anita |
10.02.2015 09:40:04 |
Citat:
În prealabil postat de Inorogul
(Post 580380)
Doua postari mai sus ati spus "crestinii sunt morali ...prin credinta in Iisus Hristos". Cu alte cuvinte, cei care cred in Iisus Hristos (crestinii) sunt morali prin insasi aceasta credinta.
|
Credinta in Hristos nu inseamna numai o marturisire a credintei ci un mod de a trai(bunatate naturala ,ganduri curate ,lipsa pacatului ,etc)
Citat:
(Post 580380)
In continuare nu inteleg de ce subordonati ideea de moralitate celei de credinta in Iisus Hristos, din moment ce ati admis ca aceasta nu este necesara si nici suficienta pentru a fi moral.
|
Nu o subordonez ci spun ca in mod natural cei credinciosi vor fi niste persoane morale ,de ex.ideea de a-si insusi ceva ce nu le apartine le este straina ,chiar daca ar fi foarte saraci .
Citat:
(Post 580380)
Pot fi de acord daca doriti sa vorbiti despre desavarsire morala, in sensul ca insasi credinta in Iisus este o virtute pe care un non-credincios nu o poate avea. De ce ar fi considerata o virtute... ma depaseste, dar are sens cat-de-cat :).
|
Eu as vedea-o mai degraba ca pe un dar.Sufletul omului e un pamant in care Dumnezeu pune samanta credintei ,a spus cineva mai inainte.Dar nu peste tot rodeste.
Citat:
(Post 580380)
Dar ce se dezminte fara doar si poate este ca non-crestinii ar fi sau ar trebui sa fie imorali. Una este sa nu fie desavarsiti moral, alta este sa fie imorali. De fapt aici este marea miza, asupra afirmatiei ca non-credinciosii sunt sau ...ar trebui sa fie (pentru ca altfel nu se poate) imorali. Lipsesc insa argumentele si exemplele celor care fac astfel de afirmatii. Eu nu fac decat sa le resping pentru ca nu gasesc argumentele ca fiind satisfacatoare.
Daca, conform spuselor dumneavostra, a crede in Iisus Hristos si in scrierile sfinte nu este suficient pentru a clama exclusivitatea asupra actiunilor cu caracter moral pozitiv, de ce incercati sa induceti ideea ca non-credinta (in cele enumerate) este, intrinsec, imorala?
|
Nu am spus asa ceva ,ati inteles gresit ,numai ca ateii si necredinciosii in general sunt ca niste robotei in aplicarea regulilor morale.Chiar si cei credinciosi mai pot gresi ,nu suntem sfinti.
Citat:
(Post 580380)
Va rog sa extindeti ideea. Din pacate nu inteleg ce calitati si moralitate presupune exemplul oferit de catre dumneavoastra. Cum adica "suportarea nedreptatii"? Suportati nedreptatea sau o suportati mai usor (decat cine)? E un act de moralitate cu conotatii pozitive? Nu exista atei care suporta nedreptatea si credinciosi care nu o suporta?
|
Un credincios nu carteste si nu se revolta cand este nedreptatit.Acum mai mult decat in alte timpuri fuga dupa inavutire ii face pe oameni sa comita destule nedreptati .
|