Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Ecumenism (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2678)

vsovi 11.02.2008 17:09:27

".....
O, lume, acum nu Ma cunosti, dar vine ziua cand vei cunoaste toate, ca iata ce a facut Tatal ca sa vorbeasca intr-o mana de tarana! Am venit din nou pe pamant ca sa vindec olog din pat. Iata, mai copii, este in fata voastra acest trup. Mort a fost si l-am inviat; bolnav a fost si l-am vindecat. Nu cu doctorii lumesti, nu, ci cu doctorii ceresti. Cautati, copiii Mei, cat mai este. Nu cautati la vas, ci cautati la Duh.
.....
Iata ce va spun: M-am dus intr-un salon de dans si am gasit un drac dormind; nu mai avea de lucru cu nimeni, ca erau toti ai lui. Iata, M-am dus si intr-o biserica, si de la usa pana la altar erau multime de draci cu toate rautatile: cu vrajmasie, cu mandrie, chefuire, ganduri de desfranare, tutun. Am gasit si preotul fumand in altar. Dar voi, copii, nu judecati, ca are cine sa-i judece.
.....
Voi nu stiti ce se pregateste. Ochi aveti si nu vedeti, urechi aveti si nu auziti ce se pregateste pentru voi. Eu nu Ma tem, ca sunt in Duh si zbor sus, dar Mi-e mila de vasul Meu.
... Plange Maica Mea pentru ca te rogi cu capul descoperit. Vai de femeia care-si reteaza parul! ca a facut dracul cuib in el. Pentru ce necinstiti capul? ca necinstita va fi in fata lui Dumnezeu femeia care este cu capul descoperit. Sa-si rada parul ei, ca sa-i fie rusine daca vrea sa umble asa.
... Nu fiti rugi care inteapa. Iata, Eu M-am pogorat intr-un rug, nu M-am pogorat intr-un vas scump, frumos, luminos, ci intr-un vas putrezit de suferinta, intr-un vas de gunoi, nepretuit nici de cel invatat, nici de cel bogat, ci la un pai M-am pogorat. Pentru ce-l mai judecati? Eu si astazi vindec bolnavi, orbi, ologi. Nu pretuiti vasul Meu, mai copii, ci darul. Voi insa pretuiti vasele din marmura, nu pe cele de lut. Cine-L iubeste pe Dumnezeu, iubeste si vasul Meu, dar voi urati vasul Meu. Tatal iubeste pe Fiul, si Fiul iubeste pe Tatal, si vasul si Duhul vin de la Sfanta Treime.
... O, vine o foamete si nu vei putea sa traiesti fara Dumnezeu. Vine seceta si foamete de cuvantul lui Dumnezeu.
... Iata, pe cel ce vrea sa se casatoreasca nu-l opriti. Pe cel ce nu vrea nu-l obligati, ca sa nu fiti judecati, caci casatoria va merge pana la judecata, pana la sfarsit." (14-05-1957)

vsovi 11.02.2008 17:33:10

"... Se desfasoara o ata de la cer pana la pamant, dar nu e ata, si e un fulger de la rasarit. Iata, un ingeras sade cu un picior pe mare si cu celalalt pe uscat si e gata sa dea drumul. Iata, se ridica si spune sa nu puna pecetea.

... Patru ingerasi sunt dezlegati. Au fost legati pana la o vreme. Iata, se ridica, copilasi, se ridica de la apus un nor, o negura mare, si va da si grindina, dar nu e grindina. Intelegeti? Vai, vai, se pune masa! Iata, ingerasul striga la masa. Ferice de cel ce va birui, ca acela, ca in cer va birui. O, mai copiii Mei, pentru cine vine aceasta ce s-a pregatit? Pentru Ierusalimul care e robit. Ierusalime, Ierusalime, dezrobeste-te, ca ai cazut sub sabie! Fratilor, nu va pregatesc pentru un jug strain, ca nu are impartasire lumina cu intunericul. O, v-am dat aur, si voi ziceti ca v-am dat arama. Daca aurul Meu este arama, copilasii Mei, atunci de ce nu iertati? O, de cate ori ziceti „si ne iarta noua gresalele noastre precum si noi iertam gresitilor nostri“?!

... Copiilor, fiti tari, ca si pietrele sunt contra voastra, ca sunt numai draci in jurul vostru, numai antichristi la tot pasul, ca e mai greu de voi decat a fost de sfintii ce au locuit aici inaintea voastra. Sunt numai draci care va amagesc. Fiti tari si treji, ca Tatal va asteapta. Nu lasa pe ingeras sa verse potirul; mai asteapta Tatal Meu.

O, mai copiii Mei! Voi stiti ca in mijlocul vostru sunt lupi imbracati în piei de oaie? Iata cum arunca margaritarele ce le-au primit; nu le e mila. Iata cum le arunca si isi bat joc de ele. Nu va intristati. Nu toti, nu toata lumea va intra in imparatia Mea in graba. Cum a fost cu potopul, asa e si acum cand vine focul, si tu nu vei arde, tu, cel care ti-ai pus nadejdea in Tatal. Lupta-te sa implinesti si sa pazesti ceea ce ti-am dat. Eu va acopar pe voi, si ceilalti vor veni la voi sa scape, dar in zadar vor veni, ca vor zice: „Crestinilor, scapati-ne!“, dar nu puteti sa le fiti de nici un folos, cu nimic, si veti plange amar.

... Rugaciunea din miez de noapte nu o lasa, ca te va scapa de mania care va veni.

... Fiule, spune fratilor tai sa nu se inchine vasului Meu; sa se inchine lui Dumnezeu si la sfintele icoane. Mai copii, nu va puneti nadejdea in doctori mai mult decat in Dumnezeu. Tot de Mine sunt lasati si doctorii, dar vindecarile, de la Mine vin. Voi prea mult v-ati pus nadejdea in doctori, iar pe Dumnezeu L-ati uitat, L-ati dat la o parte. Fratilor, postul si rugaciunea, acela e leacul, nu cum ziceti voi ca postul omoara oamenii. Postul nu a omorat pe nimeni; din contra, a vindecat. Nu vedeti voi ca si doctorii pamantesti va dau regim, si voi ii ascultati, si va fac sanatosi? Dar Doctorul ceresc, cum nu va va vindeca si trupeste si sufleteste?

... Iata, mai copiii Mei, descoperirea mortilor! Iata, inviaza cate doi, cate trei, și ferice de ei, care au inviat de la moarte la viata! Iata cum ies din groapa mortii si canta cantarea sfanta. Voi stiti ca toti inviaza, dar nu toti o data. Iata, copii, voi stiti ca si mortii aud aceste cuvinte sfinte? Aceste cuvinte ce le auziti voi, le aud si mortii si se mira cum voi ati avut acest dar duhovnicesc atat de mare, ca daca ei auzeau aceste cuvinte sfinte, ar fi ajuns pocaiti." Cuvantul lui Dumnezeu 15-05-1957

Mirean 11.02.2008 17:40:17

Citat:

În prealabil postat de ancah
Mirean, crezi ca acest ecumenism este o fantasmagorie si ca nu trebuie sa ne batem capul cu el?

Nu soro, dar este mult "supraevaluat"!
Fara dovezi concrete s-a creat o isterie "antiecumenista", unii pleaca din BOR, altii costesta autoritatea ierarhilor....
Dar majoritatea se folosesc de "ecumenism" pentru alte interese deloc "antiecumenice".

ancah 11.02.2008 21:27:21

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Citat:

Mirean, crezi ca acest ecumenism este o fantasmagorie si ca nu trebuie sa ne batem capul cu el?

Nu soro, dar este mult "supraevaluat"!
Fara dovezi concrete s-a creat o isterie "antiecumenista", unii pleaca din BOR, altii costesta autoritatea ierarhilor....
Dar majoritatea se folosesc de "ecumenism" pentru alte interese deloc "antiecumenice".

Stii ce, frate, mai bine "isterie" antiecumenica, pentru a ne tine treji si vigilenti.
Stiind acum cateva lucruri e de preferat sa fii treaz decat, sub tot felul de pretexte, adormit in post.
Unii pleaca din BOR, cum zici; le urez drum bun.
Zici ca altii contesta autoritatea ierarhilor; vor da socoteala in fata lui Dumnezeu.
Dar mai sunt si altii, care nu fac nici una nici alta din cele spuse de tine. Pe acestia ii ignori cu dibacie.

Vrei sa spui ca majoritatea sunt ecumenisti "cu interese deloc antiecumenice"? Probabil ca da, caci calea spre Hristos este ingusta si doar cei mai putini o gasesc.

Mirean 12.02.2008 10:32:56

Citat:

Dar mai sunt si altii, care nu fac nici una nici alta din cele spuse de tine. Pe acestia ii ignori cu dibacie.

Nu ii ignor, pentru simplul motiv ca nu exista. Iar daca exista nu au legatura cu "lumea" mea (ortodoxa, evident).
Iar partea cu "mai bine "isterie" antiecumenica, pentru a ne tine treji si vigilenti" nu este cea mai buna solutie, cu atat mai mult cu cat consecintele sunt evidente: neascultare si apostazie!

vsovi 12.02.2008 10:48:08

shi ne apucam sa ne ridicam gura la multa judecata de osandire....... ca doar pe acolo pe undeva, prin vazduh, e shi sinagoga satanei... dar are cine sa-i judece pe fiecare, Dumnezeu....deci sa nu judecam-osandim ca sa nu fim judecatzi-osanditzi caci ne putem lua resplata cea rea chiar in momentul acela.... sau mai rau, atunci cand ne ashteptama mai putzin... dar fitzi linishtitzi ca unii din cei ce au pacatuit shi-au shi luat pedeapsa lor... shi lasatzi-i in pace ca se pare ca unii se pregatesc pentru ziua aceea shi nu pentru Hristos... ca va fi vai shi amar de cel ce aude dar ishi astupa urechile sau aude dar nu face... asha ceva ne spune Domnul, deci noi pentru ce ne ofticam asha de tare? ii lasam in plata Domnului shi pace....

ancah 12.02.2008 12:35:32

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Citat:

Nu ii ignor, pentru simplul motiv ca nu exista. Iar daca exista nu au legatura cu "lumea" mea (ortodoxa, evident).
Iar partea cu "mai bine "isterie" antiecumenica, pentru a ne tine treji si vigilenti" nu este cea mai buna solutie, cu atat mai mult cu cat consecintele sunt evidente: neascultare si apostazie!

Afirmatiile tale ma fac sa cred ca esti atotstiutor!?! :cool:
Si atunci ce facem cu cei, care nu pleaca din BOR si nu contesta ierarhii, fara a fi insa ecumenisti; pe acestia ii ignori, deci nu exista! In cazul acesta mai trebuie sa plateasca impozit la stat? :D

ancah 12.02.2008 12:42:27

calator: "si cine are caderea de a a cauta greselile ierarhilor nominal?"

Si ierarhii au duhovnici, de care trebuie sa asculte, caci lor se spovedesc. Acestia au caderea de a le cauta greselile.
Nefiind duhovnic, caci nu am cum dintr-o mie de motive, in primul rand ca sunt femeie, per ca ai observat ca nu ma leg de persoane, ci imi fac ganduri in legatura cu faptele, care ar putea avea o influenta negativa asupra mantuirii mele. Si atat.

antiecumenism 13.02.2008 09:26:46

Citat:

În prealabil postat de vsovi

Domnule, rugatzi-va mult shi rugatzi-va tare shi rugatzi-va sfant pentru ierarhi ca daca-i osandim cum o sa iasa ei din toata fermecatrufia shi incurcaturile shi puterile duhurilor blestemate din vazduhuri? Ca se pare ca vremurile sunt crunte shi nemiloase shi se lucreaza cu toate mijloacele spre ispitirea shi distrugerea totala, cu toata vrajitoria shi atractzia de neoprit a bunastarii shi destrabalarii lumeshti... in toata puterea IszaBelzebului, adica a sat(ir-har)tan-iciei.... sa nu judecatzi pe maimarii noshtrii ca este cine sa-i judece, ca Viu este Domnul Hristos shi va plati fiecaruia dupa faptele sale, ca Bun shi iubitor de oameni ESTE El... deci nu va lasatzi atrashi shi nu cautatzi la chipul spurcat al antihristului.....??????

Eu nu vreau sa-l judecam dar totusi e bine sa stim adevarul.Sa ne gandim ca un astfel de ierarh care accepta sa se insoteasca cu o vrajitoare ar accepta usor si ecumenismul,deci lepadarea de credinta si poate ar accepta sa fie si mason.Deci ar deveni eretic vrand -nevrand.Si pe un astfel de om nu trebuie sa-l ascultam.

vsovi 13.02.2008 09:40:04

Domnule, sa-i ascultam, dar sa nu-i urmam, poi n-a zis Hristos ca de nu vetzi depashi in vrednicie fariseii shi carturarii, nu vetzi intra in imparatzie? A zis, deci nu te uita la faptele maimarilor tai dar asculta-le shi plineshte tot cuvantul lor din toata inima ta care vine din invatzatura de la Dumnezeu.... ca nu faptele vaselor de lut unele spre slava shi altele spre batjocura fiind randuite de Dumnezeu trebuiesc slavite ci Darul, ca acela vine de la Dumnezeu shi de la intzelepciunea Minilor Sale.

"...Bucurase-va limba mea de dreptatea TA,
Doamne, buzele mele vei deschide shi ele vor vesti lauda Ta..."

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:30:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.