Tartaruga |
10.09.2012 04:12:25 |
Citat:
În prealabil postat de ioan cezar
(Post 470170)
Imi cer scuze pentru off-topic:
Ma tem ca editia Apocalipsei din care ati citat e depasita, nefiind la zi cu cateheza forumistica.
Preoteasa de servicu ne-a invatat ca nu sunt 12, incluzind si pe femeia (evident, daca era barbatul cananeean, ar fi ramas 12!) cananeeanca printre Apostoli. Va rog aduceti la zi Apocalipsa, altfel riscati sa pierdeti (topicul) mantuirea!
P.S. O intrebare la care nu stiu sa raspund: dupa tragerea la sorti a lui Matias, Apostolii au fost iarasi 12. Dar cu Apostolul Neamurilor ce facem? Nu-l pune Apocalipsa si pe Pavel la socoteala?... Ma poate lamuri cineva?
|
Banuiesc ca "preoteasa de serviciu " sunt eu. Tocmai i-am raspuns unui prieten de pe forum care imi spunea prin mesaj privat sa nu-l parasesc caci as fi utila unora, tocmai ii spuneam ca atata timp cat iese cearta mereu, Duhul Sfant nu-i cu noi, caci suntem chemati sa traim in pace, iar daca impreuna nu se poate, atunci mai bine fiecare separat. Acum ca te vad in dilema, si cum cred ca tocmai ma aduceai in discutie, uite raspunsul: Judecata lui Dumnezeu este dreapta ca atare Israelul va fi judecat in raport cu ai sai care au crezut in Domnul si L-au urmat, de aceea au fost alesi 12 apostoli cate semintii are Israelul si de aceea Iuda a trebuit musai sa fie inlocuit, altfel nu ar fi avut sens sa se tina mortis inlocuirea lui. Ca atare s-a refacut numarul celor 12 apostoli care vor judeca Israelul, vor judeca cele 12 semintii. Ap. Pavel nu face deci parte dintre cei 12, si nici toti ceilalti apostoli pomeniti in Faptele apostolilor, nu fac parte, cei mai multi dintre ei nefiind pomeniti nici macar nominal, ci la gramada, caci apostolii nu au fost 12 + Matias + Pavel, ci Biblia mentioneaza pe mult mai multi oameni ca fiind apostoli, ii mentioneaza cu titlu de apostoli, ii gasesti pe toti in Faptele apostolilor.
Multa pace!
|