Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   OZN-urile-pareri (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15277)

AlinB 30.07.2012 22:25:56

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 462187)
Intrebare: de ce Dumnezeu accelerează expansiunea universului?

De fapt la ora actuala, noi CREDEM ca este o expansiune in baza extrapolarii a ceea ce cunoastem la nivelul planetei noastre si putin mai departe, practic nu a fost nimeni acolo sa masoare.

Practic, trebuie sa ai incredere in ce zic niste fizicieni (echivalentul Sfintilor din Biserica), daca incerci sa aplici principiul pe care il invoca unui atei vs. religie "nu iau de bun ce zic altii, vreau sa vad cu ochii mei", clar nu o sa functioneze.

Tare vreau sa vad un ateu adevarat care sa aplice aceeasi atitudine din relatia cu religia fatza de stiinta. :24:

Patrie si Credinta 30.07.2012 22:48:52

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 462247)
Creationistii isi bazeaza teoria pe Biblie. De ce ar trebui teoriile lor sa fie destul de bune, este ca si cum am spune ca Biblia trebuie sa fie destul de buna pt ca sa o credem. De ce sa mai cauti adevarul daca ai Scriptura in fata, ai Adevarul in fata, pentru ce sa mai cauti?

Mai degraba as crede teoria cuiva care se bazeaza pe Biblie decat a unuia care se bazeaza pe speculatii stiintifice.

deci preferi o teorie modificata ca sa se potriveasca Bibliei, decat una acceptata de marea majoritate a comunitatii stiintifice (p.s.: acei oameni nu au fost parasutati acolo pe baza a ce povesti misto pot sa indruge cu privire la inceputul diverselor chestii- nu spun sa credem ca oile ce zic ei- vezi postarea mea cu privire la Hawkins- dar nici sa ne dam mai destepti ca Einstein), care in bezmeticeala lor, au reusit sa faca o teorie cat de cat coerenta.

Patrie si Credinta 30.07.2012 22:52:41

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 462247)
Mai degraba as crede teoria cuiva care se bazeaza pe Biblie decat a unuia care se bazeaza pe speculatii stiintifice.

Daca un eveniment s-a intamplat in Scriptura si pe baza Scripturii(a carei evenimente sunt adevarate) o proclami ca fiind adevarata, asta se cheama dogma, nu teorie stiintifica.

Yasmina 30.07.2012 23:02:34

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 462254)
Va referiti la expansiunea universului sau la altceva?

Ma refer la existenta unor alte fiinte!

Dumitru73 31.07.2012 16:00:49

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 462249)
Nu putem sa stim care este ratiunea lui Dumnezeu pentru ca ascunse sunt caile Sale.

Noi nu stim ... dar suntem siguri ca voi gresiti ...

TunsDiana 31.07.2012 16:14:29

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 462260)
De fapt la ora actuala, noi CREDEM ca este o expansiune in baza extrapolarii a ceea ce cunoastem la nivelul planetei noastre si putin mai departe, practic nu a fost nimeni acolo sa masoare.

Practic, trebuie sa ai incredere in ce zic niste fizicieni (echivalentul Sfintilor din Biserica), daca incerci sa aplici principiul pe care il invoca unui atei vs. religie "nu iau de bun ce zic altii, vreau sa vad cu ochii mei", clar nu o sa functioneze.

Tare vreau sa vad un ateu adevarat care sa aplice aceeasi atitudine din relatia cu religia fatza de stiinta. :24:

Bine scris. Cand e vorba de stiinta trebuie sa credem orbeste ce zic ei, dar cand e vorba de religie acest lucru nu mai e valabil.

In orice caz, mai degraba voi crede pe Sfintii Parinti, sau, in cel mai rau caz un om de stiinta credincios de astazi decat niste fizicieni atei.

TunsDiana 31.07.2012 16:17:57

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 462271)
deci preferi o teorie modificata ca sa se potriveasca Bibliei, decat una acceptata de marea majoritate a comunitatii stiintifice (p.s.: acei oameni nu au fost parasutati acolo pe baza a ce povesti misto pot sa indruge cu privire la inceputul diverselor chestii- nu spun sa credem ca oile ce zic ei- vezi postarea mea cu privire la Hawkins- dar nici sa ne dam mai destepti ca Einstein), care in bezmeticeala lor, au reusit sa faca o teorie cat de cat coerenta.

Ati spus si d-voastra teorii, acestea sunt teorii, depinde la ce ne raportam totusi, Biblia si lucrarile sfinte ale Bisericii cuprind Adevarul intreg, restul sunt teorii care sunt discutabile.

TunsDiana 31.07.2012 16:27:32

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 462251)
Da,draga mea!
De aceea daca nu stim cu certitudine nu putem nega cu desavarsire fenomenul;s-ar putea sa existe nu?
Toata lumea se intreaba daca avem dovezi ca exista?
Dar are cineva dovezi ca NU exista?

Era vorba despre expansiunea universului aici.
Pai cea mai buna dovada e Biblia deoarece nu reprezinta o dovada pentru existenta extraterestrilor.

Eugen7 31.07.2012 16:30:26

Citat:
"Sf.Parinti de unde au stiut ca interpretarile lor sunt bune sau nu?"
Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 462259)
O sa-ti raspunda Eugen7 :)

Fac ascultare frateasca intru dragoste de Adevar si raspund conform constiintei:

Pentru ca ei sunt cei care marturisesc inechivoc: "ceea ce stim vorbim si ceea ce am vazut marturisim"(Ioan) si "noi am crezut si am cunoscut ca TU esti Hristosul fiul lui Dumnezeu cel viu" (Ioan)...

"Cum as putea sa vorbesc de rau pe Dumenzeu cand simt Duhul Sau in pieptul meu"(Iov)

Exemple elocvente: Sfantul Simeon Noul Teolog, Sfantul Grigorie Palama, Sfantul Nichita Stithatul, Sfantul Serafim de Sarov, Sfantul Luca al Crimeei, Sfantul Siluan Atonitul...

Dumitru73 31.07.2012 16:31:02

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 462405)
Bine scris. Cand e vorba de stiinta trebuie sa credem orbeste ce zic ei, dar cand e vorba de religie acest lucru nu mai e valabil.

In orice caz, mai degraba voi crede pe Sfintii Parinti, sau, in cel mai rau caz un om de stiinta credincios de astazi decat niste fizicieni atei.

Ce intelegi prin "trebuie sa credem orbeste ce zic ei"?

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:43:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.