![]() |
Citat:
Insa ideea era, ca sa revenim: altarul poate fi comparat cu Hristos. Or daca noi ne impartasim cu insusi trupul si sangele Lui, poate nu ar trebui sa se faca din el ceva mai sacrosant decat impartasania... Asta spusese cineva mai sus. |
:13: Anca:
1. La noi nu este agapa, nici hram nici altfel de stat la povesti. N-avem nici unde. 2. Preotul nu raspunde la intrebari ca n-are timp. Si am si impresia ca nu le stie nici el pe multe. 3. De ce adica numai preotului ii sunt rezervate minunile? I s-ar da numai lui singur? Rugaciunile ar trebui sa fie facute pentru noi toti din biserica. Noi avem nevoie de rugaciuni si Duhul lui Dumnezeu, preotul mai putin. El le are oricum prin misiunea sa. |
Citat:
|
Mai Cristi ce sa-ti spun:
Avem o biserica dar nu-i a noastra si n-are sala aferenta cum au ceilalti pentru agape si alte cele. Preot avem, dar unul singur la o gramada de credinciosi si la 2-3 biserici. Ne straduim cu totii cum putem. |
Citat:
|
Citat:
Tu ai spus ca cel care este jertfit se numeste Miel, nu Prunc, intelegand acum ca te referi la sacrificiul pe cruce a Domnului. Eu ti-am dat acel citat din cartea "Minuni petrecute in Timpul Sfintei Liturghii", in care unui CALUGAR, care se indoia de faptul ca e chiar Trupul si Sangele Domnului la Sf. Impartasanie, i se arata vedenia cu sacrificarea PRUNCULUI la fiecare Sf. Liturghie. Deci in Potir curge Sangele Pruncului, iar carnea lui ni se da taiata bucatele sub forma painii. Este f clar explicat in citatul dat de mine. Ti-as fi recunoscatoare, daca ai putea evita remarcide genul: incurci lucrurile, nu ai inteles nimic, etc. ; nu sunt constructive si dam exemplu rau celor mai tineri. |
Intrebare: de unde stim ca ce scrie in cartea "Minuni petrrecute in timpul Sfintei Liturghii" este adeavarat?
|
Citat:
In privinta minunilor, cred ca ai pretentii exagerate. Esti inca in faza de invatare, nu ai inca un vocabular format, dar ai vrea sa vezi minuni... Pentru asta trebuie sa te sfintesti, sa fi dus o lupta apriga cu tine si cu pacatele tale. Pana atunci nu putem emite pareri si cere minuni. Si mai trebuie ca Dumnezeu sa considere ca este necesar ca tu sa vezi atare minune. Minunea nu e ca si vizionarea unui film; e minune Dumnezeiasca! Cat timp suntem ancorati in aceasta viata, nu putem astepta asemenea minuni. Mai intai sa ajungem smeriti. |
Citat:
Traducere din limba greaca Tanase Mihai. Am si titlul in greceste, si cu litere grecesti... Prefata cartii apartine Sfintei manastiri Paraclitu. La sfarsitul cartii sunt date si izvoarele: 59 titluri de carte si autorii lor, precum si manastirea la care se nevoit sau la care s-au nevoit. Cartea este subtire si usor de citit, dar plina de invataturi. |
Citat:
Eu iti spuneam care este teologia Bisericii despre Impartasanie, si daca un calugar a avut o viziune nu inseamna ca asta schimba teologia si acum trebuie sa intelegem ca Iisus pruncul s-a jertfit pentru noi si din el ca prunc ne impartasim. Ne impartasim din El Dumnezeu-omul nascut din Fecioara, da, dar mai ales rastignit pentru noi si inviat. De asta ziceam ca aceasta viziune are un sens, vrea sa arate ceva, dar nu ceea ce spui tu ca ar vrea sa arate, dupa parerea mea. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:40:53. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.