![]() |
stefan -florin ..... fi atent ce a postat ioaana cind vrei sa continuam discutia .... hmmm
multa iubire |
Citat:
Deci Iisus le-a zis: Adevărat, adevărat zic vouă: Nu Moise v-a dat pâinea cea din cer; ci Tatăl Meu vă dă din cer pâinea cea adevărată.Căci pâinea lui Dumnezeu este cea care se coboară din cer și care dă viață lumii. (Ioan 6:32-33) Deci Iisus este "piinea venita din cer" care aduce lumii viata, o hraneaste spiritual. Iisus vorbea in pilde, folosea exemplificari din viata curenta, cunoscute de oamenii simpli,nepregatiti spiritual , exemplificari prin intermediul carora omul ajunge sa inteleaga invataturi cu referire la comportament, morala, mantuire si viata vesnica, deci cuvintele Sale erau o „o mana cereasca” pentru ei. Iisus nu relateaza direct invatatura Sa, ci o transmite cu subinteles , lasa omul sa mediteze si sa formuleze singur invatatura corecta, sa asimileze treptat, sa se „hraneasca” cu cuvintele Sale, astfel incat la final omul traia sentimentul de satietate, de satisfactie a implinirii personale. |
Citat:
Eu nu tin post ca sa pot scoate duhuri ca nu sunt exorcist(!!!). Sunt de acord cu initiatorul topicului ca postul(pe langa multe alte semnificatii) reprezinta si o intoarcere la starea paradisiaca sau "revenirea intru fiinta" cum spune C. Noica. Cat despre tampeniile mele, macar eu spun ceva; tu doar spui ca spui da' de fapt nu spui nimic. Debordezi de aroganta prosteasca si autosuficienta si nu de "multa iubire" cum iti place sa crezi! |
Citat:
multa iubire ps eu doar explic ce aduc altii in discutie CA SA INTELEAGA iar tu ma ajuti ... :69:ma bucur ..... asa oamenii(ortodocsi ) vad ca nu sunt singur ....:24: multa iubire |
Citat:
|
Citat:
ma bucur ca esti de acord cu cel care a deschis topicul DAR SE PARE ca nu aplici cu ce esti de acord .... sau ma insel? asadar eu sunt arogant ca taxez timpeniile tale , nu? si ca apar ortodoxia IN PROFUMZIMILE EI ... asa e... sunt mandru ca sunt ortodox ....:63: multa iubire |
Citat:
multa iubire nu de alta dar mie imi place sa duc TOATE pina la capat .... SI SA ITI DEMONSTREZ CA AI ADUS NISTE VERSETE pe care nu le intelegi , sa iti sustii timpenia cu pestele , dar de fapt ele spun altceva ... si ai raspunsul chiar in ele ... dar neatentia bat-o vina ......:4: multa iubire ps imi dai unda verde ? multa iubire |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
pina acum am retinut 1 ucenici nu au prins nimic 2 iisus , corabie , partea dreapta , veti afla , pesti .... ce fel de pesti erau ? poti sa spui ? :10: multa iubire ps nu te grabi cu concluziile multa iubire |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:09:48. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.