Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserici Protestante (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5030)
-   -   Pentru ce pleaca oamenii din Bisericile istorice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15091)

beniamin777 17.03.2013 19:27:20

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510540)
Daca unii aleg sa paraseasca Biserica pentru ca s-au regasit in alta parte, sa le fie de bine, ei raspund in fata Domnului,

Cum adica, "raspund in fata Domnului"? Este vre-un pacat sa parasesti Biserica Ortodoxa? Sfintii Apostoli si-au schimbat, cu totii, religia. Important este sa faci o schimbare catre Dumnezeu (indiferent daca schimbi sau nu confesiunea religioasa).

ioanna 17.03.2013 19:27:58

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 510548)
care erau acele invataturi?
ai studii teologice?
de câte ori ai citit Biblia cap-coada?

O nuu.. Nu crezi ca fac suficienta propaganda adevatista pe forum, ii mai si provoci sa-si spuna doctrinele cultului ? :)

centesimusoctavus 17.03.2013 19:28:20

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 510546)
si invatatura vostra primita de la tanti Lenuta e mai aproape de Biblie?

Învățătura am primit-o din Scriptură, nu de la tanti Lenuța. Și dacă tot veni vorba, tanti aia tot către Scriptură trimitea, nu către cruci pe cer...

ioanna 17.03.2013 19:28:57

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510550)
Cum adica, "raspund in fata Domnului"? Este vre-un pacat sa parasesti Biserica Ortodoxa? Sfintii Apostoli si-au schimbat, cu totii, religia. Important este sa faci o schimbare catre Dumnezeu (indiferent daca schimbi sau nu confesiunea religioasa).

Este pacat sa te lepezi de Biserica lui Hristos. Asta ati facut aderand la o adunare care incearca sa traiesca dupa principiile biblice, insa rupti de Biserica, asemeni unei secte exclusiviste.

stefan florin 17.03.2013 19:31:43

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510553)
Învățătura am primit-o din Scriptură, nu de la tanti Lenuța. Și dacă tot veni vorba, tanti aia tot către Scriptură trimitea, nu către cruci pe cer...

am vazut ca tot va place sa cititi din Catehismul Ortodox atunci cand vine vorba despre Decalog. Scrie acolo si despre cruci pe cer?

Dumitru73 17.03.2013 19:33:23

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510552)
O nuu.. Nu crezi ca fac suficienta propaganda adevatista pe forum, ii mai si provoci sa-si spuna doctrinele cultului ? :)

cele 3 intrebari au o succesiune logica.
aștept un răspuns sincer.

kamil8 17.03.2013 19:34:15

pentru

pentru ca in ultimul timp sunt atatea scandaluri in care sunt implicati slujitori ai bisericii atat catolice cat si ortodoxe, pentru ca cei de alta credinta stau mai bine la propaganda si mai ademenesc si cu recompense......

beniamin777 17.03.2013 19:42:48

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 510548)
care erau acele invataturi?
ai studii teologice?
de câte ori ai citit Biblia cap-coada?

1. Acele invataturi se gasesc pe site-ul oficial al bisericii. Nu este cazul sa le dezvolt aici (si asa cineva a facut un atac de panica).
2. Nu am studii teologice de specialitate. Asta nu inseamna ca nu pot purta o discutie publica cu un preot, pe baza invataturilor din Sfanta Scriptura. Pot sa-mi marturisesc credinta fara nici o teama, in fata oricui.
3. Cu cititul Bibliei cap-coada nu ma pot lauda (spre rusinea mea, deoarece in biserica se obisnuieste ca in decursul unui an sa fie citita Biblia, cap-coada). Dar am citit toate cartile Bibliei de mai multe ori. Si sunt pasionat de studiul Bibliei, zilnic, de peste 6 ani de zile.

ioanna 17.03.2013 19:46:32

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510563)
3. Cu cititul Bibliei cap-coada nu ma pot lauda (spre rusinea mea, deoarece in biserica se obisnuieste ca in decursul unui an sa fie citita Biblia, cap-coada). Dar am citit toate cartile Bibliei de mai multe ori. Si sunt pasionat de studiul Bibliei, zilnic, de peste 6 ani de zile.

Cat timp ati fost in BO ati studiat Biblia zilnic,ati asistat la slujbe? Stiti desigur ca in decursul anului se parcurge.
Nu fac "atac de panica" pentru ca propavaduiti doctrinele adevntiste pe un forum ortodox; de ani de zile o face fratele d-voastra secondat de altii. Oricum le cunosc destul de bine.

iuliu46 17.03.2013 19:46:46

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510563)
1. Acele invataturi se gasesc pe site-ul oficial al bisericii. Nu este cazul sa le dezvolt aici (si asa cineva a facut un atac de panica).
2. Nu am studii teologice de specialitate. Asta nu inseamna ca nu pot purta o discutie publica cu un preot, pe baza invataturilor din Sfanta Scriptura. Pot sa-mi marturisesc credinta fara nici o teama, in fata oricui.

Mai ales Danel, Apocalipsa, Ecclesiastul cap 9 si porunca a IV a. :1:

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:15:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.