Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Putin, 1000 de ani de prezenta necontenita Rusa pe Muntele Sfant Athos! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18492)

iuliu46 03.06.2016 11:37:24

Daca exista dus pe timpul lui Arhimede, ramaneam in intuneric. :)

Romowe 03.06.2016 11:42:19

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 622986)
Daca exista dus pe timpul lui Arhimede, ramaneam in intuneric. :)

Căpușele, mama lor de sugaceve. Nu uita de ele. Cînd faci duș, trebuie să le cauți pe lumină.
Bine, sînt sigur că isteria cu invazia lu'gagica Ixodes e amplificată ca să mai importe băieții pesticide și insecticide la greu. Mare mizerie și societatea de consum!

Copacel 03.06.2016 11:44:54

Citat:

În prealabil postat de altulunul (Post 622964)
Cum adica amestec eu credinta cu nationalitatea?

Adica ortodoxia nu tine de faptul ca esti roman,evreu, german etc.
Citat:

In urma cu 20 de ani Romania era 98% ortodoxa. Abia apoi a inceput invazia protestantilor si a grecocatolicilor.
Ete na.Daca erau max 20 % era foarte bine. 98 % , de unde ?

Citat:

[i]Apocalipsa 7
4 Și-am auzit numărul celor pecetluiți: o sută patruzeci și patru de mii c de pecetluiți, din toate semințiile fiilor lui Israel:
Tu din care semintie face parte ?

AlinB 03.06.2016 12:20:04

Citat:

În prealabil postat de altulunul (Post 622943)
Pai razboiul din Siria a fost decis exclusiv de aviatia Rusa.
Evident ca si americanii au incercat cativa ani sa-i opreasca pe musulmani tot cu avioane, in schimb fara niciun rezultat. Dar asta pentru ca America desi pompeaza bani enorm sunt mai slabi. De altfel din cauza asta e nevoie de atat de multi bani ca sa compenseze restul defectelor.
Portavionul a fost produs masiv de America pentru ca scopul lor era sa ajunga facil in orice loc de pe planeta. Ca s-o poata cuceri evident.
In schimb Rusia nu a facut decat sa se apere.
Asa cum erau si tarile Romane cand erau ortodoxe si se opuneau turcilor

Daca ai 15-16 ani ai o scuza, altfel..

altulunul 03.06.2016 12:20:47

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 622975)
Saracul Nelson Mandela, sau Da Vinci, Beethoven, Bach, Arhimede....

Astia ar trebui sa fie viteji sau ce?
Credeti ca Raiul se ia cu asalt?

altulunul 03.06.2016 12:25:53

Citat:

În prealabil postat de Romowe (Post 622978)
Interpretări exclusiviste și sectare. Exact la ce mă refeream eu. Prefer oricînd relativismul eclesiologic și minimalismul dogmatic, dacă ele aduc pacea.

Matei 10.34 Să nu socotiți că am venit să aduc pace pe pământ; n'am venit să aduc pace, ci sabie.

altulunul 03.06.2016 12:32:53

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 622988)
Tu din care semintie face parte ?

Sunt crestin ortodox. Roman. Si sustinator al Rusiei ortodoxe ca singura tara ortodoxa libera de pe planeta. Si sper ca Rusia sa ramana ortodoxa si libera pana la sfarsit.
Pentru ca s-ar putea sa trebuiasca ca ortodocsii sa se refugieze in Rusia la un moment dat, asa cum lipovenii s-au refugiat in Romania odata, cand si Romania era ortodoxa ca tara.

altulunul 03.06.2016 12:40:25

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 622984)
Aici cred ca trebuie facuta distinctia intre

-Religia unei anumite persoane. Ca si crestin-ortodox spun ca singura religie mantuitoare (pentru o persoana) este cea ortodoxa.
Acuma daca persoanele care in momentul când au murit au avut alta religie, si daca sufletelor acestor persoane va ajunge sau nu in rai (facand abstractie de faptele lor din viata trupeasca), cred ca este o intrebare al carui raspuns Il poate sti numai Dumnezeu.

-Si calitatile si defectele unui om, care se analizeaza prin prisma faptelelor lui concrete, a modului sau de comportament in familie, in societate, pe plan profesional si de serviciu (indiferent de religia pe care o are omul respectiv).

In Rai se ajunge intr-un singur fel: prin recunoasterea jertfei lui Hristos si pe Hristos ca Dumnezeu. Asta se face prin botez.
Si a doua conditie e prin credinta si fapte bune si curatire de pacate. Asta se face prin activitatea de zui cu zi si prin Taina Spovedaniei in Biserica.

De exemplu Biserica Catolica e intr-un stadiu de decadenta mare. Dar ca si Biserica nu si-a pierdut puterea de mantuire, catolicii pot sa se mantuiasca in Biserica lor prin regulile de mai sus.
Protestantii nu se mantuiesc niciodata pentru ca Biserica lor nu are acces la acest dar. Protestantismul este o biserica impostoare, infintata de unu om Luther si nu are absolut nicio putere, doar vrajeala textuala din versete recitate pe de rost

abaaaabbbb63 03.06.2016 12:41:57

Citat:

În prealabil postat de altulunul (Post 623007)
Matei 10.34 Să nu socotiți că am venit să aduc pace pe pământ; n'am venit să aduc pace, ci sabie.

Ce intelegi tu din acel citat?

Florinvs 03.06.2016 12:51:26

Citat:

În prealabil postat de altulunul (Post 623009)
Sunt crestin ortodox. Roman. Si sustinator al Rusiei ortodoxe ca singura tara ortodoxa libera de pe planeta. Si sper ca Rusia sa ramana ortodoxa si libera pana la sfarsit.
Pentru ca s-ar putea sa trebuiasca ca ortodocsii sa se refugieze in Rusia la un moment dat, asa cum lipovenii s-au refugiat in Romania odata, cand si Romania era ortodoxa ca tara.

Domnule, dumneavoastra dupa ce criterii stabiliti ca o tara este ortodoxa sau ?! Dupa religia declarata la un recensamant de cetatenii ei ?! Pai asa religia ordoxa este majoritara nu numai in Rusia, ci si in alte tari!

Iar haideti sa vedem cat de mult respecta principiile religiei ortodoxe multi dintre rusi, ca si dintre romani!

E ortodox adevarat un rus care bea votca de stinge, sau un roman dintr-un sat care bea pana nu mai stie la birtul din comuna si apoi face scandal sau isi bate nevasta si copii ?
E ortodoxa cu adevarat o rusoaica din Moscova care se prostituiaza intr-un bar de noapte , sau o romanca precum alina plugaru ?!

Sau e ortodox vreun mare miliard rus, care a furat cat a putut si face trafic de tot felul-de drguri, de arme, de carne vie, etc ?!

Decat un asa-zis ortodox precum cei/cele de mai sus, mai degraba as zice ca e de preferat un om care se declara catolic sau de orice alta religie, dar are un comportament normal si civilizat in societate si in familie!

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:18:59.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.