Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Cine a zis... (recunoasteti citatul)? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15561)

tabitha 30.09.2012 01:46:03

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 473393)
"Apoi despre mine, n-am ceva deosebit de spus. Despre mine poate vor spune alții, vor exagera alții despre mine. Eu am început, m-am trezit în lumea aceasta, în sfera aceasta, a gândirii religioase. Însă v-am spus că am fost rău, așa că deja aveți niște elemente, nu? Cum zicea buna: “Hoheriule și mișelule!”. Sau aveam o vecină acolo, îi zicea nănașă la mama, dar nu mama era nănașa, ci soacra lui mama, mama lui tata. Și făcea: “Nănașe, acesta nu este botezat bine! Să-l duci la popa să-i mai citească ceva, că nu i le-a zis toate”. Acestea sunt începuturile mele."

Parintele Teofil Paraian

tabitha 30.09.2012 02:11:57

Daca am ghicit, urmatorul citat este acesta:

"Iar credinta este incredintarea celor nadajduite, dovedirea lucrurilor celor nevazute."

catalin2 30.09.2012 14:06:24

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 473398)
Daca am ghicit, urmatorul citat este acesta:

"Iar credinta este incredintarea celor nadajduite, dovedirea lucrurilor celor nevazute."

Sfantul Apostol Pavel?
Ce sfant a spus: “La celalalt sa te duci cu pasi de porumbel. Asadar, sa te apropii de el in mod delicat si cu blandete, pentru ca semenul tau are si el fricile si supararile sale. Are si asa destula greutate pe suflet, ca sa-i mai adaugi si tu“.

glykys 30.09.2012 17:53:54

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 473431)
Sfantul Apostol Pavel?
Ce sfant a spus: “La celalalt sa te duci cu pasi de porumbel. Asadar, sa te apropii de el in mod delicat si cu blandete, pentru ca semenul tau are si el fricile si supararile sale. Are si asa destula greutate pe suflet, ca sa-i mai adaugi si tu“.

Par. Iustin Popovici.

glykys 30.09.2012 18:35:36

"La o conferinta, primeam bilete. Si-mi zice unul ca el are un pacat mic. Dar eu cunosc un pacat si mai mic decat al lui. Adam n-a facut altceva, decat a muscat dintr-un mar. N-a fost impotriva lui Dumnezeu, nu s-a indoit de existenta puterii divine, dar n-a ascultat. Si a rasturnat cerul si pamantul. Nu exista pacat mic! A trebuit sa vina Hristos sa salveze fiinta omeneasca. Si ne-a adus mai mult decat ne-a pierdut Adam! Ne-a dat putinta de a ne indumnezei. Noi, niste fiinte in dimensiunea in care suntem, avem puteri divine! Avem o animalitate in noi si unde inceteaza animalitatea incepe omul. Pana cand, va intrebati, dam voie animalului astuia din noi sa lucreze?"

tabitha 30.09.2012 21:37:54

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 473486)
"La o conferinta, primeam bilete. Si-mi zice unul ca el are un pacat mic. Dar eu cunosc un pacat si mai mic decat al lui. Adam n-a facut altceva, decat a muscat dintr-un mar. N-a fost impotriva lui Dumnezeu, nu s-a indoit de existenta puterii divine, dar n-a ascultat. Si a rasturnat cerul si pamantul. Nu exista pacat mic! A trebuit sa vina Hristos sa salveze fiinta omeneasca. Si ne-a adus mai mult decat ne-a pierdut Adam! Ne-a dat putinta de a ne indumnezei. Noi, niste fiinte in dimensiunea in care suntem, avem puteri divine! Avem o animalitate in noi si unde inceteaza animalitatea incepe omul. Pana cand, va intrebati, dam voie animalului astuia din noi sa lucreze?"

Părintele Arsenie Papacioc.

tabitha 30.09.2012 21:47:28

Un citat accesibil tuturor: "Mânca-v-ar Raiul !" :25:

Gracchus 30.09.2012 23:12:28

Parintele Cleopa:1:

Gracchus 30.09.2012 23:13:13

‎"Fiule, ține-te de dreptate, de adevăr, de dragoste și de frica lui Dumnezeu. Fii blând, nu pizmui, ascultător și răbdător, urând cuvintele cele grozave și necurate. Să-ți fie drag a te ruga pururea și ți se va lumina mintea și inima, și vei vedea pe Dumnezeu..."

tabitha 01.10.2012 00:55:16

Citat:

În prealabil postat de Gracchus (Post 473576)
‎"Fiule, ține-te de dreptate, de adevăr, de dragoste și de frica lui Dumnezeu. Fii blând, nu pizmui, ascultător și răbdător, urând cuvintele cele grozave și necurate. Să-ți fie drag a te ruga pururea și ți se va lumina mintea și inima, și vei vedea pe Dumnezeu..."

Dă-ne un indiciu, că e prea greu de ghicit! :0

Doar dacă nu cumva este Sf. Neagoe Basarab, către fiul sau Teodosie. :)

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:41:59.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.