![]() |
Citat:
|
Citat:
Cit traim invatam! Slava Tie Dumnezeul nostru, Slava Tie! |
Citat:
"...atrasa vei fi de barbatul tau si el te va stapani." Sper din inima sa gasesti resursele necesare sa intelegi iubirea exprimata aici, candoarea si frumusetea acestei LEGI. |
Citat:
Dumnezeu a creat femeia egala cu barbatul Cine are dubii in privinta asta , sa se duca la Facerea 1.27 si sa citeasca: a facut Dumnezeu pe om dupa chipul Sau: dupa chipul lui Dumnezeu l-a facut; a facut barbat si femeie". Apoi a intervenit greseala Evei, care s-a soldat cu supunerea ei fata de barbat:"... atrasa vei fi catre barbat si el te va stapani" (Facerea 3.16). In Noul Testament se aminteste iarasi de egalitatea dintre femeie si barbat, dar intr-un mod schimbat, caci se spune (citez din memorie): barbatul nu este stapan pe trupul lui, ci femeia este; iar femeia nu este stapana pe trupul ei, ci barbatul este. Apoi, in Coloseni 3.18-19: Femeilor, supuneti-va barbatilor vostri, precum se cuvine in Domnul. Barbatilor, iubiti pe femeile voastre si nu fiti aspri cu ele. Relatia dintre femeie si barbat in cadrul familiei trebuie sa fie una de armonie, dar aceasta se obtine lasand fiecare de la el, nu prin lupte pentru suprematie. De aceea numitorul comun intr-o casnicie fericita este Dumnezeu. Cine face ceea ce ne invata Dumnezeu, va depasi orice criza familiala, caci dupa ploaie iese si soarele. Sa nu astepte nimeni sa fie numai armonie; urcusurile si coborasurile isi au rostul lor pentru ca la sfarsitul vietii sa ajungem la insusi scopul vietii si anume mantuirea. Femeia se mantuieste prin barbatul ei si barbatul se mantuieste prin femeia lui. Tot in Coloseni 4.6, se spune: Vorba voastra sa fie totdeauna placuta, dreasa cu sare, ca sa stiti cum trebuie sa raspundeti fiecaruia". Este un sfat care ne e folositor tuturor, avand in vedere ca lui Dumnezeu nu-i este placuta indrazneala. Si cum se mai zice pe romaneste: Vorba dulce mult aduce. |
Bunica mea mi-a dat un sfat din propria ei experienta: Cand venea bunicul putin ametit de la carciuma, ea tacea málc si nu-i reprosa nimic. A doua zi, cand bunicul era treaz si putea sa judece cum trebuie lucrurile, il dojenea cu blandete, iar el se rusina de comportamentul lui. In felul acesta nu au ajuns niciodata la cearta, iar de bataie nu am auzit la noi in familie. Un sfat bun de la o buna crestina, care la 95 de ani era intreaga la minte si stia inca de gluma, si care a adormit la 97 ani.
Si o comparatie din natura: care e mai tare, piatra sau apa? |
Citat:
|
da , m-am lamurit dupa cum spunea si Laurentiu care e casatorit si stie din experienta. Si eu am remarcat la mine acelasi lucru : conciliere egala de ambele parti, altfel iese cu ura ascunsa si cat de curand si declarata.
Deci trebuie sa existe conciliere din ambele parti, cine nu e in stare sa concilieze ramane singur asta e pedeapsa, eu stiam nu e nici o nuotate doar ca va ascundeti in spatele unor vorbe fara rost luate cuvant cu cuvant, interpretate prost si fara noima cu "stapani", "teama", capete si cozi si alte aberatii. Nu putea Iisus care a zis sa ne iertam si dusmanii sa impuna teama si supunere oarba. Asta poate cere numai Satan! Iar una din partiole cele mai bune ale feminimului e ca avem drepturi egale la locul de munca de ex putem fi directoare, sefe, patroane sa avem bani mai multi decat ei daca ne duce capul ca nu am fost lasate pe nedrept si trebuie sa ne luam drepturile noastre cat mai repede iar alt aspect foarte important e sa li se aplice pedepse dure corporale daca ridica mana contra noastra si a copiilor nostri , nu au nici o legatura cu baptismul iar cui nu ii convine e insasi Satan pt ca astea sunt drepturi si dreptati normale si cred ca mai sunt multe , o sa le descoperim cat de curand ca trebuie sa se faca dreptate. Cine e contra dreptatii e fiul lui Satan. |
Citat:
Nu scrie nicaieri ca Dumnezeu a tipat la ei si le-a spus-o cu rautate in voce. Sa nu uitam ca Dumnezeu este iubire si dupa cum vad eu problema le-a spus linistit ceva de genul: "Asta a-ti vrut asta veti avea, iubiti-va cit vreti si bucurati-va unul de celalalt, nu va va fi usor pe planeta pamint, dar asta este, de acum aveti libertatea de a alege" adica cu calm si iubitor. Ovidiu, mai lasa-ma cu scenele din Capela Sistina, acolo este imaginatie multa, si accente omenesti, de razvratire, de rupere de biserica lui Hristos, renascentiste, nu de bunatate, liniste si iubire cum gasesti in icoanele noastre din Est. |
sotul meu are alta parere referitor la faza cu supusul si capul-coada.
El considera ca in casatorie e nevoie de 2 persoane ca sa conduca pe rand cand unul cand altul, pt ca omul nu e robot si poate are momente de oboseala, lipsa de control si furii si cand unul e depasit de situatie se lasa condus de ala la care tine si pe care si l-a ales de buna voie. Daca amandoi sunt in foarta, in verva si cu gandirea limpede si creierul neobosit de servici sau alte lucruri atunci e mare nevoie de conciliere egala de ambele parti cu cat mai egala cu atat mai bine, egalitatea fiind idealul spre care sa se tinda, si asa se obtine maximul de armonie. |
consuela:Iar una din partiole cele mai bune ale feminimului e ca avem drepturi egale la locul de munca ... sa li se aplice pedepse dure corporale daca ridica mana contra noastra si a copiilor nostri ,
Nu cred ca e meritul feministelor, ca au ajuns femeile in posturi de conducere. Este pur si simplu o politica a statelor moderne, iar eu am auzit numerosi barbati care au cerut ca femeile sa fie promovate. Sa nu atribuim feminismului ce nu e al lui. Am mai scris ce e feminismul: egal cu sex liber si nimic mai mult. In privinta pedepselor corporale, te rog sa ai mare grija ce afirmi, caci eu nu prea cunosc femei batute, in schimb cunosc un barbat cat muntele, care a fost boxer la viata lui si pe care nevasta-sa, acum fosta, l-a batut cu fierul de calcat in cap si cand a povestit la politie au ras politistii de el, ca s-a lasat batut. Ar fi putut da si el un pumn, dar i-a fost frica c-o omoara. Acest om a suportat toate fara sa se planga. Doar el stia ce e in inima lui. In conditiile astea, esti de acord ca si femeia sa suporte aceleasi consecinte ca si barbatul, care ridica mana? Sau in situatia in care femeia atata da cu "clontu" de il scoate din rabdari pe barbat, ea cam ce pedeapsa merita? Asta ca sa fim "drepti". Cred ca relatiile de buna intelegere intre femeie si barbat nu se poate realiza in afara termenilor stabiliti de Dumnezeu. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:40:13. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.