul pe care l-au ales.

Care e datoria supremă a omului? Să "înțeleagă Ortodoxia", ori să înțeleagă ce cere Dumnezeu de la el?

ioanna 17.03.2013 19:21:42

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510541)
Care e datoria supremă a omului? Să "înțeleagă Ortodoxia", ori să înțeleagă ce cere Dumnezeu de la el?

Ortodoxia e ceea ce cere Dumnezeu de la el, adica dreapta credinta.

beniamin777 17.03.2013 19:22:14

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 510536)
adică cum să alegi? ce este conform cu Scriptura?

nu se grabeau ... poate te cercetau. poate voiau ca EI să se convingă de devotiunea ta.

Cautam o biserica a carei invataturi (doctrina) sa fie cat mai aproape de Sfanta Scriptura. Am gasit-o si am ales sa raman in aceasta biserica.

De ce nu se grabeau? Sunt reale si motivele expuse de dvs. Nu puteau primi in biserica un om care sovaia, care nu era sigur de ceea ce crede. De aceea, mai intai erau prezentate, in detaliu si explicit, punctele de doctrina ale bisericii, pentru ca omul sa stie in ce se baga.

centesimusoctavus 17.03.2013 19:23:17

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510542)
Ortodoxia e ceea ce cere Dumnezeu de la el, adica dreapta credinta.

Aceasta e o axiomă, dar oare așa scrie în Scriptură? Ori a scris Dumnezeu asta pe cer cu litere de foc?

stefan florin 17.03.2013 19:25:18

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510545)
Aceasta e o axiomă, dar oare așa scrie în Scriptură? Ori a scris Dumnezeu asta pe cer cu litere de foc?

si invatatura vostra primita de la tanti Lenuta e mai aproape de Biblie?

Dumitru73 17.03.2013 19:25:56

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510543)
Cautam o biserica a carei invataturi (doctrina) sa fie cat mai aproape de Sfanta Scriptura. Am gasit-o si am ales sa raman in aceasta biserica.

care erau acele invataturi?
ai studii teologice?
de câte ori ai citit Biblia cap-coada?

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:06:50.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.