AndruscaCIM |
29.09.2009 19:02:32 |
Citat:
În prealabil postat de glykys
(Post 169786)
Bunicii mei au aniversat 51 de ani de casatorie (va doresc si voua acelasi lucru) si bunica spune ca si acum, dupa 51 de ani, a descoperit ca nu il cunoaste indeajuns pe bunicul :). Dar asta nu a impiedicat-o sa isi tina familia unita, prin rugaciune si multa credinta, iar bunicul nu a fost nici mai bun, nici mai rau decat alti barbati si nu a fost nici dragoste la prima vedere, dimpotriva. Casatoria e cruce, asa spun ei. Nu ma intereseaza statisticile, un om isi poate controla si e responsabil doar pentru propria casnicie. Evident, poate da un exemplu pozitiv sau negativ celor apropiati, dar fiecare isi poarta crucea... Stiu ce inseamna un divort mai bine decat oricine, parintiii mei sunt divortati, iar pe maica-mea nu am mai vazut-o de 13 ani...Am, asadar, in familie, un exemplu negativ si unul pozitiv. Pe care crezi ca o sa il aleg?
|
Glykys..nimeni nu poate sa ajunga sa isi cunoasca partenerul 100%, dar macar 80 % tot trebuie sa il cunosti, sa simti ca e facut pentru tine, sa iti dai seama ca sunteti pe aceeasi lungime de unda sau nu, ca aveti conceptii de viata asemanatoare...nu te poti casatori cu oricine decat daca esti disperat si ai 40 de ani si iti apare singurul om care e la fel de disperat si se bucura ca sta cineva cu el de vorba mai mult de 5 minute.
Eu am vorbit cu multi baieti la viata mea si crede-ma ca e foarte sanatos sa iti dai seama ca nu e nimic placut in a incerca sa tot gasesti ceva frumos intr-o persoana, cand nu prea ai ce de fapt.
Nu inteleg aceasta conceptie de casatorie laoha, ca doar oricum nu cunoastem pe nimeni 100%...decat ca pe o casatorie din disperare si fara alte oportunitati in viata, altfel nu ai cum sa te casatoresti decat alegand din cei 5-10 oameni care iti apar in viata.
Eu nu m-am maritat cu nici primul care a adus vorba despre casatorie, nici cu al 2-lea...nici cu cei cu care am iesit in oras...dar m-am maritat pe cel pe care l-am ales, pentru ca trebuie sa stii sa alegi in viata avand ajutorul lui Dumnezeu.
|