Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Preotul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5012)
-   -   Duhovnicul - cine este, cu ce te poate ajuta? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6306)

Yasmina 23.03.2014 10:33:51

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 554409)
Adica ca a popii :)). Scuzati! Dl Dragos mereu ne provoaca :). Adica, sa o facem cu atata "comitment"(ajutati-ma cu traducerea, pls), "daruire", incat nici la ora inchiderii, la sf zilei, saptamanii, sa nu ne vina greu sa mai ajutam, servim pe cineva, fie el si un nesimtit :)

Da,se poate de ce nu? :)
La fostul meu loc de munca din Romania,asa se intampla;birourile se inchideau la 5:30 iar eu plecam pe acasa pe la 7-8,imi placea sa mai stau sa pregatesc treburile pe a doua zi...dar nu aveam obligatii,mama statea la cheremul meu,dimineata venea cu cafeaua la pat iar tatal meu imi facea patul...
Aveam timp si chef de lucru berechet,eram perfecta pt jobul ala :)

Parascheva16 23.03.2014 10:51:57

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 554408)
Era o gluma, desigur :). Plus ca intodeauna a fost de mare folos un confident de sex opus :). Chiar daca poate nu ne convine tot ce aflam :). Zicea cineva ca daca dupa intilnirea cu duhovnicul nu ne simtim mai linistiti, sa-l schimbam. Acum cred ca depinde de la caz la caz, poate sunt situatii cand si altul ti-ar spune acelasi lucru, si tot nu te-ar linisti :)

Mai e si cazul cand noi suntem de vina. Adica, poate sunt persoane care merg sa isi scuze situatia sau sa ceara aprobare sa faca un pacat, gen avort. Apoi, normal ca nu ne convine si nu plecam linistiti. Sau mai sunt cazurile in care duhovnicul ne pune pe ganduri si suntem nelinistiti de situatia in care suntem noi si pana la urma ne schimbam in bine. Situatii si situatii.

Delia_Ionela 23.03.2014 20:02:45

Preot / duhovnic in zona Clujului

Salutare tuturor. Stie cineva un preot bun in zona Clujului cu care as putea vorbi? Locuiesc momentan in afara Romaniei si as avea mare nevoie sa vorbesc cu un preot despre situatia mea. Multumesc mult. Delia

fallen 24.03.2014 21:45:48

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 554410)
Da,se poate de ce nu? :)
La fostul meu loc de munca din Romania,asa se intampla;birourile se inchideau la 5:30 iar eu plecam pe acasa pe la 7-8,imi placea sa mai stau sa pregatesc treburile pe a doua zi...dar nu aveam obligatii,mama statea la cheremul meu,dimineata venea cu cafeaua la pat iar tatal meu imi facea patul...
Aveam timp si chef de lucru berechet,eram perfecta pt jobul ala :)

Pacat ca ai plecat:). Or fi dat faliment fara tine :)? Si eu am avut perioade la anumite joburi cand abia asteptam sa vina dimineata sa ma intorc. Pacat ca s-au stricat, sau a trebuit sa plec ca au avut nevoie de mine in alta parte, etc... Dar au fost si locuri unde din prima zi am avut un bad feeling, inca de pe drum :)

lavinia40 25.03.2014 02:52:43

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 554495)
Pacat ca ai plecat:). Or fi dat faliment fara tine :)? Si eu am avut perioade la anumite joburi cand abia asteptam sa vina dimineata sa ma intorc. Pacat ca s-au stricat, sau a trebuit sa plec ca au avut nevoie de mine in alta parte, etc... Dar au fost si locuri unde din prima zi am avut un bad feeling, inca de pe drum :)

Dumneavoastra aveti duhovnic?

fallen 26.03.2014 15:01:20

Da, desigur. Si tin mult la d-lui.

lavinia40 26.03.2014 18:44:27

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 554580)
Da, desigur. Si tin mult la d-lui.

Doamne Ajuta!..ai grija de tine, draga mea!

fallen 26.03.2014 20:30:44

Multumesc! Doamne ajuta!

tot-Laurentiu 29.03.2014 16:03:10

Culegere de texte despre povatuitorul duhovnicesc

alina_alina 29.10.2014 19:37:11

Doamne ajuta, am o intrebare in legatura cu parintele duhovnic.
Stiu ca un ucenic poate schimba duhovnicul din anumite motive: schimbarea domiciliului, trecerea la Domnul a duhovnicului, nemultumirea fata de duhovnic.
Dar duhovnicul in ce situatii este indreptatit sa renunte la un ucenic, sa nu il mai primeasca la spovedanie? Adica exista motive canonice pentru a face acest lucru?
Poate este cineva aici pe forum care are studii teologice si cunoaste literatura de specialitate.
Multumesc.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:49:50.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.