Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   singura in doi. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1874)

calator 17.06.2007 13:51:51

in primul rand ca aici este un forum nu un cabient de consiliere ca sa cer si sa primesc sfaturi. In al doilea rand acela nu a fost sfat ci un soi de bagare in seama (evident fara argumente, fara scop). Daca nu tii sa raspunsi la provocari atunci inceteaza sa provoci E simplu

erzbet 17.06.2007 14:11:55

Calator, nu ai inteles nimic, ei simt ca tu ai nevoie de ajutor, consiliere, si ca esti nestiutoare si tanara pentru ca ai o alta parere decat ei :P asculta-i pe ei care nici macar nu iti stiu numele, caci ei stiu mai bine decat tine. ce stiu ei? totul. si prin asta am reusit sa spun nimic

Lilia, am presupus ca al tau copil este mai mic, ma bucur ca are familie si ca totul ii este bine. Acum ca stii ca e bine, incearca sa iti imaginezi ca ar fi putut avea o sotie cu un comportament asemanator sotului tau. Cum ti-ai sfatui propriul copil? Sa se amageasca cu promosiunea vietii vesnice si sa il vezi zi de zi suferind? Ce i-ai spune concret intr-un asemenea caz? Poate asa gasesti raspuns sincer la problemele tale. Iti doresc numai bine

Sylvie 17.06.2007 15:15:48

Erzbet,uite ca copilul ei este fericit in casnicie.De ce si-ar inchipui ceva care nici nu exista de fapt...:)?

veilur 17.06.2007 15:18:14

Domneee.....stau si ma uit peste replicile voastre si observ ca in orice topic nou creat la inceput se trateaza respectiva problema, dar dupa un anumit numar de postari este imposibil ca cineva sa nu se intepe cu celalalt, numai asa ca vi s-ar parea voua ca nu stiu ce forumist nu e de acord cu voi...:) :) :) :). Ma amuzati mereu cu aceste situatii!

Sylvie 17.06.2007 15:25:15

Iarta-mi,Veilur,neputintele...???.Vezi ce "folos" am,daca citesc mereu toate postarile?Cam greu sa te abtii.Tot tacerea e mai buna.

erzbet 17.06.2007 15:31:45

Sylvie, m-am gandit ca asa ar putea gasi singura raspunsurile de care are nevoie ;)
iarta-mi indrazneala, dar daca tacerea ese cea mai buna, de ce mai postezi pe forum si dai sfaturi?
Veilur, daca unii nu ar intrece masura cu presupusu nu s-ar mai lega nimeni de nimeni :P

ancah 17.06.2007 16:09:32

Citat:

În prealabil postat de erzbet
raspunsul meu va fi interpretat ca un fel de "gica contra". Eu nu vad motivul sacrificiului tau...atata timp cat deja regreti tineretea irosita, vei ajunge la 70 de ani sa iti regreti toata viata...ai grija ca alegerile pe care le iei sa iti apartina in totalitate, nu te lasa influentata de nici o parere...este vorba de viata ta, este usor sa iti dai cu parerea cand nu esti afectat in mod direct
"ce sa fac, sa renunt la fericire si sa traiesc in continuare in minciuna si cu sufletul ranit de singuratate?"
Pentru ce sa renunti?

Draga Erzbet, a ajuns sa ne conoastem destul de bine prin intermediul acestor mesaje, de acea pot spune ca nu esti "Gica contra" cum spui. Tu reprezinti parerea celor de varsta si experienta ta, pe care am avut-o si eu candva. Aceasta parere, din pacate, este motivul incipient pentru multe greseli, fiind bazata pe necunoastere, lipsa de iubire si egoism. Noi suntem micul nostru univers si ceilalti sunt prezenti doar pentru a vedea ce minunati suntem si ca sa ne dea noua lauda, iubire nelimitata si supunere. De fapt este vorba de o personalitate in formare, cu plususrile si minusurile ei. Viata cu greutatile ei are grija sa ne formam, sa ne intarim laturile slabe.
Daca o familie are probleme, cu ce iesim mai intariti, daca ne despartim, neasteptand ca celalat sa se indrepte?!? Pe de alta parte, cand e vorba de betie, Pr. Arsenie Boca indeamna catre despartire. Totusi cine dintre noi are vederea inainte a parintelui Arsenie, ca sa poata face in cunostinta de cauza aceasta recomandare?
Cu timpul, cad anii se scurg, omul capata o alta peerspectiva asupra vietii. Scopul vietii nu mai e doar satisfacerea propriilor dorinte. Se ajunge la o perspectiva asupra intregii vieti. Aflam de mantuire si de importanta ei. Ar trebui sa incepem viata cu acest gand, dar Dumnezeu are intelegere pentru tineretea noastra, atentionandu-ne insa ca toate se platesc si lasand la libera noastra alegere momentul in care vrem sa intelegem.
Mai ramane sa ne raspundem la intrebarea: "Ce este fericirea ?" Cercetand si raspunzand corect, s-ar putea sa ajungem la alt rezultat decat cel scontat.

THOT.ME 17.06.2007 17:18:33

Cel mai greu lucru este sa dai un sfat, pentru ca daca m-as fi priceput sa dau sfaturi bune, mie mi le-as fi dat prima oara si atunci SIGUR nu faceam si prostii in viata asta. Dar, pentru ca am facut diferite greseli, trag eu concluzia ca nu m-am priceput sa ma autoconsiliez.
Ceea ce e important de stiut: TOTI putem sa schimbam ceva in viata noastra , astfel incat ea sa arate EXACT asa cum ne dorim.Ceea ce trebuie sa ne intrebam este: "Ce-i e placut Lui Dumnezeu sa fac in situatia asta?"
Raspunsurile se gasesc in noi insine, totul e sa deschidem ochii sufletului si sa le gasim.
Oricat am incerca sa te intelegem , sunt foarte multe date de compilat la care numai tu ai acces si pe care nu ni le poti transmite, ca sa putem analiza rational problema ta.
Ceea ce pot sa fac este sa ma rog pentru tine, sa gasesti calea spre raspunsurile ce-ti vor aduce linistea.prin asta iti pot arata ca , da, imi pasa.
Si nu uita:PRIN CREDINTA TOTUL ESTE CU PUTINTA!
un gand bun,
de la THOT

erzbet 17.06.2007 20:06:26

Citat:

În prealabil postat de ancah
Citat:

În prealabil postat de erzbet
raspunsul meu va fi interpretat ca un fel de "gica contra". Eu nu vad motivul sacrificiului tau...atata timp cat deja regreti tineretea irosita, vei ajunge la 70 de ani sa iti regreti toata viata...ai grija ca alegerile pe care le iei sa iti apartina in totalitate, nu te lasa influentata de nici o parere...este vorba de viata ta, este usor sa iti dai cu parerea cand nu esti afectat in mod direct
"ce sa fac, sa renunt la fericire si sa traiesc in continuare in minciuna si cu sufletul ranit de singuratate?"
Pentru ce sa renunti?

Draga Erzbet, a ajuns sa ne conoastem destul de bine prin intermediul acestor mesaje, de acea pot spune ca nu esti "Gica contra" cum spui. Tu reprezinti parerea celor de varsta si experienta ta, pe care am avut-o si eu candva. Aceasta parere, din pacate, este motivul incipient pentru multe greseli, fiind bazata pe necunoastere, lipsa de iubire si egoism. Noi suntem micul nostru univers si ceilalti sunt prezenti doar pentru a vedea ce minunati suntem si ca sa ne dea noua lauda, iubire nelimitata si supunere. De fapt este vorba de o personalitate in formare, cu plususrile si minusurile ei. Viata cu greutatile ei are grija sa ne formam, sa ne intarim laturile slabe.
Daca o familie are probleme, cu ce iesim mai intariti, daca ne despartim, neasteptand ca celalat sa se indrepte?!? Pe de alta parte, cand e vorba de betie, Pr. Arsenie Boca indeamna catre despartire. Totusi cine dintre noi are vederea inainte a parintelui Arsenie, ca sa poata face in cunostinta de cauza aceasta recomandare?
Cu timpul, cad anii se scurg, omul capata o alta peerspectiva asupra vietii. Scopul vietii nu mai e doar satisfacerea propriilor dorinte. Se ajunge la o perspectiva asupra intregii vieti. Aflam de mantuire si de importanta ei. Ar trebui sa incepem viata cu acest gand, dar Dumnezeu are intelegere pentru tineretea noastra, atentionandu-ne insa ca toate se platesc si lasand la libera noastra alegere momentul in care vrem sa intelegem.
Mai ramane sa ne raspundem la intrebarea: "Ce este fericirea ?" Cercetand si raspunzand corect, s-ar putea sa ajungem la alt rezultat decat cel scontat.

Anca, eu cred ca nu exista om care sa inteleaga acelasi lucru din cuvantul fericire indiferent de varsta, sex sau religie. Ma bucur ca ai inteles faptul ca nu sunt gica contra :p si nici nu doresc sa fiu. Legat de personalitate..ea se schimba pe parcursul intregii vieti; totusi nu sunt nici atat de tanara incat sa ma mai cred micul meu univers si sa astept din jur numai laude la adresa mea...chiar de mica am fost invatata cu impartitul lucrurilor(am un frate apropiat de varsta :))
Faptul ca am parerile pe care le am in prezent tine si de educatia mea si de modul in care am fost crescuta; am fost invatata ca familia are la baza iubirea si respectul;cand dispare una dintre ele, nu se mai numeste familie. Familia este locul unde te simti ocrotit, inteles, iubit, linistit, impacat. Am copilarit cu o prietena ai carei parinti se certau zilnic si i-a ramas intiparita scena cand avea 3 ani, se bagase sub pat si isi auzea parintii urland "tu ai facut-o sa planga" " ba tu". Asta presupune familia? Traume? Parintii ei s-au despartit si a crescut cu mama si un tata vitreg cu care are o relatie minunata si a avut un adevarat camin. Eu asta inteleg prin familie.

consuela 17.06.2007 23:10:39

eu as vrea sa imi raspuneti toti, fiecare pe rand , pentru ce credeti voi ca a lasat religia ortodoxa posibilitatea recasatoriei? (eu stiu ca ai voie de 3 ori maxim).

pt lilia: crezi ca daca divortezi (din motiv de adultere repetate si betie fara leac), si te casatoresti cu tipul de care spui ca vrea sa fie cu tine , sa presupunem ca e crestin si respecta ca si tine, D-zeu te trimite in iad? Eu cred ca daca nu faci pasul asta ajungi in iadul prostiei!
L-ai intrebat pe copilul tau daca ar fi de acord cu un tata normal in loc de afemeiatul- betiv? ar fi cazul sa i-l si prezinti sa vezi ce spune. Eu cred ca pe omul asta nou ti l-a trimis D-zeu pt ca e meritul tau, nu pot sa inteleg de ce nu profiti de acest avantaj. Sotul tau are sanse foarte mari sa intre intr-un iad foarte adanc si asa e si corect, pt astia s-a creat iadul!

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:47:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.