Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Istoria bisericii (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5077)
-   -   Intrebari din istoria Bisericii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14166)

Mihailc 17.09.2012 23:28:15

Citat:

În prealabil postat de ioan cezar (Post 471132)
Multumesc, acum te rog sa pui o intrebare! (asa-i jocul...)

Uitasem că ne (și) jucăm iar eu m-am cam lungit cu văicăreala....

Bun.
Întrebare: în ce localitate s-a tipărit Biblia de la București?

cristiboss56 17.09.2012 23:56:11

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 471133)
Uitasem că ne (și) jucăm iar eu m-am cam lungit cu văicăreala....

Bun.
Întrebare: în ce localitate s-a tipărit Biblia de la București?

Păi , la București prin sustinerea lui Șerban Cantacuzino și Constantin Brâncoveanu. Tipărirea a început în 1667 și s-a finalizat în 1668 cu ajutorul financiar al celor sus menționați . E bine d'ul Mihai , sau am greșit ?

Mihailc 18.09.2012 00:02:01

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 471137)
Păi , la București prin sustinerea lui Șerban Cantacuzino și Constantin Brâncoveanu. Tipărirea a început în 1667 și s-a finalizat în 1668 cu ajutorul financiar al celor sus menționați . E bine d'ul Mihai , sau am greșit ?

N-ai greșit deloc, deci trebuie să pui o întrebare!

cristiboss56 18.09.2012 00:19:06

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 471138)
N-ai greșit deloc, deci trebuie să pui o întrebare!

Ce Sfânt român , mult îndrăgit , a fost ctitor de mănăstiri , biserici , școli , seminarii , etc. ?

Mihailc 18.09.2012 00:40:43

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 471139)
Ce Sfânt român , mult îndrăgit , a fost ctitor de mănăstiri , biserici , școli , seminarii , etc. ?

Sfântul Calinic Cernicanul.

ioan cezar 18.09.2012 01:21:58

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 471139)

Aici m-ai prins si incurcat rau de tot...:)
Ca sfintii nostri, ierarhii, au cam avut CU TOTII acest dumnezeiesc obicei de a ctitori... Si tare au fost indragiti de bobor, din care bobor ma numar si io! :)

cristiboss56 18.09.2012 05:46:07

Citat:

În prealabil postat de ioan cezar (Post 471150)
Ca sfintii nostri, ierarhii, au cam avut CU TOTII acest dumnezeiesc obicei de a ctitori...

Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica !:25:

ioan cezar 18.09.2012 18:55:09

Exista vreo legatura intre Imparateasa Irina si Marea Schisma a crestinatatii?
A fost ea, oare, un om al pacii si fratiei in Biserica? Sau a fost mai degraba coplesita de treburile politicesti, prin aceasta facind deservicii Bisericii?...

cristiboss56 18.09.2012 19:37:30

Citat:

În prealabil postat de ioan cezar (Post 471216)
Exista vreo legatura intre Imparateasa Irina si Marea Schisma a crestinatatii?
A fost ea, oare, un om al pacii si fratiei in Biserica? Sau a fost mai degraba coplesita de treburile politicesti, prin aceasta facind deservicii Bisericii?...

Datorita imparatesei Irina , ortodocsii din Rasarit vor avea castig de cauza asupra iconoclasmului in Sinodul VII Ecumenic ( 787 ), dar episcopii franci ai lui Carol Cel Mare nu vor recunoaste acest sinod , chiar l-au condamnat ca find eretic in Conciliul de la Frankfurt din anul 794 .Toate aceste decizii vor fi anulate de Adrian , Papa roman ortodox , care va impune venerarea icoanelor si acceptarea ca Sinod Ecumenic a Sinodului de la Niceea din anul 787 . Deci o putem numi pe Imparateasa Irina un om al pacii si fratiei in biserica prin contributia ei la victoria iconoclasmului in Sinodul VII din 787 . Acum , se pot scrie mult mai multe , dar aceasta victorie nu trebuie trecuta cu vederea , ci dinpotriva .
Doamne ajuta !

ioan cezar 18.09.2012 20:12:36

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 471223)
Datorita imparatesei Irina , ortodocsii din Rasarit vor avea castig de cauza asupra iconoclasmului in Sinodul VII Ecumenic ( 787 ), dar episcopii franci ai lui Carol Cel Mare nu vor recunoaste acest sinod , chiar l-au condamnat ca find eretic in Conciliul de la Frankfurt din anul 794 .Toate aceste decizii vor fi anulate de Adrian , Papa roman ortodox , care va impune venerarea icoanelor si acceptarea ca Sinod Ecumenic a Sinodului de la Niceea din anul 787 . Deci o putem numi pe Imparateasa Irina un om al pacii si fratiei in biserica prin contributia ei la victoria iconoclasmului in Sinodul VII din 787 . Acum , se pot scrie mult mai multe , dar aceasta victorie nu trebuie trecuta cu vederea , ci dinpotriva .
Doamne ajuta !

Multumesc, Cristian, e randul tau acum!
(Despre Imparateasa Irina au tot scris istoricii, fiind in multe privinte un personaj controversat, insa am inteles ca Biserica o pretuieste ca pe o dreptmaritoare crestina. Avem astfel motiv temeinic sa o pretuim si noi la fel.
Poate vor mai aparea cu vremea si alte intrebari si raspunsuri in legatura cu ea...)

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:44:09.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.