Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Porcule, te-am omorat ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11791)

medusa 11.01.2011 12:16:20

daca nu v-a lamurit acel fragment biblic, poate acesta:

Faptele Apostolilor 10:11 *A văzut cerul deschis și un vas ca o față de masă mare, legată cu cele patru colțuri, coborându-se și slobozindu-se în jos pe pământ.
12 *În ea se aflau tot felul de dobitoace cu patru picioare și târâtoare de pe pământ și păsările cerului.
13 *Și un glas i-a zis: „Petre, scoală-te, taie și mănâncă.”
14 *„Nicidecum, Doamne” a răspuns Petru. „Căci niciodată n-am mâncat ceva spurcat sau necurat.”
15 *Și glasul i-a zis iarăși a doua oară: „Ce a curățit Dumnezeu, să nu numești spurcat.”

deci, ce preferati? costita afumata sau jambon? poate un caltabos? sau toba?

orice ati alege, sunt delicioase, va asigur !

hai, pofta buna !

tricesimusquintus 11.01.2011 12:18:05

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 321848)
daca nu v-a lamurit acel fragment biblic, poate acesta:

Faptele Apostolilor 10:11 *A văzut cerul deschis și un vas ca o față de masă mare, legată cu cele patru colțuri, coborându-se și slobozindu-se în jos pe pământ.
12 *În ea se aflau tot felul de dobitoace cu patru picioare și târâtoare de pe pământ și păsările cerului.
13 *Și un glas i-a zis: „Petre, scoală-te, taie și mănâncă.”
14 *„Nicidecum, Doamne” a răspuns Petru. „Căci niciodată n-am mâncat ceva spurcat sau necurat.”
15 *Și glasul i-a zis iarăși a doua oară: „Ce a curățit Dumnezeu, să nu numești spurcat.”

deci, ce preferati? costita afumata sau jambon? poate un caltabos? sau toba?

orice ati alege, sunt delicioase, va asigur !

hai, pofta buna !

Fragmentul respectiv s-a mai discutat. Mai căutați...

medusa 11.01.2011 12:23:49

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321849)
Fragmentul respectiv s-a mai discutat. Mai căutați...

poate un Marcu 7:19 ?

a, scuze, poate si asta s-a mai discutat....in fine, vad ca nu aveti argumente, no problem, stiam ca asa va fi.

tricesimusquintus 11.01.2011 12:26:40

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 321851)
poate un Marcu 7:19 ?

a, scuze, poate si asta s-a mai discutat....in fine, vad ca nu aveti argumente, no problem, stiam ca asa va fi.

Acesta nu s-a mai discutat. Doriți să-l discutăm, chiar dacă veți constata că nu se referă la porc, ori alte alimente interzise de Dumnezeu (precum cele de mai înainte)?

medusa 11.01.2011 12:31:13

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321854)
Acesta nu s-a mai discutat. Doriți să-l discutăm, chiar dacă veți constata că nu se referă la porc, ori alte alimente interzise de Dumnezeu (precum cele de mai înainte)?

pai daca textul biblic (chiar daca nu in toate manuscrisele) reda: "a facut toate alimentele curate" - prin ce este scris, este evident ca se face referire si la carnea de porc.

tricesimusquintus 11.01.2011 12:36:22

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 321859)
pai daca textul biblic (chiar daca nu in toate manuscrisele) reda: "a facut toate alimentele curate" - prin ce este scris, este evident ca se face referire si la carnea de porc.

V-am avertizat să aveți grijă cu foarfeca aia! Puneți-o frumușel deoparte, și luați-vă timp să citiți tot capitolul 7 (măcar primele 8 versete), nu e nevoie să-mi replicați urgent... între timp mai fac și eu alte lucruri. Aveți în vedere măcar două aspecte foarte importante în elucidarea problemei:
1. Între cine are loc discuția aceasta
2. care era problema în dispută

Nu e nevoie să-mi comunicați concluzia, vă înțeleg jena. Mulțumesc.

medusa 11.01.2011 12:50:12

bine, daca nu sunt bune aceste versete, desi mai sunt, cum ar fi Romani 14:2,3 ; spuneti-mi de ce fac eu un pacat in conditiile in care mananc carne de porc si preparate din carne de porc, unde scrie in Noul testament sa nu mananc porc?
Nu puteti sa aduceti versetele? Va inteleg jena. Multumesc.

tricesimusquintus 11.01.2011 13:00:06

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 321865)
bine, daca nu sunt bune aceste versete

Versetele sunt foarte bune, doar că se referă la cu totul alt subiect (precum desigur ați constatat).

Citat:

desi mai sunt, cum ar fi Romani 14:2,3

Nici acestea nu se referă la porc (ori alte alimente prohibite), studiați de asemenea contextul.

Citat:

spuneti-mi de ce fac eu un pacat in conditiile in care mananc carne de porc si preparate din carne de porc

Nu am spus că faceți păcat. Atâta vreme cât nu cunoașteți aceste prevederi ale Scripturii, nu e nicio problemă... fiecare descoperim câte ceva nou, și încercăm să facem reforme în viața noastră spirituală, morală, ori chiar fizică. Și credeți-mă e doar spre binele nostru. Dumnezeu este interesat de sănătatea noastră, nu ne vrea răul.

Citat:

, unde scrie in Noul testament sa nu mananc porc?
Nu puteti sa aduceti versetele? Va inteleg jena. Multumesc.

Dacă v-aș da versetul, precis ați spune că e altul contextul.:1: Se pare că reluăm aceeași veche poveste: o interdicție clară și repetată de zeci de ori în VT, trebuie neapărat să fie și în NT altfel nu ascultăm de ea! Spuneți-mi sincer: dacă ar scrie in VT să nu mâncați viermi, iar în NT nu s-ar repeta interdicția, ați mânca? Ce face diferența?

medusa 11.01.2011 13:05:55

porcul este comestibil, viermii nu sunt comestibili.

sau...oricum, sunt specii de viermi, care sunt comestibile, si pe alea le-as manca, cu siguranta, daca mi-ar placea gustul.

Din pacate, nu mi-ati adus absolut niciun argument in defavoarea consumului de carne de porc, asa ca nu puteti spune ca am luat la cunostinta...ce? daca Pavel spune ca cel tare poate manca orice? Eu sunt tare si mananc orice, ma tine stomacul. Cat mai gras, ca sa fie cat mai gustos, slanina, ceapa, mmmmm, ce gustos ! si multa carne, ca sa prind putere !

Florin-Ionut 11.01.2011 13:17:14

Mai fratilor, da' ce rating are porcul asta! :49:

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:02:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.