Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Postul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5059)
-   -   Postul Pastilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5567)

cristiboss56 05.04.2009 23:00:34

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 126877)
Sa nu uitam ca scopul postului e acela de a ne face sa renuntam, cu multa iubire si multa rabdare la ceea ce nu ne duce in bratele lui Dumnezeu. Fara post nu vom avea sanse de izbanda in lupta cu patimile. Vom ramane morti, iar un mort nu mai poate vorbi de trezirea din moarte.

Postirea naște profeți, îi intărește pe cei puternici, îi înțelepțește pe legiuitori, îi înarmează pe eroi. Îi zidește pe luptători, respinge ispitele, locuiește împreună cu cumpătarea și nevinovăția. În războaie face vitejii, și în vreme de pace învață liniștea . Îi sfințește pe cei închinați și-i desăvârșește pe preoți. Nimeni nu poate se apropie de altar și să săvârsească Dumnezeiasca Liturghie, fără ca mai înainte să postească. Iată doar câteva din cele lăsate de Sfinții Părinți, referitor la postire.

cristiboss56 05.04.2009 23:17:39

Sfântul Nectarie al Pentapoliei +

"Să-ți chinuiești trupul cu postirea și privegherea, și să te indeletnicești neâncetat cu psalmodia și rugăciunea. Atunci va veni la tine sfințirea , ințelepciunea , și-ți vor aduce iubirea ."

Anca-Miha 07.04.2009 00:44:32

Sa nu uitam de milostenie, caci ne va insoti pana la Poarta Raiului.

patinina34 07.04.2009 00:46:08

Sa nu uitm iertarea dusmanilor si a vrajmasilor, precum si cea a simplilor cunscuti care ne-au gresit, deoarece este cheia intrarii in Rai!:53:

eduardd 21.04.2009 10:38:19

Hristos a inviat!
Postul a trecut, a sosit clipa Bucuriei.
:9:...sa ne straduim sa inmultim cele adunate in, urcusul nostru spre Inviere nu sa le risipm. Bucurie!:6:

eduardd 28.04.2009 21:47:55

Am gasit intr-o carte a pr. Savatie B. un cuvant tare frumos despre postire. Mi-a placut mult si de aceea vi-l scriu chiar daca a trecut postul.
" A manca scrie Sfantul Efrem Sirul in veacul al VI-lea, tine de legile firii, dar a posti tine de libertate. Cine se poate lauda ca mananca doar pentru ca asa vrea el? Nu, tu, mananci din necesitate, pentru ca nu poti sa nu mananci, vointa ta reisese din instinctul firesc, nu din libertate. Sigur, nu este rau lucru acesta, nu e pacat dar nici nu e o virtute! [COLOR=Red]Virtutea este rod numai al libertatii. Orice lucrare care nu se face dintr-o desavarsita libertate spunea parintele Sofronie Saharov (+1993) nu poate avea valoare vesnica."[/COLOR]
Ierom. Savatie Bastovoi

monica.miholca 28.04.2009 21:50:12

Citat:

În prealabil postat de eduardd (Post 131812)
Am gasit intr-o carte a pr. Savatie B. un cuvant tare frumos despre postire. Mi-a placut mult si de aceea vi-l scriu chiar daca a trecut postul.
" A manca scrie Sfantul Efrem Sirul in veacul al VI-lea, tine de legile firii, dar a posti tine de libertate. Cine se poate lauda ca mananca doar pentru ca asa vrea el? Nu, tu, mananci din necesitate, pentru ca nu poti sa nu mananci, vointa ta reisese din instinctul firesc, nu din libertate. Sigur, nu este rau lucru acesta, nu e pacat dar nici nu e o virtute! [COLOR=red]Virtutea este rod numai al libertatii. Orice lucrare care nu se face dintr-o desavarsita libertate spunea parintele Sofronie Saharov (+1993) nu poate avea valoare vesnica."[/COLOR]
Ierom. Savatie Bastovoi

Ce cuvant extraordinar! multumim!:6:

eduardd 28.04.2009 21:58:36

Cu placere Monica. Mi-a placut foarte mult si am vrut sa vi-l impartasesc si voua. Mereu cu drag.:6:

patinina34 28.04.2009 22:04:42

Foarte frumos spus, Jenica, multumim pentru vorbele de duh culese.

cristiboss56 28.04.2009 22:49:48

Sa nu uitm iertarea dusmanilor si a vrajmasilor,[COLOR=Red] si a celor de pe forum.:5:[/COLOR]

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:59:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.