Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Postul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5059)
-   -   Omul a fost creat vegetarian (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12403)

the_Listener 07.08.2011 13:47:53

stefan -florin ..... fi atent ce a postat ioaana cind vrei sa continuam discutia .... hmmm
multa iubire

ioanna 07.08.2011 14:35:36

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 386847)
am bolduit 3 cuvinte de ale tale .... e foarte important sa le retii
ps astept raspunsurile

Din moment ce tu doresti raspunsuri care sa atinga profunzimi simbolice, ar fi fost indicat sa aduci versetele cele mai sugestive ,nu din Matei ,ci din Ioan :)

Deci Iisus le-a zis: Adevărat, adevărat zic vouă: Nu Moise v-a dat pâinea cea din cer; ci Tatăl Meu vă dă din cer pâinea cea adevărată.Căci pâinea lui Dumnezeu este cea care se coboară din cer și care dă viață lumii. (Ioan 6:32-33)

Deci Iisus este "piinea venita din cer" care aduce lumii viata, o hraneaste spiritual. Iisus vorbea in pilde, folosea exemplificari din viata curenta, cunoscute de oamenii simpli,nepregatiti spiritual , exemplificari prin intermediul carora omul ajunge sa inteleaga invataturi cu referire la comportament, morala, mantuire si viata vesnica, deci cuvintele Sale erau o „o mana cereasca” pentru ei. Iisus nu relateaza direct invatatura Sa, ci o transmite cu subinteles , lasa omul sa mediteze si sa formuleze singur invatatura corecta, sa asimileze treptat, sa se „hraneasca” cu cuvintele Sale, astfel incat la final omul traia sentimentul de satietate, de satisfactie a implinirii personale.

Heurtebise 07.08.2011 14:39:12

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 386307)
crezi prost ... postul nu trebuie sa slabeasca trupul , ci sa il intareasca si sa il intelepteasca .... ŽŽ aceste duhuri ies DOAR CU POST SI RUGACIUNE ŽŽ a zis iisus .... si ca sa intelgi mai multe ai niste versete la profetul daniil ..... cind a demonstrat cit de intelept si frumosi erau cei care mincau NUMAI LEGUME
asadar ce ai spus sunt timpenii :4:
multa iubire

Eu nu tin post ca sa pot scoate duhuri ca nu sunt exorcist(!!!). Sunt de acord cu initiatorul topicului ca postul(pe langa multe alte semnificatii) reprezinta si o intoarcere la starea paradisiaca sau "revenirea intru fiinta" cum spune C. Noica.
Cat despre tampeniile mele, macar eu spun ceva; tu doar spui ca spui da' de fapt nu spui nimic.
Debordezi de aroganta prosteasca si autosuficienta si nu de "multa iubire" cum iti place sa crezi!

the_Listener 07.08.2011 14:52:50

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 386862)
Din moment ce tu doresti raspunsuri care sa atinga profunzimi simbolice, ar fi fost indicat sa aduci versetele cele mai sugestive ,nu din Matei ,ci din Ioan :)

Deci Iisus le-a zis: Adevărat, adevărat zic vouă: Nu Moise v-a dat pâinea cea din cer; ci Tatăl Meu vă dă din cer pâinea cea adevărată.Căci pâinea lui Dumnezeu este cea care se coboară din cer și care dă viață lumii. (Ioan 6:32-33)

Deci Iisus este "piinea venita din cer" care aduce lumii viata, o hraneaste spiritual. Iisus vorbea in pilde, folosea exemplificari din viata curenta, cunoscute de oamenii simpli,nepregatiti spiritual , exemplificari prin intermediul carora omul ajunge sa inteleaga invataturi cu referire la comportament, morala, mantuire si viata vesnica, deci cuvintele Sale erau o „o mana cereasca” pentru ei. Iisus nu relateaza direct invatatura Sa, ci o transmite cu subinteles , lasa omul sa mediteze si sa formuleze singur invatatura corecta, sa asimileze treptat, sa se „hraneasca” cu cuvintele Sale, astfel incat la final omul traia sentimentul de satietate, de satisfactie a implinirii personale.

nu eu am adus aceste versete ... imi place ca ma acuzi :24:
multa iubire
ps eu doar explic ce aduc altii in discutie CA SA INTELEAGA iar tu ma ajuti ... :69:ma bucur ..... asa oamenii(ortodocsi ) vad ca nu sunt singur ....:24:
multa iubire

stefan florin 07.08.2011 14:54:38

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 386848)
stefan -florin ..... fi atent ce a postat ioaana cind vrei sa continuam discutia .... hmmm
multa iubire

Pretene Listener, eu sunt crestin ortodox, nu crestin ezoteric si sa vad TOTUL in biblie simbolic asa cum vezi tu si sa bat campii.Vezi ca ai sa devii fan Oreste! Glumesc peietene! Multa iubire

the_Listener 07.08.2011 15:10:54

Citat:

În prealabil postat de Heurtebise (Post 386864)
Eu nu tin post ca sa pot scoate duhuri ca nu sunt exorcist(!!!). Sunt de acord cu initiatorul topicului ca postul(pe langa multe alte semnificatii) reprezinta si o intoarcere la starea paradisiaca sau "revenirea intru fiinta" cum spune C. Noica.
Cat despre tampeniile mele, macar eu spun ceva; tu doar spui ca spui da' de fapt nu spui nimic.
Debordezi de aroganta prosteasca si autosuficienta si nu de "multa iubire" cum iti place sa crezi!

nu trebuie sa fi exorcist , ca anumite duhuri pot fi inauntru tau ... si atunci ce faci ? :5:
ma bucur ca esti de acord cu cel care a deschis topicul DAR SE PARE ca nu aplici cu ce esti de acord .... sau ma insel? asadar eu sunt arogant ca taxez timpeniile tale , nu? si ca apar ortodoxia IN PROFUMZIMILE EI ... asa e... sunt mandru ca sunt ortodox ....:63:
multa iubire

the_Listener 07.08.2011 15:13:55

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 386869)
Pretene Listener, eu sunt crestin ortodox, nu crestin ezoteric si sa vad TOTUL in biblie simbolic asa cum vezi tu si sa bat campii.Vezi ca ai sa devii fan Oreste! Glumesc peietene! Multa iubire

iara te grabesti ... continuam ?
multa iubire
nu de alta dar mie imi place sa duc TOATE pina la capat .... SI SA ITI DEMONSTREZ CA AI ADUS NISTE VERSETE pe care nu le intelegi , sa iti sustii timpenia cu pestele , dar de fapt ele spun altceva ... si ai raspunsul chiar in ele ... dar neatentia bat-o vina ......:4:
multa iubire
ps imi dai unda verde ?
multa iubire

stefan florin 07.08.2011 15:15:24

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 386874)
iara te grabesti ... continuam ?
multa iubire
nu de alta dar mie imi place sa duc TOATE pina la capat .... SI SA ITI DEMONSTREZ CA AI ADUS NISTE VERSETE pe care nu le intelegi , sa iti sustii timpenia cu pestele , dar de fapt ele spun altceva ... si ai raspunsul chiar in ele ... dar neatentia bat-o vina ......:4:
multa iubire
ps imi dai unda verde ?
multa iubire

te rog...ai unda verde...

Melissa 07.08.2011 15:40:18

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 386869)

Biblia este scrisa intr-un sens metaforic. Daca nu reusim sa percepem ceea ce se ascunde in spatele metaforei, sa dezlegam intelesurile din ea, riscam sa ajungem ca sectarii, interpretand-o mot-a-mot..

the_Listener 07.08.2011 15:41:40

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 386875)
te rog...ai unda verde...

6.Iar El le-a zis: Aruncați mreaja în partea dreaptă a corăbiei și veți afla. Deci au aruncat-o și nu mai puteau s-o tragă de mulțimea peștilor.

pina acum am retinut
1 ucenici nu au prins nimic
2 iisus , corabie , partea dreapta , veti afla , pesti ....

ce fel de pesti erau ? poti sa spui ? :10:
multa iubire
ps nu te grabi cu concluziile
multa iubire

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:09:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.